Reis Aluna: Zuid-Afrika anders dan anders - Wild

Zuid Afrika anders - Wild

Addo Elephant NP Hluhluwe-Imfolozipark St. Lucia Wetlands Gegidste safari's Privépark
 • Addo Elephant NP
 • Hluhluwe-Imfolozipark
 • St. Lucia Wetlands
 • Gegidste safari's
 • Privépark
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Reis Aluna: Zuid-Afrika anders dan anders - Wild laat u in 21 dagen veel zien van de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen. Verder bezoekt u de Provincie Oostkaap, de geboortegrond van Nelson Mandela. Om wild te zien verblijft u in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid-Afrika en het Mkhaya Wildpark in eSwatini.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan indien nodig aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en stellen graag uw rondreis op maat samen!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Johannesburg

  Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie. U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door één van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een fietstour door Soweto kunnen maken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer

  Johannesburg

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken: 1. Apartheidsmuseum Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van ...

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum
  Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Voordat u het museum binnenkomt, wordt u al geconfronteerd met rassenscheiding.

  2. Soweto
  Soweto (SOuth WEstern TOwnship) is wellicht de bekendste township van Zuid-Afrika. Het is ongeveer 120 km bij 100 km lang. Het ligt ongeveer 15 km van Johannesburg verwijderd, maar is nu een stad in de stad geworden met 4 miljoen inwoners. Een mooie manier om Soweto te ontdekken is via de Soweto Bicycle tour. Onder leiding van een gids. Je komt onder anderen bij Hector Pieterson Museum en het huis van Mandela.

  3. Hop on Hop off
  U kunt er voor kiezen om Johannesburg op eigen gelegenheid te ontdekken, maar om er zeker van te zijn dat u alles ziet kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Hop on Hop off sightseeing Johannesburg tour. Er is één route die uitgebreid kan worden met een interessante Soweto tour.

  4. Gold Reef City
  Het pretpark Gold Reef City geeft u een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub, theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar men met een treintje maar liefst 220 m onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar kan worden gezien hoe goud wordt gegoten.

  5. Mabobeng
  Johannesburg heeft een fikse reputatie, maar het district Maboneng is relatief veilig. Rondom Fox Street vind je een volwaardige hipster enclave waar street art, galeries, kunsthotels, vintage winkels en eettentjes het straatbeeld bepalen.

  6. Carlton Centre
  Het Carlton Centre was met zijn 50 verdiepingen lange tijd het hoogste gebouw van heel Afrika. In de top zit een uitkijkplatform vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving.

  7. MuseuMAfrica - Newton
  Het kloppende culturele hart van Johannesburg is Newtown. In de voormalige groenten- en fruithallen is het MuseuMAfricA gevestigd. Je leert er alles over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de bijdrage daaraan van de verschillende bevolkingsgroepen.

  8. Cradle of Humankind
  Op een dik uur rijden van Johannesburg (of Pretoria) ligt Cradle of Humankind. Tenminste, zo heette het voorheen. Nu staat het bezoekerscentrum (ook hotel/conferentie/restaurant) op de kaarten en borden ook vermeld als Maropeng. Het is een leuk informatief, educatief en interactief museum.

  Vertoon meer
 • Johannesburg naar Golden Gate Highlands NP

  De reis van gaat van Johannesburg naar het Golden Gate Highlands National Park. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit camp is een kleine winkel aanwezig en het restaurant is bij het hotel op 300 meter afstand.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponerende ...

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponerende Brandwag rots.
  In het camp staan rondavels met elk een dubbel of twee eenpersoonsbedden, badkamer(douche) en keuken met basis uitrusting.
  En er is het Noord-Brabant Farm House, goed bewaard gebleven boerderij met keuken en badkamer mogelijkheden, een tweeslaper, een slaapbank en 3 eenpersoonsbedden. Faciliteiten verder op het park aanwezig voor algemeen gebruik. Een bar bij het hotel. Er is een winkeltje, zwembad en een restaurant.

  Vertoon meer
 • Golden Gate Highlands NP naar Lesotho

  Lesotho werd in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. Vanuit uw overnachtingsplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. De reis gaat voordat u Lesotho binnenrijdt voornamelijk door de Free State. Dit is écht Afrika.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Malealea Lodge - Lesotho

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.Malealea Lodge heeft verschillende accommodaties. Va ...

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.
  Malealea Lodge heeft verschillende accommodaties. Van rondavels tot  slaapkamers allemaal met badkamer en suite. Verder zijn er nog hutten met gemeenschappelijke faciliteiten. en er is nog een camping.

  Vertoon meer
 • Lesotho naar Graaff Reinet

  Vandaag is een dag van contrasten. U verlaat het hooggebergte van Lesotho en reist door de uitgestrekte Karoo. U geniet van weidse landschappen met zo hier en daar een ‘koppie’, een watermolen en schapenboerderijen. In Nieu Bethseda (45 km verwijderd van Graaff Reinet) bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen. Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en is een bezoek meer dan waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid-Afrikaanse wol industrie is begonnen. Ook kunt u vanuit hier naar de Valley of Desolation.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De geschie ...

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De geschiedenis van Ganora overspant zich over 270 miljoen jaar en biedt een schat aan fossielbeddingen en muurschilderingen van Bushmen. De gasten kunnen kiezen tussen self-catering of het eten van de aangeboden maaltijden op de boerderij. Enkele activiteiten dat u kunt doen zijn het spotten van vogels, mountainbiken, 4x4 tochten en meerdere wandelingen en bergbeklimmingen.

  Vertoon meer
 • Graaff Reinet naar Beaufort-West

  Vandaag rijdt u nog een dag door de Karoo. Uiteindelijk komt u uit in Beaufort-West de bekende plaats in de Karoo. De thuisplek van Gert Vlok Nel een zanger die hierover prachtige liedjes heeft geschreven op zijn Zuid-Afrikaans. Uw accommodatie is een oude schapenboerderij in het Karoo-gebied, dat enige jaren geleden tot een schitterende wildpark is omgetoverd.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Lemoenfontein Game Farm - Beaufort West

  Lemoenfontein Game Farm ligt in de uitgestrekte Grote Karoo en dateert uit 1850. Het ligt dicht bij Beaufort West waar ook het Karoo Nationaal Park ligt. Lemoenfontein Game Farm is volledig aangepast ...

  Lemoenfontein Game Farm ligt in de uitgestrekte Grote Karoo en dateert uit 1850. Het ligt dicht bij Beaufort West waar ook het Karoo Nationaal Park ligt. Lemoenfontein Game Farm is volledig aangepast aan de moderne eisen, maar heeft nog steeds authentieke kenmerken zoals hoge plafonds en originele houten vloeren. De veranda biedt een panoramisch uitzicht over het landschap. De lodge is een rustgevende plaats voor hen die willen ontsnappen aan het stadsleven. De kamers ensuite hebben een TV, haardroger, thee en koffie faciliteiten. In het hoofdgebouw is een honesty bar, een lounge met open haard, een TV-lounge, een zwembad en braai/bbq mogelijkheden. Een activiteit dat u hier kunt ondernemen is een safari in de vroege ochtend of in de late namiddag om 23 verschillende soorten wilde dieren te spotten, zoals de giraffe, eland, kudu en zebra.

  Vertoon meer
 • Beaufort-West naar Addo Elephant Park

  U verlaat Beaufort-West en daarmee het echte Karoo semi-woestijnlandschap met de daarbij behorende vegetatie en dierenleven. U reist naar Kirkwood, bekend als het centrum van de citrusteelt in Zuid-Afrika en natuurlijk van het Addo Elephant Park. Het Addo Elephant Park is één van de mooiste parken van de Oostkaap. In het park leven alle dieren van de “Big 5” en het heeft het voordeel dat het zeker malariavrij is.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree

  Addo Restcamp - Addo Elephant Park

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodatie types: chalets, rondavels, cottages en safaritenten. AccommodatieAlle cottages en chalets liggen ...

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodatie types: chalets, rondavels, cottages en safaritenten.

  Accommodatie
  Alle cottages en chalets liggen bij de waterplaats die in de nacht is verlicht.

  Omgeving
  Het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 kilometer ten noorden van Port Elizabeth.
  Er is een restaurant en winkel aanwezig. Ook is het mogelijk om zelf te koken in de accommodatie. In het park leven alle dieren van de Big Five en heeft het voordeel dat het zeker malaria vrij is. U rijdt het park binnen en maakt uw eigen safari door dit mooie park.

  Vertoon meer

  Addo Elephant National Park

  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de wegen zijn er ook goed begaanbaar ...

  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de wegen zijn er ook goed begaanbaar, u vindt er de Big 5 en het park is ook nog malariavrij. Een bezoek aan Addo Elephant Park is goed te combineren met het rijden van de Tuinroute.

  Geschiedenis van Addo Elephant Park
  Het natuur- en wildpark Addo Elephant Park ligt aan de Garden Route op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth in de Oostkaap-provincie en is één van de biologisch meest diverse parken ter wereld. Het park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie, omdat het Addo Elephant Park vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Genten en kleinere carnivoren.  

  Het park is onderdeel van de SAN Parks (South African National Parks) en is nu het derde grootste nationale park in Zuid-Afrika. SAN Parks is de belangrijkste natuurbeschermingsorganisatie van het land en is door de nationale overheid verplicht gesteld de beschermde gebieden van Zuid-Afrika uit te breiden. Addo Elephant Park was van origine een klein park maar heeft zich reeds verder uitgebreid om een breed scala aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora te behouden.

  Dagbezoekers
  Indien u een dag het park wil bezoeken hoeft u niets te reserveren, tenzij u deel wilt nemen aan georganiseerde activiteiten. Zo kunt u er onder meer dieren in het wild bekijken vanuit uw eigen voertuig, begeleide gamedrives maken, paardrijden, wandelen over de aangelegde wandelpaden, naar de vogelkijkhut en naar de PPC Discovery Trail. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken naar de afgelegen delen van het park - de Zuurberg Mountains, Kabouga, Darlington Dam en Woody Cape. Het gebruik van drones binnen (en over) de nationale SAN Parks is ten strengste verboden.

  Kantoor- en gatetijden
  De receptie van het hoofdkamp is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 uur en de receptie van Matyholweni is dagelijks geopend van 07:00 tot 17:00 uur, terwijl de gate is geopend tot 18:30 uur. Indien u aankomt met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth dient u dus op tijd bij de gate te zijn als u verblijft in het park.

  Overnachten in Addo
  Het populaire hoofdkamp in het noorden van het park biedt diverse accommodaties aan zoals chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Uniek aan het kamp is het uitkijkpunt op de waterplaats dat zich in het kamp bevindt en dat 's nachts verlicht is. Daarnaast heeft het kamp een ondergrondse schuilplaats in de buurt van de waterplaats, wat het mogelijk maakt om de dieren van dichtbij te bekijken.

  Check-in en check-out tijden
  De check-out tijd voor gasten met caravan en tenten is 12:00 uur. De check-in tijd voor alle accommodaties is 14:00 uur en de check-out tijd is voor alle accommodaties 10:00 uur.

  Vertoon meer
 • Addo Elephant Park naar Cintsa

  Vandaag reist u door de Oostkaap. Via de studentenstad Grahamstown en Bisho komt u weer aan de kust bij Cintsa. U kunt hier heerlijk luieren, of andere strandactiviteiten ondernemen aan de kust van de Indische Oceaan. U kunt hier door middel van een excursie kennismaken met de echte Xhosa-cultuur.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Buccaneers - Chintsa West

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uitzic ...

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uitzicht op zee. De Safaritenten zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Op loopafstand zijn er gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Er is een bar, een zwembad, een restaurant met lekkere pizza's en een Buccaneers pub.

  De volgende activiteiten kunnen er worden gedaan: paardrijden langs het strand, safari/game drives, fietsen en surfen.

  Vertoon meer
 • Cintsa naar Port St. Johns

  Deze dag komt u door de provincie Oostkaap, hier wonen voornamelijk Xhosa. Dit is ook de geboortegrond van Nelson Mandela. U rijdt door Qunu en eindigt aan de kust. De omgeving van Port St. John’s is interessant genoeg om hier op tijd te zijn. Vanuit hier kunt u schitterende wandelingen maken naar mooie watervallen. Deze kunt u ook bezoeken met een 4x4 of te paard. Ook kunt u hier prettig relaxen aan het zwembad of op het strand.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Umngazi River Bungalows - Wild Coast

  Umngazi River Bungalows ligt op de helling aan de monding van de Umngazi rivier. Het is een resort met zes verschillende soorten bungalows, gelegen in het mooie natuur met uitzicht over de Wild Coast ...

  Umngazi River Bungalows ligt op de helling aan de monding van de Umngazi rivier. Het is een resort met zes verschillende soorten bungalows, gelegen in het mooie natuur met uitzicht over de Wild Coast aan de Indische Oceaan. Vanuit hier kunt u heerlijke wandelingen maken, mangrove wetlands bezoeken, kanoën en vissen. Ook kunt u een dagtocht maken naar Mtata en Qunu, de geboorteplaats en laatste woonplaats van Nelson Mandela (Mtata ligt op 100 km van Umngazi). Een andere mogelijkheid is om te relaxen bij de Spa die hooggelegen op de heuvel ligt en daarom ook een schitterend uitzicht biedt.


  Vertoon meer
 • Port St. Johns naar Umdloti

  U heeft ruim de tijd om nog van het bijzondere landschap van de Oostkaap te genieten. Omdat het laatste gedeelte van de rit over vierbaanswegen gaat, heeft u vandaag ruim de tijd om bijvoorbeeld nog een strandwandeling te maken. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen met uitzicht op de Indische Oceaan.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

  Greenfire Lodge Dolphin Coast ligt op 20 minuten rijden ten noorden van Durban en is gelegen in het rustige dorpje Umdloti. AccommodatieEr zijn 12 kamers met tweepersoonsbedden, een veranda en ui ...

  Greenfire Lodge Dolphin Coast ligt op 20 minuten rijden ten noorden van Durban en is gelegen in het rustige dorpje Umdloti.

  Accommodatie
  Er zijn 12 kamers met tweepersoonsbedden, een veranda en uitzicht op zee. Er is een lounge gedeelte met bar waar het ontbijt wordt geserveerd. Verder zijn er enkele restaurants en kleine winkels in Umdloti. Ook is er een zwembad aanwezig. Als u van de Zuid-Afrikaanse braai houdt zijn er tevens mogelijkheden dat men dit voor u verzorgd.

  Vertoon meer
 • Umdloti naar St. Lucia

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om St. Lucia te bereiken. In St. Lucia heeft u veel mogelijkheden. In het seizoen kunt u op walvissafari maar het iSimangaliso Wetlands is ook erg mooi om te bezoeken. U kunt het Khula Village bezoeken maar een boottocht maken op de rivier behoort ook tot de mogelijkheden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  St. Lucia, AmaZulu Lodge

  AmaZulu Lodge is een accommodatie in het centrum van St. Lucia. Kenmerkend van AmaZulu Lodge is de sfeervolle inrichting in Afrikaanse stijl.AccommodatieDe lodge is gebouwd rond een groene tuin met zw ...

  AmaZulu Lodge is een accommodatie in het centrum van St. Lucia. Kenmerkend van AmaZulu Lodge is de sfeervolle inrichting in Afrikaanse stijl.

  Accommodatie
  De lodge is gebouwd rond een groene tuin met zwembad, waar u uzelf in een tropische omgeving waant. De kamers zijn allemaal hetzelfde ingericht en zijn rond, om het gevoel van een Zulu hut te creëren. De kamers zijn allemaal uitgerust met airconditioning, TV, kluis, thee- en koffiefaciliteiten. In totaal zijn er 18 kamers, met ruimte voor maximaal 40 gasten.

  Omgeving
  Bij de receptie helpen ze u graag met het organiseren van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een hippo cruise over de wetlands of een safari naar Hluhluwe. 
  Vertoon meer

  St. Lucia

  St. Lucia bevindt zich in het uiterste zuiden van het iSimangaliso Wetland Park (voormalig Greater St. Lucia Wetland Park) en is een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. U kent het d ...

  St. Lucia bevindt zich in het uiterste zuiden van het iSimangaliso Wetland Park (voormalig Greater St. Lucia Wetland Park) en is een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. U kent het dorp misschien van de nijlpaarden die hier 's nachts door de straten kunnen dwalen. U kunt hier tal van restaurants vinden waar u voor een redelijke prijs een goede maaltijd kunt krijgen. De wetlands, de mangroves en het meer zorgen voor vele bezoekers en maken dit een levendig dorp. Het is dan zeker ook de moeite waard om meerdere dagen in St. Lucia te verblijven.

  iSimangaliso Wetland Park
  Het iSimangaliso Wetland Park werd in december 1999 als eerste park van Zuid- Afrika op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het is een prachtig natuur- fenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 hectare. Het Lake St. Lucia ligt in het midden en is één van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maakt u een trip over het meer, dan treft u duizenden flamingo’s, pelikanen, wadvogels en andere watervogels. Ook treft u hier de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden van zuidelijk Afrika (ongeveer 1500 krokodillen en 900 nijlpaarden), welke u bij een trip over het meer zeker zult gaan zien.

  Cape Vidal
  Op ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal, een kleine kustplek in een beschutte baai in het iSimangaliso Wetland Park. U vindt hier een kilometerslange (ongerepte) kustlijn die een populaire locatie vormt voor sportvissers en snorkelaars. In Cape Vidal zijn geen haaiennetten, echter zorgt een natuurlijk rif net voor de kust ervoor dat u er toch relatief veilig kunt zwemmen. Het strand is ook ideaal om te wandelen en ‘s avonds wordt u hier vaak getrakteerd op een spectaculaire zonsondergang. Aan de andere kant van de zandduinen zijn een aantal wandelpaden te vinden die leiden door het kustbos en het moerasgebied langs de oevers van het Bhangazi Meer. Het gebied is rijk aan fauna, vooral vogels, en op een goede dag ziet u hier ook nijlpaarden, krokodillen, buffels, olifanten, walvissen, dolfijnen en (in de zomer) schildpadden.

  Hluhluwe-Imfolozi Park
  Dit nationale park is het vlaggenschip van alle beschermde natuurgebieden van KwaZulu Natal. Ondanks haar onbegrijpelijke en tragische geschiedenis is dit park zonder twijfel één van de meest prachtige gebieden in KwaZulu Natal en zelfs van geheel Zuid-Afrika. Het park heeft een gevarieerd landschap, met dichte bossen, droge “bush”velden en open savanne. Het gebied is meestal warm in de zomer en mild tot koud in de winter, hoewel koudere perioden voorkomen. Naast de rijke variatie in het landschap, staat Hluhluwe-Umfolozi ook bekend om haar uitgebreide wildpopulatie. U vindt hier onder andere de Big 5.

  Walvistour
  U kunt in St. Lucia walvissafari’s maken van begin juni tot half november. In KwaZulu Natal heeft u de meeste kans om de Humpback walvissen te zien (in de warme Indische Oceaan). Deze walvissen zijn meer spectaculair om te zien dan de Southern Right walvissen (in de koude Atlantische Oceaan). Naast het zien van walvissen zult ook een grote verscheidenheid aan vogels, dolfijnen, zeeschildpadden (in het seizoen), haaien en andere interessante zeedieren zien.

  Hippo Tour
  U kunt vanuit St. Lucia een tour boeken naar het St. Lucia Meer, een paradijs voor nijlpaarden, krokodillen en watervogels.

  Veyani Cultural Village
  In Khula Village maakt u kennis met de geschiedenis en cultuur van de Zulu-bevolking. Tijdens een bezoek aan Khula Village maakt u niet alleen kennis met het verleden, maar bestaat ook de mogelijkheid om kennis te maken met de huidige manier van leven. De gidsen in Veyani Cultural Village zijn allemaal inwoners van het dorp. Hier krijgt u uitleg over de Zulu-cultuur en de Zulu-traditie, zoals de rol van de vrouwen en de mannen, de Lobola (prijs van de bruid), de familiebanden en de nog steeds belangrijke rol van de Sangoma. U bezoekt onder andere de hut van de Sangoma, die onder meer uitleg zal geven over kruiden en over de manier waarmee ze contact opneemt met de voorouders.

  Vertoon meer
 • St. Lucia naar Hluhluwe-Imfolozi

  U rijdt rustig naar het Hluhluwe-Imfolozi Park. Dit is het oudste wildpark van Zuid-Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park. In Hilltop Camp kunt u ook safari’s onder leiding van een gids, begeleide wild wandelingen en, als de waterstand het toestaat, boottochten boeken. De tweede dag kunt u gebruiken om uw eigen safari's te rijden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee

  Hilltop Camp - Hluhluwe-iMfolozi

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop Camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfe ...

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop Camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfecte plekken om 's middags even de warmte te ontlopen. Het kamp heeft een zwembad en een korte uitgezette wandeling binnen de veiligheid van het kamp.
  De accommodatie bestaat uit chalets met 2 of 4 bedden. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Sommige chalets zijn volledig ingericht voor self-catering en andere chalets hebben alleen maar thee- en koffiemogelijkheden. Er zijn 20 tweepersoons chalets met gemeenschappelijke keukens. Er zijn 7 tweepersoons en 20 vierpersoons chalets die self-catering zijn.

  Vertoon meer

  Hluhluwe iMfolozi

  Hluhluwe en Imfolozi (gesticht in 1992) zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste park v ...

  Hluhluwe en Imfolozi (gesticht in 1992) zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood. Het park ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal, in het hart van Zoeloeland, ongeveer 280 km ten noorden van Durban. Een bezoek aan dit park is de moeite waard, zelfs voor degenen die het Krugerpark al hebben gezien. De heuvels en de weelderige vegetatie zijn totaal anders. Het Imfolozi deel bestaat uit bijna 50 ha. heuvels en vlakten tussen de Zwarte Imfolozi en Witte Imfolozi Rivier in centraal Zoeloeland. Het Hluhluwe deel, ongeveer half zo groot als het Imfolozi, is betoverend mooi: een rijk land met hier en daar mistige bergwouden, met gras bedekte hellingen, dicht struikgewas, de prachtige rivier de Hluhluwe en met ongelooflijk veel verschillende soorten planten en dieren. Tussen maart en november kan het park te voet (of te paard) in kleine groepen op een driedaagse safari worden bezichtigd, begeleid door ervaren rangers.

  Accommodatie
  Hilltop Camp heeft chalets, rondavels, een restaurant en zwembad. Mpila heeft twee cottages, chalets en rondavels. Mpila Camp is een camp op self-catering basis. Er is een klein winkeltje met basis benodigdheden. Er zijn geen restaurant voorzieningen.Er zijn vier luxe kleine bush lodges, de Munyanawaneni Bush Lodge, de Gqoyeni Bush lodge, Muntulu Bush Lodge, Hlatikhulu Bush Lodge, alle vier ideaal om privé het wild te observeren, allen met kok en rangers (voor trektochten). Het Nseweni Bush Camp is een rustig kamp, gelegen aan de grens van het Imfolozi Park en beschikt over 4 2-persoons hutten met centrale douche en toilet. Het centraal eetgedeelte ligt op een terras dat over de rivier uitkijkt. 

  Wegennet binnen het park
  Er is een netwerk van grindwegen. De maximumsnelheid bedraagt 40 km/per uur en parkeren is uitsluitend toegestaan bij de kampen en picknickplaatsen. Hilltop en Mpila Camps hebben benzinestations.

  Wildlife
  Het park is het best bekend om zijn grote aantal witte neushoorns en een kleinere populatie zwarte neushoorns. Ook zijn er leeuwen en olifanten, terwijl de nyala, die elders zeldzaam is, hier ook voorkomt. Ook andere antilopensoorten zijn er in grote aantallen. De verscheidenheid van vogels is erg groot. Hluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild: Zo zijn er zebra’s, olifanten, gnoes, luipaarden en leeuwen, impala’s, giraffen, bosbokken, hyena’s, cheeta, buffel, nijlpaard, kudu en nijlkrokodil.
  Door de diversiteit in het park zijn er meer dan 300 soorten vogels geregistreerd waaronder ook hele bijzondere en zeldzame: Bateleur, grondneushoornvogel, witruggier, Secretary bird en duizenden watervogels, eenden en zilverreigers.

  Activiteiten
  U kunt het park op verschillende manieren verkennen. Denk bijvoorbeeld aan safari's met eigen auto langs diverse hides en uitzichtpunten, wandelingen met een gids, dag- en avond safari's of een boottocht over de Hluhluwe rivier (wanneer de omstandigheden dit toelaten). 

  Vertoon meer
 • Hluhluwe-Imfolozi naar Mkhaya Game Reserve

  U rijdt vandaag via de Golela-grenspost eSwatini binnen. U dient om uiterlijk 16.00 uur aanwezig te zijn bij de ingang van Mkhaya, waar u uw auto op een bewaakte parkeerplaats achterlaat en met een open safariauto al “gamedrivend” naar uw accommodatie wordt gebracht. U verblijft een dag in één van de wildparken van eSwatini, waar u diverse game-drives kunt maken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Bijzonderheden

   incl. 2 gegidste safari's

  Mkhaya Stone Camp

  In het zuiden van eSwatini, het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten.Voor de dieren die vroeger in het wild leefden niet gehinderd door omheiningen ...

  In het zuiden van eSwatini, het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten.
  Voor de dieren die vroeger in het wild leefden niet gehinderd door omheiningen en grenzen. Zij gaan nu geen ongewisse toekomst meer tegemoet. Veel van deze dieren die men vroeger veel zag worden nu bedreigd met uitsterven. Fam. Reilly was zich bewust van dit gevaar en zo ontstond Mkhaya als plaats waar de dieren rustig kunnen leven.
  Mkahaya is in 1979 ontstaan om de echte Nguni runderen te laten voort bestaan. Nu worden ook anderen soorten geholpen zoals zwarte neushoorn, sabel antilope, witte neushoorn en olifant.
  Mkhaya is genoemd naar de Acacia struik/boom. Deze staat veel in het zuiden meer naar het noorden is het meer zand vlakte. Al het verkeer in het park gaat met land rovers van de “Big Five Park”. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. Na een dag in de bush kunt u genieten van een ijskoud drankje onder de boom. U kunt ook ontspannen in uw bungalow en genieten van de natuur. Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen van eSwatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en kan het blijven bestaan.
  Stone Camp
  Alle 12 eenheden liggen apart in het woud dat uitkijkt over de droge rivierbedding. Neem een zaklantaarn mee want in de avond zijn er alleen maar lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit.
  Na aankomst maakt u, op weg naar uw overnachtingsadres een wildsafari in een open safari auto.
  U verblijft hier op basis van volpension inclusief 2 safari’s per dag.

  Vertoon meer

  Mkhaya Game Reserve

  Mkhaya Game Reserve is in 1979 ontstaan om de met uitsterven bedreigde Nguni-runderen voor uitsterven te behoeden. Met hulp in het begin van allerlei instanties worden de activiteiten van Mkhaya nu vo ...

  Mkhaya Game Reserve is in 1979 ontstaan om de met uitsterven bedreigde Nguni-runderen voor uitsterven te behoeden. Met hulp in het begin van allerlei instanties worden de activiteiten van Mkhaya nu volledig gefinancierd door inkomsten van bezoekers, inkomsten uit natuurbehoud, Nguni-vee en andere zelfvoorzienende middelen. Mkhaya draait helemaal om intieme ontmoetingen met enkele van de Afrikaanse iconen.  'Mkhaya'  betekent 'huis',

  Wildlife
  Mkhaya is nu de thuisbasis van Eswatini's enige buffels, sable antilopen, Livingstone's eland en tsessebe antilope. Samen met speciale soorten zoals zwarte & witte neushoorn, giraf en roan antilope, worden deze dieren op safari vaak van dichtbij gezien. Vogelen is een extra hoogtepunt. Vier dieren van de Big 5 kunt u vinden in Mkhaya, de leeuw is hier niet te bewonderen. 

  Accommodatie
  Stone Camp beschikt over 12 eenheden, welke allemaal apart liggen in het woud dat uitkijkt over de droge rivierbedding. Neem een zaklantaarn mee, want in de avond zijn er alleen lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit. Na aankomst maakt u, op weg naar uw overnachtingsadres, een wildsafari in een open safari auto. U verblijft hier op basis van volpension inclusief 2 safari’s per dag. Het park is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar.

  Activiteiten 
  Alles binnen het reservaat worden uitsluitend door open Land Rovers of te voet uitgevoerd wat uitstekende fotografische mogelijkheden biedt en waarschijnlijk de beste kans om Black Rhino vandaag in het wild in Afrika te zien. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. 

  Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen uit eSwatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en de mensen in de village.   Vertoon meer
 • Mkhaya Game Reserve naar Johannesburg

  Vandaag verlaat u Zuid-Afrika voor uw vertrek terug naar Nederland. U heeft voldoende tijd om naar Johannesburg terug te rijden.

  Vlucht Johannesburg - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2024 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Gehele jaar € 2520,00


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
Transfer naar uw eerste accommodatie
✓ Accommodaties en maaltijden zoals vermeld
✓ Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C
✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika
✓ Entreekosten van Golden Gate Highlands National Park, Addo Elephant Park, Hluhluwe-Imfolozi Park en het Mkhaya Game Reserve

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Conservation fee bij Hluhluwe-Imfolozi Park
- Reis- en annuleringsverzekering