Mkhaya Stone Camp

Bekijk foto's

In het zuiden van eSwatini, het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten.
Voor de dieren die vroeger in het wild leefden niet gehinderd door omheiningen en grenzen. Zij gaan nu geen ongewisse toekomst meer tegemoet. Veel van deze dieren die men vroeger veel zag worden nu bedreigd met uitsterven. Fam. Reilly was zich bewust van dit gevaar en zo ontstond Mkhaya als plaats waar de dieren rustig kunnen leven.
Mkahaya is in 1979 ontstaan om de echte Nguni runderen te laten voort bestaan. Nu worden ook anderen soorten geholpen zoals zwarte neushoorn, sabel antilope, witte neushoorn en olifant.
Mkhaya is genoemd naar de Acacia struik/boom. Deze staat veel in het zuiden meer naar het noorden is het meer zand vlakte. Al het verkeer in het park gaat met land rovers van de “Big Five Park”. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. Na een dag in de bush kunt u genieten van een ijskoud drankje onder de boom. U kunt ook ontspannen in uw bungalow en genieten van de natuur. Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen van eSwatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en kan het blijven bestaan.
Stone Camp
Alle 12 eenheden liggen apart in het woud dat uitkijkt over de droge rivierbedding. Neem een zaklantaarn mee want in de avond zijn er alleen maar lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit.
Na aankomst maakt u, op weg naar uw overnachtingsadres een wildsafari in een open safari auto.
U verblijft hier op basis van volpension inclusief 2 safari’s per dag.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Reis Aluna: Zuid-Afrika anders dan anders - Wild

Geniet van vele safari's door verschillende natuur- en wildparken van Zuid-Afrika.

  • Addo Elephant NP
  • Hluhluwe-Imfolozipark
  • St. Lucia Wetlands
  • Gegidste safari's
  • Privépark
  • Valley of Desolation
  • 21 dagen
  • Vanaf € 2095