Namibië

Reizen door het lege woestijnlandschap

Etosha Sossusvlei Bushmen Herero Himba
  • Etosha
  • Sossusvlei
  • Bushmen
  • Herero
  • Himba
Met 2,5 inwoners per vierkante kilometer is Namibië één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. Door de leegte komt u onderweg weinig mensen tegen, maar overnacht u wel in de meest bijzondere plekken in kleinschalige lodges of in de daktent van uw kampeerauto. Het zuiden en oosten van Namibië bestaat vooral uit woestijn- en semi-woestijnlandschap. Een bezoek aan de Sossusvlei met haar rode duinen laten zeker een onvergetelijke indruk achter! Namibië staat vooral bekend om de indrukwekkende landschappen en niet zozeer om de safari's, maar ook hier kunt u wildlife spotten. Ga bijvoorbeeld op safari in het Etosha Nationaal Park of in de Caprivistrip ten noorden van Botswana. Naast natuur heeft Namibië ook veel te bieden op het gebied van cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een kennismaking met de Bushmen, Herero en de Himba.
Afbeelding van Namibie Rondreizen Sandboarden Swakopmund Douwe Baas Cape
Lees meer
Rondreizen Namibië

Rondreizen Namibië

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Namibië. Alle rondreizen kunnen naar wens aangepast worden.

Afbeelding van Namibie Natuur En Wildparken Etosha Cheetah Cape
Lees meer
Natuur- en Wildparken Namibië

Natuur- en Wildparken Namibië

Voor bijzondere landschappen in Namibië moet u zeker naar de Sossusvallei, Etosha of de Fish River Canyon

Afbeelding van Namibie Highlights Sossusvlei Deadvlei Ramon Lucas Cape
Lees meer
Highlights Namibië

Highlights Namibië

Deze plekken zijn een hoogtepunt van uw reis door Namibië.


Zijn deze reizen wat voor u?

Kilometers rijden zonder anderen tegen te komen: u zult het ervaren tijdens uw self-drive door Namibië. Met een bevolkingsdichtheid van 2,5 inwoners per vierkante kilometer heeft Namibië een extreem lage bevolkingsdichtheid. Ervaar de leegte van het land terwijl u door de verschillende spectaculaire landschappen rijdt. Reis met eigen huurauto of met een 4x4-auto met daktent. Kamperen in de 'middle of nowhere' onder een heldere sterrenhemel zal een onvergetelijke herinnering zijn. Breng voor de safari-ervaring een bezoek aan het Etosha National Park of de Caprivistrip in het noorden van het land. Bij onze voorbeeldreizen vindt u een aantal mogelijke reisroutes. Neem gerust contact met ons op voor het samenstellen van een offerte op maat voor het plannen van uw droomreis.


Onze favoriete accommodaties

In het land van de grote leegte overnacht je vaak in accommodaties op bijzondere plekken. Kamperen onder een heldere sterrenhemel of voor het slapen nog even een kijkje nemen bij het nabijgelegen watergat om dieren te spotten. 


Wat kunt u zien en doen in Namibië?

Namibië heeft verschillende indrukwekkende natuurparken die zeker de moeite waard zijn om op te nemen in uw reis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Sossusvlei, maar ook zeker aan de indrukwekkende Fish River Canyon en het Waterberg Plateau. Namibië is niet zozeer een wildbestemming zoals Botswana, maar in Etosha National Park en de Caprivistrip kunt u terecht voor uw safari-ervaring.