Kampeerreis Silas: per 4x4-auto door Namibië

20 daagse kampeerreis door Namibië met een 4x4 kampeerauto

Etosha NP Fish River Canyon Sossusvlei Spitzkoppe Waterberg Plateau NP
 • Etosha NP
 • Fish River Canyon
 • Sossusvlei
 • Spitzkoppe
 • Waterberg Plateau NP
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Namibië is het land van de uitgestrekte vlaktes, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte en van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel 's nachts. Met deze 20-daagse Kampeerreis per 4x4-camper door Namibië bezoekt u de Kalahari en de Fish River Canyon. Daarna reist u verder naar het noorden via de Sossusvallei en Swakopmund. U kunt safari's maken in Etosha en het Waterberg Plateau. Deze kampeerreis is dé ideale manier om de indrukwekkende natuur en landschappen van Namibië te ervaren. U reist met een stevige 4x4-camper volledig uitgerust met alle kampeermateriaal en rooftoptent. U heeft alle 'faciliteiten' aan boord en reist naar vooraf gereserveerde campsites. Handig, want het toerisme in Namibië is nog steeds erg kleinschalig - nu kunt u ervan op aan dat de route en dagen goed gepland zijn. Veel wegen in Namibië zijn onverhard, een 4x4 is dan ook een must! Houd er wel rekening mee dat u toch nog behoorlijke afstanden aflegt en heel wat leegte en woestijn ziet: dit is echter nu ook juist de sfeer van dit gebied! Slaap onder de sterrenhemel, kook op een kampvuur en geniet van het vrije leven in de natuur! Met deze kampeerreis door Namibië bezoekt u de Kalahari en de Fish River Canyon. Daarna reist u verder naar het noorden via de Sossusvallei en Swakopmund. U kunt safari's maken in Etosha en het Waterberg Plateau.

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Windhoek

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Windhoek vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen s ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Windhoek vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Windhoek

  Bij aankomst staat iemand u op te wachten om u naar het 4x4-verhuurstation, niet ver van de luchthaven, te brengen. Hier kunt u rustig alle formaliteiten afhandelen, het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips, lokale vouchers en de routebeschrijving bekijken en checkt u uw 4x4 en natuurlijk ook de kampeeruitrusting. Nog even wat vragen stellen? Dan is nu het moment! Mocht er tijdens uw reis toch iets gebeuren, heeft u assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken. En dan bent u er helemaal klaar voor, uw grote 'anders dan anders' 4x4-campingavontuur door Namibië kan beginnen! De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in Windhoek. In Windhoek kunt u bij een van de grote supermarkten alvast levensmiddelen inslaan voor de trip.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Urban Camp in Windhoek

  Urban Camp is een perfecte uitvalsbasis om uw reis door Namibië te beginnen. U verblijft onder grote, schaduwrijke bomen en de camping beschikt over mooie toilet- en doucheruimtes, een zwembad en wif ...

  Urban Camp is een perfecte uitvalsbasis om uw reis door Namibië te beginnen. U verblijft onder grote, schaduwrijke bomen en de camping beschikt over mooie toilet- en doucheruimtes, een zwembad en wifi. Het ligt op nog geen 5 minuten lopen van Joe's Beerhouse. In de buurt liggen verder nog een Portugees restaurant, een klein winkelcentrum, een bank met pinautomaat, een benzinepomp en een supermarkt. En als u de stad wilt bekijken kan dat ook gemakkelijk, want het centrum ligt op loopafstand.

  Vertoon meer
 • Windhoek naar Marienthal

  U bent nu al wat vertrouwd met uw auto en rijdt zuidwaarts naar de rode duinen via Rehoboth naar de uitgestrekte westelijke Kalahari woestijn. In de bomen kwetteren de vogels. U kijkt uit over de machtige Kalahari. Wat ons betreft is dit dé manier om Namibië 'anders dan anders' te beleven. De Kalahari bestaat niet uit Sahara-achtige zandduinen, zoals u wellicht zou denken. Ook al is het hier gortdroog, het is meer begroeid dan u zou denken: bos, fijnbos en lage veldbegroeiing. Vanuit de campsite kunt u (optioneel) onder leiding van een lokale 'bushman' van de San-stam de Kalahari verkennen. Vanuit de camping worden diverse trips aangeboden per open jeep door de ruige natuur, waar u speurt naar leeuwen en cheeta's, maar ook wandelingen met lokale gidsen/trackers enz. De zonsondergang in Kalahari is heel bijzonder, laat dit ook zeker even op u inwerken!

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Kalahari Anib Lodge - Marienthal

  Kalahari Anib Lodge is een goede overnachtingsplaats als u tussen Windhoek en het zuiden reist of doorgaat naar de Kgalagadi. Houd uw ogen open voor springbokken, zebra's en gnoes.AccommodatieKalahari ...

  Kalahari Anib Lodge is een goede overnachtingsplaats als u tussen Windhoek en het zuiden reist of doorgaat naar de Kgalagadi. Houd uw ogen open voor springbokken, zebra's en gnoes.

  Accommodatie
  Kalahari Anib Lodge bestaat uit twee verdiepingen met 55 kamers. Er zijn standaard-, comfort- en familiekamers. Elke kamer heeft airconditioning, een tv, muskietennetten, privé badkamer en een terras met uitzicht op de woestijn. Kalahari Anib Lodge heeft een restaurant, een bar, een lounge, fitnessvoorzieningen, WiFi, buitenzwembad en een tuin. Uw auto kunt u veilig parkeren op de beveiligde parkeerplaats. De drie privélocaties (Lodges, kamperen of Camping2go) van Kalahari Anib, omgeven door een uitgestrekte Afrikaanse savanne, zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de hoofdweg. Slechts 30 km van Marienthal aan de C20 naar Stampriet

  Omgeving
  Verken het Gondwana Kalahari-park tijdens een zonsondergangrit en geniet van het uitzicht vanaf een rode Kalahari-duin. Ervaar de schoonheid van de Kalahari, waar gemsbokken rondlopen en wevers gigantische nesten bouwen bovenop kameeldoornbomen. De beste tijd om de kleuren van de Kalahari te ervaren is wanneer de zon laat in de middag ondergaat en het zand verlicht alsof het gloeit zoals vuur.

   

  Vertoon meer

  Bevolking Namibië

  Namibië is het dunst bevolkte land van Afrika. Er wonen ongeveer 2,4 miljoen mensen in Namibië. Voor een land met zo weinig inwoners, heeft Namibië een zeer gevarieerde bevolking. Deze kan verdeeld ...

  Namibië is het dunst bevolkte land van Afrika. Er wonen ongeveer 2,4 miljoen mensen in Namibië. Voor een land met zo weinig inwoners, heeft Namibië een zeer gevarieerde bevolking. Deze kan verdeeld worden in (ten minste) 13 etnische groepen, waarvan de Owambo bevolking de grootste is. Vanwege de apartheidsgeschiedenis ligt de verdeling van mensen in culturele groepen erg gevoelig in Namibië en de meeste mensen noemen zichzelf het liefst Namibiërs. 

  San/Bushmen
  In het oosten, langs de flanken van de Kalahari wonen de San of Bushmen of ook wel de Bosjesmannen. De San behoren tot de Khoisan-groep. Wetenschappers gaan er vanuit dat er in dit gebied van Afrika al 500.000 jaar geleden mensen rondliepen. De San zijn afstammelingen van deze mensen en leven hier al zo'n 25.000 jaar. De taal kenmerkt zich door kliks. De San leven van de natuur en leiden een nomadisch leven. De mannen gaan op jacht, terwijl de vrouwen eetbare gewassen verzamelen. Op veel plekken in Zuidelijk Afrika zijn nog rotstekeningen van de San te vinden. 

  Nama/Topnaar
  Het zuidelijk deel van Namibië wordt bevolkt door de Nama. Zij staan bekend om hun dicht- en zangkunst, waarmee naast liefdesliedjes ook hun geschiedenis wordt doorgegeven. De Topnaar, verwant aan de Nama, wonen in de Namib en rondom Walvisbaai. Ten zuiden van de hoofdstad Windhoek, wonen de Basters (bastaards), een mulattenvolk dat ontstaan is toen Boeren gingen trouwen met Namavrouwen. 

  Herero
  Centraal-Namibië is het leefgebied van de Herero, eens het machtigste volk in het land. Veel Herero vrouwen dragen kleurrijke Victoriaanse jurken met opvallende hoofddeksels. De Herero zijn nauw verwant aan de Himba. Hun talen zijn vrijwel identiek en ook de wijze waarop beide bevolkingsgroepen zich vroeger kleedden tonen veel gelijkenissen. De Duitse missionarissen vonden de manier van kleden ongepast en bevalen om de kledingstijl te veranderen. Sindsdien dragen de vrouwen van de Herero hun opvallende kleding.

  Himba
  De Himba leven in het noordwesten van Namibië en leven oorspronkelijk voornamelijk van hun vee. De Himba zijn herkenbaar aan de typische rode kleur op hun huid, door het insmeren met een mengsel van vet (tegenwoordig ook vaak boter), kruiden en oker. Dit middel biedt bescherming tegen de zon. Vrouwen dragen hun haar vaak in vlechten, vaak in twee naar voren gevlochten vlechten of in meerdere kleinere vlechtjes. 

  In het huidige Namibië woont een intrigerende mengelmoes van mensen, waar Afrikaanse stammen inmiddels integreren met de Chinezen, die hier en in andere delen van Afrika vele winkels beginnen. De vreedzaamheid van de samenleving komt voor uit wat de Namibiërs ubuntu noemen: iedereen hoort tot één grote familie, die elkaar helpt wanneer dat nodig is.

  Vertoon meer
 • Marienthal naar Keetmanshoop

  Vandaag reist u nog wat zuidelijker door het zuidelijke Karas-gebied en door de kleine plaatsjes als Gochas en Keetmanshoop, één van de oudste nederzettingen van Namibië. Stop onderweg bij het zogenaamde Quivertree Forest (kokerboomwoud), een bos met hele aparte aloë bomen en Giants Playground (met op elkaar gestapelde rotsen).

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Mesosaurus Fossil Bushcamp - Keetmanshoop

  Het Mesosaurus Fossil Bushcamp is gevestigd op de Gariganus boerderij, ruim 38 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop aan de C17. Op de boerderij ligt het beroemde kokerbomen woud en er zijn apart ...

  Het Mesosaurus Fossil Bushcamp is gevestigd op de Gariganus boerderij, ruim 38 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop aan de C17. Op de boerderij ligt het beroemde kokerbomen woud en er zijn aparte rotsformaties te vinden: de Giants Playground. Wanneer u uitkijkt over het harde en meedogenloze landschap, is het moeilijk voor te stellen dat hier vroeger een meer was. Er zijn chalets met eigen badkamer, campingplaatsen en twee volledig ingerichte guesthouses. Eén guesthouse is voor maximaal 16 personen en één guesthouse is voor maximaal 8 personen. Er zijn goede keuken- en douchefaciliteiten op de camping. Voor verblijf in de chalets is ontbijt en diner mogelijk, u dient dit vooraf te reserveren. Breng een bezoek aan de graven, ga wandelen of kijk naar een indrukwekkende zonsondergang als activiteit in deze omgeving. 

  Vertoon meer
 • Keetmanshoop naar Fish River Canyon

  Deze dag overnacht u bij de Fish River Canyon. Vandaag raden we aan om vroeg op te staan, want bij zonsopkomst is de canyon op z'n mooist. Onderweg naar het uitkijkpunt rijdt u door het échte, ongerepte Namibië dat op dit stukje gedomineerd wordt door de vele kokerbomen. Terwijl het zonnetje steeds verder aan de horizon omhoog krabbelt, verandert de kloof in vele verschillende kleuren. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de USA, de grootste kloof ter wereld. De verschillende kleurschakeringen, de zwaluwen die langs scheren en de gapende dieptes maken u er op attent dat u zich vandaag op een bijzondere plek op aarde bevindt. Als u op het randje staat voelt u zich dan ook niet voor niets al snel erg klein.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Hobas Campsite - Fish River

  Hobas Lodge ligt in het Ais-Ais Richtersveld Transfrontier Park, op korte afstand van de Fish River Canyon. De canyon is één van de grootste ter wereld en de grootste van Afrika. De lodge biedt zes ...

  Hobas Lodge ligt in het Ais-Ais Richtersveld Transfrontier Park, op korte afstand van de Fish River Canyon. De canyon is één van de grootste ter wereld en de grootste van Afrika. De lodge biedt zes kamers met eigen badkamer en 14 campsites. De accommodatie heeft een restaurant, zwembad, een braaiplek, gemeenschappelijke faciliteiten voor de kampeerders, een kleine shop en een bar. Hobas Lodge ligt dicht bij het mooiste uitzichtpunt en is het begin van de 4-daagse Fish River Hiking trail.

  Vertoon meer

  Fish River Canyon

  De Fish River Canyon is na de beroemde Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in het zuiden van het land. De kloof is circa 16 ...

  De Fish River Canyon is na de beroemde Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in het zuiden van het land. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika. Hier ligt één van de lange wandelroutes in Zuidelijk Afrika, de Fish River Canyon Hiking Trail. Hier volgen backpackers de loop van de rivier, omringd door steile canyon wanden, die torenhoog boven de meanderende rivier uitsteken. De trail loopt tussen het meest noordelijke uitzichtpunt op de Fish River Canyon en de thermale warmwaterbronnen van Ai-Ais. Deze trail kan in verband met de temperaturen niet het gehele jaar worden gelopen.
  Het Ai-Ais Park maakt tegenwoordig deel uit van het Ai-Ais / Richtersveld Transfrontier Park. Bezoekers kunnen dit park zowel door Zuid-Afrika als Namibië doorkruisen door gebruik te maken van de Sendelingsdrift grenspost in het park.

  Vertoon meer
 • Fish River Canyon naar Aus

  Vandaag reist u naar het westen, over het centrale plateau naar het kleine plaatsje Aus. Aus is een ideale uitvalsbasis van waaruit u de wijde omgeving kunt verkennen of zelfs een bezoek kunt brengen aan de Duitse koloniale kustplaats Lüderitz. U komt langs de wilde paarden die zich hebben aangepast aan de droogte. Waar ze oorspronkelijk vandaan komen weet niemand, maar men denkt uit de koloniale tijd. U kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Lüderitz. Een must is het vreemde spookstadje Kolmanskop, 10 km landinwaarts. Dit stadje ontstond ten tijde van de diamantkoorts waar iedereen snel fortuin hoopte te maken. Op het hoogtepunt waren er een school, een ziekenhuis en zelfs een casino te vinden. Deze, en eigenlijk het hele plaatsje, worden nu langzaamaan bedolven onder het zand: een vreemd gezicht.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Desert Horse Inn - Aus

  Desert Horse Inn ligt net ten oosten van Aus en is genesteld in de granieten heuvels met een prachtig uitzicht op het landschap.AccommodatieDesert Horse Inn heeft 24 comfortabele en mooi gemeubileerd ...

  Desert Horse Inn ligt net ten oosten van Aus en is genesteld in de granieten heuvels met een prachtig uitzicht op het landschap.

  Accommodatie
  Desert Horse Inn heeft 24 comfortabele en mooi gemeubileerde kamers met een aparte badkamer, een koelkast en koffie/thee faciliteiten. Verder is er een restaurant, een bar en een lounge met veranda.

  Omgeving
  Desert Horse Inn ligt ideaal om een mooie dagtocht te maken naar de wilde paarden van Garup (20 km) en naar Kolmanskop, het diamanten spookstadje (110 km). Bij uw bezoek aan Kolmanskop is ook de havenplaats Luderitz aan de Atlantische Oceaan en het Diaz point zeker een bezoek waard. 

  Vertoon meer
 • Aus naar Tiras Mountains

  De te rijden afstand is niet zo groot maar een erg mooie rit. Bij uw camp site kunt u mooie wandelingen maken met schitterende uitzichten over het rode landschap.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Kanaan N/a'an ku sê Desert Retreat

  De N/a'an ku sê Desert Retreat is gelegen op 33.000 hectare ongerepte natuur. De omgeving bestaat uit contrasterende landschappen, met golvende zandduinen en uitzicht op de bergen, savanne en woesti ...

  De N/a'an ku sê Desert Retreat is gelegen op 33.000 hectare ongerepte natuur. De omgeving bestaat uit contrasterende landschappen, met golvende zandduinen en uitzicht op de bergen, savanne en woestijn. Het toegewijde team van de Desert Retreat richt zich op het herstel van het land, om wildlife en natuur te beschermen en te behouden. Dit betoverende reservaat grenst aan het Namib Naukluft Park, met een adembenemend fotogeniek duingebied in het westen en de Tiras Mountains in het oosten. Kanaan is de thuisbasis van kudu, springbok, struisvogel, gemsbok, caracal, hyena, grootoorvos en jakhals, er is nooit een tekort aan dierlijke actie voor de camera.
  Overnacht in een van de acht gloednieuwe luxe tenten met uitzicht op een prachtig en contrasterend landschap en dompel uezelf onder in de rust van deze uitgestrekte woestijn. Geniet van de maaltijden en verfrissende drankjes in het eetgedeelte en geniet van de schaduw op uw veranda met uitzicht op de schilderachtige vallei. Kanaan is de ideale uitvalsbasis voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning in de natuur. De faciliteiten bestaan uit een douche en toilet op elke campingplek, om het echte Namibië te ervaren, maar zorgen wel voor een comfortabel verblijf. Toffe activiteiten zijn onder andere: een avond- en ochtendsafari’s, nachtwandeling, fotografiecursussen en een cheeta-voedingstour.

  Vertoon meer
 • Tiras Mountains naar Sesriem

  Dag 9
  U rijdt noordwaarts langs de oostgrens van het Namib Naukluft Park. Dit is de thuisbasis van berg zebra's en klipspringers. Of een verdwaalde gemsbok, met zijn enorme hoorns en prachtig getekende vacht. Stop gewoon eens langs de kant van de weg en geniet van de absolute stilte. U kunt eventueel Duwisib Castle bezoeken, een wel heel vreemd gebouw in het droge landschap. U eindigt bij Sesriem, een benzinepomp, een winkel en een camping. Uitgangspunt voor de roodkleurende duinen van Sossusvlei, een bezoek hieraan is absoluut een must.

  Dag 10
  We raden u aan om in de vroege ochtend een rit te maken naar de beroemde duinen van Sossusvlei. Het licht is dan prachtig en nog niet al te heet. Dus als het nog donker is opstaan, zodat u direct het Namib Naukluft Park in kunt rijden als de hekken open gaan. Wel kan er een kleine file ontstaan, want u ben niet de enige vroege vogel! Het is een rit van ca. 60 km. Voor de laatste 5 kilometer heeft u uw 4x4 echt nodig, let daarbij vooral op de bandenspanning. Vooral de silhouetten van de al dan niet vrij dode acacia's steken zo vroeg prachtig af bij het landschap. De duinen, zeker de grootste (en bekendste): Duin 45, laten zich niet zomaar beklimmen. Met elke paar stappen omhoog zakt u er weer 1 naar beneden. Het uitzicht vanaf de top is wel de moeite waard, aan alle kanten kijkt u uit over het golvende landschap. 's Middags kunt u nog naar de Sesriem Canyon gaan, een kleine maar mooie kloof ontstaan door erosie van de nu weer droogstaande Tschaub rivier. U beleeft in één dag 3 hoogtepunten van Namibië: Sossusvlei, Dune 45 en Deadvlei!

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  NWR Sossusvlei Campsite Sesriem

  Bij de ingang van het park van Sesriem Canyon vindt u de camping van de NWR Sesriem Canyon. Het heeft 24 kampeerplekken, een benzinestation, een winkel met basisvoorzieningen, een gemeenschappelijke w ...

  Bij de ingang van het park van Sesriem Canyon vindt u de camping van de NWR Sesriem Canyon. Het heeft 24 kampeerplekken, een benzinestation, een winkel met basisvoorzieningen, een gemeenschappelijke wasserij en een parkeerplaats. Vanaf de kampeerplek kunt u al vroeg in de ochtend naar de Sossusvlei rijden en later in de avond kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

  Vertoon meer

  Sossusvlei

  Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Nami ...

  Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor kunstenaars en fotografen. Gevormd door sterke wind die van diverse kanten kan komen, zijn ze op hun hoogst en meest spectaculair waar de naar het westen stromende rivier Tsauchab leeg vloeit in de Vallei. De warme tinten van het zand, variërend van abrikoos tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een levendig contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote kleipannen aan de voet van de duinen. De rode kleur van het zand ontstaat door de hoge concentratie ijzer. Vegetatie, zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab, waarbij de bodem zich langzaam vol zuigt. Eén van deze, als "Deadvlei"(Pan) genoemd, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameel-doorn bomen, met koolstof gedateerd tussen de 500 en 600 jaar oud. Ook bekend is "Hidden Vlei" en "Duin 45". Als het voldoende heeft geregend om de Tsauchab rivier weer te laten stromen, vult de pan zich met water, waardoor flamingo's en andere watervogels worden aangetrokken door het gebied. Dit gebeurt eens in de zoveel jaar. De beste reistijd voor de Sossusvlei is van maart tot en met oktober. De zomer is erg heet in Namibië en al helemaal in dit gebied.

  Sesriem Canyon
  De canyon ligt 4,5 km van de ingang van het Sesriem National Park. De Tsauchab Rivier die, miljoenen jaren gelden, door dit gebied heeft gestoomd heeft een smalle kloof gevormd, de Sesriem Canyon. De naam Sesriem is afkomstig uit de Afrikaans/Nederlandse taal. Men had vroeger een emmer nodig om water te halen uit de canyon en deze  emmer had 6 riemen.  Vandaar Sesriem letterlijk vertaald. De bijzondere rotsformaties en het lichtspel van schaduw en zon(licht en donker) in de kloof zijn bijzonder fraai en een bezoek meer dan waard. U daalt af in de kloof, die door de Tsauchab rivier is uitgesleten, en wandelt dan door de bodem van de vallei.
   

  Vertoon meer
 • Sesriem naar Swakopmund

  Dag 11
  Van Sesriem reist u via Solitair naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap.

  Dag 12
  De tweede dag kunt u gebruiken om naar Cape Cross te rijden voor de zeehonden kolonie. Ook kunt u Walvisbaai bezoeken en eventueel flamingo's zien. Verder is het Moon landscape wat u kunt bezoeken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Swakopmund, Alte Brücke

  Alte Brücke Resort ligt op loopafstand van het strand, vlakbij het Swakopmund Aquarium.Accommodatie» ChaletHet resort heeft 31 self-catering chalets waarin één tot zes mensen kunnen slapen. Elk ch ...

  Alte Brücke Resort ligt op loopafstand van het strand, vlakbij het Swakopmund Aquarium.

  Accommodatie
  » Chalet
  Het resort heeft 31 self-catering chalets waarin één tot zes mensen kunnen slapen. Elk chalet heeft een volledig ingerichte keuken, een koelkast, een telefoon, een TV, een magnetron, een eigen veranda en een BBQ plek. Het ontbijt zit bij de prijs in.

  » Kamperen
  Naast enkele chalets, zijn er ook 36 plekken beschikbaar voor auto's met daktent om te te kamperen bij Alte Brücke in Swakopmund.

  Omgeving
  Swakopmund is dé badplaats voor de mensen uit Namibië. Er is een strand tussen Walvis Bay en Swakopmund van 30 kilometer lang. Alle activiteiten kunt u via de receptie van Alte Brücke Resort boeken. Ga bijvoorbeeld quad biken of maak enkele boottochten. Alte Brücke Resort heeft ook een camping gedeelte. Elke plek heeft zijn eigen toilet, douche en een plek om te BBQ'en. WiFi is op het resort vanaf elke plek toegankelijk.

  Vertoon meer

  Swakopmund

  Swakopmund (gesticht in 1892 door kapitein Kurt von Francois) is een badplaats aan de kust, waar het in de zomer heet kan worden, maar veel winterdagen zijn redelijk fris. De zomermaanden trekken veel ...

  Swakopmund (gesticht in 1892 door kapitein Kurt von Francois) is een badplaats aan de kust, waar het in de zomer heet kan worden, maar veel winterdagen zijn redelijk fris. De zomermaanden trekken veel mensen uit Windhoek naar Swakpomund om het strand te bezoeken en de hitte van de stad te ontvluchten. Het stadje aan de Atlantische Oceaan ademt de sfeer van een Noord-Duitse badplaats. In het centrum van het stadje vindt u de Duitse architectuur terug in oude gebouwen. Restaurants bieden Kaffee & Kuchen aan en pensions adverteren met ‘zimmer frei’. In de straten domineren gevels naar Duitse architectuur.

  Cape Cross
  Een leuke dagtocht is om een bezoek te brengen aan Cape Cross. U vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Swakopmund naar het noorden. Men focust zich op het mariene ecosysteem en de Namib-woestijn aan de kust. U kunt onderweg het scheepswrak van Zelia bezoeken, een visserskotter en een ander slachtoffer dat in augustus 2008 door de Skeleton Coast is opgeëist. Daarnaast kunt u wandelen over het afgelegen strand en het kleine vissers- en rustplaatsje Henties Bay bezoeken. In Cape Cross vind u de grootste Cape Fur Seal Colony. U kunt Cape Cross met eigen huurauto bezoeken of een tour boeken.

  Welwitschia en Moon Landscape
  De populaire Welwitschia / Moon Landscape-rit brengt u landinwaarts naar het "Moon Landscape" en de Swakop River Canyon met zijn verbazingwekkende rotsformaties, de Oasis Goanikontes, flora zoals de Welwitchia Mirabilis-plant, Tsamma en de ‘Living Stones’, waarnemingen van dieren in het wild, korstmosvelden en nog veel meer. Deze rit kunt u zelf rijden of u kunt een tour boeken.

  Quadbiken en sandboarden
  Ervaar de sensatie van het rijden op een quad door de grenzeloze uitgestrekte zandduinen van Namibië. Nadat de motoren zijn opgestart en klaar om te rijden, leidt een ervaren gids u door de monding van de Swakopmund River naar de duinengordel. Voel de vrijheid om door een van de grote wildernis van de natuur te rijden.Voor sandboarden is geen ervaring nodig. Voor de "lie down sandboarder" die op zijn buik ligt en daarna de duin afglijdt is ook geen ervaring nodig. De "Stand up boarding " gebruikt boards met zachte boots en bindingen. Voor ervaren boarders hebben we snowboards met Formica bases.

  Walvis- en zeehondentour vanuit Walvisbaai
  De dolfijncruise vertrekt vanaf de privépier van de operator, gelegen in de haven / lagune van Walvis Bay. Vanaf hier hebben gasten een vrij uitzicht over het havengebied terwijl ze wachten om aan boord te gaan. Entertainment op de cruise wordt overgelaten aan laagvliegende pelikanen, meeuwen, aalscholvers die hun verbazingwekkende vermogen tonen om vissen te zien die uit de boot worden gehouden of gegooid. Terwijl men verder vaart wordt u vergezeld door zeehonden en dolfijnen naast u. Het is een excursie van een halve dag. U dient wel een permit te hlaen om het gebied in te mogen.

  Sandwich Harbor Tour
  U gaat vanaf Walvis Bay naar de lagere Kuiseb River Delta, langs de Walvis Bay Lagoon waarbij u onderweg een overvloed aan vogels en een massa flamingo's kunt zien. De rivierbedding van de Kuiseb River Delta biedt misschien een verrassing in de vorm van een vreemde springbok. U steekt uiteindelijk de duinen over om de lagune van Sandwich Harbor te bereiken, die behoort tot de rijkste wetlands van Zuidelijk-Afrika. De Sandwich Harbor-lagune ligt ingeklemd tussen de duinen en de Atlantische Oceaan. Dit is een volle dagexcursie.

  Living Desert Tour/ Little Big Five
  De Living Desert Tour is een unieke 4x4-rit door de duinen buiten Swakopmund. Alleen al het rijden in de duinen is een geweldige ervaring, maar je zult veel meer zien dan alleen zand. Je maakt kennis met een deel van het fascinerende, verborgen leven in dit schijnbaar kale landschap dat deel uitmaakt van de Namib-woestijn. Hier vindt u dieren (hagedissen, slangen en kameleons) die endemisch zijn voor de Namib: de sidewinder (Peringuey's Adder), de Palmato Gecko en de Namaqua-kameleon.

  Vertoon meer
 • Swakopmund naar Spitzkoppe

  U verlaat Swakopmund en gaat via Henties Bay naar Cape Cross als u deze de vorige dag niet heeft bezocht. Hierna rijdt u terug en gaat u naar Spitzkoppe. Een zeer apart gebied in dit stuk van Namibië. U kunt hier rots tekeningen bewonderen maar ook gewoon van de omgeving genieten. De camp sites liggen allemaal ver uit elkaar en allemaal uitzicht op de beroemde Spitzkoppe.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Spitzkoppe Campsite

  Spitzkoppe is een groep van kale granietpieken in de Namib woestijn van Namibië. De hoogste rots stijgt over 1784 meter boven zeeniveau en is bijna 700 miljoen jaar oud. De kleine piek, de Kleine Sp ...

  Spitzkoppe is een groep van kale granietpieken in de Namib woestijn van Namibië. De hoogste rots stijgt over 1784 meter boven zeeniveau en is bijna 700 miljoen jaar oud. De kleine piek, de Kleine Spitzkoppe, heeft een hoogte van 1584 meter boven de zeespiegel. Andere uitsteeksels strekken zich uit en staan bekend als de Pontok Mountains.  Kamperen op Spitzkoppe is wereldberoemd. Er zijn 31 campings beschikbaar, max. 8 personen per site. Elke camping heeft een dagelijkse schoonmaak die wordt gedaan door de lokale bewoners met een ezelkar. 

  De volgende faciliteiten zijn er: warme douches en toiletten met water bij de receptie, bar met bier en koude dranken, een klein winkeltje, een restaurantgedeelte met een nieuwe lapa (typisch Afrikaans bouwwerk) waar men ontbijt, lunch en diners serveert (let op: u dient deze vooruit te boeken). Ook heeft men een voorraad pakketten van braai die u zelf kunt braaien. Men vindt het leuk als u iets mee brengt uit uw eigen land dat u dan achterlaat voor hen.

  Let op! : Er is een vergunning (permit) vereist om binnen te mogen. Dit moet u zichtbaar in de auto leggen.

  Vertoon meer

  Damaraland

  Het zuidelijk deel van Damaraland is een fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en blauwe luchten. Het landschap wordt getypeerd door veel rotsen en acacia bomen. Je kunt er eeuwenoude ...

  Het zuidelijk deel van Damaraland is een fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en blauwe luchten. Het landschap wordt getypeerd door veel rotsen en acacia bomen. Je kunt er eeuwenoude rotstekeningen en bijzondere natuurverschijnselen zien, en men kan er prachtig kamperen onder een heldere sterrenhemel.

  Brandberg/White Lady 
  De Brandberg is de hoogste berg van Namibië en is gelegen in het zuiden van Damaraland. Het mooiste moment om de Brandberg te bekijken is aan het eind van de middag, als de berg een gouden gloed krijgt door de laagstaande zon. Het lijkt dan even alsof de berg in brand staat, een goed moment voor foto’s. U kunt de White Lady bezoeken. Na 14 kilometer slaat u linksaf naar de D2359. Volg de weg 22 kilometer, u komt uit bij een parkeerplaats waar u entree moet betalen en een gids moet inhuren om bij de White Lady te komen. De wandeling naar de tekening neemt circa 60 minuten in beslag, totaal 2,5 uur.

  Spitzkoppe
  Hoewel hij slechts 700 meter boven zijn eindeloos vlakke omgeving piekt, noemen sommigen de 'Spitzkoppe' de 'Matterhorn van Namibia'. Zijn totale hoogte (boven de zeespiegel) bedraagt 1.784 m en hij ligt op 120 km van Swakopmund.

  Twijfelfontein, Petrified Forest, Organ Pipes, Damara Living Museum
  Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Twyfelfontein zijn de vele prehistorische rotstekeningen die er werden gevonden. Hoe oud de rotstekeningen precies zijn is niet helemaal duidelijk. Enkele rotstekeningen bevinden zich bij accommodaties in de buurt, maar om de grootste ontdekte verzameling te bekijken dien je te betalen. De bekendste zijn de "Organ Pipes". Dit zijn eigenlijk rechthoekig gevormde basaltzuilen die als een muur rond een bedding te vinden zijn. Het Damara-volk bewoonde deze omgeving al voor de Herero's in de 18de eeuw aankwamen. De Damarabevolking komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Zambia of Zimbabwe. Het Petrified Forest, ofwel het Versteende Woud, is een bijzonder natuurverschijnsel waar eeuwenoude bomen in de loop der tijd zijn veranderd in fossielen.

  Woestijnolifant
  In Damaraland, zowel noord als zuid, heeft u kans de woestijnolifant te zien rondtrekken. De woestijnolifant is natuurlijk een gewone olifant, maar wel aangepast aan hele speciale leefomstandigheden. Olifanten houden van bomen met groen blad en (veel) water. Ze drinken gemiddeld 100 tot 200 liter per dag. In Damaraland is echter geen of nauwelijks water en is er geen of nauwelijks groenblad aan de bomen. De olifanten moeten hun voedsel daarom over lange afstanden bij elkaar zien te schrapen. De dieren leggen gemakkelijk 70 kilometer per dag af en zijn gewend geraakt aan een veel lagere waterbehoefte. Zij drinken dagelijks 25 tot 50 liter en kunnen zelfs een aantal dagen zonder water. En gek genoeg zijn ze ook extra voorzichtig met de begroeiing. Olifanten staan bekend om hun vermogen een hele boom te vellen als ze trek hebben in een stukje blad in de top van de boom. Maar hier doen ze dat minder.

  Vertoon meer
 • Spitzkoppe naar Brandberg

  Vandaag gaat u verder via de D-wegen richting Uis. Bij Uis ligt de hoogste berg van Namibië, namelijk de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" te zien is. Optioneel is een wandeling met gids op de berg mogelijk. Deze wandeling kunt u beter 's morgens doen dan in de middag, wanneer de zon op z'n hoogste punt staat. Dit is ook het gebied waar regelmatig woestijnolifanten te zien zijn.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  White Lady Lodge - Uis

  White Lady Lodge heeft sinds de opening in 2004 een voorkeur bij veel natuurliefhebbers. Aan de voet van de hoogste berg van Namibië beleeft u de natuur van dichtbij en hoort u de stilte. Accommodat ...

  White Lady Lodge heeft sinds de opening in 2004 een voorkeur bij veel natuurliefhebbers. Aan de voet van de hoogste berg van Namibië beleeft u de natuur van dichtbij en hoort u de stilte.

  Accommodatie
  De lodge heeft acht bungalows met 15 kamers, voorzien van eigen badkamer en een eigen terras. De bungalows zijn verspreid over een groter gebied onder grote schaduwrijke bomen in de riviervallei. Er is een restaurant, een lounge bar en een zwembad. 

  Omgeving
  In de (meestal droge) vallei van de Ugab Rivier is veel begroeiing met hoge bomen en struiken. Daardoor leeft er een grote verscheidenheid aan wild en vogels. De Brandberg wordt veel bezocht door geologen. De ‘White Lady’ is één van de meest bekende rotstekeningen ter wereld. De wandeling naar de rotstekeningen biedt schitterende uitzichten over de vlaktes van Damaraland.
  Vertoon meer
 • Brandberg naar Kamanjab

  U reist veder door Damaraland via de C35 naar Khorixas. Hier neemt u de C39 richting het Petrified forest. Deze kunt u bezoeken omdat het maar 40 km van Khorixas af ligt. Maar u kunt ook via de D-wegen rijden en via Twijfelfontein nog meer rondrijden om zo ook de Organ Pipes en de rotstekeningen te bekijken. U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damara Land, het gebied van de Himba. Bij uw campsite kunt u een tour naar de Himba’s boeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Oppi Koppi - Kamanjab

  Oppi Koppi is een oase in de woestijn in het plaatsje Kamanjab. Het heeft één familiekamer met douche en toilet, één tweepersoonsbed en drie losse bedden. Er zijn ook twee tweepersoonskamers met d ...

  Oppi Koppi is een oase in de woestijn in het plaatsje Kamanjab. Het heeft één familiekamer met douche en toilet, één tweepersoonsbed en drie losse bedden. Er zijn ook twee tweepersoonskamers met douche en toilet, bad en muskietennet. Twee tweepersoonskamers met douche en toilet. Twee tweepersoonskamers zonder douche en toilet. In het laatste geval kunt u dan gebruik maken van de gemeenschappelijke wasgelegenheden. Ook zijn er zes luxe tweepersoonskamers met badkamer ensuite. Alle bungalows hebben en ventilator en koffie/thee faciliteiten. Alle campingplaatsen hebben water, elektriciteit, licht, wasgelegenheden en braai mogelijkheden. U kunt ook gebruik maken van het zwembad, de bar en het restaurant. In de nacht lopen er beveiligers rond op het terrein.

  De volgende activiteiten kunt u doen: Himba dorp bezoeken 23 kilometer gelegen vanaf Kamanjab, stekelvarkens kijken, rotstekeningen bekijken, ezeltours en indien u beschikt over een 4x4 kunt u ook op zoek gaan naar de olifanten, leeuwen en neushoorns. Er is een wandeling van 2,5 kilometer uitgezet waar u veel vogels tegen kunt komen.

  Vertoon meer
 • Kamanjab naar Etosha NP

  U gaat via de Galton gate aan de westkant bij Etosha naar binnen. Het park omvat 22.270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Olifantsrus - Etosha

  Olifantrus Camping is gelegen in het westelijke deel van het Etosha National Park, tussen Okaukuejo en Dolomite Camp. Olifantsrus Camping heeft tien campingplaatsen beschikbaar, voorzien van stopconta ...

  Olifantrus Camping is gelegen in het westelijke deel van het Etosha National Park, tussen Okaukuejo en Dolomite Camp. Olifantsrus Camping heeft tien campingplaatsen beschikbaar, voorzien van stopcontacten. Een 'hide' is gebouwd bij het watergat dat door mensen is gemaakt. De 'hide' biedt u een unieke kans om wild te zien. Er zijn tal van waterpoelen rond Olifantsrus Camping die een goede safari mogelijk maken. Omdat de meeste accommodaties in het oostelijke deel van het park liggen, zijn er minder toeristen in dit deel van het park. Olifantrus Camping heeft een gemeenschappelijke keuken met een tweepits fornuis en een koelkast. Ook zijn er douches met warm water en toiletten. Op het terrein is een kleine kiosk met dranken, lichte maaltijden, snacks en koele drankjes. Let op: er kan hier alleen met contant geld betaald worden.
  Vertoon meer

  Etosha Nationaal Park

  Het Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten. De Etosha Pan is een uitgestrekt, kaal, open ...

  Het Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten. De Etosha Pan is een uitgestrekt, kaal, open gebied van glinsterende groen en wit dat ongeveer 4.800 km² beslaat, bijna een kwart van het prachtige Etosha National Park. Met een lengte van 130 km en op sommige plaatsen tot 50 km breed is het een grote zoutpan en het meest opvallende en dramatische kenmerk van het park, zelfs zichtbaar vanuit de ruimte. De naam Etosha betekent "Grote Witte Vlakte van Droog Water". Deze naam slaat op de enorme vlakte (4731 km²) die alleen na hevige regenval tijdelijk onder water staat. In dat geval, en dat doet zich voor ergens gedurende de periode van december tot februari, is het doorgaans (kurk) droge Etosha een weelderige groene vlakte waar tijdelijk veel wilde bloemen groeien. Hier zie je allerlei wilde dieren zoals de zwarte neushoorn, honderden giraffes, kuddes van meer dan 1000 zebra’s en antilopen, gnoes en de echte koning van Afrika, de olifant. De waterplaatsen zijn de beste plekken om leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns te zien, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Het is een toevluchtsoord voor 93 verschillende soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. 

  Geschiedenis en algemene informatie
  Het gebied werd al in 1907 beschermd door de Duitse gouverneur Friedrich von Lindequist, nadat het leger bij Waterberg de 'strijd' tegen de Herero hadden gewonnen, door 40.000 mannen, vrouwen en kinderen uit te moorden. Namibië heette toen nog Zuid-West Afrika. In Etosha staat ook een Duits fort, Namutoni. Zeven Duitse soldaten bemanden het witte fort in de bush. Zij werden door 500 Ovambo's aangevallen. Die verloren tijdens een volle dag strijd 65 krijgers terwijl de zeven soldaten gedurende de daaropvolgende nacht wisten te ontsnappen. Het fort werd daags nadien vernield, maar herbouwd. Eerst werd het gebruikt als politiepost, maar in de jaren dertig vernielde de bliksem één van de torens. Op de funderingen van het vroegere fort dat tot nationaal monument werd uitgeroepen is nu sinds 1983 een lodge gebouwd. In 1907 riep gouverneur F. von Lindequist 80.000 km2 vanaf Namutoni tot nabij de kust uit tot een nationaal park. In 1958 werden de grenzen teruggedrongen tot 55.000 km2. Een zelfde actie vond in 1970 plaats toen Etosha gereduceerd werd tot 22.270 km2. Deze laatste operatie had vooral een politieke achtergrond. Namibië behoorde inmiddels tot Zuid-Afrika en ook hier moesten de Apartheidswetten doorgevoerd worden. Het gebied rondom het huidige Etosha was nodig om tot de stichting van thuislanden te komen.
  Etosha National Park ligt op een hoogte van 1000 meter en is alleen open van zonsopgang tot zonsondergang.

  Locatie
  Etosha ligt in het Noorden van Namibië op ongeveer 450 km vanaf Windhoek.  

  Accommodatie
  Er zijn meerdere camps in Etosha: Okaukeujo in het zuidwesten, Halali in het centrum, Namutoni in het oosten en het duurdere Onkonshi Camp in het oosten en Dolomite camp in het westen met beperkt aantal accommodatie mogelijkheden. In het westelijke gedeelte ligt ook nog Olifants Rus, een campsite met beperkt aantal plaatsen. Elk kamp heeft een winkel, accommodatie voor overnachtingen en kampeerplaatsen.

  Wegen
  De wegen in Etosha zijn allemaal gravelwegen. De camps zijn door 2165 km grindwegen met elkaar verbonden. De drinkplaatsen kunnen worden bereikt langs 'secundaire' paden. Gasten van Onkonshi worden in Namutoni ontvangen en dan met een 4X4 safariauto naar het ‘camp’ gebracht.

  Toegang
  De bij het zuidelijke Okaukuejo gelegen 'Andersson Gate' is de hoofdtoegang van het park. Langs de Oostkant, bij Namutoni, verleent de 'von Lindequist Gate' toegang. In het Noord-Oosten kan men het park in langs de Nehale lya Mpingana Gate (King Nehale Gate). In het Westen is de Galton gate de ingang. Sinds kort is het gehele park toegankelijk voor bezoekers. Het oostelijke vlakke deel van het park is het meest toegankelijk voor toeristen.

  Seizoenen
  Het regenseizoen begint eind oktober, begin november en loopt tot april, met soms een uitloop naar einde mei. De gemiddelde regenval per jaar schommelt tussen 412mm  (Okaukuejo) en 442 mm (Namutoni). Voor de dieren werden kunstmatige drinkplaatsen aangelegd. Door klimaatsveranderingen is de pan maar een korte periode per jaar met water gevuld. Het krioelt er dan van de flamingo's en pelikanen. Vanaf half maart tot en met november treft men hier een enorme hoeveelheid wild en gevogelte aan. De beste periode voor een bezoek aan Etosha loopt van mei tot september, dit zijn de koelere maanden in Namibië.

  Vertoon meer
 • Etosha NP

  U gaat van Olifantsrus naar Okaukeujo en maakt onderweg uw safari. U heeft 3 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Okaukuejo Camp - Etosha

  Okaukuejo Camp Etosha is gelegen in Etosha National Park en is het oudste overnachtingskamp in Etosha.AccommodatieMomenteel is de administratie van Etosha er gevestigd evenals het Etosha Ecological I ...

  Okaukuejo Camp Etosha is gelegen in Etosha National Park en is het oudste overnachtingskamp in Etosha.

  Accommodatie
  Momenteel is de administratie van Etosha er gevestigd evenals het Etosha Ecological Institute. Het heeft 90 bungalows beschikbaar, variërend van standaard tot luxe. De bungalows hebben een eigen badkamer, handdoeken en beddengoed. Okaukuejo Camp Etosha heeft een restaurant waar u kan ontbijten, lunchen en dineren (buffet), een winkel met een beperkt assortiment, een klein museum met een uitkijktoren, een benzinestation en een zwembad. 

  Omgeving
  De belangrijkste attractie van dit kamp is het watergat. Het gebied is 's nachts verlicht, zodat gasten kunnen genieten van de wilde dieren.

  Let op!: Een halfuur voor sluitingstijd worden er geen nieuwe gasten meer toegelaten in het restaurant. Het ontbijt is van 07.00-09.00 uur, lunch van 12.00-14.00 uur en diner van 18.00-21.00 uur. Bij de cafetaria kunt u terecht voor snacks van 08.30-12.00 uur en 13.30-18.00 uur.

  Vertoon meer
 • Etosha NP

  U rijdt van Okaukuejo naar Halali. De rechtstreekse afstand is slechts 75 kilometer, maar u kunt heel wat omwegen maken. Als u een keer dezelfde weg rijdt is dat geen probleem: een grote kans dat u dan ander wild ziet.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Halali Camp - Etosha

  Halali Camp is het meest centrale overnachtingskamp in Etosha en is gelegen tussen de meest bezochte waterdrinkplaatsen. AccommodatieHalali heeft 62 bungalows met een eigen badkamer en de grotere bung ...

  Halali Camp is het meest centrale overnachtingskamp in Etosha en is gelegen tussen de meest bezochte waterdrinkplaatsen.

  Accommodatie
  Halali heeft 62 bungalows met een eigen badkamer en de grotere bungalows zijn voorzien van een keuken en een loungeruimte. Er is een benzinepomp, een winkeltje (geopend van 07.30-09.30 uur, 11.30-14.00 uur en 17.00-20.00 uur), een openbare telefoon en een restaurant.

  Omgeving
  Halali ligt midden in Etosha, zuidelijk van de waterpan. Bij de verlichte waterdrinkplaats heeft u kans op het zien van zwarte en witte neushoorns, olifanten, hyena's en vele andere diersoorten. 

  Let op! : Een halfuur voor sluitingstijd worden er geen nieuwe gasten meer toegelaten in het restaurant. Het ontbijt is van 07.00-09.00 uur, lunch van 12.00-14.00 uur en diner van 18.00-21.00 uur. Bij de cafetaria kunt u terecht voor snacks van 08.30-12.00 uur en 13.30-18.00 uur.

  Vertoon meer
 • Etosha NP naar Waterberg Plateau

  U zuidwaarts naar Tsumeb, Otavi en Otjiwarongo. Onderweg kunt u ook de grote meteoriet zien, de Hoba. In de loop van de middag komt u bij het Waterberg Plateau Park aan wat ca 41.000 ha. groot is. Dit nationale park dient als beschermingsgebied voor zeldzame en met uitsterven bedreigde diersoorten. ‘s Middags kunt u een wandeling maken naar het Waterberg Plateau of een gamedrive met een open jeep.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Waterberg NWR Restcamp

  Het Waterberg NWR Camp is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Waterberg Plateau Park, een Nationaal Park in Namibië. Het ligt 68 kilometer ten oosten van Otjiwarongo en is onlangs gerenoveerd. H ...

  Het Waterberg NWR Camp is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Waterberg Plateau Park, een Nationaal Park in Namibië. Het ligt 68 kilometer ten oosten van Otjiwarongo en is onlangs gerenoveerd. Het Waterberg NWR Camp bestaat uit twee familiebungalows met vier losse bedden, acht luxe bungalows met twee losse bedden, 12 Bush bungalows met twee losse bedden, 11 Bush bungalows met twee kamers en vier losse bedden en er zijn 34 tweepersoonskamers. Verder zijn er ook nog kampeerplaatsen die allemaal aan de voet van het plateau liggen tussen hoge bomen. 

  Er is een restaurant, een bar, een winkel en een kiosk aanwezig in het historische Rasthaus dat gebouwd is in 1908 en jaren gebruikt werd als een politiepost. Ook is er een zwembad met uitzicht op de hoge kliffen.

  Vertoon meer

  Waterberg Plateau Park

  Waterberg Plateau Park is een nationaal park in het centrum van Namibië. Het park omvat het Waterberg Plateau, 68 km ten oosten van de stad Otjiwarongo. Het Waterberg Plateau ligt ongeveer 200 meter ...

  Waterberg Plateau Park is een nationaal park in het centrum van Namibië. Het park omvat het Waterberg Plateau, 68 km ten oosten van de stad Otjiwarongo. Het Waterberg Plateau ligt ongeveer 200 meter verheven boven de vlakte van de Kalahari in Oost-Namibië. Het plateau en ongeveer 8000 hectare van de omgeving werden in 1972 uitgeroepen als natuurreservaat. Het plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten in Namibië werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij. Op de Waterberg heeft ook één van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië plaatsgevonden. Op de uitlopers van de Waterberg hebben in het begin van de 20st eeuw de Herero hun laatste slag verloren van de Duitse koloniale troepen. De Herero werden gedwongen zich terug te trekken uit de Waterberg naar het oosten richting het Britse Bechuanaland (nu Botswana). Duizenden Herero werden gedood door de achtervolgende Duitsers en velen verloren hun leven in de Kalahari woestijn door gebrek aan voedsel en water. Men schat dat bijna twee derde van de Herero bevolking hun leven hebben verloren tijdens deze periode. De graven van Duitse soldaten die hun leven verloren op de Waterberg kunnen nog steeds worden bekeken in de buurt van het Waterberg rest kamp aan de voet van het plateau. 

  Locatie
  Het ligt 68 km ten oosten van de stad Otjiwarongo. Het Waterberg Plateau ligt ongeveer 200 meter verheven boven de vlakte van de Kalahari in Oost-Namibië.

  Accommodatie
  Het Waterberg NWR Camp heeft familiebungalows met vier losse bedden, luxe bungalows met twee losse bedden, Bush bungalows met twee losse bedden, Bush bungalows met twee kamers en vier losse bedden en er zijn tweepersoonskamers. Verder zijn er ook nog kampeerplaatsen die allemaal aan de voet van het plateau liggen tussen hoge bomen.
  Er is een restaurant, een bar, een winkel en een kiosk aanwezig in het historische Rasthaus dat gebouwd is in 1908 en jaren gebruikt werd als een politiepost. Ook is er een zwembad met uitzicht op de hoge kliffen.

  Wildlife en vegetatie
  Het Waterberg Plateau Park heeft een grote ecologische verscheidenheid en telt meer dan 200 verschillende vogelsoorten en een aantal zeldzame soorten kleine antilopen. Het wild bestaat uit: zwarte en witte neushoorn, buffel, eland, gemsbok, giraf, kudu, roan antiloop, sabelantiloop, impala, klipspringer, steenbok, zwart gerugde jakhals, caracal, cheeta, bruine hyena en luipaard. Het park is tevens het leefgebied van 20 vleermuis- en 13 kikkersoorten. Terwijl het plateau bovenop droog is, is er veel oppervlaktewater en permanente waterbronnen aan de voet van de berg, dat resulteert in een groen en vruchtbaar landschap, waar men wilde vijgenbomen, vuurlelies en koraalbomen vindt. 

  Toegankelijkheid
  U kunt in dit park niet met uw eigen auto rijden. Vanuit het Waterberg Camp worden safari’s georganiseerd. Wandelen is wel mogelijk: er zijn diverse wandelroutes uitgezet die u zonder verdere begeleiding kunt maken. In totaal zijn er negen wandelingen. Routebeschrijvingen kunt u krijgen bij de receptie van het camp.

  Vertoon meer
 • Waterberg Plateau naar Windhoek

  U kunt nog rustig een game drive maken in het park. Snuif voor de laatste keer de sfeer van Namibië op en vertrek dan naar Windhoek. Onderweg kunt u stoppen in het plaatsje Okahandja, hier is een bekende markt waar lokale souvenirs en handwerk verkocht worden. De verkopers schrijven de prijzen op hun armen. Tegen het eind van de middag komt u terug in Windhoek.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Urban Camp in Windhoek

  Urban Camp is een perfecte uitvalsbasis om uw reis door Namibië te beginnen. U verblijft onder grote, schaduwrijke bomen en de camping beschikt over mooie toilet- en doucheruimtes, een zwembad en wif ...

  Urban Camp is een perfecte uitvalsbasis om uw reis door Namibië te beginnen. U verblijft onder grote, schaduwrijke bomen en de camping beschikt over mooie toilet- en doucheruimtes, een zwembad en wifi. Het ligt op nog geen 5 minuten lopen van Joe's Beerhouse. In de buurt liggen verder nog een Portugees restaurant, een klein winkelcentrum, een bank met pinautomaat, een benzinepomp en een supermarkt. En als u de stad wilt bekijken kan dat ook gemakkelijk, want het centrum ligt op loopafstand.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Vandaag vertrekt u weer naar Europa. Indien u een vroege vlucht heeft, zullen we een extra nacht in Windhoek voor u boeken.

  Vlucht Windhoek - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sam ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2023 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
1 januari t/m 30 juni € 2195,00
1 juli t/m 19 juli € 2620,00
20 juli t/m 15 augustus € 2745,00
16 augustus t/m 10 november € 2620,00

! Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.
! Deze reis is ook als reis via lodges te maken.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Accommodaties en maaltijden zoals beschreven
✓ Toyota Double Cab 4x4 , volledig als camper uitgerust met daktent
✓ Huurautoverzekering: Kampeerauto vanuit Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana
✓ Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
✓ Schoonmaakkosten

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Entree van de parken
- Reis- en annuleringsverzekering