Lentereizen

Wanneer de natuur ontwaakt

Noord-Europa
De dagen worden weer langer en de natuur ontwaakt langzaam. De smeltende sneeuw zorgt overal voor watervallen en woeste rivieren. Sommige jaren komt de lente vroeg, andere jaren laat, soms is het heet, soms koel. In mei ziet u zeker bloeiende bloemen en een explosie van groen waarin bomen en planten tot leven komen. Denk bijvoorbeeld aan de fruitbomen langs de Hardangerfjord. Tot ver in April kunt u zelfs nog sneeuwval meemaken, maar ook dagen waar u heerlijk een drankje kunt drinken buiten, op een zonnige dag. Het hele lenteseizoen zijn er ook mogelijkheden om langs de Noorse kust te varen met Hurtigruten en Havila, of maak op eigen gelegenheid een gezellige citytrip naar bijvoorbeeld een van de levendige hoofdsteden, of combineer deze met elkaar.

Zuidelijk-Afrika
De lente ervaren in Zuid-Afrika? Dan moet u reizen in de maanden september, oktober of november. In de lentemaanden worden de temperatuurverschillen tussen dag en nacht minder en lopen de temperaturen gedurende de periode weer langzaam op. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 20-25 °C. Luchtvochtigheid wordt gedurende het seizoen hoger en halverwege november beginnen de eerste buien weer te vallen. Ook in Zuidelijk-Afrika is de lente weer het begin van een bloeiende natuur met meer groen en bloeiende bloemen. Goed om te weten is dat enkele landen niet zo zeer de term lente gebruiken (evenals herfst). De lentemaanden vallen onder het ‘droge seizoen’.

Poolgebieden
In het lenteseizoen bieden wij ook expeditiereizen aan naar de Arctische gebieden (zoals Spitsbergen en Groenland), evenals de Antarctische gebieden. Tijdens deze eerste maanden van de lente op het noordelijk halfrond ervaart het grootste deel van het noordpoolgebied nog steeds winterse omstandigheden. Wanneer het lenteseizoen bij ons begint, start in het Antarctisch gebied de herfst! Dus reis ook in de maanden september t/m november om in het Antarctische gebied de ontwaking van de natuur te ervaren. Want na een donkere en koude winter biedt de lente op beide halfronden verschillende mogelijkheden.Zijn deze reizen wat voor u?


Onze favoriete accommodaties

Zie hieronder een aantal accommodaties die wij aanbevelen. We maken voornamelijk gebruik van kleinschalige en authentieke accommodaties. Nieuwsgierig naar meer accommodaties? Kijk op de desbetreffende pagina van het land en ontdek meer.


Wat kunt u doen en zien in de lente?

Ervaar dit seizoen op zijn best door verschillende activiteiten te ondernemen of een aantal prachtige bezienswaardigheden te bewonderen. Wilt u iets specifieks doen of zien tijdens uw reis? Laat het ons weten!