Flambaan, zipline en fietstocht

Bekijk foto's

Flambaan, zipline en fietstocht

Flåm heeft activiteiten voor iedereen. Af en toe vindt u het misschien zelfs moeilijk om te kiezen als u maar één dag beschikbaar heeft. Daarom hebben we de perfecte excursie voor je samengesteld als je een dag vol actie in Flåmsdalen wilt beleven met een van 's werelds mooiste treinreizen, de Flåmbaan. Daag jezelf uit met de Flåm Zipline en verken de spectaculaire natuur van dichtbij terwijl je over de Rallarvegen fietst.

Flambaan:
Dit is werelds steilste en mooiste treinreis, u stijgt in een uur van zeeniveau naar 867 meter hoogte door het prachtige Flåmsdalen. De reis, beginnend in Flåm en eindigend in Myrkdal of Vatnahalsen, voert je door prachtige bergen, mooie natuur met watervallen en steile hellingen. Tijdens deze rit kunt u de Kjosfossen, Kårdalsfossen, Rjoandefossen en Brekkefossen zien. De trein maakt een korte stop bij de waterval Kjosfossen waar u kunt uitstappen en de waterval van dichterbij kan zien.

Zipline:
U kunt te voet vanaf station Vatnahalsen naar het startpunt van de zipline lopen. De zipline is de langste van Scandinavië met een lengte van 1381 meter en u haalt een snelheid van 100 km/u. De hoogte die u hiermee overbrugt is 305 meter. De zipline eindigt bij Rallarrosa. 

Rallarvegen:
Uw fietsen staan klaar bij het einde van de zipline en u fiets van Kårdal terug naar Flåm. De afstand is een kleine 16 kilometer en u fiets vanaf 518 meter hoogte terug naar zeeniveau. De tocht duurt minimaal een uur maar neem hier vooral de tijd voor. Uw fietsen dienen pas om 20,00 uur ingeleverd te worden.

Let op; u dient eerst de Flåmbaan te reserveren voordat u de zipline boekt, dit omdat de Flåmbaan veel en vroeg is volgeboekt op bepaalde tijdstippen. Wij helpen u graag met het vinden van een beschikbaar tijdslot.