Fietstour door Soweto met Lebo's Soweto Backpackers

Bekijk foto's

2,5 uur Soweto Bicycle Tour
Deze tour neemt u mee langs de meest bijzondere en interessante plekken in Soweto. U begint uw tour door het bekijken van een uitzichtspunt bij Orlando East and West. Uw gids geeft u een korte introductie over Soweto en vertelt u over de grootte, de geschiedenis van hoe het township is ontstaan en over de inwoners. Bezoek het voormalige vrouwenhostel, waar vrouwelijke arbeidersmigranten voorheen leefden en hoe het zich heeft ontwikkeld. Proef wat lokale snacks die onderweg verkocht worden. U maakt ook een stop bij het huis van de overleden Lilian Ngoyi die een Anti-pass mars leidde op 9 augustus 1956 en leer meer over de helden die tegen de Apartheid strijden. Ook bezoekt u het Hector Pieterson Memorial en leert meer over de dag dat de studenten de straat opgingen om te protesteren tegen het Apartheidbeleid. Vervolg uw weg naar de beroemde Vilakazi Street, waar Nelson Mandela heeft gewoond en leer meer over zijn leven in Soweto. De laatste stop is een traditionele theedrinkceremonie, waar u wat lokale dranken kunt proeven.

4 uur Soweto Bicycle Tour
Ga mee en leer meer over de interessante geschiedenis van Soweto. U begint met een introductie tot Soweto, over de grootte, de geschiedenis en de inwoners. Vervolgens fietst u verder naar het voormalige mannenhostel in Mzimhlophe, wat het thuis was voor vele mijnwerkers in de Apartheidperiode. Onderweg kunt u uiteraard wat snacks en souvenirs kopen. U gaat verder naar de gemeenschap van Meadowlands. U leert meer over hoe de overheid ten tijde van de Apartheid de populatie verdeelde op basis van de huiskleur en hoe de donkere bevolking gedwongen werd om hun huizen te verlaten en hun huizen elders opnieuw op te bouwen. Ook het Hector Pieterson Memorial en Vilakazi Street - waar Nelson Mandela en Desmond Tutu hebben gewoond - worden bezocht. U sluit de fietstour af met een theedrinkceremonie. Aan de lokale dranken zult u waarschijnlijk even moeten wennen, maar het is wel een erg leuke ervaring. 

Inclusief lunch
Zowel de 2,5 uur als de 4 uur durende tour is inclusief lunch die na de lunch geserveerd wordt - 10:00 uur 's ochtends vertrek - of voor de tour - 13:00 uur 's middags vertrek. Lunch wordt geserveerd in een 'Outdoor Restaurant' met plek in het community park. De maaltijd is een Afrikaanse stoofpot op traditionele wijze bereid. 

Inclusief:
- Fiets
- Helm
- Traditionele drank
- Lunch (alleen op de 10:00 uur of 13:00 uur tour)

Exclusief: 
- Museum entree
- Dranken voor de lunch

Om mee te nemen:
- Camera
- Eventueel zonnebrandcrème
- Regenjas (gedurende het regenseizoen van november - maart)
- Wat contant geld voor snacks of souvenirs onderweg

Vertrekpunt:
10823A Pooe Street
Orlando West
Soweto
1804
Zuid-Afrika

Transfers kunnen verzorgd worden.