Mkhaya Game Reserve

Bekijk foto's

Mkhaya Game Reserve is in 1979 ontstaan om de met uitsterven bedreigde Nguni-runderen voor uitsterven te behoeden. Met hulp in het begin van allerlei instanties worden de activiteiten van Mkhaya nu volledig gefinancierd door inkomsten van bezoekers, inkomsten uit natuurbehoud, Nguni-vee en andere zelfvoorzienende middelen. Mkhaya draait helemaal om intieme ontmoetingen met enkele van de Afrikaanse iconen.  'Mkhaya'  betekent 'huis',

Wildlife
Mkhaya is nu de thuisbasis van Eswatini's enige buffels, sable antilopen, Livingstone's eland en tsessebe antilope. Samen met speciale soorten zoals zwarte & witte neushoorn, giraf en roan antilope, worden deze dieren op safari vaak van dichtbij gezien. Vogelen is een extra hoogtepunt. Vier dieren van de Big 5 kunt u vinden in Mkhaya, de leeuw is hier niet te bewonderen. 

Accommodatie
Stone Camp beschikt over 12 eenheden, welke allemaal apart liggen in het woud dat uitkijkt over de droge rivierbedding. Neem een zaklantaarn mee, want in de avond zijn er alleen lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit. Na aankomst maakt u, op weg naar uw overnachtingsadres, een wildsafari in een open safari auto. U verblijft hier op basis van volpension inclusief 2 safari’s per dag. Het park is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Activiteiten 
Alles binnen het reservaat worden uitsluitend door open Land Rovers of te voet uitgevoerd wat uitstekende fotografische mogelijkheden biedt en waarschijnlijk de beste kans om Black Rhino vandaag in het wild in Afrika te zien. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. 

Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen uit eSwatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en de mensen in de village. Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Reis Aluna: Zuid-Afrika anders dan anders - Wild

Geniet van vele safari's door verschillende natuur- en wildparken van Zuid-Afrika.

  • Addo Elephant NP
  • Hluhluwe-Imfolozipark
  • St. Lucia Wetlands
  • Gegidste safari's
  • Privépark
  • Valley of Desolation
  • 21 dagen
  • Vanaf € 2520