Lesotho

Ontdek het 'Nepal van Afrika'

Sani Pass Hooggebergte Tradities Drakensbergen Sehlabathebe Park
  • Sani Pass
  • Hooggebergte
  • Tradities
  • Drakensbergen
  • Sehlabathebe Park

Lesotho wordt niet voor niets het 'Nepal van Afrika' genoemd: het is het enige land dat in zijn geheel boven de 1000 meter ligt! Het berglandschap maakt Lesotho een paradijs voor wandelaars. Het kleine koninkrijk is geheel omsloten door Zuid-Afrika. Het land is erg arm en vol tradities. Vanuit het oosten kan je de grens over via de Sani Pass, maar zorg wel dat je goede 4x4-ervaring hebt! Je kan ook mee met een georganiseerde 4x4-rit over de Sani Pass: ga zitten en geniet van het indrukwekkende uitzicht. Een bezoek aan Lesotho vormt zeker een hoog(s)tepunt van je reis!

Rondreizen Lesotho

Neem een kijkje tussen onze voorbeeldreizen.

Natuur- en Wildparken Lesotho

Verken het park met gids, trek de wandelschoenen aan of ga op self-drive in deze natuur- en wildparken.

Highlights Lesotho

Deze plekken zijn een hoogtepunt van uw reis door Lesotho.


Zijn deze reizen wat voor u?

Bij onze voorbeeldreizen vindt u een aantal reizen waarbij u ook Lesotho aandoet. Bent u klaar om het échte Afrika te ontdekken? De bevolking houdt voor een merendeel een traditionele levenswijze in stand. Het contrast met Zuid-Afrika kan dan ook groot zijn. In Lesotho kunt u prachtige bergwandelingen maken en genieten van de mooie uitzichten vanaf de bergpieken. 


Onze favoriete accommodaties

Er zijn niet veel reizigers die Lesotho aandoen en hier overnachten, dat maakt de accommodaties in Lesotho kleinschalig en sfeervol. De accommodaties liggen op prachtige locaties, stap naar buiten en geniet direct van het prachtige uitzicht op de bergen! 


Wat kunt u zien en doen in Lesotho?

Lesotho is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Trek de wandelenschoenen aan en ga op pad door een natuurpark of kies voor een andere activiteit zoals het rijden van de Sani Pass.