Tsehlanyane Nationaal Park

Bijzonder Nationaal Park in Lesotho

Bekijk foto's

Tsehlanyane Nationaal Park ligt aan de voet van het Maluti-gebergte en maakt net als het Sehlabathebe Nationaal Park deel uit van de Maluti-Drakensberg Transfrontier Conservation Area.

In totaal bestaat het park uit meer dan 5600 hectare aan ruige bergen en inheemse bossen. Deze inheemse bossen zijn een van de weinig overgebleven bossen in Lesotho. Het zeer zeldzame ‘fynbos’, dat nergens anders in de wereld voorkomt, is hier ook te vinden met meer dan 220 plantensoorten. De hoogtes in het park variëren van 1.940 meter tot 3.112 meter en daardoor heb je in dit park ook weer prachtige uitzichten over het berglandschap. Bijzonder zijn de 4 grote rivieren die door het park stromen met tal van watervallen. Hiervan bevriezen er zelfs een aantal in de winter. Zo is er ook een vallei met meer dan 16 diepe zwemgaten waar je heerlijk in kunt afkoelen. Deze gaten liggen over een afstand van 5 kilometer, waar verschillende tochten langs worden georganiseerd.

In het Tsehlanyane is genoeg te beleven en te zien, maar ook als je van de rust wilt genieten zit je hier goed. In dit park zijn ook weer geen grote wilde dieren te vinden. Wel heb je er 24 kleine tot middelgrote zoogdieren die in de hooglanden leven. Een aantal hiervan zijn de Afrikaanse wilde kat, het stekelvarken, de caracal, de rock hyrax, de ijsrat, de otter en de baviaan. Vogels zijn er hier ook genoeg, in totaal leven er 69 soorten, waardoor vogelspotters ook hier weer goed terecht kunnen.