Semonkong Lodge Lesotho

Bekijk foto's

Verscholen tussen de machtige Maluti bergen van Lesotho ligt Seminkong Lodge. De lodge is gebouwd op oevers van de Maletsunyane Rivier. Door gebruik te maken van stenen uit de rotsen uit de buurt past Semonkong Lodge helemaal in het geheel. Hoewel het afgelegen ligt heeft het wel elektriciteit en telefoonbereik. De lodge biedt ruime kamers en bungalows met eigen douche en toilet. De lodge heeft een bar en restaurant waar ook de lokale bevolking komt.
De Maletsunyane Falls in de rivier met dezelfde naam is één van de hoogste watervallen in Afrika. Het vormt een gigantische ‘rookwolk’ doordat het 186 meter in de vallei vallei. Daarom heet de lodge Semonkong (plek van rook)  Lodge.
De zomer is het natte seizoen wanneer er regelmatig onweers- en regen buien zijn. De temperatuur in de zomer komt zelden boven de 28 graden. De winters zijn droog maar wel koud. Het kan er regelmatig vriezen. Sneeuw kan er het hele jaar vallen, maar is toch wel een uitzondering tussen April en Oktober. Neem ook zomers iets warms mee zoals u ook in de bergen van Zwitserland zou doen.
U kunt bij Semonkong Lodge wandelen, paardrijden, mountain biken, 4x4 rijden, Culturele tours maken en vissen.