St. Lucia is een klein kustplaatsje in de provincie KwaZulu-Natal, in Zuid-Afrika. De ligging maakt het een ideaal uitgangspunt om vanuit hier verschillende activiteiten te ondernemen in de omgeving. Ben je benieuwd wat wij aanraden om te doen? Lees dan verder!

Over St. Lucia
St. Lucia is niet groot, maar het is de moeite waard om hier wat langer te verblijven. Je rijdt het dorp binnen via de brug en al snel kom je op Mckenzie Street, de hoofdstraat van het plaatsje. Hier vind je bijvoorbeeld een supermarkt, tankstation, verschillende winkels en restaurants. In de straten daarachter vind je een ruime keuze aan accommodaties. Ga je ’s avonds uiteten? Ga dan altijd met de auto! De vele nijlpaarden die in het water rondom St. Lucia leven, komen ’s avonds uit het water om te grazen op de gazons in het dorp. Je kan dus ’s avonds in het dorp zomaar oog in oog komen te staan met een nijlpaard. Als je hier enkele nachten verblijft zijn de volgende activiteiten een aanrader om te ondernemen.

Hippo & Croc Bootcruise
De Hippo & Croc Bootcruise is een activiteit die veel mensen ondernemen als ze naar St. Lucia gaan. Het nabijgelegen iSimangaliso Wetland Park is een waterrijk gebied en je vindt hier met name veel nijlpaarden en krokodillen. Wist je dat je hier zelfs de grootste nijlpaardenpopulatie van Zuid-Afrika vindt? Tijdens een bootcruise op de uiterwaarden ga je op zoek naar de dieren die zich in en rondom het water bevinden. Het is een leuke tour die niet al te lang duurt (ongeveer 2 uur).

St  Lucia 61 Boot 01 2008 451

Nijlpaard St Lucia 2012

Gegidste safari door Hluhluwe-iMfolozi vanuit St. Lucia
Wij vinden Hluhluwe-iMfolozi (spreek uit: sloe-sloewe) één van de mooiste parken van Zuid-Afrika. Het hoogteverschil maakt het landschap heel afwisselend en je hebt hier een goede kans om neushoorns te zien. Hier vind je de hele Big 5, maar ook cheeta’s en wilde honden. Als je meegaat op een gegidste safari, word je om 05:00 uur ’s ochtends opgehaald bij je accommodatie, waarna je in ongeveer een uur rijden het park bereikt. Tip: vergeet niet om voor de ochtenduren echt wat warms aan te trekken, in een open safari-auto kan het dan nog erg koud zijn! In de ochtend zijn de dieren het meest actief, dus het is de moeite waard. Na ongeveer 2 uur op safari in het park maak je een stop voor ontbijt met koffie of thee dat bij de activiteit inbegrepen is, om vervolgens weer verder op zoek te gaan naar wild. Als je de activiteit als halve dag hebt geboekt, ben je rond 13:00 uur weer bij je accommodatie. Heb je de volledige dag safari geboekt? Dan kun je ook genieten van een lunch in het park (over het algemeen een traditionele Zuid-Afrikaanse braai) en rij je rond 14:30 uur weer terug.

Neushoorn Hluhluwe Ramon Lucas 6

Zelf op pad in het iSimangaliso Wetland Park
Het iSimangaliso Wetland Park zal je niet bezoeken voor de grote aantallen wild, maar het is een prachtig park om zelf doorheen te rijden. Zoals eerder aangegeven is het een heel groen en waterrijk gebied en dat maakt het landschappelijk gezien weer heel anders dan wat je waarschijnlijk op andere locaties van je rondreis hebt gezien. Via het park kan je doorrijden naar één van de mooie stranden in de omgeving, waaronder Cape Vidal. Ook in dit park kan je wild tegenkomen, wij hebben bijvoorbeeld buffels, gnoes, verschillende antilopen- en vogelsoorten gezien, waaronder secretarisvogels. Een bijzondere sighting!

ISimangaliso Wetlands

Krokodil St Lucia

Walvissen spotten
Hermanus in de Westkaap staat bekend als de ‘walvissenhoofdstad’ van Zuid-Afrika, maar wist je dat je in St. Lucia ook walvissen kunt spotten? In de periode van juni tot december kan je hier voor de kust onder andere bultrugwalvissen zien die van St. Lucia naar warmere wateren migreren. Houd er rekening mee dat de zee hier onrustig kan zijn, dus neem wat tegen zeeziekte mee als je weet dat je hier snel last van hebt. Zoals je leest kun je je in St. Lucia dus eenvoudig enkele dagen vermaken. Naast deze activiteiten kan je hier ook lekker relaxen, genieten van een strandwandeling en een bezoek brengen aan één van de fijne restaurants die je hier vindt.

Walvissen Bultrug St Lucia

Ook een bezoek brengen en St. Lucia? 
St. Lucia is een leuke plek om tijdens je rondreis door Zuid-Afrika te bezoeken. Het is daarom niet voor niets dat we deze plaats in verschillende reizen hebben verwerkt. Bijvoorbeeld in de 28-daagse Budgetreis Maalik: Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad en de 21-daagse reis Self-drive Zuid-Afrika hoogtepunten met vlucht. Een andere interessante reis is de Kennismakingsreis Zuid-Afrika in 14 dagen, waarin je de bekende en minder bekende gebieden in het noordoosten van Zuid-Afrika ontdekt. Bekijk andere rondreizen naar Zuid-Afrika om de rest van de reizen te ontdekken. Uiteraard kunnen we ook jouw wensen verwerken in een rondreis op maat!