Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze? Dan is overnachten in simpele kampeerhutten een goed alternatief voor u. Ervaar de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Namelijk met een dak boven uw hoofd. Verder is het exact hetzelfde als kamperen in een tent; u dient zelf alle nodige spullen mee te nemen en u kunt gebruik maken van de sanitairgebouw(en) op de camping.

Hoe is een kampeerhut ingedeeld?
Een kampeerhut bestaat meestal uit één ruimte met een oppervlakte van gemiddeld 10-15 m². De inrichting is eenvoudig maar degelijk, met 4 slaapplaatsen (verdeeld over 2 stapelbedden), een tafel met stoel(en), elektra en verwarming. De keukenhoek omvat 1 of 2 elektrische kookplaten en meestal een koelkast. In een aantal kampeerhutten kunt u ook beschikken over stromend water. Kampeerhutten hebben geen badkamer. U heeft dus geen eigen douche en toilet, maar dient gebruik te maken van de sanitairgebouw(en) op de camping.

Reist u met 2 personen? Dan boeken wij kleine kampeerhutten voor u. Reist u met 4 personen? Dan boeken wij, wanneer mogelijk, een iets grotere hut met soms een aparte slaapkamer. Het is mogelijk om eventueel een klein tentje naast de kampeerhut te plaatsen.

Let wel: u moet verder wel uw complete kampeeruitrusting meenemen. Aanwezigheid van keukengerei en pannen verschilt enorm per kampeerhut. Zorg er daarom voor dat u altijd het een en ander zelf meeneemt voordat u op reis gaat.

Waar moet u nog meer rekening mee houden met overnachten in een kampeerhut?
Overige informatie in het kort:
» Niet in alle hutten is (veel) keukengerei aanwezig. Dit kan per kampeerhut verschillen. Neem daarom altijd zelf extra keukengerei mee, zoals een goede pan en een paar goede messen.
» De kampeerhutten staan op een camping. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten van de camping als u in een kampeerhut verblijft. Douches, toiletten en eventuele wasbakken zijn dus te vinden in de servicegebouwen op de camping.
» Baby’s en kinderen tellen mee voor het maximum aantal gasten van een kampeerhut. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om kinderbedjes, stoeltjes etc. bij te boeken.
» Eindschoonmaak doet u altijd zelf als u overnacht in kampeerhutten.
» Huisdieren zijn vaak toegestaan, maar dit dient wel van tevoren aangegeven te worden.

Kampeerhut in beeld