Noorwegen Algemeen

Bekijk foto's

Noorwegen is een langgerekt land dat van noord naar zuid meer dan 1.700 km meet. Hierdoor treft u een grote diversiteit aan natuur, maar ook de temperatuur en het weer doen daar aan mee. Het land is dramatisch, adembenemend…maar merkwaardig genoeg ook rustgevend! Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Groenland en Siberië, maar heeft een veel aangenamer klimaat door de warme golfstroom.
Dankzij de zomers, wanneer de middernachtzon 24 uur blijft schijnen, is er volop tijd om activiteiten te ondernemen en te genieten van dit indrukwekkende land. En ook al zijn de winterdagen korter, vanaf eind februari zijn de dagen in Noord-Noorwegen alweer even lang als in Nederland. U kunt deelnemen aan de diverse winteractiviteiten en genieten van het Noorderlicht. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en er bestaat volgens de Noren in geen enkel seizoen met slecht weer, alleen slechte kleding!

In de zomer zijn rondreizen ideale vakanties in mooie noorden. U kunt genieten van lieflijke dalen, ruime hoogvlaktes, diepe fjorden en bruisende watervallen. Van snelstromende riviertjes tot weidse meren, begroeide heuvels en besneeuwde bergtoppen. De poolcirkel (klinkt kouder dan het is), de Noordkaap en de middernachtzon. Maar ook van bruisende steden als Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim en Tromsø. Tal van musea, staafkerken en rotstekeningen. De cultuur van de Vikingen en de Samen. Hoe dan ook, adembenemend en indrukwekkend is het overal. In Noorwegen leven nog volop rendieren, elanden, reeën, bevers, lynxen, veelvraten, muskusossen en honderden verschillende vogelsoorten.

Noorwegen betekent ook actief bezig zijn, tenminste als u dat wilt. Er is geen enkele reden om binnen te blijven. Wat dacht u van wandelen in één van de prachtige berggebieden, op een gletsjer (onder begeleiding van een gids) of op hoogvlaktes. Nog meer activiteiten? Fietsen of mountainbiken, zeilen of zwemmen, kajakken, kanoën of raften. Ook kunt u relaxed gebruik maken van talloze golfcourses omringd door prachtige natuur. U kunt hier bergbeklimmen, paardrijden en er zijn klimparken. Overal in Noorwegen zijn tal van mogelijkheden. Maar u kunt ook ontspannen een boek lezen aan de oever van een fjord of meer of gewoon genieten van de rust en ruimte.
In de winter zijn er volop ski- en langlaufmogelijkheden, u kunt een hondensledetocht of sneeuwscootertocht maken en in het hoge noorden een walvis- of orka safari maken, maar ook genieten van het adembenemende Noorderlicht.

De laatste jaren zijn er ca. 18 toeristische routes benoemd waar ook mooie uitzichtpunten zijn gebouwd, maar ook buiten deze speciale wegen zijn er volop indrukwekkende wegen te rijden.