Ga je naar Zuidelijk Afrika? Dan is de kans groot dat je voornamelijk offroad gaat rijden in een 4x4 auto. Een auto met vierwielaandrijving (4x4) geeft stabiliteit en heeft meer trekkracht. Omdat je dus vaak offroad gaat rijden en te maken krijgt met verschillende ondergronden, adviseren wij je zeker een 4x4-cursus te doen vóór je reis naar Zuidelijk Afrika. Zelf heb ik een zeer geslaagde cursus gehad, gewoon in Nederland. In dit blog vertel ik je het een en ander over deze 4x4 cursus.

Is zo’n 4x4 cursus nou echt de moeite waard?
Ja! Dat is het zeker. Verschillende collega's hebben een cursus gevolgd voordat zij op reis gingen naar Zuidelijk Afrika. Voordat Ramon en ik op kampeerreis gingen door Botswana, heb ik wat informatie ingewonnen. Ramon en mijn vader (Douwe) hadden al meerdere cursussen gedaan, maar geen enkele cursus had hun echt het volste vertrouwen in een 4x4 auto gegeven. Deze keer kwamen we uit bij ORC Events in Noord-Brabant (omgeving Middelbeers) en zijn we vervolgens met de hele familie op cursus gegaan. Tijdens deze cursus hebben wij veel geleerd over 4x4 rijden. Bijvoorbeeld hoe de 4x4 auto überhaupt werkt en daarnaast ook de praktijkervaring in het rijden over mul zand, bandensporen en door water. ORC events biedt echt een hele goede basis cursus die ik iedereen kan aanraden die een 4x4 reis gaat maken!

ORC Event  4x4 Rijden   Omgeving


4x4 rijden een mannen ding?
Dat dacht ik dus eerst: dat 4x4 rijden is echt een mannen ding. In het begin zat ik dus mooi op de achterbank mee te hobbelen, maar al vrij snel mocht ik het ook proberen. De tips en trucs over de auto aanvoelen waren zeer welkom aangezien ik de eerste keer rustig richting een boom begon te rijden op een 4x4 track en ik niet zo goed wist hoe ik daar omheen kon sturen. Vooral het vertrouwen krijgen in zo’n auto is enorm belangrijk, dus ook voor vrouwen! 

ORC Event  4x4 Rijden   In Auto


Een 4x4 cursus gehad, en nu? 
Drie jaar later hebben we de cursus nogmaals met vrienden ondernomen en wederom leerde ik handige tips en trucs die we zeker in praktijk hebben gebracht tijdens onze kampeerreis door Namibië en Botswana. Een vriendin reedt zichzelf vast in de modder en we hebben vervolgens geleerd ons er weer uit te krijgen met behulp van een lier. Ondertussen durf ik wel te zeggen dat ik goed weet hoe je bepaalde 4x4 tracks moet rijden en hoe het werkt met bandenspanning en allerlei andere zaken.

ORC events is echt een hele goede basis cursus die ik iedereen kan aanraden die een 4x4 reis gaat maken!


Ook op reis per 4x4 auto? 
Wil jij die onvergetelijke autorondreis maken door Zuidelijk Afrika? Bekijk dan eens onze avontuurlijke kampeerreizen door de Afrikaanse wildernis en leegte. Ook bieden we fantastische gezinsreizen waarbij aan iedereen is gedacht. En dat is niet het enige, verken op onze website nog meer reizen naar Zuidelijk Afrika. Zelfs een rondreis op maat stellen we voor je samen!