Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Verblijf op een voormalig boerderij

Bekijk foto's

In Vøringfoss, ongeveer 170 kilometer van Bergen en 300 kilometer van Oslo ligt Liseth Pensjonat og Hyttetun. Een voormalige boerderij met verschillende overnachtingsmogelijkheden. Het is hier gezellig en rustig en de omgeving is werkelijk adembenemend!

Liseth Pensjonat og Hyttetun was sinds 1840 een familieboerderij die over ging van vader op zoon. In 1915 verwelkomde zij de eerste gasten maar in het boerenbedrijf ging de dagelijkse gang van zaken gewoon verder. In 1946 liet men een echt gastenverblijf bouwen dat toen plaats kon bieden aan 25 gasten. Een aantal uitbreidingen verder had het gebouw 2 extra kamers, een nieuwe keuken en een lounge op de eerste verdieping. Toen in 1970 een aantal hutten aan het complex werd toegevoegd raakte de boerderij functie definitief op de achtergrond. Nu is het een goed onderhouden boerderij met prachtige kamers, eigen badkamer en 15 hutten van eenvoudig tot meer luxe kwaliteit.

Accommodatie
Liseth Pensjonat og Hyttetun heeft 15 kamers en 14 hutten in verschillende grootte, geschikt voor 3 tot 8 personen.

» Tweepersoonskamer (in Hovedhus)
Dit zijn tweepersoonskamers met een tweepersoonsbed. Er is een eigen badkamer met douche en toilet. Altijd inclusief ontbijt.

» Kleine hut (2 – 4 personen)
De kleine hutten zijn voorzien van elektriciteit en koud water. Ze hebben een kleine zithoek en een kitchenette met kookplaten, koelkast en nodige apparatuur. De kleine hutten hebben een eigen toilet, maar er is geen douche aanwezig. Gasten kunnen gebruikmaken van een douche in een bijgebouw.

» Middelgrote hut (5 personen)
De middelgrote hutten zijn voorzien van elektriciteit en warm water. De middelgrote hutten beschikken over twee slaapkamers, badkamer, keuken (met oven, koelkast en nodige apparatuur), woonkamer, hal en een kleine zithoek buiten.

» Grote hut (7 – 8 personen)
De grote hutten zijn voorzien van elektriciteit en warm water. De grote hutten hebben drie slaapkamers, een badkamer, een keuken (met oven, koelkast, vaatwasser en nodige apparatuur), een woonkamer met houtkachel, een hal en een zithoek buiten.

» Appartement (6 personen)
De appartementen zijn voorzien van elektriciteit en warm water. De appartementen hebben drie slaapkamers, badkamer, keuken (met oven, koelkast, vaatwasser en nodige apparatuur), woonkamer, hal en zitgedeelte buiten.

Omgeving
Leuke uitstapjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld de Vøringsfossen. Dit is één van de grootste watervallen van Noorwegen. Of maak een ritje met de trolltrein, het Hardangervidda Natuurpark, de Sima energiecentrale en de berg Kjeåsen.

! Honden zijn toegestaan


Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane

Een 15-daagse wandelreis naar Noorwegen waarin u gebieden bezoekt die zeer geschikt zijn om te wandelen.

  • Hardangervidda NP
  • Rondane NP
  • Dovrefjell NP
  • Kongevegen
  • Vindhella
  • Vøringfossen
  • Valdres
  • 15 dagen
  • apr - sep
  • Vanaf € 570