Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Bekijk foto's

In Vøringfoss, ongeveer 170 km van Bergen en 300 km van Oslo ligt Liseth Pensjonat og Hyttetun. Een voormalige boerderij met verschillende overnachtingsmogelijkheden. Het is hier gezellig en rustig en de omgeving is werkelijk adembenemend! Liseth Pensjonat og Hyttetun was sinds 1840 een familieboerderij die over ging van vader op zoon. In 1915 verwelkomde zij de eerste gasten maar in het boerenbedrijf ging de dagelijkse gang van zaken gewoon verder. In 1946 liet men een echt gastenverblijf bouwen dat toen plaats kon bieden aan 25 gasten. Een aantal uitbreidingen verder had het gebouw 2 extra kamers, een nieuwe keuken en een lounge op de eerste verdieping. Toen in 1970 een aantal hutten aan het complex werd toegevoegd raakte de boerderij functie definitief op de achtergrond. Nu is het een goed onderhouden boerderij met prachtige kamers, met eigen badkamer en 15 hutten van eenvoudig tot luxe.

Accommodatie
In 1995 zijn de kamers, de keuken en de eetzaal gerenoveerd. Er zijn nu 15 kamers en 14 hutten in verschillende grootte. 
- 2 hutten voor max. 3 personen
- 3 hutten voor max. 4 personen
- 5 hutten voor max. 6 personen
- 3 hutten voor max. 7 personen
- 1 hut voor max. 8 personen

In de kleinste hutten vindt u een keukenhoek met kookplaat en keukengerei. Er is een klein zitgedeelte en een toilet (geen douche) en alleen koud stromend water. Bij verblijf in deze hutten kunt u gebruik maken van de douches in het nabijgelegen gebouw. De hutten met slaapplaatsen tot 6 personen hebben 2 slaapkamers, 1 met tweepersoonsbed en 1 met eenpersoons en/of stapelbed. Badkamer met douche en toilet. Ingerichte keuken en kleine woonkamer met tv. De hutten voor maximaal 7 personen hebben 3 slaapkamers (2+2+3), een woonkamer met open haard, TV, ingerichte keuken, badkamer met douche en toilet.

Omgeving
Leuke uitstapjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld de Vøringfossen (één van de grootste watervallen van Noorwegen), een ritje met de trolltrein, het Hardangervidda Natuurpark, de Sima energiecentrale en de berg Kjeåsen.

! Honden zijn toegestaan
! Extra toeslag: linnenset NOK125 per persoon per verblijf
! Extra toeslag: eindschoonmaak varieert van NOK300, 350, 500, of 750


Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane

Een 15-daagse wandelreis naar Noorwegen waarin u gebieden bezoekt die zeer geschikt zijn om te wandelen.

  • Hardangervidda NP
  • Rondane NP
  • Dovrefjell NP
  • Kongevegen
  • Vindhella
  • Vøringfossen
  • Valdres
  • 15 dagen
  • apr - sep
  • Vanaf € 570