Svolvær, Svinøya Rorbuer

Overnachten in traditionele vissershutjes

Bekijk foto's

Svinøya Rorbuer is een prachtig in de natuur gelegen accommodatie en bevindt zich 1 kilometer van het centrum van Svolvær en de berg Svolværgeita.

Accommodatie
De originele 'rorbuer', oftewel vissershutten, zijn volledig gerenoveerd en liggen op Svinøya, het eiland heeft een brugverbinding met het centrum van Svolvær op de Lofoten. Houd er rekening mee dat er geen televisies meer aanwezig zijn in de kamers. Dit omdat zij in 2022 van plan zijn om WiFi flink te gaan verbeteren.

» Rorbuer (2 - 6 personen)
De in totaal 30 originele en nieuw gebouwde rorbuer hebben een hoge standaard, allemaal voorzien van een woonkamer met zit- en eethoek en een volledig ingerichte keukenhoek. Er is ook een moderne badkamer met douche en toilet. Er zijn verschillende types rorbuer: type A heeft 1 slaapkamer met twee losse bedden. Type B heeft 2 slaapkamers met in totaal 4 bedden en type C heeft 3 slaapkamers en in totaal 6 bedden

Omgeving
Bij het complex hoort een gezellig restaurant  'Børsen Spiseri', de Gunnar Berg Galerie en de receptie in het eerste winkeltje van Svolvær:  'Krambu'. Bij de receptie kunt u tegen betaling gebruik maken van een wasmachine. Verder kunt u in de omgeving in de zomer boten huren, vissen en varen. Ook kunt u Svolværgeita gaan beklimmen of een tocht maken naar de Trollfjord.

! Inclusief linnenset en eindschoonmaak.
! WiFi is aanwezig.
! Honden zijn toegestaan in de standaard rorbuer tegen een extra toeslag.

Kijk hier ook eens naar

Nusfjord, Nusfjord Rorbuanlegg bungalows

Nusjord op de Lofoten, met als naaste buurman de zee. De visvangst gaf de mensen aan de kust hun dagelijks brood.