Rondreis Shaba: Zuidelijk Malawi met lokale chauffeur

Combineer natuur, wildlife en strand in Malawi

Majete NP Liwonde NP Malawimeer Gegidste safari's Privéchauffeur
 • Majete NP
 • Liwonde NP
 • Malawimeer
 • Gegidste safari's
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Malawi heeft ontzettend veel moois te bieden en tijdens deze 12-daagse rondreis Shaba: Zuidelijk Malawi met lokale chauffeur bezoekt u enkele van de mooiste plekken van Zuidelijk Malawi. Tijdens deze reis wordt u van accommodatie naar accommodatie gebracht door een lokale chauffeur. Maak kennis met een theeplantage tijdens een theeproeverij in Satemwa Tea Estate. Vervolgens brengt u een paar dagen in een nationaal park door en gaat u op zoek naar dieren in het wild. Verblijf tijdens deze reis ook op een onbewoond eiland waar u heerlijk kunt kajakken of snorkelen en even helemaal tot rust komt!

U begint uw reis in het zuiden van Malawi met een aankomst op Blantyre. In Malawi staat uw chauffeur van de reis op het vliegveld op u te wachten en brengt u naar de eerste accommodatie van deze reis, namelijk Huntingdon House in het Satemwa Tea Estate. Kom rustig bij van uw lange vlucht in dit historische huis op een theeplantage. Of u nu een theeliefhebber bent of niet, een theeproeverij kan hier natuurlijk niet ontbreken! Uw gids legt u alles uit over het proces vanaf het planten tot de productie van de thee. Na twee nachten staat uw chauffeur weer voor u klaar om u naar Mvuu Camp in Liwonde Nationaal Park te brengen. Natuurlijk is er tijdens deze reis ook tijd voor een safari! Mvuu Camp ligt aan de Shire River, de levensader van Liwonde. U gaat twee keer per dag mee op safari en uw gidsen kunnen u alles over de Afrikaanse bush vertellen. Geniet tussen de safari's door van het prachtige uitzicht op de rivier, waar u met een beetje geluk vanuit uw accommodatie ook nijlpaarden en krokodillen kunt zien zwemmen. U reist vervolgens door naar het bekende Lake Malawi. De accommodatie Mumbo Island is een echte eco-lodge. Laat uw connectie met de buitenwereld voor wat het is en kom heerlijk tot rust op dit onbewoonde eiland. Ga snorkelen, kajakken of ontspan met een boek vanuit de hangmat voor uw chalet. Uw verblijf in Malawi sluit u af met één overnachting in Lilongwe, voordat u doorreist naar Zambia. Hier bezoekt u misschien wel het meest bekende park van Zambia, namelijk South Luangwa National Park. Waarom dit park de 'Valley of the Leopards' wordt genoemd, gaat u hopelijk in de komende dagen zelf ervaren. Maar ook naast de luipaarden is er natuurlijk ontzettend veel te zien in dit park. 


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Blantyre

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Majete Wildlife Reserve

  Welkom in Malawi! Na een lange vlucht staat uw chauffeur op u te wachten op het vliegveld. In twee uur rijden brengt hij u naar Majete Wildlife Reserve. Geniet tijdens de rit van de eerste indrukken van Malawi. Thawale Tented Camp is één van de weinige accommodaties van Majete en is een mooi klassiek tentenkamp. Hier heeft u de tijd om u even op te frissen! Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht kunt u 's middags mee op safari of lekker uitrusten bij het camp met uitzicht op de waterpoel. De komende dagen gaat u 's ochtends en 's middags mee op safari met een gids.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt
   Lunch
   Diner

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Thawale Camp - Majete Wildlife Reserve

  Thawale Camp is een klassiek 'tented camp' aan de rand van Majete Wildlife Reserve in Malawi, een divers park van ongeveer 715 km2 groot.AccommodatieThawale is een rustieke en comfortabele accommodati ...

  Thawale Camp is een klassiek 'tented camp' aan de rand van Majete Wildlife Reserve in Malawi, een divers park van ongeveer 715 km2 groot.

  Accommodatie
  Thawale is een rustieke en comfortabele accommodatie waar gasten de kans hebben om de Big 5 te spotten. Geniet van het uitzicht op het watergat vanaf uw eigen privé veranda. De chalets liggen verspreid om bezoekers privacy en een individuele bush-beleving aan te bieden. Een gemeenschappelijke lapa (traditionele lounge) en keuken zijn beschikbaar waar u kunt genieten van lokale als internationale gerechten.

  Omgeving
  Thawale Camp ligt in de lagere Shire-vallei in het zuidwesten van Malawi, op ongeveer 70 km van Blantyre's Chileka International Airport. Het diverse park van ongeveer 715 km2 groot, heeft een heuvelachtig landschap met lage grasvlaktes en bossen. Thawale Camp valt onder het management van African Parks. Deze organisatie zet zich in voor natuurbehoud en de bescherming van verschillende parken in Afrika. Sinds het park door African Parks is overgenomen in 2003 zijn er meer dan 5000 dieren van 17 soorten teruggebracht in het park. De opbrengsten van Thawale Lodge gaan 100% naar African Parks, waarmee u met uw verblijf hier dus bijdraagt aan het behoud van dit prachtige park. 

  Vertoon meer

  Majete Nationaal Park

  Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Maj ...

  Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren '90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven. De overgebleven diersoorten waren zo klein in aantal dat ze in hun voortbestaan werden bedreigd. Onvoldoende middelen voor natuurbescherming, stroperij, illegale landbouw en houtkap bedreigden het voortbestaan van Majete.

  Wildlife
  De grootschalige herintroductie van wilde dieren begon in 2003. In maart 2012 waren reeds 2.554 dieren van 13 verschillende diersoorten teruggebracht in het park. Onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra’s, Lichtenstein’s hartebeesten en elanden. In augustus 2012 zijn leeuwen overgebracht vanuit Zuid-Afrika. Hierdoor is Majete Wildlife Reserve nu de enige Big5 bestemming van Malawi. Dit betekent dat de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn, en buffels allemaal te zien zijn in het park. Majete wordt dan ook geroemd om het herstel van wildleven en gezien als het beste succesverhaal van African Parcs.   

  Activiteiten
  U kunt met een gids een safari maken door het park. De gids vertelt u over de planten en dieren die u onderweg tegen komt. Verder zijn er mogelijkheden van boot safari's en wandelsafari's.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Satemwa Tea Estate

  Na nog een laatste ochtendsafari in Lilongwe staat uw gids voor u klaar om u naar Huntingdon House te brengen. Wist u dat er in Malawi veel thee wordt verbouwd? De theeplantages van Satemwa zijn de oudste van Malawi en qua landschap is dit een compleet ander gebied dan uw vorige verblijf. Geniet de komende dagen van een verblijf vol historie. Tijdens de theeproeverij legt uw gids u uit hoe het proces van planten tot oogst en productie verloopt, terwijl u de theespecialiteiten van Satemwa proeft.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt
   Lunch
   Diner

  Huntingdon House - Satemwa

  Begin jaren '20 besloot Maclean Kay niet terug te gaan naar Schotland toen hij zijn ogen legde op wat nu bekend staat als het Satemwa Tea Estate. Het Estate en het Huntingdon House Satemwa zijn nog st ...

  Begin jaren '20 besloot Maclean Kay niet terug te gaan naar Schotland toen hij zijn ogen legde op wat nu bekend staat als het Satemwa Tea Estate. Het Estate en het Huntingdon House Satemwa zijn nog steeds eigendom van dezelfde familie en de vierde generatie van de familie Kay woont nog steeds in het huis.

  Accommodatie
  Huntingdon House is gebouwd in de jaren '30 en biedt 5 ruime kamers. De accommodatie wil alle gasten een persoonlijke ervaring en een inzicht in het leven op een theeplantage van Afrika bieden. De 5 unieke suites beschikken allemaal over een eigen badkamer en zijn individueel ingericht op basis van de originele functie binnen het huishouden: Mother's Room, Father's Room, The Nursery (kinderkamer), Planter's Suite en The Chapel (kapel).

  Omgeving
  Wat tijdens uw verblijf natuurlijk onmisbaar is, is een theeproeverij (tea tasting). Uw gids vertelt u alles over het proces van het planten tot het oogsten en de productie van de thee. 
  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Liwonde Nationaal Park

  U wordt weer opgehaald door uw chauffeur en rijdt verder richting het noorden. Uw volgende bestemming van deze reis is Liwonde Nationaal Park, één van de mooiste parken van het land. Geniet ook hier van gegidste safari's in het wildrijke park, met onder andere olifanten, buffels, leeuwen, cheeta's, wilde honden en verschillende soorten antilopen en vogels. Giraffen komen hier in dit park niet voor. In de rivier langs uw tent kunt u ook nijlpaarden en krokodillen zien.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt
   Lunch
   Diner

  Mvuu Camp - Liwonde National Park

  Mvuu Camp is één van de accommodaties in Liwonde Nationaal Park in Malawi en biedt een prachtig verblijf direct aan de Shire River.AccommodatieDe 14 chalets, gemaakt van een combinatie van steen en ...

  Mvuu Camp is één van de accommodaties in Liwonde Nationaal Park in Malawi en biedt een prachtig verblijf direct aan de Shire River.

  Accommodatie
  De 14 chalets, gemaakt van een combinatie van steen en canvas, bieden uitzicht op de rivier. Er is een restaurant aanwezig, diners worden soms onder de sterren gehouden in een speciaal geconstrueerde boma (omheining). Geniet bij Mvuu Camp van een boottocht op de Shire Rivier of een game drive in de ochtend of namiddag.

  Omgeving
  Liwonde Nationaal Park is waarschijnlijk het mooiste nationale park van Malawi en biedt een grote verscheidenheid en concentratie aan diersoorten, waardoor Malawi nu ook echt een safaribestemming genoemd mag worden. Denk bijvoorbeeld aan meer dan 400 vogelsoorten, nijlpaarden, krokodillen, grote aantallen olifanten en een variatie aan antilopensoorten. Ook worden er leeuwen, cheeta's en zelfs wilde honden gezien.

  Vertoon meer

  Liwonde Nationaal Park

  Het relatief kleine Liwonde Nationaal Park (548 vierkante kilometer) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire River, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en ...

  Het relatief kleine Liwonde Nationaal Park (548 vierkante kilometer) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire River, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi. Liwonde Nationaal Park ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe. De weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier. De palm- en baobab bomen staan hier naast elkaar te wuiven in de wind terwijl het wildleven er omheen dartelt. De dikke baobabs staan soms wel honderden jaren overeind.

  Wildlife
  De heuvels in Liwonde Nationaal Park zijn het favoriete leefgebied van de klipspringers. Zelfs het aantal zwarte neushoorns neemt toe. Regelmatig worden luipaarden, hyena´s en leeuwen gespot. Het park is een kraamkamer voor olifanten en antilopen die later in andere parken in Malawi en daarbuiten kunnen worden uitgezet. In de Mopane bossen leven verschillende antilopen soorten zoals, roan, hartebeest, duiker en kudu. Door de aanwezigheid van het permanente water in de Shire rivier leeft in Liwonde Nationaal Park een gevarieerd aantal vogels. Zo worden regelmatig de Pel's Fishing owls, palmnut vultures, ospreys en Lilians love birds gespot. In de struiken langs de waterkant bouwen de wevervogels hun nesten.

  Activiteiten
  Naast game drives en wandelsafari's maakt u op de Shire River onvergetelijke bootsafari's tussen de nijlpaarden, krokodillen en andere wilde dieren.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Mumbo Island op Lake Malawi

  Na een week reizen is het dan zover: maak kennis met Lake Malawi! Dit meer is één van de drie grote meren van Afrika en wordt gekenmerkt door de endemische cichlidensoorten die hier voorkomen. Bij Cape Maclear staat een boot voor u klaar die u naar het eiland zal brengen. Verwacht bij Mumbo Island geen overdadige luxe, maar wél het gevoel dat u op een onbewoond eiland verblijft. Geniet van het prachtige uitzicht, de stijlvolle chalets en het uitzicht op de heldere sterrenhemel 's avonds.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt
   Lunch
   Diner

  Mumbo Island Lodge - Lake Malawi

  Mumbo Island Lodge is een kleinschalige eco-lodge, gelegen op het onbewoonde Mumbo Island in Lake Malawi. Het beschikt over verschillende Forest Chalets en Island Chalets, met prachtig uitzicht over h ...

  Mumbo Island Lodge is een kleinschalige eco-lodge, gelegen op het onbewoonde Mumbo Island in Lake Malawi. Het beschikt over verschillende Forest Chalets en Island Chalets, met prachtig uitzicht over het meer.

  Accommodatie
  De chalets beschikken allemaal over een muskietennet en een eigen badkamer. De kamers bieden echt het 'onbewoonde eiland' gevoel, ofwel het 'barefoot luxury'. De badkamer beschikt over een eco-toilet en een bucket shower, die op uw verzoek met warm water gevuld zal worden. In de ochtend bij zonsopkomst staat er een dienblad met koffie, thee en een koekje voor u klaar, zodat u nog even van de opkomende zon kunt genieten voordat u aanschuift voor het ontbijt. Let op: u heeft geen WiFi of stopcontacten. Er is een 'solar powered charging station' aanwezig nabij de lodge en het strand, maar wilt u overal uw telefoon kunnen opladen dan adviseren we u een opgeladen powerbank mee te nemen.

  Omgeving
  Het is mogelijk om hier te snorkelen, te duiken, kajakken en te zonnen in een hangmat met een drankje in uw hand. In de avond kunt u heerlijk genieten van de ondergaande zon of een wandeling maken over het eiland dat maar één kilometer in doorsnede is. Dit is dé plek waar een bushcamp en het Robinson Crusoe gevoel samen komen.

  Vertoon meer

  Lake Malawi Nationaal Park

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongeveer 560 kilometer lang en 75 kilometer breed op ...

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongeveer 560 kilometer lang en 75 kilometer breed op zijn breedste punt, en beslaat een gebied van ongeveer 29.600 vierkante kilometer. Het meer wordt omgeven door de staten Mozambique, Malawi en Tanzania. Ongeveer drie kwart van het meer ligt in Malawi, de rest ligt in Mozambique. Het meer vormde zich waarschijnlijk ongeveer 40.000 jaar geleden. Geen meer of rivier ter wereld is zo vol van leven als Lake Malawi, meer dan zeshonderd verschillende vissoorten leven in het diepe water. Veel van die vissoorten zijn populair bij aquariumhouders. De kleine, kleurrijke vissen zijn schitterend. Het Malawimeer is bekend om zijn vele endemische cichliden en voorziet duizenden mensen van voedsel. De honderden vissersbootjes verraden dit. De vissers zitten overdag in de schaduw langs het meer, waar ze ontspannen hun netten repareren. Naast heerlijk luieren op het strand en genieten van de schoonheid van de omgeving en uw accommodatie bestaan de aangeboden activiteiten voornamelijk uit kajakken, snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën.

  Cape Maclear
  Aan de zuidkant van Lake Malawi ligt het sfeervolle vissersdorp Cape Maclear. Het was een voormalige hippie plek en tegenwoordig favoriet onder backpackers. Vanaf hier kunt u naar Mumbo Island en Domwe Island met de boot. Dit gebied is vandaag de dag het meest idyllische en tropische stukje Lake Malawi. Er wonen ongeveer 10.000 mensen. De vissersmannen wonen voornamelijk in het dorpscentrum. De regio rondom Cape MaClear is sinds 1980 een Nationaal Park en sinds 1984 UNESCO World Heritage site. Het Nationaal Park is heuvelachtig en staat vol met palm- en baobabbomen. Vooral laatstgenoemde trekt veel verschillende vogelsoorten aan. De visarend wordt hier gegarandeerd gespot!

  Mumbo Island
  In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen. Dit zijn ware pareltjes welke door slechts een handvol reizigers worden bezocht. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op slechts 45 minuten vaarsafstand van Cape Maclear ligt het eco-vriendelijke tropische eiland, Mumbo. Mumbo is onbewoond en hier zijn zes rustieke chalets op gebouwd. Allen hebben een magnifiek zicht over het meer en bieden veel privacy. Er is tevens een restaurant en snorkelcentrum en zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Verbaas u niet wanneer u onderweg een niet-giftige slang tegenkomt en de visarenden in de Baobabs ziet turen over het meer.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Lilongwe

  Voordat u terugvliegt, verblijft u nog één nacht in de hoofdstad van Malawi. Mitengo House in Lilongwe is een prettig, kleinschalig guesthouse om nog even tot rust te komen voordat u weer naar Europa vliegt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Mitengo House - Lilongwe

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe.AccomodatieDe lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditi ...

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe.

  Accomodatie
  De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een plafondventilator en een ruime eigen badkamer. Met een fulltime generator op set bent u het hele jaar door verzekerd van elektriciteit. Mitengo House heeft in elke kamer wifi, u krijgt hiervoor een gratis internetvoucher bij het inchecken. Er is een restaurant, een bar en een lounge. Elke ochtend is er een continentaal ontbijt.

  Omgeving
  Mitengo House ligt op 3,5 kilometer van de World War I & II Memorial Tower, op 5 kilometer van de National Herbarium & Botanic Gardens of Malawi, op 5 kilometer van het bosreservaat Lingadzi Namilomba en op 8 kilometer afstand van Lilongwe City Mall. Het biedt een pendeldienst van/naar de luchthaven aan tegen betaling.

  Vertoon meer
 • Vertrek vanuit Lilongwe

  De laatste dag van de reis is alweer aangebroken. U wordt naar het vliegveld van Lilongwe gebracht voor de terugvlucht. U heeft ongetwijfeld een prachtige reis gemaakt en veel onvergetelijke ervaringen opgedaan!

  Vlucht Lilongwe - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sam ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2023 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen samen reizend
Laagseizoen (10 januari - 30 juni) Op aanvraag
Hoogseizoen (1 juli - 31 oktober) Op aanvraag


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓  Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓  Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
✓  Transfer tussen alle accommodaties
✓  Ontbijt, lunch en diner bij Thawale Tented Camp, Huntingdon House, Mvuu Camp en Mumbo Island
✓  Ontbijt bij Mitengo House
✓  Dagelijks 2 safari's bij Thawale Tented Camp en Mvuu Camp
✓  Non-gemotoriseerde activiteiten (seizoensgebonden snorkelen vanaf de lodge & kajakken) en één gegidste kajaktour of één sunset cruise per dag bij Mumbo Island
✓  Entreekosten van Majete Wildlife Reserve en Liwonde Nationaal Park

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visum ($50 per persoon in 2022)
- Reis- en annuleringsverzekering