Majete Nationaal Park

Een wildpark in het zuiden van Malawi

Bekijk foto's

Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren '90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven. De overgebleven diersoorten waren zo klein in aantal dat ze in hun voortbestaan werden bedreigd. Onvoldoende middelen voor natuurbescherming, stroperij, illegale landbouw en houtkap bedreigden het voortbestaan van Majete.

Wildlife
De grootschalige herintroductie van wilde dieren begon in 2003. In maart 2012 waren reeds 2.554 dieren van 13 verschillende diersoorten teruggebracht in het park. Onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra’s, Lichtenstein’s hartebeesten en elanden. In augustus 2012 zijn leeuwen overgebracht vanuit Zuid-Afrika. Hierdoor is Majete Wildlife Reserve nu de enige Big5 bestemming van Malawi. Dit betekent dat de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn, en buffels allemaal te zien zijn in het park. Majete wordt dan ook geroemd om het herstel van wildleven en gezien als het beste succesverhaal van African Parcs.   

Activiteiten
U kunt met een gids een safari maken door het park. De gids vertelt u over de planten en dieren die u onderweg tegen komt. Verder zijn er mogelijkheden van boot safari's en wandelsafari's.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Rondreis Shaba: Zuidelijk Malawi met lokale chauffeur

Combineer natuur, wildlife en strand tijdens deze reis langs de hoogtepunten van Malawi.

  • Majete NP
  • Liwonde NP
  • Malawimeer
  • Gegidste safari's
  • Privéchauffeur
  • 11 dagen
  • Vanaf €