Rondreis Sefu: Namibië en de Kgalagadi

Rondreis Namibië en de Kgalagadi

Sossusvlei Fish River Canyon Kgalagadi Transfrontier Park Augrabies Falls NP Tiras Mountains
 • Sossusvlei
 • Fish River Canyon
 • Kgalagadi Transfrontier Park
 • Augrabies Falls NP
 • Tiras Mountains
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Rondreis Sefu: Namibië en de Kgalagadi is een uitgebreide reis van 14 dagen langs de hoogtepunten in het noordwesten van Zuid-Afrika en Namibië. Vanuit Upinton gaat de reis naar het Kgalagadi Transfrontier Park, de Augrabies Falls in Zuid-Afrika, de Fish River Canyon en Ai-Ais in Namibië. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Sossusvallei met haar rode duinen. De uitgestrektheid van Namibië zult u zeker tijdens uw reis ontdekken.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika en Namibië te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan indien nodig aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en stellen graag uw rondreis op maat samen!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Upington

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Upington. U zult in Johannesburg/Kaapstad moeten overstappen. Wij werken met de meeste lucht ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Upington. U zult in Johannesburg/Kaapstad moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Upington

  Uw vlucht komt aan op het vliegveld van Upington, waar u ook uw huurauto kunt ophalen. Upington is de springplank voor de Kalahari. U kunt hier het beste uw boodschappen doen omdat er in het Kgalagadi Transfrontier Park niet veel winkels zijn. De winkels die er zijn, zijn erg prijzig en hebben beperkte keuze.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Orange Apple - Upington

  Orange Apple is het ideale overnachtingsadres als startpunt voor de Kalahari. Hier ervaart u de rust en stilte van het heerlijke landleven. Accommodatie Orange Apple ligt in de wijk Keidebees in Upin ...

  Orange Apple is het ideale overnachtingsadres als startpunt voor de Kalahari. Hier ervaart u de rust en stilte van het heerlijke landleven.

  Accommodatie 
  Orange Apple ligt in de wijk Keidebees in Upington en bestaat uit twee huizen: Pick A Lilly en Bougainvilla. Alle kamers zijn voorzien van een TV, airconditioning, een koelkast, een magnetron en koffie-/theefaciliteiten. Het verblijf is ingericht op self-catering.

  Omgeving
  Orange Apple ligt op twee kilometer wandelafstand van het Bi Lo Restaurant waar heerlijke maaltijden worden geserveerd.

  Vertoon meer
 • Upington naar Kgalagadi Transfrontier Park

  U vertrekt vanuit Upington over de R360 naar het grootste kamp van het Kgalagadi Transfrontier Park, Twee Rivieren. U kunt ’s middags uw eigen game drive maken in het 37 000 m2 grote park. Er is een grote kans dat u wild, zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (gnoe) en rode hartebeest zult zien. Ook hebt u kans de Kalahari leeuw en de cheeta te zien. Ook staat het park bekend om haar vele vogels: er bevinden zich meer dan 20 soorten roofvogels in het park. U kunt eventueel nog een gegidste avondsafari maken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree Kgalagadi

  Twee Rivieren - Kgalagadi Transfrontier Park

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en valt onder Zuid-Afrika, het is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is e ...

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en valt onder Zuid-Afrika, het is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is er ook een winkel en een restaurant.

  Accommodatie
  Het restcamp biedt 2 opties overnachten in chalets of kamperen. In beide gevallen is op tijd reserveren belangrijk!

  >> Chalet, alle chalets zijn gericht op self-catering. Chalets met 6 bedden, 2 slaapkamers, een badkamer en een volledig ingerichte keuken. Chalets met 3 of 4 aparte bedden, een slaapkamer, een badkamer en een volledig ingerichte keuken. Verder zijn er chalets met twee eenpersoonsbedden en een dubbele slaapbank, badkamer en een volledig ingerichte keuken.

  >>Kampeerplekken, alle camping plaatsen hebben een barbecue gelegenheid. Er zijn een aantal campingplaatsen zonder stroom, maar de meeste plekken zijn met stroom. De sanitaire voorzieningen zijn goed.

  Vertoon meer

  Kgalagadi Transfrontier Park

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok National Park. Het park li ...

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok National Park. Het park ligt in de Noordkaap, 250 km te noorden van Upington en 385 km noordwestelijk van Kuruman.
  Het park is meer dan 3,6 miljoen ha. groot en beslaat delen van Zuid-Afrika en Botswana. Het land tussen de droge rivierbeddingen van de Auob en de Nossob is een rood duinlandschap met hier en daar verschillende soorten grassen. 

  Klimaat
  Houd er rekening mee dat de temperatuurverschillen in een woestijn zeer groot kunnen zijn. In de wintermaanden (tussen mei en augustus) kan het 's nachts behoorlijk vriezen, houd hier dus rekening mee bij het plannen van een kampeerreis! 's Ochtends warmt het snel op en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. In het zomerseizoen (tussen september en april) loopt de temperatuur overdag een stuk hoger op en kan het zeker 45 graden worden.  Het regenseizoen loopt ongeveer tussen november en april. Denk hierbij aan flinke donderstormen met hevige regenbuien. Na de eerste regen zie je de natuur weer snel tot leven komen. In het Kgalagadi Transfrontier Park komt geen malaria voor.

  Wildlife

  Het park is in 1931 opgericht om een eind te maken aan de afslachting van de kuddes springbok- en gemsbok antilopen. Er zijn veel boorgaten gegraven om diep in de grond water te tappen. Deze waterpoelen trekken grote aantallen wilde dieren aan, maar veel van de dieren krijgen hun vocht door geharde vetplanten te eten, zoals de tsamma meloen en de wilde komkommer. Het park staat bekend om zijn rode zandduinen en kameeldoorns, en is het domein van de zwartgemaande Kalahari-leeuw en andere soorten die zich aangepast hebben aan de semi-woestijnomgeving. De Kalahari-leeuwen vormen de "ontmoeting van de dag". Ook zijn er bruine en gevlekte hyena's, cheeta’s, luipaarden, jakhalzen, hyena’s, gemsbokken, rode hartebeesten, springbokken, blauwe gnoes, grondeekhoorns en stokstaartjes. Vooral vroeg in de ochtend zijn de meer dan 200 vogelsoorten te zien, waaronder struisvogels, zandkorhoenders, wevervogels en vele roofvogels waarvoor het park beroemd is.

  Waar verblijf ik in het park?
  In het parken bevinden zich verschillende restcamps met winkels, benzinestations waaronder:
  - Twee Rivieren met bungalows, kampeerplaatsen, restaurant, winkel en zwembad;
  - Mata Mata met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation;
  - Nossob met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation.

  Verder zijn er nog 6 wilderniskampen. Dit zijn Kieliekrankie, Urikaruus, Klahari Tented Camp, Bitterpan (alleen bereikbaar per 4x4), Grootkolk en Ghargab (alleen bereikbaar per 4x4). Dit zijn allemaal kleine exclusieve kampen zonder omheining. Er zijn maximaal 5 self-catering 2-persoons accommodaties per kamp, volledig ingericht met keuken, beddengoed etc. De kampen worden bewaakt door rangers. Op dit ogenblik zijn er aan de Botswana-zijde van de grens alleen kampeermogelijkheden. Van de hoofdingang bij Twee Rivieren lopen twee zand/grindwegen naar Mata Mata en Nossob, met landwegen die de hoofdroutes verbinden.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  U kunt vandaag de hele dag safari's maken terwijl u van Twee Rivieren naar Mata Mata rijdt. Omdat u twee dagen in het park verblijft mag u morgen bij Mata Mata de grens over naar Namibië. Gedurende uw verblijf heeft u alle tijd om te genieten van dit gebied en, eventueel met een gids, het park verder te verkennen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree Kgalagadi

  Mata Mata - Kgalagadi National Park

  Mata Mata is gelegen aan de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er leven veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heeft ...

  Mata Mata is gelegen aan de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er leven veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heeft een receptie en benzinestation. Elektriciteit wordt opgewekt via een generator voor 18 uur per dag en alle telefoonlijnen lopen via Namibië. Mata Mata is 2,5 uur rijden van Twee Rivieren. Het kamp is gericht op self-catering en heeft twee chalets die beschikken over zes bedden met twee slaapkamers, een badkamer met douche, een woongedeelte en een volledig ingerichte keuken. Ook zijn er drie chalets met twee bedden en gemeenschappelijke faciliteiten. De gemeenschappelijke keuken is volledig ingericht.

  Indien u twee nachten in het Kgalagadi Transfrontier Park verblijft kunt bij Mata Mata gebruik maken van de grensovergang.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park naar Marienthal

  U steekt de grens naar Namibië over bij Mata Mata. De wegen in Namibië zijn voor het grootste deel onverhard, vandaar dat we een auto adviseren die wat hoger op de wielen staat. U verlaat Zuid-Afrika, maar blijft in de Kalahari. De Kalahari bestaat niet uit Sahara-achtige duinen. Ook al is het hier gortdroog, het is meer begroeid dan u zou denken: bos, fijnbos en lage veldbegroeiing. Vanuit de accommodatie kunt u (optioneel) onder leiding van de lokale 'bushman' van de San-stam de Kalahari verkennen. Vanuit de lodge worden diverse trips aangeboden per open jeep door de ruige natuur, waar u speurt naar leeuwen en cheeta's, maar ook wandelingen met lokale gidsen en trackers. De zonsondergang in de Kalahari is heel bijzonder.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Kalahari Anib Lodge - Marienthal

  Kalahari Anib Lodge is een goede overnachtingsplaats als u tussen Windhoek en het zuiden reist of doorgaat naar de Kgalagadi. Houd uw ogen open voor springbokken, zebra's en gnoes.AccommodatieKalahari ...

  Kalahari Anib Lodge is een goede overnachtingsplaats als u tussen Windhoek en het zuiden reist of doorgaat naar de Kgalagadi. Houd uw ogen open voor springbokken, zebra's en gnoes.

  Accommodatie
  Kalahari Anib Lodge bestaat uit twee verdiepingen met 55 kamers. Er zijn standaard-, comfort- en familiekamers. Elke kamer heeft airconditioning, een tv, muskietennetten, privé badkamer en een terras met uitzicht op de woestijn. Kalahari Anib Lodge heeft een restaurant, een bar, een lounge, fitnessvoorzieningen, WiFi, buitenzwembad en een tuin. Uw auto kunt u veilig parkeren op de beveiligde parkeerplaats. De drie privélocaties (Lodges, kamperen of Camping2go) van Kalahari Anib, omgeven door een uitgestrekte Afrikaanse savanne, zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de hoofdweg. Slechts 30 km van Marienthal aan de C20 naar Stampriet

  Omgeving
  Verken het Gondwana Kalahari-park tijdens een zonsondergangrit en geniet van het uitzicht vanaf een rode Kalahari-duin. Ervaar de schoonheid van de Kalahari, waar gemsbokken rondlopen en wevers gigantische nesten bouwen bovenop kameeldoornbomen. De beste tijd om de kleuren van de Kalahari te ervaren is wanneer de zon laat in de middag ondergaat en het zand verlicht alsof het gloeit zoals vuur.

   

  Vertoon meer
 • Marienthal naar Sesriem

  Dag 5
  Onderweg naar Sesriem kunt u nog de grootste dam van Namibië bezoeken: de Hardap Dam. Als u doorrijdt komt u langs het Naukluftgebergte en is het nog ongeveer 80 km rijden richting Solitaire. De naam Solitaire zegt alles. Deze bijzonder vriendelijke speldenknop in de woestijn blijft nog steeds favoriet bij bezoekers aan Namibië. Toeristen uit de hele wereld maken hier een korte of iets langere tussenstop.

  Dag 6
  We raden u aan om in de vroege ochtend een rit te maken naar de beroemde duinen van Sossusvlei. Het licht is dan prachtig en nog niet al te heet. Dus als het nog donker is opstaan, zodat u direct het Namib Naukluft Park in kunt rijden zodra de hekken opengaan. Wel kan er een kleine file ontstaan, want u ben niet de enige vroege vogel! Het is een rit van ca. 60 km. Vooral de silhouetten van de al dan niet dode acacia's steken zo vroeg prachtig af bij het landschap. De duinen, zeker de grootste (en bekendste), Duin 45, laten zich niet zomaar beklimmen. Met elke paar stappen omhoog zakt u er weer één naar beneden. Het uitzicht vanaf de top is wel de moeite waard, aan alle kanten kijkt u uit over het golvende landschap. 's Middags kunt u nog naar de Sesriem Canyon gaan, een kleine maar mooie kloof ontstaan door erosie van de nu weer droogstaande Tschaub Rivier. U beleeft in één dag 3 hoogtepunten van Namibië: Sossusvlei, Dune 45 en Deadvlei!

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Desert Camp - Sesriem

  Desert Camp bij de Sossusvlei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eige ...

  Desert Camp bij de Sossusvlei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eigen veranda met kitchenette. Bij de receptie kunnen de maaltijden worden geboekt voor de nabij gelegen lodge en is het ook mogelijk om keukenbenodigdheden te huren om uw eigen maaltijden te verzorgen. De nabijgelegen Sossusvlei Lodge organiseert diverse activiteiten zoals: vluchten boven de Sossusvlei, gegidste excursies naar de Sossusvlei en Death Valley, ballonvaarttochten, safari’s en Quad bike tochten.

  Let op! : Houd rekening met wild, slangen, schorpioenen en andere reptielen tijdens de wandelingen. Volg alleen de aangegeven paden.

  Vertoon meer

  Sossusvlei

  Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Nami ...

  Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor kunstenaars en fotografen. Gevormd door sterke wind die van diverse kanten kan komen, zijn ze op hun hoogst en meest spectaculair waar de naar het westen stromende rivier Tsauchab leeg vloeit in de Vallei. De warme tinten van het zand, variërend van abrikoos tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een levendig contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote kleipannen aan de voet van de duinen. De rode kleur van het zand ontstaat door de hoge concentratie ijzer. Vegetatie, zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab, waarbij de bodem zich langzaam vol zuigt. Eén van deze, als "Deadvlei"(Pan) genoemd, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameel-doorn bomen, met koolstof gedateerd tussen de 500 en 600 jaar oud. Ook bekend is "Hidden Vlei" en "Duin 45". Als het voldoende heeft geregend om de Tsauchab rivier weer te laten stromen, vult de pan zich met water, waardoor flamingo's en andere watervogels worden aangetrokken door het gebied. Dit gebeurt eens in de zoveel jaar. De beste reistijd voor de Sossusvlei is van maart tot en met oktober. De zomer is erg heet in Namibië en al helemaal in dit gebied.

  Sesriem Canyon
  De canyon ligt 4,5 km van de ingang van het Sesriem National Park. De Tsauchab Rivier die, miljoenen jaren gelden, door dit gebied heeft gestoomd heeft een smalle kloof gevormd, de Sesriem Canyon. De naam Sesriem is afkomstig uit de Afrikaans/Nederlandse taal. Men had vroeger een emmer nodig om water te halen uit de canyon en deze  emmer had 6 riemen.  Vandaar Sesriem letterlijk vertaald. De bijzondere rotsformaties en het lichtspel van schaduw en zon(licht en donker) in de kloof zijn bijzonder fraai en een bezoek meer dan waard. U daalt af in de kloof, die door de Tsauchab rivier is uitgesleten, en wandelt dan door de bodem van de vallei.
   

  Vertoon meer
 • Sesriem naar Tiras Mountains

  U vervolgt uw weg via de Tiras Mountains door de woestijn van Namibië naar Namtib Desert. U kunt genieten van de uitgestrekte vlaktes van de Namib Dessert en de Tiras Mountains. Deze weg gaat een stuk langs de Namibische woestijn.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Namtib Desert Lodge

  Bij Namtib Desert Lodge beleeft u een echte Namibische ervaring in de typische Namibische Hoeve in het midden van de uitgestrekte en lege Namib woestijn. De Namtib Biosphere Reserve is het juweeltje v ...

  Bij Namtib Desert Lodge beleeft u een echte Namibische ervaring in de typische Namibische Hoeve in het midden van de uitgestrekte en lege Namib woestijn. De Namtib Biosphere Reserve is het juweeltje van de Tiras bergen. Namtib Desert Lodge heeft vijf bungalows, een familiekamer en twee eenpersoonskamers. Er is geen airconditioning. Activiteiten die u kunt doen zijn: wandelingen onder leiding van een gids, autorondrit door de natuur en vogels of sterren kijken.

  Vertoon meer
 • Tiras Mountains naar Lüderitz

  Dag 8
  In Lüderitz heeft u veel mogelijkheden. U kunt een excursie naar het Diaz-punt maken. Ook is het mogelijk dat u flamingo's ziet in het gebied aan de kust. Ook kunt u er voor kiezen om een boottocht te maken naar het Halifax Island.

  Dag 9
  U kunt vandaag een bezoek brengen aan Lüderitz of het vreemde spookstadje Kolmanskop, 10 km landinwaarts. Dit stadje ontstond ten tijde van de diamantkoorts, waar iedereen snel fortuin hoopte te maken. Op het hoogtepunt waren er een school, een ziekenhuis en zelfs een casino te vinden. Deze, en eigenlijk het hele plaatsje, worden nu langzaamaan bedolven onder het zand: een heel vreemd gezicht.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Nest Hotel Lüderitz

  Het Luderitz Nest Hotel ligt direct aan het strand van de Atlantische Oceaan. Via een trap kunt het strand bereiken en over de wandelpier lopen. Het heeft kamers voorzien van airconditioning, haardrog ...

  Het Luderitz Nest Hotel ligt direct aan het strand van de Atlantische Oceaan. Via een trap kunt het strand bereiken en over de wandelpier lopen. Het heeft kamers voorzien van airconditioning, haardroger, douche en koffie/thee faciliteiten. Lüderitz Nest Hotel is de ideale uitvalsbasis om Lüderitz te bezoeken of breng een bezoek aan andere plaatsen zoals Diaz Point, het spookstadje Kolmanskop, de ark Bogenfels of de verlaten mijnstad van Pomona. Ook kunt u per boot een bezoek brengen aan Halifax Island, waar meer dan 1200 pinguïns te vinden zijn. Dit hotel behoort tot een Zwitserse groep en is zeer smaakvol ingericht. Er is een zwembad, een bar en een wasserij aanwezig.

  Vertoon meer
 • Fish River Canyon

  Dag 10
  Vandaag laat u de oceaan weer achter u en rijdt u landinwaarts naar Seeheim. Bij Garub, in de buurt van Aus, vindt u de wilde paarden van Namibië, die zich hebben aangepast aan de droogte. Niemand weet zeker waar ze oorspronkelijk vandaan komen, maar men denkt uit de koloniale tijd. De weg naar de Fish River Canyon is duidelijk aangegeven. U gaat het Ai-Ais Richtersveld Tranfrontier Park binnen bij Hobas, waar ook de Fish River Canyon te vinden is. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld en maakt deel uit van het onlangs tot grensoverschrijdend natuurpark Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park. Deze grootse canyon is 160 km lang en heeft smalle kloven, tot 27 km brede riviervalleien en bereikt een diepte van 550 meter. Ai-Ais is bekend om haar warme bronnen.

  Dag 11
  We raden u aan om vroeg op te staan, want bij zonsopkomst is de canyon op z'n mooist. Onderweg naar het uitkijkpunt rijdt u door het échte, ongerepte Namibië, dat op dit stukje gedomineerd wordt door de vele kokerbomen. Terwijl het zonnetje steeds verder aan de horizon omhoog krabbelt, verandert de kloof in vele verschillende kleuren.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Canyon Roadhouse - Fish River

  Het Canyon Road House  is een 3 sterren accommodatie bij de Fish River Canyon. De lodge is gedecoreerd met oude auto’s die gevonden zijn in de regio.AccommodatieHet Canyon Road House is een kleine, ...

  Het Canyon Road House  is een 3 sterren accommodatie bij de Fish River Canyon. De lodge is gedecoreerd met oude auto’s die gevonden zijn in de regio.

  Accommodatie

  Het Canyon Road House is een kleine, karakteristieke, gerenoveerde boerderij en heeft negen kamers. Vanaf hier kunt u de Fish River Canyon mooi ontdekken. De kamers liggen rondom een patio en zijn verzorgd ingericht met ieder een andere stijl. Verder beschikken de kamers over een kleine badkamer ensuite met douche, wastafel en toilet. De kamers hebben ventilatoren, muskietennetten en thee/koffie faciliteiten. Dineren is mogelijk in het restaurant met een rustige sfeer. Het personeel voorziet de gasten van uitstekend eten en goede service. Het zwembad en het zonneterras liggen tussen vetplanten. Uw auto kunt u veilig parkeren op een beveiligde parkeerplaats.

  Omgeving

  De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon in de wereld. De canyon is ongeveer 160 km lang, maximaal 27 km breed en bereikt een diepte van 550 m. Canyon Roadhouse ligt in het 520 km² privé park van Gondwana Canon Park en ligt aan de C37. Op 12 km van de Hobas ingang van het Fish River Nationaal Park. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen zoals ochtend- en avondwandelingen, vluchten over de canyon, paardrijden en rijden door de canyon onder leiding van een gids.

  Vertoon meer

  Fish River Canyon

  De Fish River Canyon is na de beroemde Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in het zuiden van het land. De kloof is circa 16 ...

  De Fish River Canyon is na de beroemde Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in het zuiden van het land. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika. Hier ligt één van de lange wandelroutes in Zuidelijk Afrika, de Fish River Canyon Hiking Trail. Hier volgen backpackers de loop van de rivier, omringd door steile canyon wanden, die torenhoog boven de meanderende rivier uitsteken. De trail loopt tussen het meest noordelijke uitzichtpunt op de Fish River Canyon en de thermale warmwaterbronnen van Ai-Ais. Deze trail kan in verband met de temperaturen niet het gehele jaar worden gelopen.
  Het Ai-Ais Park maakt tegenwoordig deel uit van het Ai-Ais / Richtersveld Transfrontier Park. Bezoekers kunnen dit park zowel door Zuid-Afrika als Namibië doorkruisen door gebruik te maken van de Sendelingsdrift grenspost in het park.

  Vertoon meer
 • Springbok

  Vandaag rijdt u weer Zuid-Afrika binnen. In het bloemenseizoen van ongeveer half augustus tot midden/eind september is Springbok het centrum van de bloemenweelde in dit gebied. Namaqualand staat dan bekend om de grote kleurige vlaktes, terwijl het anders erg dor is.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Daisy's Country Lodge - Springbok

  Daisy's Country Lodge is een ware oase in dit semi dessert gebied. Het heeft prachtige uitzichten die uitkijken over de Koppies en de vallei. Het ligt vier kilometer buiten Springbok in het hart van N ...

  Daisy's Country Lodge is een ware oase in dit semi dessert gebied. Het heeft prachtige uitzichten die uitkijken over de Koppies en de vallei. Het ligt vier kilometer buiten Springbok in het hart van Namqualand. Daisy's Country Lodge heeft verschillende kamers. Er is een zwembad, braaimogelijkheden en veilige parkeerplaatsen. In de stad Springbok, vindt u alle winkels, restaurants en banken. Tijdens uw verblijf kan men van alles voor u organiseren zoals: paardrijden, historische rondleidingen, wandeltochten, 4x4 tours, raften en Quad biking.

  Vertoon meer
 • Augrabies Falls Nationaal Park

  U kunt vandaag een mooie rit maken naar de plantages en wijngaarden. U rijdt 145 km over de vlaktes van het noordelijke Bushmanland. Een duidelijk bord wijst u de afslag naar het Augrabies Falls National Park. Een bezoek aan de watervallen is zeker de moeite waard. Het is de op vijf na grootste waterval ter wereld en de grootste rivier van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree Augrabies Falls

  Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

  Augrabies Restcamp ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Upington bij de Oranje rivier met prachtige cottages. Er zijn familiechalets met vier bedden, twee slaapkamers, een badkamer met bad, airc ...

  Augrabies Restcamp ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Upington bij de Oranje rivier met prachtige cottages. Er zijn familiechalets met vier bedden, twee slaapkamers, een badkamer met bad, airconditioning en een volledig ingerichte keuken.

  Accommodaties
  De bungalows zijn geschikt voor drie of vier personen en hebben een badkamer met douche, airconditioning en een volledig ingerichte keuken. Verder is er op het Augrabies Restcamp een winkel, een bar, een restaurant, een cafetaria, een informatiecentrum, een benzinestation, een telefoon en een zwembad. Er zijn voldoende kampeerplekken beschikbaar op schaduwrijke plaatsen. Voor de kampeerders is er een gemeenschappelijke was- en kookgelegenheid. Alle plekken zijn voorzien van elektriciteit.

  Omgeving
  Er is waarschijnlijk geen betere ervaring dan kamperen. Zowel de kampeerplaatsen als de caravanplaatsen liggen in de schaduw van bomen en per plaats zijn minimaal 6 personen, één voertuig en één caravan toegestaan. Elke site heeft ook zijn eigen stroompunt. Je dient een gemeenschappelijke keuken en een gemeenschappelijke badkamer te delen. De gemeenschappelijke keuken heeft een twee-pits fornuis en een wastafel, terwijl de badkamer  je reguliere badkamer faciliteiten, een wasruimte en een plek om te strijken heeft.

  Vertoon meer

  Augrabies Falls Nationaal Park

  In het Augrabies Falls Nationaal Park stroomt de Oranjerivier in een 150 m diepe kloof, en zorgt daarmee voor een spectaculaire reeks watervallen.De Khoi (Bosjesmannen) noemden het "Aukoerebis" de pla ...

  In het Augrabies Falls Nationaal Park stroomt de Oranjerivier in een 150 m diepe kloof, en zorgt daarmee voor een spectaculaire reeks watervallen.
  De Khoi (Bosjesmannen) noemden het "Aukoerebis" de plaats van het harde geluid, dat kenmerkend is voor het geluid van de 60 meter hoge waterval. Pittoreske namen als Moon Rock, Ararat en Echo Corner zijn kenmerkend voor dit rotsachtige gebied, dat gekarakteriseerd wordt door de 18 kilometer lange en 150 meter diepe kloof. Het silhouet van de klipspringer en de kokerboom steken tegen de heldere Afrikaanse hemel af. De 28.000 ha. aan zowel de noord- als zuidzijde van de Oranjerivier biedt aan diverse soorten wild bescherming. Trektochten zijn erg populair in het Augrabies Falls Nationaal Park.

  Locatie: in de Noord-Kaap, Oranjerivier, 120 km ten westen van Upington.
  Accommodatie: cottages en rondavels, met restaurant en winkel, self-catering accommodatie; caravan/camping plaatsen met wasserette gelegenheid.
  Wegennet: de hoofdtoegangsweg is geasfalteerd met grindweg binnen het park. Benzinestation (geen diesel).
  Dieren: diverse antilopen, in het bijzonder klipspringers en gemsbokken, maar ook giraffes, stekelvarkens, springbokken, bavianen, stokstaartjes en luipaarden, ongeveer 160 soorten vogels (verschillende adelaarsoorten).
  Het gebied is malaria vrij.

  Vertoon meer
 • Upington

  U vertrekt in de loop van de dag vanaf het vliegveld van Upington naar Kaapstad of Johannesburg of u gaat verder met een andere rondreis van Suid Afrika Reise.

  Vlucht Upington - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen same ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2023 Indicatieprijs per persoon op basis van twee personen
Januari t/m april € 1980,00
Mei t/m oktober € 1945,00


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Accommodatie en maaltijden zoals hierboven beschreven
✓ Huurauto Toyota Hilux Double Cab 4x4 of vergelijkbaar, klasse W
✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika
✓ Entrees van Kgalagadi Transfrontier Park en Augrabies Falls National Park

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Entreekosten van de parken in Namibië
- Reis- en annuleringsverzekering