Rondreis Kande: Kaapstad en de West- en Noordkaap

Van het bruisende Kaapstad naar de dunbevolkte Noordkaap

Kaapstad Wijnlanden Kgalagadi Transfrontier Park Augrabies Falls NP Tafelberg
 • Kaapstad
 • Wijnlanden
 • Kgalagadi Transfrontier Park
 • Augrabies Falls NP
 • Tafelberg
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

U bezoekt tijdens deze Rondreis Kande: Kaapstad en de West- en Noordkaap in 14 dagen Kaapstad, het Kgalagadi Transfrontier Park, de Augrabies Watervallen, de Wijnlanden en, afhankelijk van de tijd van het jaar, de bloemenzee in Namaqualand.

Rondreis Kande: Kaapstad en de West- en Noordkaap combineert het bekende Kaapstad en omgeving met de onbekende Noordkaap-provincie. U bezoek Kaapstad, maar ook het Kgalagadi Transfrontier Park en de Augrabies Watervallen. Vooral in de maanden augustus en september kan dit een mooie route zijn, in verband met de bloeiende bloemenzee in Namaqualand. U sluit uw reis af in de Wijnlanden.

Deze reis kunt u goed combineren met een korte reis door een ander deel van Zuid-Afrika. Deze reis betreft een voorbeeld en kan indien nodig aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en stellen graag uw rondreis op maat samen!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Kaapstad

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Paternoster

  De meet and greet vindt plaats op het vliegveld van Kaapstad. Na aankomst haalt u uw auto op en rijdt u door naar Paternoster, een mooi kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Onderweg zou u het Westcoast National Park nog kunnen bezoeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Farr Out! - Paternoster

  Farr Out! is een luxe guesthouse met vier comfortabele kamers en een tipi-tent in Paternoster. Paternoster staat bekend als het St. Tropez van Zuid-Afrika, slechts anderhalf uur rijden van Kaapstad. D ...

  Farr Out! is een luxe guesthouse met vier comfortabele kamers en een tipi-tent in Paternoster. Paternoster staat bekend als het St. Tropez van Zuid-Afrika, slechts anderhalf uur rijden van Kaapstad. Dit is de plek waar het heden en verleden elkaar ontmoeten. Vang een glimp op van de laatste bemande vuurtoren van Zuid-Afrika in het nabijgelegen Cape Columbine natuurreservaat of luister naar de misthoorn.

  Farr Out! heeft vier verschillende kamers. De Black Mussel kamer heeft uitzicht naar het oosten, een Kingsize bed dat omgebouwd kan worden naar twee eenpersoonsbedden en een privé terras. De White Mussel kamer en de Oyster kamer hebben een uitzicht op het noorden en de zee, een Kingsize bed en ook een privé terras. De Black Mussel, White Mussel en Oyster kamer hebben een eigen ingang, badkamer ensuite, ventilatoren, kluis, wifi, een TV, een haardroger, bedlinnen, handdoeken, strandlakens, minibar, koffie/thee faciliteiten en een veilige parkeerplaats. De Perlemoen kamer kijkt uit richting het oosten met prachtige zonsopkomsten. Het heeft twee eenpersoonsbedden die omgezet kunnen worden naar een Kingsizebed, een badkamer ensuite, een TV, een haardroger, bedlinnen, handdoeken, strandlakens, koffie/thee faciliteiten en een veilige parkeerplaats. Er mag niet gerookt worden in de kamers en het ontbijt wordt geserveerd aan de grote ontbijttafel.

  Vertoon meer
 • Calvinia

  U neemt afscheid van de kust en trekt het binnenland in. Calvinia is een echt Karoo-dorp. U zou ook nog een gedeelte langs de kust kunnen blijven rijden via Lambert's Bay. De afstand is dan vergelijkbaar maar u zult wel een uurtje langer onderweg zijn in verband met de kwaliteit van de wegen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Hantam House - Calvinia

  Hantam House heeft diverse oude gerestaureerde Victoriaanse huizen verspreid door het dorp Calvinia. De huizen, met Zuid-Afrikaanse namen, zijn voorzien van allerlei comfort, ruime kamers en hebben Zu ...

  Hantam House heeft diverse oude gerestaureerde Victoriaanse huizen verspreid door het dorp Calvinia. De huizen, met Zuid-Afrikaanse namen, zijn voorzien van allerlei comfort, ruime kamers en hebben Zuid-Afrikaanse namen: 'Die Tuishuis', 'Die Herberg' en 'Die Dorphuis'. Die Tuishuis is gebouwd in 1870 en is volledig gerestaureerd. De Tuishuis heeft drie tweepersoonskamers en twee moderne badkamers, een ontbijtzaal met open haard, een kamer met TV, een volledig ingerichte keuken en barbeque mogelijkheden. Hantam House wordt alleen verhuurd aan families. Die Herberg bestaat uit twee units: Hantam Herberg en Rebunie Herberg. Hantam Herberg beschikt over twee slaapkamers en een badkamer, waar Rebunie Herberg met drie tweepersoonskamers en twee badkamers nog wat meer ruimte heeft. Die Dorphuis heeft in totaal 12 kamers, allemaal met eigen badkamer. Net als de andere huizen is dit een gerestaureerd Victoriaans gebouw en heeft dit zelfs de status van een nationaal monument. De kamers zijn allen ingericht naar de stijl van de tijd waarin het huis gebouwd is. Brandhout en pakketten voor een barbecue kan voor u geregeld worden. Elke kamer van Die Dorphuis beschikt over een satelliet TV, behalve de Knegtekamer, waar een TV gewoon niet op zijn plek zou lijken. 

  Vertoon meer
 • Upington

  Vandaag heeft u voornamelijk wijdse uitzichten over de Karoo, met een paar erg kleine plaasten als onderbreking op de lange, rechte wegen. Upington is de springplank voor het Kgalagadi Transfrontier Park. U kunt hier het beste de boodschappen doen voor uw verblijf in de Kalahari.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Orange Apple - Upington

  Orange Apple is het ideale overnachtingsadres als startpunt voor de Kalahari. Hier ervaart u de rust en stilte van het heerlijke landleven. Orange Apple ligt in de wijk Keidebees in Upington en bestaa ...

  Orange Apple is het ideale overnachtingsadres als startpunt voor de Kalahari. Hier ervaart u de rust en stilte van het heerlijke landleven. Orange Apple ligt in de wijk Keidebees in Upington en bestaat uit twee huizen: Pick A Lilly en Bougainvilla. Alle kamers zijn voorzien van een TV, airconditioning, een koelkast, een magnetron en koffie-/theefaciliteiten. Het verblijf is ingericht op self-catering. Orange Apple ligt op twee kilometer wandelafstand van het Bi Lo Restaurant waar heerlijke maaltijden worden geserveerd.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  U rijdt via Upington naar de Kgalagadi. Vergeet niet om hier boodschappen te doen want in het Kgalagadi Transfrontier Park zijn geen restaurants en de mogelijkheden om boodschappen te doen zijn beperkt.
  De Kgalagadi is onderdeel van de Kalahari-woestijn en is een grensoverschrijdend park. U vindt hier veel verschillende diersoorten, maar het park staat vooral bekend om de vele katachtigen en roofvogels.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree Kgalagadi

  Mata Mata - Kgalagadi National Park

  Mata Mata is gelegen aan de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er leven veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heeft ...

  Mata Mata is gelegen aan de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er leven veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heeft een receptie en benzinestation. Elektriciteit wordt opgewekt via een generator voor 18 uur per dag en alle telefoonlijnen lopen via Namibië. Mata Mata is 2,5 uur rijden van Twee Rivieren. Het kamp is gericht op self-catering en heeft twee chalets die beschikken over zes bedden met twee slaapkamers, een badkamer met douche, een woongedeelte en een volledig ingerichte keuken. Ook zijn er drie chalets met twee bedden en gemeenschappelijke faciliteiten. De gemeenschappelijke keuken is volledig ingericht.

  Indien u twee nachten in het Kgalagadi Transfrontier Park verblijft kunt bij Mata Mata gebruik maken van de grensovergang.

  Vertoon meer

  Kgalagadi Transfrontier Park

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok National Park. Het park li ...

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok National Park. Het park ligt in de Noordkaap, 250 km te noorden van Upington en 385 km noordwestelijk van Kuruman.
  Het park is meer dan 3,6 miljoen ha. groot en beslaat delen van Zuid-Afrika en Botswana. Het land tussen de droge rivierbeddingen van de Auob en de Nossob is een rood duinlandschap met hier en daar verschillende soorten grassen. 

  Klimaat
  Houd er rekening mee dat de temperatuurverschillen in een woestijn zeer groot kunnen zijn. In de wintermaanden (tussen mei en augustus) kan het 's nachts behoorlijk vriezen, houd hier dus rekening mee bij het plannen van een kampeerreis! 's Ochtends warmt het snel op en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. In het zomerseizoen (tussen september en april) loopt de temperatuur overdag een stuk hoger op en kan het zeker 45 graden worden.  Het regenseizoen loopt ongeveer tussen november en april. Denk hierbij aan flinke donderstormen met hevige regenbuien. Na de eerste regen zie je de natuur weer snel tot leven komen. In het Kgalagadi Transfrontier Park komt geen malaria voor.

  Wildlife

  Het park is in 1931 opgericht om een eind te maken aan de afslachting van de kuddes springbok- en gemsbok antilopen. Er zijn veel boorgaten gegraven om diep in de grond water te tappen. Deze waterpoelen trekken grote aantallen wilde dieren aan, maar veel van de dieren krijgen hun vocht door geharde vetplanten te eten, zoals de tsamma meloen en de wilde komkommer. Het park staat bekend om zijn rode zandduinen en kameeldoorns, en is het domein van de zwartgemaande Kalahari-leeuw en andere soorten die zich aangepast hebben aan de semi-woestijnomgeving. De Kalahari-leeuwen vormen de "ontmoeting van de dag". Ook zijn er bruine en gevlekte hyena's, cheeta’s, luipaarden, jakhalzen, hyena’s, gemsbokken, rode hartebeesten, springbokken, blauwe gnoes, grondeekhoorns en stokstaartjes. Vooral vroeg in de ochtend zijn de meer dan 200 vogelsoorten te zien, waaronder struisvogels, zandkorhoenders, wevervogels en vele roofvogels waarvoor het park beroemd is.

  Waar verblijf ik in het park?
  In het parken bevinden zich verschillende restcamps met winkels, benzinestations waaronder:
  - Twee Rivieren met bungalows, kampeerplaatsen, restaurant, winkel en zwembad;
  - Mata Mata met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation;
  - Nossob met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation.

  Verder zijn er nog 6 wilderniskampen. Dit zijn Kieliekrankie, Urikaruus, Klahari Tented Camp, Bitterpan (alleen bereikbaar per 4x4), Grootkolk en Ghargab (alleen bereikbaar per 4x4). Dit zijn allemaal kleine exclusieve kampen zonder omheining. Er zijn maximaal 5 self-catering 2-persoons accommodaties per kamp, volledig ingericht met keuken, beddengoed etc. De kampen worden bewaakt door rangers. Op dit ogenblik zijn er aan de Botswana-zijde van de grens alleen kampeermogelijkheden. Van de hoofdingang bij Twee Rivieren lopen twee zand/grindwegen naar Mata Mata en Nossob, met landwegen die de hoofdroutes verbinden.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  Vandaag rijdt u van Mata Mata naar Twee Rivieren rijdt, terwijl u onderweg geniet van het rode landschap en de wildlife die u tegenkomt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  • Bijzonderheden

   incl. entree Kgalagadi

  Twee Rivieren - Kgalagadi Transfrontier Park

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en valt onder Zuid-Afrika, het is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is e ...

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en valt onder Zuid-Afrika, het is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is er ook een winkel en een restaurant.

  Accommodatie
  Het restcamp biedt 2 opties overnachten in chalets of kamperen. In beide gevallen is op tijd reserveren belangrijk!

  >> Chalet, alle chalets zijn gericht op self-catering. Chalets met 6 bedden, 2 slaapkamers, een badkamer en een volledig ingerichte keuken. Chalets met 3 of 4 aparte bedden, een slaapkamer, een badkamer en een volledig ingerichte keuken. Verder zijn er chalets met twee eenpersoonsbedden en een dubbele slaapbank, badkamer en een volledig ingerichte keuken.

  >>Kampeerplekken, alle camping plaatsen hebben een barbecue gelegenheid. Er zijn een aantal campingplaatsen zonder stroom, maar de meeste plekken zijn met stroom. De sanitaire voorzieningen zijn goed.

  Vertoon meer
 • Augrabies Nationaal Park

  De Augrabies Waterval is één van de grootste watervallen in de Oranjerivier. Een bezoek aan de watervallen is zeker de moeite waard. Het is de op 5 na grootste waterval ter wereld en de grootste rivier van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft. Ook de mooie uitzichtpunten maken het Augrabies Nationaal Park zeker de moeite waard om te bezoeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Bijzonderheden

   incl. entree Augrabies

  Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

  Augrabies Restcamp ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Upington bij de Oranje rivier met prachtige cottages. Er zijn familiechalets met vier bedden, twee slaapkamers, een badkamer met bad, airc ...

  Augrabies Restcamp ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Upington bij de Oranje rivier met prachtige cottages. Er zijn familiechalets met vier bedden, twee slaapkamers, een badkamer met bad, airconditioning en een volledig ingerichte keuken. De bungalows zijn geschikt voor drie of vier personen en hebben een badkamer met douche, airconditioning en een volledig ingerichte keuken. Verder is er op het Augrabies Restcamp een winkel, een bar, een restaurant, een cafetaria, een informatiecentrum, een benzinestation, een telefoon en een zwembad. Er zijn voldoende kampeerplekken beschikbaar op schaduwrijke plaatsen. Voor de kampeerders is er een gemeenschappelijke was- en kookgelegenheid. Alle plekken zijn voorzien van elektriciteit.

  Vertoon meer
 • Springbok

  In het bloemenseizoen van ongeveer half augustus tot medio-eind september is Springbok het centrum van de bloemenweelde in dit gebied. Namaqualand staat bekend om de grote kleurige vlaktes, terwijl het anders erg dor is. Buiten het siezoen is het dan ook verstandig om de extra dag ergens anders te verblijven, bijvoorbeeld in Clanwilliam.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Daisy's Country Lodge - Springbok

  Daisy's Country Lodge is een ware oase in dit semi dessert gebied. Het heeft prachtige uitzichten die uitkijken over de Koppies en de vallei. Het ligt vier kilometer buiten Springbok in het hart van N ...

  Daisy's Country Lodge is een ware oase in dit semi dessert gebied. Het heeft prachtige uitzichten die uitkijken over de Koppies en de vallei. Het ligt vier kilometer buiten Springbok in het hart van Namqualand. Daisy's Country Lodge heeft verschillende kamers. Er is een zwembad, braaimogelijkheden en veilige parkeerplaatsen. In de stad Springbok, vindt u alle winkels, restaurants en banken. Tijdens uw verblijf kan men van alles voor u organiseren zoals: paardrijden, historische rondleidingen, wandeltochten, 4x4 tours, raften en Quad biking.

  Vertoon meer
 • Clanwilliam

  Dag 8
  U rijdt steeds verder naar het zuiden. Vandaag verblijft u in Clanwilliam. Indien u op de heenweg niet langs Lambert's Bay gereden bent, zou u dat nu nog kunnen doen. U vindt hier een erg interessant vogeleiland, dat u via een dam te voet kunt bereiken. Op dit eiland huist een grote kolonie Kaapse Jan van Genten.

  Dag 9
  Er zijn verschillende activiteiten die u in de omgeving van Clanwilliam zou kunnen ondernemen. U zou een wandeling kunnen maken of de rock art en muurschilderingen in de Cederbergen kunnen bezichtigen. Liefhebbers van thee zouden een bezoek kunnen brengen aan de rooibosfabriek of een rooibosplantage.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Ndedema Lodge Clanwilliam

  Ndedema Lodge is gelegen in Clanwilliam, een in Victoriaanse stijl opgetrokken woning en straalt nog steeds die typische sfeer van weleer uit. De naam “Ndedema” betekent in het Khoisan (inheems vo ...
  Ndedema Lodge is gelegen in Clanwilliam, een in Victoriaanse stijl opgetrokken woning en straalt nog steeds die typische sfeer van weleer uit. De naam “Ndedema” betekent in het Khoisan (inheems volk) de naam van hun meeste superieure antilope in hun koningrijk, maar die treft u hier bij de lodge niet aan. Wel in de nabij gelegen Cederbergen. Het gastenhuis telt vier apart ingerichte slaapkamers, allemaal met eigen badkamer. De kamers zijn ruim en allemaal voorzien van een Victoriaans ligbad, een aparte douche, airconditioning, minibar en televisie. Er wordt een uitstekend ontbijt geserveerd, bij goed weer op het terras met uitzicht op het zwembad. Versgebakken brood, muffins, zelfgemaakt confituur en vers fruit zijn slecht enkele van de lekkernijen die u 's ochtends mag verwachten.
  Vertoon meer
 • Stellenbosch

  Dag 10
  U reist verder naar Stellenbosch, gesticht in 1579. Dit stadje heeft nog veel van zijn oude sfeer en gebouwen behouden en kan het beste te voet worden verkend. U kunt hier heerlijk relaxen en genieten van Stellenbosch en omgeving.

  Dag 11
  Na deze reis is het prettig om het af te sluiten op een wijnfarm. De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet compleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is prachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Knorhoek - Stellenbosch

  Knorhoek Guesthouse & Winefarm is een landelijk gelegen wijnfarm waar al enkele eeuwen door de familie van Niekerk, wijn wordt geproduceerd. De inrichting is een unieke combinatie van modern comfort e ...

  Knorhoek Guesthouse & Winefarm is een landelijk gelegen wijnfarm waar al enkele eeuwen door de familie van Niekerk, wijn wordt geproduceerd. De inrichting is een unieke combinatie van modern comfort en ouderwetse charme. De patio kamers zijn verbonden aan de tuin, aan het terras én aan de eetkamer. Ook zijn er acht kamers met een badkamer ensuite, een kluis, een TV, koffie/thee faciliteiten en een verwarming. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. De twee bungalows (iets verder gelegen van het hoofdgebouw) zijn ingericht op self-catering. Op werkdagen is het mogelijk om te dineren in het guesthouse, dit dient u dan voor 10:00 uur geboekt te hebben. Knorhoek Guesthouse & Winefarm beschikt over een kleine receptie, bar met wijnproeverij, ontbijtruimte met terras, tennisbaan, zwembad met ligbedden en een uitstekend restaurant.


  Vertoon meer

  Wijnlanden

  Het grootste en meeste belangrijke wijngebied van Zuid-Afrika ligt ten noordoosten van Kaapstad rond de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Maar het internationale succes van de Zuid-Afrikaan ...

  Het grootste en meeste belangrijke wijngebied van Zuid-Afrika ligt ten noordoosten van Kaapstad rond de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Maar het internationale succes van de Zuid-Afrikaanse wijnen heeft de laatste jaren meer en meer wijnboerderijen op de kaart gezet die niet binnen de grenzen van deze drie dorpen vielen. Montagu, Robertson, Tulbagh, De Doorns, Wellington en Worcestor bleken ook uitstekende wijnen voort te brengen. Het succes van de wijnfarms in deze regio heeft ertoe geleid dat het Kaapse Wijngebied (Cape Winelands) officieel is uitgebreid. De buitenste grens wordt gevormd door Prince Alfred's Hamlet, ten noorden van Ceres in het westen, tot Montagu in het oosten en van De Doorns en Touwsrivier in het noorden tot Somerset West in het zuiden.

  Wijnsoorten
  De meeste verbouwde witte wijn in de Winelands is de Chenin Blanc, of ‘steen’. De laatste jaren worden er ook steeds vaker soorten als Chardonnay en Sauvignon Blanc verbouwd. Pinotage is een unieke Zuid-Afrikaanse druivensoort en is een kruising van Pinot Noir en Cinsaut. De Pinotage is een vrij robuuste rode wijn en heeft internationaal vele prijzen ontvangen. Deze wijn heeft de laatste jaren meer concurrentie gekregen van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc.

  Wijnhuizen
  Stellenbosch: Spier, Neethlingshof, Waterford Estate, Jordan Estate, Remhoogte Wine Estate
  Franschhoek: Boschendal, Backsberg, Noble Hill, Glenwood, Vendome Estate 
  Swellendam: Van Loveren, Weltevrede Estate, Bloom Estate 
  Paarl: Opstal Estate, Bosman Vineyards, Nederburg Wines Kaapstad
  Constantia: High Constantia Wine Cellar, Eagles Nest Wines, Steenberg Vine Yards 
  Tulbagh: Twee Jonge Gezellen, Rijks Wine Estate

  Activiteiten
  - Bike 'n Wine tour: Deze routes zijn heel divers, van een 9 kilometer lange eenvoudige fietstour langs twee wijn estates tot een fietstour van ruim 20 kilometer met 4 wijnproeverijen onderweg. 
  - Franschhoek wijntram: De “Franschhoek Wine Tram” is ongetwijfeld de beste manier om de wijndomeinen van de Franschhoek-vallei te ervaren. De tram neemt je mee naar enkele van de populairste en meest schilderachtige landgoederen van de vallei. U kunt uit verschillende routes kiezen. 
  - Elk stad/dorp heeft meerdere routes langs de verschillende wijngaarden. 
  - Vier Passen tocht, tocht met de auto langs 4 passen.

  Vertoon meer
 • Kaapstad

  Vandaag rijdt u naar Kaapstad. De afstand is kort, u heeft dus ook 's middags nog de tijd om een indruk te krijgen van de 'Moeder Stad'.

  In Kaapstad is genoeg te beleven, u zou er dus ook voor kunnen kiezen om hier wat langer te verblijven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor (één van) de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland. Ook kunt u met uw huurauto de omgeving van Kaapstad verkennen en de Cape Peninsula Tour rijden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Cape Paradise - Kaapstad

  Cape Paradise is gelegen aan de voet van de Tafelberg met een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelbaai. Er zijn vijf prachtige kamers op zijn Zuid-Afrikaans ingericht met een Kingsize bed en en ...

  Cape Paradise is gelegen aan de voet van de Tafelberg met een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelbaai. Er zijn vijf prachtige kamers op zijn Zuid-Afrikaans ingericht met een Kingsize bed en enkele met een veranda. Ook zijn er vier self-catering appartementen. De vier appartementen zijn gelegen aan het einde van de Kloofstreet, in het hart van Higgovale, en voorzien van een volledig ingerichte keuken met alle benodigdheden zoals een magnetron/oven, koffiezetapparaat, koelkast etc.

  Verder is er een zwembad en zijn handdoeken en linnen aanwezig. Het is mogelijk om te ontbijten in de eetzaal of bij het zwembad. Er is een bar aanwezig waar u zelf bijhoudt wat u bestelt en op het einde wordt dit afgerekend, een zogenoemde "Honesty Bar". Het is mogelijk om hier gebruik te maken van telefoon en internet. Uw auto kunt u veilig parkeren op een beveiligde parkeerplaats.

  Vertoon meer

  Kaapstad

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Kaapstad die u zou kunnen bezoeken:  1. TafelbergDe Tafelberg is één van de beroemdste bergen van de wereld. Deze berg torent 1086 m boven de ...
  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Kaapstad die u zou kunnen bezoeken: 

  1. Tafelberg
  De Tafelberg is één van de beroemdste bergen van de wereld. Deze berg torent 1086 m boven de stad uit en is 450 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere lagen zijn karakteristieke platte vorm. Er zijn verschillende routes die je naar de top van de Tafelberg brengen. Het uitzicht vanaf dit plateau is werkelijk prachtig. Indien je niet wandelend naar de top wilt kan je ook met de kabelbaan naar boven. Houd er wel rekening mee dat de kabelbaan bij slecht weer gesloten is. Informeer hier van tevoren naar, om te voorkomen dat je na het beklimmen van de Tafelberg ook weer te voet naar beneden moet. 

  2. Robbeneiland
  Robben Island, een nationaal monument en opgenomen op de Werelderfgoedlijst, is één van de belangrijkste historische plaatsen van Zuid-Afrika. Het eiland ken je van de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Het ligt ongeveer 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan. Zorg dat u een bezoek aan Robbeneiland van tevoren gereserveerd hebt om teleurstelling te  voorkomen.

  3. Hop on hop off
  Het grootste voordeel wat de Hop on Hop off biedt is dat u zelf kunt bepalen waar en hoe lang u wenst te stoppen om de omgeving te verkennen. U komt onder andere langs Bo-Kaap, Six District, Sea Point en Clifton Beaches. Er zijn verschillende routes waar u uit kunt kiezen, afhankelijk van de highlights die u zou willen bezoeken. 

  4. Victoria & Alfred Waterfront
  Het V&A Waterfront krijgt jaarlijks 20 miljoen bezoekers. Dat is niet zonder reden: het V&A Waterfront herbergt ongeveer 400 winkels, zodat je hier fijn kunt winkelen. Ook vind je hier een groot aanbod in verschillende restaurants en trendy cocktailbars. Ga hier dus zitten voor een hapje en een drankje en geniet van levendigheid rondom de haven. Bij het Waterfront in Kaapstad ligt het aqaurium op de perfecte plek om de ongelooflijke verscheidenheid van zeeleven in de twee oceanen, de Atlantische en de Indische Oceaan, goed te kunnen laten zien. 

  5. Cape Peninsula (Kaap de Goede Hoop) en Boulders Beach
  Het reservaat begint bij Signal Hill (Kaapstad) en eindigt bij Cape Point (uiterste punt van het schiereiland). Het gebied omvat ongeveer 35.000 ha. Het Cape of Good Hope Nature Reserve is een mooi natuurgebied met een grote variëteit aan flora en fauna. Er zijn meer dan 2.200 plantensoorten waarvan ongeveer 90 soorten endemisch zijn. Onderweg kunt prachtig via Chapman's Peak rijden.
  In Boulders Beach wandelt u tussen de pinguïns door en kunt u deze grappige beestjes van heel dichtbij bekijken. Ga zo vroeg mogelijk om de drukte voor te zijn. 

  6. Markten
  Er zijn verschillende markten die bekend zijn.  Neighbourgoods Market is waarschijnlijk de populairste markt van Kaapstad en kunt u vinden in The Old biscuit Mill in de wijk Woodstock. Hier wordt zowel kunst, kleding en eten verkocht. De Victoria & Alfred Market vindt u naast het Two Oceans Aquarium en biedt een ruime keuze aan lekker eten en drankjes. Zoekt u nog souvenirs? Deze kunt u vinden bij het Greenmarket Square. Vergeet uiteraard niet om over de prijs te onderhandelen.  Voor antiek en tweedehands spullen kunt u terecht bij Church Street Antiques. Uiteraard zijn er nog andere markten die u zou kunnen bezoeken.

  7. Musea
  Er zijn verschillende musea die u zou kunnen bezoeken, afhankelijk van interesse. Denk bijvoorbeeld aan het Zeitz MOOCA Museum, District Six Museum, Slave Lodge, Kasteel de Goede Hoop en het Cape Diamond Museum. Houd er rekening mee dat sommige musea alleen in het weekend geopend zijn, controleer dit even van tevoren.

  8. Kirstenbosch National Botanical Garden
  Aan de voet van de Tafelberg ligt Kirstenbosch, een 528 ha (bijna 5,2 km²) groot gebied waar u heerlijk kunt wandelen. De botanische tuinen zijn een onderdeel van dit gebied en omvat 36 ha. U kunt hier meer dan 4.000 inheemse planten en bloemen bekijken. Door de tuinen loopt een loopbrug, ook wel de Boomslang of Canopy Walk genoemd. Het is geen lange wandeling (130 m), maar u hebt wel een mooi uitzicht over het bladerdak van de tuinen. In de zomer worden er in het weekend vaak openluchtconcerten gehouden. 

  9. Activiteiten onder leiding van een gids
  Verder zijn er allerlei tours onder leiding van ervaren gidsen: Township tours, eten bij locals, fiets tours, motor bike tours en stadswandelingen.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. Afhankelijk van uw vlucht zou u nog iets kunnen ondernemen in Kaapstad, U levert uw huurauto weer in op het vliegveld voor de terugreis.

  Vlucht Amsterdam - Kaapstad

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Januari t/m april € 1295,00
Mei t/m oktober € 1285,00

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
 Accommodatie en maaltijden zoals hierboven beschreven
✓ Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C (afhankelijk van uw seizoen en route kan het beter zijn om voor een ander autotype te kiezen. Wanneer we een reisvoorstel voor u maken, gaan we altijd uit van het meest geschikte autotype voor uw reis.)
✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika
✓ Entreekosten van Kgalagadi Transfrontier Park en Augrabies National Park

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekering