Rondreis Mirana: Highlights van Madagaskar

In drie weken naar de hoogtepunten van Madagaskar

Allée des Baobabs Kirindy Reservaat Tsingy de Bemaraha Ranomafana NP Privéchauffeur
 • Allée des Baobabs
 • Kirindy Reservaat
 • Tsingy de Bemaraha
 • Ranomafana NP
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Tijdens deze reis Highlights van Madagaskar van 21 dagen bezoekt u na aankomst de hoofdstad Antanananarivo, waarna u eerst naar het oosten reist om het Andasibe National Park te bezoeken. Daarna reist u via Antsirabe naar Morondava aan de westkust waar u de Allée des Baobabs, het Kirindy Dry Forest en de Tsingy bezoekt. Via Antsirabe reist u dan naar het Ranomafana NP. U sluit de reis af door via het Isalo park naar de strandplaats Ifaty aan de westkust te reizen. Vanuit Ifaty vliegt u weer naar Antanananarivo. Deze reis kan nog verlengd worden als u meer van Madagaskar wilt ontdekken.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Antananarivo

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  U komt aan op het vliegveld van Antananarivo, waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen. U verblijft in Antananarivo en heeft voldoende tijd om deze stad te ontdekken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   city tour

  La Varangue - Antananarivo

  Een hidden gem in Antananarivo is La Varangue. Verborgen in de kleine straatjes van het drukke Antananarivo bewaard dit hotel een bijzonder stukje geschiedenis. Namelijk een rij prachtige old-timers o ...

  Een hidden gem in Antananarivo is La Varangue. Verborgen in de kleine straatjes van het drukke Antananarivo bewaard dit hotel een bijzonder stukje geschiedenis. Namelijk een rij prachtige old-timers op de parkeerplaats en het decor van het restaurant is een grote verzameling van oude telefoons en klokken. Naast mooi aangeklede kamers is dit ook een van de beste restaurants van Antananarivo.

  Vertoon meer
 • Antananarivo naar Andasibe NP

  Dag 2
  U reist via het typische landschap van de hooglanden met rijstvelden, regenwouden en de typische huizen van rode klei naar de Peyrieras Nature Farm. Hier kunt u onder andere diverse kameleons, hagedissen en vlinders zien. Ook heeft u kans om lemuren (maki's) te spotten. Tijdens een nachtwandeling in het Andasibe National Park heeft u kans om de diverse nachtdieren te zien.

  Dag 3
  De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur, te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemuren en de bruine lemuren. 's Middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve waar ook diverse lemursoorten leven.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Eulophiella Lodge bij Andasibe

  Eulophiella Lodge ligt op circa een half uur rijden van de hoofdweg midden tussen de rijstvelden en het regenwoud. Het beschikt over een prachtig onderhouden tuin en ruim opgezette bungalows. De bunga ...

  Eulophiella Lodge ligt op circa een half uur rijden van de hoofdweg midden tussen de rijstvelden en het regenwoud. Het beschikt over een prachtig onderhouden tuin en ruim opgezette bungalows. De bungalows zijn hebben een enorme veranda met een indrukwekkend uitzicht op het privé reservaat. In dit reservaat kunt u onder leiding van een gids op zoek naar de lemuren waaronder de Indri. Doordat dit privé is, zult u uitsluitend andere gasten tegenkomen in het park en kunt u in alle rust op zoek gaan naar het wild. 

  Vertoon meer

  Andasibe-Mantadia Nationaal Park

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vl ...

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vlak bij Andasibe, een stad in de oostelijke regio. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Het gebied is ca. 10.000 hectare groot.  

  Flora en fauna
  Het nationaal park bestaat hoofdzakelijk uit oerbossen. In deze bossen bevinden zich bamboeplanten, mossen, varens en meer dan honderd verschillende soorten orchideeën.  Langs de randen van het park staan veel geïntroduceerde plantensoorten, zoals dennen en eucalyptusbomen. Met een jaarlijkse neerslag van 170 centimeter en een gemiddelde temperatuur van 18 °C heeft het park een koel en vochtig klimaat.

  Lemuren en wildlife
  Het park telt ten minste 31 soorten zoogdieren, waaronder 14 verschillende maki's. Bijzondere maki's in het park zijn de indri (Indri indri), de aye-aye, de rode muismaki en de diadeemsifaka. De grootste lemuursoort, de Indri Indri, leeft hier in een dichte groene omgeving en de schreeuwende geluiden zijn vooral 's ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Als u geluk heeft, ziet u ze ook op de grond en niet alleen hoog in de bomen. Hij heeft de grote van een kind van 1 meter. Met een ferme afzet van zijn achterpoten springt hij gemakkelijk enkele meters hoog.

  Activiteiten

  U kunt verschillende wandelingen qua lengte en duur maken afhankelijk van uw fysieke gesteldheid. De meeste routes duren 2 - 4 uur. Naast de ochtend wandeling is er ook de mogelijkheid met gids vroeg in de avond op zoek te gaan naar de nachtactieve dieren. Dit zal langs de rand van het park zijn. Ook kunt u het Vakona domein bezoeken waar u op een lemuur eiland heel dicht bij de dieren kunt komen. Er is ook een krokodillen farm. 

  Vertoon meer
 • Andasibe NP naar Antsirabe

  U reist door een landschap van heuvels, bergen en rijstvelden naar Antsirabe, waar u na de middag een stadstour maakt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk inge ...

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. De planten zijn typisch voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.

  Vertoon meer
 • Antsirabe naar Miandrivazo

  Om de reis naar Morondava niet te lang te maken, is er een tussenstop in Miandrivazo gepland. Onderweg kunt u genieten van het steeds wisselende landschap.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Princesse Tsiribihina in Miandrivazo

  Het Princesse Tsiribihina is een ideale tussenstop tussen Morondava en Antananarivo. Het is een mooi hotel dat gelegen is op een heuvel met 13 smaakvol ingerichte kamers. De kamers liggen verspreid ov ...

  Het Princesse Tsiribihina is een ideale tussenstop tussen Morondava en Antananarivo. Het is een mooi hotel dat gelegen is op een heuvel met 13 smaakvol ingerichte kamers. De kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen en hebben een kleine veranda. Vanaf het restaurant en de kamers kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de vallei. Het hotel heeft een zwembad voor een verfrissende duik. Miandrivazo wordt beschouwd als de warmste plaats van Madagaskar en is een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes over de Tsiribihina rivier.

  Vertoon meer
 • Miandrivazo naar Kirindy Mitea NP

  Op uw rit naar Kirindy rijdt u door de Allée des Baobabs. 's Avonds gaat u op zoek naar de diverse nachtdieren in het Kirindy Reservaat.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Le Relais de Kirindy bij het Kirindy Park

  Het Relais du Kirindy ligt tussen Morondava en Belo-Sur-Tsiribihina op de weg naar de Tsingy van Bemahara. De 20 bungalows met terras zijn zorgvuldig ingericht en zijn uitgerust met een klamboe, een v ...

  Het Relais du Kirindy ligt tussen Morondava en Belo-Sur-Tsiribihina op de weg naar de Tsingy van Bemahara. De 20 bungalows met terras zijn zorgvuldig ingericht en zijn uitgerust met een klamboe, een ventilator, een eigen toilet, een badkamer met douche en warm water. Het restaurant biedt een eenvoudige en uitgebreide keuken met gerechten met lokale producten. Verder is er ook een bar met uitzicht op een prachtig zwembad tegenover de heilige Baobab van Kirindy. Er is gratis wifi beschikbaar op het terras van het restaurant. Het is mogelijk om vanuit dit hotel een avond en/of ochtend excursies te maken in het natuurreservaat.

  Vertoon meer
 • Kirindy Mitea NP naar Tsingy de Bemaraha NP

  Vandaag is een lange rit. De afstand is niet zo groot, maar de weg niet zo goed. U steekt twee rivieren over, de ferry bij Belo/Tsiribihina en de crossing over de Manambolo naar Bekopa. U verblijft drie nachten in Bekopaka zodat u twee volle dagen in het Tsingy de Bamaraha park kunt zijn. Dit is het grootste beschermde gebied van Madagaskar. Eén van de meest spectaculaire plekken is de Grand Tsingy waar diverse wandelingen zijn door grotten en labyrinten. Ook hier zijn bijzondere lemuren (maki's) te ontdekken zoals de Decke's Sifakas en diverse nachtlemuren. Ook de de Schlegel's Asity (een vogel) leeft alleen in Madagaskar.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt

  Olympe de Bemaraha bij de Tsingy de Bemaraha NP

  Olympe de Bemaraha is één van de middenklasse hotels bij Bekopaka. Het hotel beschikt over eenvoudige en standaard kamers. Op het grote terrein staan comfortabele bungalows. Verder is er een groot z ...

  Olympe de Bemaraha is één van de middenklasse hotels bij Bekopaka. Het hotel beschikt over eenvoudige en standaard kamers. Op het grote terrein staan comfortabele bungalows. Verder is er een groot zwembad, een gezellige bar en een goed restaurant. Vanuit hier kunnen verschillende activiteiten worden gedaan naar het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park.

  Vertoon meer

  Tsingy de Bemaraha National Park

  Tsingy de Bemaraha National Park heeft een zeer gevarieerd landschap van kalkmassief, de vallei en de spectaculaire kloof van de Manambolo rivier, glooiende heuvels en hoge pieken. Het is een plateau ...

  Tsingy de Bemaraha National Park heeft een zeer gevarieerd landschap van kalkmassief, de vallei en de spectaculaire kloof van de Manambolo rivier, glooiende heuvels en hoge pieken. Het is een plateau waar grondwater, regen en wind een vlijmscherp stenen woud hebben geslepen vol met grotten en kloven. Tsingy is het Malagassische woord, volgens de lokalen betekent tsingy letterlijk ‘op je tenen lopen’. Op sommige plaatsen zijn de puntige rotsen wel 50 meter hoog! Dit park bestaat uit een natuur reservaat en een nationaal park, samen staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het landschap is bedekt met tropische wouden, meren en mangrove moerassen. Het westelijk gedeelte van het nationale park bestaat met name uit dik, droog tropisch loofwoud, terwijl het oostelijke gedeelte meer uit savannes bestaat. Het park beslaat totaal ongeveer 157.710 hectare en is daarmee het grootste beschermde natuurgebied van Madagaskar. 

  Lemuren en ander wild
  Er leven 11 lemuursoorten, 94 verschillende (waarvan 6 endemische) vogelsoorten en 66 verschillende (waarvan 17 endemische) reptielen. Ook leeft hier de kleinste kameleon soort, die uiteraard niet eenvoudig te spotten is.

  Activiteiten
  Het park heeft een indrukwekkende infrastructuur van doorgangen en touwbruggen. Wandelen in de Grand Tsingy is een ware uitdaging. Je moet hier geen last hebben van hoogtevrees bij bepaalde stukken. Vooral de sensationele Via Ferrata, een bergroute voorzien van vaste kabels, ladders en bruggen, is een enerverende ervaring. Petit Tsingy is het andere en meest toegankelijk deel waarbij je een klif van 30 meter kunt abseilen en per boot(pirogue) de kloven van de Manambolo rivier kunt bekijken.

  Reisperiode
  Tsingy de Bemaraha heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het gehele jaar tussen de 25 - 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur is hier het hele jaar erg aangenaam. Een bezoek brengen aan Tsingy de Bemaraha kan het gehele jaar door maar is in het droge seizoen: van mei tot en met september de beste periode.

  Vertoon meer
 • Tsingy de Bemaraha NP naar Morondava

  Na het ontbijt reist u weer naar Morondava. Aan het einde van de rit gaat u naar de Allée des Baobabs om van de zonsondergang te genieten. De volgende dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Morondava.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Baobab Hotel en Café in Morondava

  Het Baobab Hotel & Café bevindt zich in Morondava, de hoofdstad van Menabe. Het hotel ligt tussen het Mangrove gebied en het strand. Er zijn 28 kamers met airconditioning, wifi, een TV, een minibar, ...

  Het Baobab Hotel & Café bevindt zich in Morondava, de hoofdstad van Menabe. Het hotel ligt tussen het Mangrove gebied en het strand. Er zijn 28 kamers met airconditioning, wifi, een TV, een minibar, een kluis en een eigen badkamer. Het Baobab Café biedt zes lokale tours: Baobab Alley, Tsingy van Bemaraha, het reservaat van Kirindy, Belo Sur Mer, Kirindy Mitea en big game vissen.

  Vertoon meer

  Baobab Avenue

  In het westen van Madagaskar is de fantastische Allée des Baobabs (ook wel Laan van de Baobabs genoemd) te vinden. De bomen liggen in het westen van Madagaskar, dichtbij de plaats Morondava. De Allé ...

  In het westen van Madagaskar is de fantastische Allée des Baobabs (ook wel Laan van de Baobabs genoemd) te vinden. De bomen liggen in het westen van Madagaskar, dichtbij de plaats Morondava. De Allée des Baobabs is een groep indrukwekkende Grandidier baobabbomen die langs de zandweg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina staan. Over een afstand van 260 meter staan 20 tot 25 baobabs van 30 meter hoog. Het zijn enorme ronde pilaren waarin de baobabboom wel 120.000 liter water op kan slaan. Het is zijn defensiemechanisme tegen droge perioden. Deze baobabs zijn overblijfselen van wat ooit een tropisch bos was. In de loop van de jaren werden deze bossen gekapt voor de landbouw, maar de baobabs bleven bewaard. Sommige baobabs zijn wel 800 jaar oud en worden ‘renala’ genoemd wat in het Malagassisch ‘moeder van het bos’ betekent. Het mooiste moment om deze allee te bezoeken is tegen zonsondergang.

  Vertoon meer
 • Morondova naar Antsirabe

  Vandaag is een lange autorit. U reist vandaag weer terug naar Antsirabe. Onderweg kunt u genieten van de afwisselende landschappen. U zou ook langs de kust naar Ifaty kunnen reizen en dan in een andere volgorde zonder vlucht naar Antanananarivo kunnen reizen. De reis wordt dan wel 2-3 dagen langer.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk inge ...

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. De planten zijn typisch voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.

  Vertoon meer
 • Antsirabe naar Ranomafana

  Na het ontbijt vertrekt u naar Ambositra, de stad om handgemaakte souvenirs te kopen. Ambositra is namelijk een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk. U reist daarna verder naar het Ranomafana NP, een typisch tropisch regenwoud. Hier leven diverse soorten lemurs en vogels. Ook leeft hier één van de grootste hagedissen van het eiland, de Parson's kameleon. Ranomafana is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Het Ranomafana NP is sinds 1991 een Unesco Werelderfgoedlocatie.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Centrest Sejour - Ranomafana

  Het Centrest Sejour Hotel ligt in het stadje Ranomafana. Het Centrest Sejour Hotel heeft 18 kamers. Vanuit hier bent u in een kwartiertje bij het startpunt van het park. U kunt vanuit hier ook in de n ...

  Het Centrest Sejour Hotel ligt in het stadje Ranomafana. Het Centrest Sejour Hotel heeft 18 kamers. Vanuit hier bent u in een kwartiertje bij het startpunt van het park. U kunt vanuit hier ook in de namiddag wat rondwandelen in het stadje en op de lokale markt. De kamers zijn nieuw en modern ingericht en het hotel heeft een goed restaurant.

  Vertoon meer
 • Ranomafana naar Ambalavao

  U bezoekt vandaag de stad Fianarantsoa, de stad waar veel geloven hun centrum hebben en waar dus veel kerken zijn te bezichtigen. Daarna reist u verder naar Ambalavao. Hier bezoekt u een fabriek waar papier nog met de hand wordt geschept.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Tsienimparihy Lodge in Ambalavao

  Tsienimparihy Lodge ligt in de Betsileo-stad Ambalavao.AccommodatieTsienimparihy Lodge ligt in de Betsileo-stad Ambalavao en heeft 20 kamers in traditionele rieten bungalows en comfortabele kamers met ...

  Tsienimparihy Lodge ligt in de Betsileo-stad Ambalavao.

  Accommodatie
  Tsienimparihy Lodge ligt in de Betsileo-stad Ambalavao en heeft 20 kamers in traditionele rieten bungalows en comfortabele kamers met een balkon. De bungalows en kamers met balkon liggen in een mooie bloementuin. De kamers zijn ingericht met natuurlijk hout en maken gebruik van zonne-energie. De Tsienimparihy Lodge heeft een prachtige eetkamer ingericht met Malagassische motieven en een bar waar heerlijke Franse en Malagassische gerechten worden geserveerd.

  Vertoon meer
 • Ambalavao naar Isalo NP

  Op woensdag is de Zebu markt interessant om te bezoeken. In het Anja Community Reserve kunt u de ringstaart Maki ontdekken. Het tweede deel van de reis gaat via Ihosy naar de Horombe graslandvlaktes en verder richting Ranohira. Het landschap begint te veranderen. Terwijl u door de 'Poort naar het Zuiden' reist geniet u van het uitzicht op de bergketen en betreed het aantrekkelijke landschap van de Betsileo-bevolking. Hier begint ook de bebouwing te veranderen, van de huizen met twee verdiepingen naar de 'African-style' woningen. U verlaat de centrale hooglanden waar de mensen meer verwant zijn aan die in Zuidoost-Azië dan die in Afrika. Het Isalo NP is een zandsteen massief en biedt schitterende landschappen. Ook hier kunt u genieten van ene grote variëteit flora en fauna.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Relais de la Reine - Isalo National park

  Relais de la Reine ligt in het zuidwesten van Madagaskar in 'Het land van Bara', een stam die met hun zebu’s in de omgeving leeft. Het hotel is mooi gelegen tussen de rotsen van het Isalo Nationaal ...

  Relais de la Reine ligt in het zuidwesten van Madagaskar in 'Het land van Bara', een stam die met hun zebu’s in de omgeving leeft. Het hotel is mooi gelegen tussen de rotsen van het Isalo Nationaal park waarop u prachtig uitzicht heeft. Ook zijn er tropische planten en bomen te vinden rondom het beekje bij het hotel, waar u via een pad doorheen kunt lopen. De accommodatie bestaat uit 30 kamers verdeeld over vijf bungalows die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel wordt vaak gebruikt als startpunt voor excursies naar het Isalo Nationaal Park, maar ook rondom het hotel zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Zo is er een zwembad bij het hotel, maar is het ook mogelijk om te tennissen of paard te rijden. Tevens is het ook mogelijk om te ontspannen bij één van de vele massages die bij Relais de la Reine worden aangeboden.

  Vertoon meer

  Isalo Nationaal Park

  Het Isalo National Park is het op een na grootste Nationaal Park van Madagaskar van ongeveer 800 km2 groot en ligt in het Zuiden van Madagaskar. Het Isalo NP bevindt zich op een hoogte van 820 tot 1.2 ...

  Het Isalo National Park is het op een na grootste Nationaal Park van Madagaskar van ongeveer 800 km2 groot en ligt in het Zuiden van Madagaskar. Het Isalo NP bevindt zich op een hoogte van 820 tot 1.240 meter. Het gebied bestaat uit bergmassief en wordt getekend door met rotsplanten begroeide zandsteenformaties.  

  Flora en Fauna
  Er zijn weidse graslanden, droge savannes, tapia bossen en diepe kloven, maar er zijn ook gedeeltes met tropisch woud en metershoge bomen. Door de canyons stromen verschillende rivieren die het park doorkruisen. Er zijn veel aloë vera planten en de geneeskrachtige plant Catharantu Ovalis, komt alleen in Isalo voor en nergens anders ter wereld. Daarnaast heeft Isalo park veel Satrana palmen die bestemd zijn tegen vuur. De lokale bevolking gebruiken deze planten voor het maken van allerlei producten vanwege de sterke vezels van de palm.

  Lemuren en Wildlife
  Het Isalo staat niet bekend om zijn verscheidenheid aan dieren, maar toch is dit het leefgebied van 82 verschillende soorten vogels, 33 soorten reptielen, 15 soorten kikkers (waaronder de regenboogkikker!) en 14 soorten zoogdieren zoals de Fossa en zes verschillende lemuren, waaronder de ringstaartmaki en de dwergmuismaki.

  Activiteiten
  Afhankelijk van de beschikbare tijd en conditie kun je diverse wandeltochten maken die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er zijn wandelingen van 2 uur maar ook  trekkings van 1 week. De belangrijkste grotten en kloven zijn de Canyon Des Rats (de muizenkloof), en de Canyon des Singes (de apenkloof). Deze laatste wordt ook geregeld de Canyon des Makis genoemd, de makikloof. Deze naam krijgt het natuurlijk omdat hier eigenlijk altijd veel maki’s te spotten zijn. Een andere bekende plek in het park is het dal van de rivier Namaza, waar zich meerdere poeltjes bevinden.

  Seizoen
  In principe kun je het hele jaar door een bezoek brengen aan Isalo National Park. De beste tijd is van mei tot en met september. Er valt weinig regen en de temperaturen zijn prima om bijvoorbeeld te gaan wandelen. Hou er rekening mee dat het in de zomermaanden kan oplopen tot zeker 35°C. 

  Vertoon meer
 • Isalo NP naar Ifaty

  U reist door verschillende dorpen, savannes en bossen naar Toliara. Langs de weg ziet u baobab bomen, mooi beschilderde graven evenals typische dorpen van de zuidelijke stammen. Na de lunch reist u verder naar het vissersdorp Ifaty. De volgende dag heeft u vrij te besteden in Ifaty en omgeving en zijn naast de schitterende riffen en lagunes hier ook veel Baobab bomen te zien. Geniet ook van de omliggende dorpen. Hier zijn diverse wateractiviteiten mogelijk.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Le Paradisier Hotel - Ifaty

  Le Paradisier ligt aan een mooi wit zandstrand bij Ifaty en is de ideale plek om volledig tot rust te komen. Het hotel is ook een goed uitgangspunt om te duiken in het levendige koraalrif van Ifaty. V ...

  Le Paradisier ligt aan een mooi wit zandstrand bij Ifaty en is de ideale plek om volledig tot rust te komen. Het hotel is ook een goed uitgangspunt om te duiken in het levendige koraalrif van Ifaty. Vanaf het zwembad en het terras heeft u een prachtig uitzicht op zee. Le Paradisier beschikt over een luxe suite aan het strand en 20 vrijstaande bungalows. De houten bungalows zijn ingericht met natuurlijke materialen en beschikken over een eigen badkamer. Vanaf uw terras geniet u van het uitzicht op zee en de mooie zonsondergang. In het restaurant heeft u keuze uit gevarieerde gerechten en dineert u onder de prachtige sterrenhemel. Ook beschikt Le Paradisier over een bar en een knusse bibliotheek.

  Vertoon meer
 • Ifaty naar Antanananarivo

  Na het ontbijt vliegt u weer naar Antananarivo. Na aankomst heeft u alle tijd voor een stadstour of de handicraft markt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Au Bois Vert - Antananarivo

  Au Bois Vert ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Het ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke material ...

  Au Bois Vert ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Het ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over airconditioning en een TV. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit meerdere heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken.

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  Afhankelijk van de tijd van uw retourvlucht kunt u nog iets ondernemen in Antanananarivo of de omgeving.

  Vlucht Antananarivo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluc ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.Wij kunnen de aansluitende vluchten

  Vertoon meer

Prijzen

Aantal personen (reisperiode 2022 / 2023) Eenvoudig p.p. Middenklasse p.p. Luxe p.p.
2 personen € 2905,00 € 3315,00 € 3585,00
3 personen € 2375,00 € 2790,00 € 3055,00
4 personen € 2130,00 € 2530,00 € 2795,00
De reis met accommodaties zoals op de website is de reis als middenklasse.
De Tsingy zijn in het zomerseizoen niet te bereiken en alleen geschikt voor mensen met een redelijke conditie. Indien de Tsingy niet worden bezocht, wordt het verblijf in Morondava en Ifaty met 1 dag verlengd.
Bovenstaande indicatieprijs is exclusief vluchten, omdat deze afhankelijk zijn van dagprijzen.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ 20 nachten inclusief ontbijt
✓ Vervoer in een 4x4-auto of minibusje met Engelssprekende chauffeur
✓ Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
✓  Vlucht Ifati - Antananarivo (afhankelijk van dagprijzen, indicatieprijs is € 350,00 p.p.)
✓ Activiteiten zoals vermeld in de reisbeschrijving

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vluchten
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visum t.w.v. €35 voor een verblijf van 30 dagen
- Reis- en annuleringsverzekering