Tsingy de Bemaraha National Park

Bekijk foto's

Tsingy de Bemaraha National Park heeft een zeer gevarieerd landschap van kalkmassief, de vallei en de spectaculaire kloof van de Manambolo rivier, glooiende heuvels en hoge pieken. Het is een plateau waar grondwater, regen en wind een vlijmscherp stenen woud hebben geslepen vol met grotten en kloven. Tsingy is het Malagassische woord, volgens de lokalen betekent tsingy letterlijk ‘op je tenen lopen’. Op sommige plaatsen zijn de puntige rotsen wel 50 meter hoog! Dit park bestaat uit een natuur reservaat en een nationaal park, samen staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het landschap is bedekt met tropische wouden, meren en mangrove moerassen. Het westelijk gedeelte van het nationale park bestaat met name uit dik, droog tropisch loofwoud, terwijl het oostelijke gedeelte meer uit savannes bestaat. Het park beslaat totaal ongeveer 157.710 hectare en is daarmee het grootste beschermde natuurgebied van Madagaskar. 

Lemuren en ander wild
Er leven 11 lemuursoorten, 94 verschillende (waarvan 6 endemische) vogelsoorten en 66 verschillende (waarvan 17 endemische) reptielen. Ook leeft hier de kleinste kameleon soort, die uiteraard niet eenvoudig te spotten is.

Activiteiten
Het park heeft een indrukwekkende infrastructuur van doorgangen en touwbruggen. Wandelen in de Grand Tsingy is een ware uitdaging. Je moet hier geen last hebben van hoogtevrees bij bepaalde stukken. Vooral de sensationele Via Ferrata, een bergroute voorzien van vaste kabels, ladders en bruggen, is een enerverende ervaring. Petit Tsingy is het andere en meest toegankelijk deel waarbij je een klif van 30 meter kunt abseilen en per boot(pirogue) de kloven van de Manambolo rivier kunt bekijken.

Reisperiode
Tsingy de Bemaraha heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het gehele jaar tussen de 25 - 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur is hier het hele jaar erg aangenaam. Een bezoek brengen aan Tsingy de Bemaraha kan het gehele jaar door maar is in het droge seizoen: van mei tot en met september de beste periode.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Rondreis Mirana: Highlights van Madagaskar

In 3 weken bezoekt u met een privéchauffeur veel hoogtepunten van Madagaskar.

  • Allée des Baobabs
  • Kirindy Reservaat
  • Tsingy de Bemaraha
  • Ranomafana NP
  • Privéchauffeur
  • 21 dagen
  • Vanaf € 3050