Rødberg, Fjordgløtt Camping og Hyttesenter

Bekijk foto's

Fjordgløtt Camping og Hyttesenter

Fjordgløtt Camping og Hyttesenter - Algemeen

Fjordgløtt betekent "fjordzicht" en ligt direct aan het Norefjord, een groot meer tussen Nore en Rødberg. Rødberg hoort bij de gemeente Nore og Uvdal in de provincie Buskerud. De camping bevindt zich ca. 6 km ten zuiden van Rødberg. De camping grenst aan het Hardangervidda Natuurpark, een geweldig mooi gebied om te wandelen, langlaufen of skiën. Dit is het grootste bergplateau in Europa. Voor de kinderen is er een ruime speelweide met een trampoline, schommel etc. Zoals gezegd ligt Fjordgløtt camping aan een groot meer, het Norefjord. Naast zwemmen kunt u hier perfect vissen op o.a. forel. In de winter kunt u hier zelfs ijsvissen! Voor het vertier op het water verhuren wij boten, kano's en waterfietsen. Voor de veiligheid van de kinderen hebben we zwemvesten te huur.

Fjordgløtt Camping og Hyttesenter - Accommodatie

Er zijn in totaal 6 hutten op de camping aanwezig. 

1x:  6-8 persoons hut
3x:  3-6 persoons hut
2x:  2 persoons hut

Met uitzondering van de 2 persoons hutten zijn alle huisjes zeer luxe uitgevoerd en zijn prima geschikt voor een langdurig verblijf. Zo zijn deze hutten uitgerust met douche, toilet, vloerverwarming, keuken, zithoek, aparte eettafel, televisie etc.

De 3-6 persoons hutten hebben 1 slaapkamer voor 3 personen evenals een slaapbank in de woonkamer.De 6-8 persoons hut heeft 2 slaapkamers voor 3 personen en een zolder waar 4 personen kunnen slapen.

De keukens zijn voorzien van een koelkast, kookplaat, oven, afzuigkap, koffiezetapparaat en servies. De hutten liggen vrijwel direct aan het fjord. Vanaf uw eigen terras kunt u genieten van het heerlijke uitzicht over het Norefjord. 

De 2 persoons hutten zijn eenvoudig uitgevoerd met een stapelbed, eenvoudige zithoek, een kookplaat en een koelkast. 

U dient uw eigen beddengoed zoals lakens en matras overtrekken mee te nemen. U kunt eventueel wel een linnenpakket bij ons huren. 

Bij alle hutten is er volop ruimte om 1 of meer auto's te parkeren.

Fjordgløtt Camping og Hyttesenter - Omgeving / Activiteiten

Rødberg
Fjordgløtt Camping og Hyttesenter ligt ca. 6 km ten zuiden van de plaats Rødberg. In Rødberg zijn banken, supermarkten, benzinepompen, garagebedrijven, postkantoor etc. 

Langedrag
Ca. 25 km van de camping ligt het natuurpark Langedrag. In Langedrag (zie ook www.langedrag.no) zijn alle inheems Noorse diersoorten te bewonderen. Zo zijn er rendieren, wolven, lynxen, bergvossen, fjordenpaarden, wilde zwijnen en nog veel meer kleine dieren. Hier kunt u volop genieten van de wonderschone flora en fauna welke Noorwegen te bieden heeft. Wilt u paardrijden? Ook dit kunt u regelen bij Langedrag!

Nore og Uvdal Bygdetun
Tussen Rødberg en Uvdal ligt op ca. 15 km van de camping de Nore og Uvdal Bygdetun. In deze tuin zijn vele historische gebouwtjes en schuurtjes te zien welke van oorsprong in deze streek voorkwamen. Absoluut hoogtepunt is de staafkerk uit de 12e eeuw, een originele houten kerk welke u echt van binnen moet hebben gezien!

Dresin in Veggli
Houdt u van fietsen en wilt u iets nieuws proberen? Tussen Veggli (ca. 30 km ten zuiden van Rødberg) en Rødberg loopt een oude spoorbaan, ooit onderdeel van de Numedalsbanen. U kunt, fietsend met een karretje (dresin)  op de spoorrail, een heerlijke fietstocht maken naar Rødberg, of uitstappen vlak bij onze camping. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur. En vergeet niet voor onderweg een heerlijk gevulde picknickmand mee te nemen. U kunt de dresin bij ons op de camping reserveren.

Rafting
In Dagali, ca 40 km ten noorden van Fjordgløtt Camping og Hytesenter, kunt u gebruik maken van verschillende rafting arrangementen. Zo kunt u kiezen uit 3 verschillende tours te weten standaard, extreme en extreme plus. Voor elk wat wils dus!

Karting en rally rijden
U kunt nu karts, all terrain vehicles en rally auto's huren vlak bij Dagali Airport bij Dagali Opplevelser. Het hele jaar door kunt u hier terecht met groepen of voor een individueel arrangement. D.O. zorgt voor alle noodzakelijke veiligheidsmiddelen en werkt met gecertificeerde instructeurs welke allen actief zijn in de autosport. 

Vissen
In de omgeving is er volop mogelijkheid om te vissen. Let op: om te mogen vissen moet u wel in het bezit zijn van een Noorse viskaart (fiskekort). Deze is o.a. te koop bij ons op de camping. 

U kunt vanuit een boot prima vissen op het Norefjord-meer welke direct aan de camping grenst. Het Norefjord-meer wordt gevoed middels de Numedalslågen; een kleine rivier. Hier kunt u vanaf de oevers vissen. U kunt vissen op o.a. forel en bergforel. 

In de winter is het ook erg leuk om te gaan ijsvissen.

Hardangervidda Natuurpark.
Als u vanaf de camping de E-40 noordwaarts neemt komt u in het Hardangervidda Natuurpark. Dit is het grootste Noord Europese bergplateau (3.430 km²). Het Normannsslepa-pad is een heel oud pad welke loopt van de oost- naar de westkant van het plateau. Langs dit pad is nog veel terug te vinden van de vroegere bewoners. Het Hardangervidda Natuurpark is een perfect gebied om te wandelen, mountainbiken en uiteraard in de winter skiën en langlaufen.     

Prijs is op aanvraag in 2020.

Eindschoonmaak NOK 250 - 350, Linnen NOK 100

Wifi is aanwezig. Uw hond is toegestaan. Er zijn rolstoel vriendelijke hutten. Vraag naar de mogelijkheden.