Ramon en ik zijn afgelopen juni naar Legoland Billund geweest in Denemarken. Ondanks dat ik zelf al veel pretparken had bezocht, was ik nog nooit in Legoland geweest. Legoland is een pretpark dat helemaal in het teken staat van lego. Alle attracties zijn gedecoreerd in een Lego thema en er is een miniatuur land gebouwd, helemaal uit legosteentjes! Echter waren wij niet de enige die dit toffe park wilden bezoeken en het is dus belangrijk dat je je bezoek goed indeelt. Daarom geef ik in deze blog mijn mening en aanbevelingen over een bezoek aan Legoland.

Wanneer kan je het beste naar Legoland gaan? 
Lego is ontstaan in Denemarken en Legoland Billund is dan ook het eerste Lego pretpark in de wereld ooit gebouwd. Het park is daarom ook een van de populairdere Legoparken. Dit zorgt uiteraard voor hoge bezoekersaantallen en dus drukte. Daarom is het aan te raden om tijdens het laagseizoen een bezoek te plannen. Dit houdt in dat je landelijke vakantieperiodes wilt vermijden. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat de vakanties in Denemarken anders kunnen vallen dan hier in Nederland. Wanneer mogelijk vermijd dan ook het weekend voor minder drukte. 

Een meerdaags bezoek aan Legoland in Denemarken
Wij hebben ons bezoek aan Legoland in Denemarken over twee dagen verdeeld. De eerste dag hebben we veel van de grote attracties kunnen bezoeken. Denk hierbij aan achtbanen, waterattracties en de interactieve attracties. Maar er is veel meer te zien dan deze attracties. Er is een groot miniland dat te vergelijken is met Madurodam in Nederland, echter is in Legoland alles gebouwd van Lego. Ook zijn er verschillende shows, entertainment en winkeltjes die zeker de moeite waard zijn om even tijd voor te nemen. Dit alles maakt dat je echt wel twee dagen nodig hebt om alles te kunnen zien en optimaal te beleven. Wat is de beste looproute in Legoland in Denemarken?
Waar veel mensen meteen naar de attractie lopen die ze als eerst zien, is het juist handig om eerst wat verder het park in te lopen. Wanneer je bijvoorbeeld helemaal achterin in het park begint terwijl de rest van de menigte zich nog voorin het park bevindt, heb je veel lagere tot geen wachtrijen in dat deel van het park. Dit zorgt er dan weer voor dat je veel attracties kunt doen in een korte tijd. Wanneer je de attracties achterin in het park hebt gedaan is drukte vaak wel verspreid over het hele park en is de kans groot dat het wat rustiger is voorin het park.

Topattracties van Legoland in Denemarken
Er zijn in totaal ongeveer 40 attracties in Legoland Billund. Zelfs in twee dagen is de kans klein dat je al deze attracties kunt beleven. Daarom is het slim om voor jezelf een lijstje te maken met attracties die je sowieso wilt doen. Hieronder heb ik mijn top 5 attracties op een rijtje gezet, attracties die je zeker gedaan moet hebben tijdens een bezoek aan Legoland!
> Emmet’s Flying Adventure – Master of Flight
> Polar X-plorer
> Ice Pilots School
> Dragen (Dragon)
> Lego Ninjago the Ride

Emmet’s Flying Adventure – Master of Flight: is een zogenoemde flying theatre. In deze attractie krijg je het gevoel dat je aan het vliegen bent. Je zit in een grote bank waarbij je voeten los bungelen. Deze bank zit vast aan een arm en duwt je richting een dome die bestaat uit een heel groot beeldscherm. In deze ervaring vlieg je langs allerlei scènes uit de bekende Lego movie film.

Polar X-plorer: is een achtbaan die door een poollandschap raast. Deze achtbaan gaat 65 km per uur en is 20 meter hoog. Dit is wel een van de spannendere attracties in het park en heeft ook nog een speciaal element in de berg waar de achtbaan doorheen gaat!

Ice Pilots School: is een robotarm waarbij je je eigen ritverloop kan instellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om over de kop te gaan of dat de robotarm andere bewegingen moet maken. Aan een arm zitten twee zitplaatsen verbonden. Dit is een erg zeldzame attractie en dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

Dragen: oftewel draak in het Nederlands, is een kijk attractie (darkride) en achtbaan ineen. Je begint namelijk eerst in een kasteel waar je langs allerlei middeleeuwse taferelen rijdt. Uiteindelijk versnelt de trein waar je in zit en beleef je buiten een achtbaan rit. Vergeleken met andere achtbanen heeft deze achtbaan geen kettinglift, maar wordt deze achtbaan aangedreven via een elektrisch geladen rails (een powered coaster).

Lego Ninjago the Ride: is een interactieve darkride, waarbij je met je handen op vijanden kan schieten. Deze attractie is gedecoreerd naar de Lego reeks Ninjago. Het bijzondere is dat er voorop je karretje een sensor zit. Wanneer je hier met je handen overheen gaat, detecteert het karretje dit en kun je op die manier voorwerpen naar de beeldschermen schieten, waar je langs rijdt. Bovendien zijn de beeldschermen ook nog in 3D. Al met al een unieke attractie die zeker de moeite waard is.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke attracties en ik zou je vooral aanraden om zoveel mogelijk attracties te bezoeken.

Ik heb heel erg genoten van de twee dagen die ik heb doorgebracht in Legoland. Er is voor iedere leeftijd wel wat te doen of te zien. Ik zou dit pretpark dan ook aan iedereen aanraden, al helemaal als je van Lego houdt!


Ook Legoland in Denemarken bezoeken? 
Verleng je vakantie naar Scandinavië bijvoorbeeld met een 2 of 3-daags arrangement in Legoland of ga op eigen gelegenheid een lang weekend naar Billund en breng een bezoekje aan Legoland in Denemarken! Wij van Cape Tracks maken graag een vrijblijvend voorstel voor je.