Het Krugerpark is wel het mooiste en grootste safaripark van Zuid-Afrika maar een bezoek aan het Addo Elephant National Park is ook zeker de moeite waard als je alleen het zuid- westelijke deel van Zuid-Afrika bezoekt. Bezoek je Kaapstad, de wijnlanden, de Cederberg of ga je de tuinroute rijden? Dan is dit heel makkelijk met een bezoek aan Addo Elephant National Park te combineren. Zoals de naam al aangeeft leven in dit park heel veel olifanten. Maar ook leven er veel andere diersoorten en kun je er de Big Five er spotten. Omdat het park tegenwoordig doorloopt tot aan de Indische Oceaan zegt men ook wel eens dat je er de Big Seven kunt spotten. Dat houdt in dat je naast de landdieren leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn ook de waterdieren walvis (Zuidkaper) en witte haai kunt spotten.

Buffels Addo

Tips en algemene informatie over Addo Elephant Park
Het Addo Elephant Park is in de Zuid-Afrikaanse winter tussen 06:00 tot 18:00 uur geopend, in de zomer van 05:30 tot 18:30 uur. Je kunt door het Addo Elephant park als dagbezoeker met eigen auto rijden maar je kunt ook een safari onder begeleiding van een ranger maken. Het laatste gebeurt in grotere open safari auto’s. Je hoeft dat niet te reserveren maar gewoon ter plekke bij de receptie boeken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot paardrijden en hikes maar daarvoor moet je misschien een dag later terug komen als deze activiteiten al volgeboekt zijn. Dan is het misschien verstandig om een nacht of eventueel 2 in één van de camps in het park te verblijven. Dat is ook raadzaam als je meerdere dagen safari’s wilt rijden in het park. De accommodaties zijn wat eenvoudig maar je verblijft dan wel in het park terwijl je kunt genieten van de geluiden van de bush. Het hoofdkamp bij de main gate heeft een benzinepomp en een restaurant zodat je niet van het park af hoeft. Verblijf je liever in wat luxere accommodaties dan kunnen we diverse accommodaties buiten het park aanbieden. Veel accommodaties in de buurt van het park verzorgen kleinschalige safari’s door het park.

Addo Elephant Park Zuid Afrika Zebra Hartebeest 1


Wat zijn de temperaturen in het Addo Elephant National Park?
In de zomer ( november tot februari ) kunnen de temperaturen redelijk oplopen, het kan dan tussen de 30 en 40 graden worden. De winterdagen zijn mild, maar ’s nachts wel erg koud met zelfs kans op nachtvorst. Er valt niet veel regen in Addo Elephant National Park (ongeveer 450 mm per jaar) waarvan de meeste kans op regen is in de maanden februari-maart en oktober-november.

Wat zijn de entreekosten van het park?
De entree kost R376 per volwassene. Kinderen betalen half geld. Als wij accommodaties in het park boeken zijn de entreekosten inclusief. Soms wordt mensen aangeraden om een Wild Card te kopen. Dit is een kaart waarbij de entree van alle SAN parken inclusief is. Deze kaart is vrij kostbaar en is alleen zinvol om aan te schaffen als er 7 – 10 dagen (afhankelijk welke parken aangezien elk park een afwijkende entreeprijs heeft) diverse parken worden bezocht (in 2023 per twee personen R 5.585, gezinskaart R 6,685 max. 2 volwassenen en 5 kinderen onder 18 jaar). Wij rekenen graag voor je uit of het zinvol is een Wild Card aan te schaffen.

De wegen in Addo Elephant National Park
De wegen in het park zijn goed begaanbaar en daarom is het park uiterst geschikt om zelf door het park te rijden. Vertrek vroeg in de ochtend, zodat je de meeste kans hebt op het spotten van dieren. In de ochtend en op de late avond zijn de dieren het actiefst. Leeuwen en hyena’s worden bijvoorbeeld het vaakst gezien in de vroege ochtend of in de avond en nacht. Om zoveel mogelijk in een dag te zien, raden we aan om het park via Addo Main Camp binnen te gaan. Vanaf hier kun je allerlei verschillende routes rijden. Rijd zoveel mogelijk langs de waterpoelen. Hier heb je de meeste kans op het bezichtigen van grote kuddes olifanten. Neem vervolgens altijd de route richting het zuiden naar Matyholweni Gate. Hier kun je het park weer verlaten.

Zuid Afrika Addo Zebra

Zelf een bezoek brengen aan Addo Elephant National Park?
Er zijn verschillende prachtige reizen die wij aanbieden en waarbij je Addo Elephant National Park kunt verkennen. Enkele voorbeelden zijn de 21-daagse budgetreis Tano: Zuid-Afrika zonder binnenlandse vlucht, of 14-daagse rondreis Jamar: Kaapstad en de Oostkaap en Westkaap. Uiteraard kunnen we ook een rondreis op maat voor je samenstellen of Addo Elephant National Park toevoegen aan een voorbeeldreis.