Zuidpool reis

Ontdek de witte wereld van Antarctica

Motorschip Plancius Antarctica Zuidelijke Shetlandeilanden Drake Passage
  • Motorschip
  • Plancius
  • Antarctica
  • Zuidelijke Shetlandeilanden
  • Drake Passage
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


​​​Ga mee aan boord op het motorschip Plancius om op ontdekkingsreis te gaan naar dit verrassende continent met de 12-daagse Zuidpool reis. Adembenemend, onwaarschijnlijk en ongelooflijk is de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden'. Ga naar Antarctica en geniet van deze zuidelijke poolcirkel expeditie, een belevenis om nooit te vergeten! Extra bijzonder zijn de opties om tijdens deze reis te kamperen, te duiken en te kajakken.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Plancius

    • Nachten

      11

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Plancius

    Het Motorschip Plancius begon haar bestaan in 1976 als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine en heette destijds "Hr. Ms. Tydeman". In juni 2004 werd ze uit de actieve dienst gehaald en in dec ...

    Het Motorschip Plancius begon haar bestaan in 1976 als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine en heette destijds "Hr. Ms. Tydeman". In juni 2004 werd ze uit de actieve dienst gehaald en in december 2006 gekocht door Oceanwide Expeditions en opgenomen in de Oceanwide vloot. In juni 2009 is het schip aan haar nieuwe taak als expeditieschip begonnen. Volledig gerenoveerd tot een schip dat comfortabel plaats kan bieden aan 116 passagiers, voorzien van een certificaat waaruit blijkt dat het aan de laatste veiligheidseisen voldoet en varend onder Nederlandse vlag. Het schip is comfortabel en mooi ingericht, maar is geenszins een luxe passagiersschip. De reizen naar de Arctische en Antarctische gebieden zijn en blijven in eerste instantie toch onderzoek- en ontdekkingsreizen waarbij er zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. Dit schip heeft alle capaciteiten om aan die eisen te voldoen.

    Motorschip Plancius heeft veel grote open dek ruimtes en op dek 3 kunt u zelfs het hele schip rond lopen. Dat biedt u volop mogelijkheden optimaal van de omgeving te genieten en natuurlijk van de dieren die worden gespot! Het schip is uitgerust met 10 Mark V zodiacs met een 40 HP 4-stroke buitenboord motor en 2 loopbruggen aan stuurboord waardoor een soepel verlopende zodiac excursie gegarandeerd is. Er is een restaurant tevens leeszaal aan boord en een ruime panorama lounge met bar en bibliotheek. Het uitzicht is hier fenomenaal! De internationale professionele 30 koppige bemanning bestaat onder andere uit 4 chefs, 1 purser, 1 barman, 2 expeditieleider, 5 gidsen en een arts.

    Technische gegevens
    Gewicht: 3175 ton
    Lengte : 89 meter (267 feet)
    Breedte: 14,5 meter (43 feet)
    Diepte: 4,8 meter (15 feet)
    Motoren: 3 x Diesel-Electric
    Snelheid: 10 - 12 knopen
    Vlag: Nederlandse
    Capaciteit: 108 passagiers
    IJs klasse: A3
    Bouwjaar: 1976
    Hutten: 53
    Zodiacs: 10

    De hutten aan boord
    4-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 4
    3-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 2
    2-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 37
    Superior hutten (douche en toilet)
    Aantal: 10

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Ushuaia

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen

    In de namiddag gaat u aan boord van het motorschip Plancius om te beginnen aan deze fantastische reis walvis spotten Antarctica. U scheept in bij Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. Via het Beagle Kanaal varen we de rest van de avond door, richting de Drake Passage.

    Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

    Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste ...

    Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste zeereizigers vanuit Europa door het Beagle-kanaal voeren en enorme kampvuren van de Indianen zagen, gaven ze het gebied zijn huidige naam. Sinds het toerisme naar Antarctica zo'n tien jaar geleden begon, is Ushuaia uitgegroeid tot een havenstad met 60.000 inwoners en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staat echter ook nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben opgebouwd.

    Museum
    Interessant is het Museo Maritimo. Tot 1947 was dit een gevangenis, tegenwoordig is hier een collectie van Nederlandse scheepsmodellen te vinden en kun je meer te weten komen over vroegere expedities naar 'het zevende continent'. Het museum bestaat grotendeels uit gevangeniscellen, waardoor je een beeld krijgt van hoe de zwaarste criminelen van het land hun tijd achter slot en grendel doorbrachten.

    Vertoon meer
  • Op zee

    Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. Deze worden aangetrokken door het koude, voedselrijke water dat naar boven komt dankzij de botsende zeestromingen. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden ziet u de eerste ijsbergen.

    Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

    Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren ui ...

    Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Terwijl het koudere water zinkt ontstaat er een mix die voedsel aan het oppervlak brengt en het gebied zeer rijk maakt aan leven in zee. De Drake Passage is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Arctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft om als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de Drake Passage stormt het vaak en door hoge golven is het soms moeilijk begaanbaar voor schepen.

    Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

    Vertoon meer
  • Antarctica

    De mogelijkheden tijdens een reis naar het Antarctic Peninsula gedurende de late zomer zijn nog steeds groot en vooral wat zeezoogdieren betreft zeker niet minder dan vroeger in de zomer.

    De Bultruggen en andere zeezoogdieren zijn nog veelvuldig aanwezig. De walvissen doen zich tegoed aan het nog uitbundig aanwezige krill voor ze aan de jaarlijkse migratie beginnen. De pinguïn kuikens hebben volwassen veren gekregen en hangen rond op en nabij de stranden, in de branding en in poeltjes voor de kust. De kuikens zijn nu ook zeer nieuwsgierig en dit geeft vaak mooie ontmoetingen tussen mensen en dieren. Zeeluipaarden profiteren van deze onnozele kuikens die nu een makkelijke prooi vormen.

    Livingstone Island - Bij Hannah Point, op Livingston Island, vinden we Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke zeeolifanten.

    Deception Island - Dit vulkanische eiland is een zogenaamde subductie krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsternen. Wilson stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden.

    Cuverville Island - een klein steil eiland genesteld tussen de hoge bergen van het Antarctic Peninsula en Danco Island. Het eiland herbergt een grote kolonie Ezelspinguïns en meerdere broedparen van de Subantarctische Grote Jager (Skua).

    Neko Harbour - In dit episch landschap met zijn ontelbare ijsbergen en diep uitgesneden fjorden, hebben we de gelegenheid om voet op het Antarctische Continent te zetten.

    Paradise Bay - We maken hier een tocht per Zodiac om de mooi gevormde ijsbergen en zeehonden op ijsschotsen te bewonderen. Vaak zien we hier Bultruggen en Dwergvinvissen.

    Pléneau en Petermann Island - Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemaire Channel. Op de eilanden net ten zuiden ervan hebben we de kans om een kolonie Adéliepinguïns en Blauwoogaalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden zien we vaak Zeeluipaarden, Bultruggen en Dwergvinvissen maar ook Orka’s.

    Crystal Sound - We zetten koers via de Argentine Islands naar de met ijs bezaaide wateren van de Crystal Sound, waarna we in de ochtend de Zuidpoolcirkel verwachten over te steken.

    Detaille Island - We maken mogelijk een landing bij een verlaten Brits station op Detaille Island, wellicht het zuidelijkste punt van deze reis. Het landschap hier is indrukwekkend met zeer hoge bergen en enorme gletsjers.

    Fish Islands - Weer noordwaarts kunnen we een van de zuidelijkste kolonies Adéliepinguïns en Keizeraalscholvers van het Antarctic Peninsula zien.

    Melchior Islands - Deze eilandengroep biedt een prachtig landschap van beijsde eilanden en ijsbergen. De omgeving biedt goede mogelijkheden om te kajakken en te duiken. Zeeluipaarden, Krabbeneters en walvissen worden hier frequent gezien.

    Antarctisch schiereiland, Antarctica

    Het Antarctisch Schiereiland is het ‘warmste’ gedeelte van Antarctica. Hierdoor is dit gebied eerder en gedurende een langere periode te bereiken dan bijvoorbeeld de Rosszee. Het schiereiland is o ...

    Het Antarctisch Schiereiland is het ‘warmste’ gedeelte van Antarctica. Hierdoor is dit gebied eerder en gedurende een langere periode te bereiken dan bijvoorbeeld de Rosszee. Het schiereiland is omgeven door veel eilanden, met daartussen vaarwegen zoals de Gerlachestraat en het door steile wanden omsloten Lemairekanaal. Regelmatig zullen hier walvissen te zien of te horen zijn. Op de eilanden broeden op ijs- en sneeuwvrije plaatsen Adélie-, ezels- en kinbandpinguïns en zuidpoolkippen. Zuidpooljagers zijn aan de randen van pinguïnkolonies te vinden. Op de stranden luieren pels- en Weddellrobben. Felgekleurde (korst)mossen en dikke groene moskussens zorgen voor verrassende effecten in deze witte wereld.
    Vertoon meer
  • Poolduiken in de Antarctische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Antarctica.

    Poolduiken Antarctica

    Tijdens de excursie Poolduiken Antarctica zult u op meerdere locaties een poolduik maken. Er worden ondiepe ijsduiken gemaakt, vanaf het strand en vanaf de zodiac. De maximale duikdiepte is ongeveer ...

    Tijdens de excursie Poolduiken Antarctica zult u op meerdere locaties een poolduik maken. Er worden ondiepe ijsduiken gemaakt, vanaf het strand en vanaf de zodiac. De maximale duikdiepte is ongeveer 20 meter. De vaak uitzonderlijke ijsformaties, in de vorm van ijsbergen en zeeijs, hebben een groot effect op het licht onderwater. De diepblauwe kleuren zullen een onvergetelijke indruk maken.

    De diepblauwe kleuren zullen bij u een onvergetelijke indruk maken. In de Antarctische wateren heeft u kans op het zien van: muren met zeegras, zachte koralen, zeeslakken, zeevlinders, manteldieren, springkrabben, spinkrabben, vele soorten zeesterren, anemonen, kwallen, zee-egels en zeesterren pauwkokerwormen, krill, gigantische zee-pissebedden, Hondshaaien en verschillende vissoorten, zoals Halurus equisetifolius, de Shrubby Horse-tail). U hebt mogelijk zelfs de kans om te snorkelen of te duiken met pelsrobben, zeeluipaarden en pinguïns.

    Algemene informatie
    Het is altijd mogelijk dat de vaarroute vanwege het pakijs of storm aangepast moet worden. Het is ook mogelijk dat bepaalde baaien en fjorden gesloten zijn vanwege het ijs. Aanpassingen aan het programma als gevolg van ijs- en weersomstandigheden, kunnen nooit een basis vormen voor claims of restitutie. Wanneer er veranderingen in de vaarroute worden aangebracht, zullen de Kapitein, expeditieleider en duikmeester hun uiterste best doen om een zo goed mogelijk alternatief programma aan te bieden, dat ook zo veel mogelijk de oorspronkelijk geplande vaarroute volgt en waarbij gezocht zal worden naar mooie duikplekken.

    Vertoon meer
  • Op zee

    Als we over de Drake Passage terugvaren richting het noorden, wordt het schip weer gevolgd door allerlei verschillende zeevogels.

    Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

    Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren ui ...

    Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Terwijl het koudere water zinkt ontstaat er een mix die voedsel aan het oppervlak brengt en het gebied zeer rijk maakt aan leven in zee. De Drake Passage is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Arctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft om als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de Drake Passage stormt het vaak en door hoge golven is het soms moeilijk begaanbaar voor schepen.

    Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

    Vertoon meer
  • Ontschepen

    De reis is ten einde gekomen. In de ochtend na het ontbijt gaat u in Ushuaia weer van boord.

    Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

    Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste ...

    Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste zeereizigers vanuit Europa door het Beagle-kanaal voeren en enorme kampvuren van de Indianen zagen, gaven ze het gebied zijn huidige naam. Sinds het toerisme naar Antarctica zo'n tien jaar geleden begon, is Ushuaia uitgegroeid tot een havenstad met 60.000 inwoners en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staat echter ook nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben opgebouwd.

    Museum
    Interessant is het Museo Maritimo. Tot 1947 was dit een gevangenis, tegenwoordig is hier een collectie van Nederlandse scheepsmodellen te vinden en kun je meer te weten komen over vroegere expedities naar 'het zevende continent'. Het museum bestaat grotendeels uit gevangeniscellen, waardoor je een beeld krijgt van hoe de zwaarste criminelen van het land hun tijd achter slot en grendel doorbrachten.

    Vertoon meer

    Vlucht Ushuaia - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 25 feb - 7 mrt 2024
4-persoonshut met patrijspoort € 7.450
3-persoonshut met patrijspoort Vol
2-persoonshut met patrijspoort Vol
2-persoonshut met raam € 9.600
2-persoons deluxe hut Vol
Superior € 10.900

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
✓ Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditieteam
Het gratis lenen van sneeuwschoenen en rubberlaarzen
✓ Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia, direct na ontscheping
✓ Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
✓ Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken)
✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Transfers naar het schip in Ushuaia
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Extra arrangementen voor en na de reis
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Paspoort- en visumkosten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)