Zeilen Scoresby Sund

Zeilen Scoresby Sund met zeilschip Rembrandt van Rijn

Zeilschip Rembrandt van Rijn Scoresby Sund Danmarks Ø Øfjord
 • Zeilschip
 • Rembrandt van Rijn
 • Scoresby Sund
 • Danmarks Ø
 • Øfjord
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ga 12 dagen lang met zeilschip Rembrandt van Rijn naar het grootste fjord-syteem van de wereld: Scoresby Sund met deze Zeilen Scoresby Sund reis. Scoresby Sund ligt in het oosten van Groenland, waar we verschillende interessante plekken bezoeken. De reis begint in Constable Pynt, waarna het schip langs Volquart Boons Kyst vaart. Ook bekijken we de resten van een oude Inuït nederzetting. Bij het eiland Røde Ø zijn de zandsteenformaties erg bijzonder om te zien. Daarnaast zullen we op deze reis veel dieren zien: muskusossen, sneeuwhoenders en ijsduikers!

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Zeilschip Rembrandt van Rijn

  • Nachten

   11

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Zeilschip Rembrandt van Rijn

  Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 ...

  Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 weer in de vaart. Het schip heeft een bar, een lounge en een restaurant. Ondanks het feit dat de bemanning gedurende de hele tocht zeilt en u door middel van zodiacs aan wal brengt, wordt er van de passagiers verwacht dat zij bereid zijn te helpen bij het zeilen. Als u wilt, kunt u actief deelnemen aan het zeilprogramma, wachtlopen en leren te werken in een internationaal team van poolreizigers in de traditie van de 19e eeuwse ontdekkers. De voertaal zal Engels zijn.

  Technische gegevens
  Lengte: 49,5 meter
  Breedte: 6,65 meter
  Diepgang: 2,8 meter
  Snelheid: 6 - 8 knopen
  Capaciteit: 33 passagiers
  Bouwjaar: 1900
  Hutten: 16
  Zodiacs: 2

  De hutten aan boord
  3-persoons buitenhut (douche, toilet en patrijspoort)
  Aantal: 1
  2-persoons binnenhutten (douche en toilet)
  Aantal: 6
  2-persoons buitenhutten (douche, toilet en patrijspoort)
  Aantal: 9

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Keflavik

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Inschepen in Constable Pynt

  We komen per gecharterde vlucht vanuit Keflavik aan in Groenland, op het vliegveld Constable Pynt, bij Hurry Inlet. Het gebied hier heeft een schitterende geologie.

  Constable Pynt, Groenland

  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan. ...
  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan.
  Vertoon meer
 • Volquart Boons Kyst

  In de ochtend varen we langs de vergletsjerde Volquart Boons Kyst. Hier maken we mogelijk een zodiaccruise langs de gletsjers en een eerste landing in de buurt van de Måne gletsjer, in de Vikingebugt.

  Vikingebugt, Groenland

  VikingebugtVikingebugt is een rustige baai aan de oostkant van Groenland. Het wordt omringd door basaltbergen en biedt de kans om een indrukwekkende gletsjer te bezoeken. Zoals bij alle gletsjers, bre ...

  Vikingebugt

  Vikingebugt is een rustige baai aan de oostkant van Groenland. Het wordt omringd door basaltbergen en biedt de kans om een indrukwekkende gletsjer te bezoeken. Zoals bij alle gletsjers, breken ook hier grote stukken blauw-wit ijs af, die vervolgens in het donkere water terechtkomen. Deze combinatie zorgt voor prachtige contrasten.

  Ook dierenliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op! Geniet van bultruggen, vinvissen en andere walvissoorten. Als u heel veel geluk heeft, kunt u zelfs een narwal spotten, maar dit komt zelden voor. Aan de kust liggen veel zeehonden, die ijsbergen gebruiken als rustplek en samenkomen aan wal nadat ze jongen krijgen.

  Vertoon meer
 • Danmarks Ø

  In de ochtend komen we aan bij Danmarks Ø, waar we een landing zullen maken. Hier vindt u de restanten van een Inuït-nederzetting die ongeveer 200 jaar geleden verlaten werd. Er is nu nog te zien waar toentertijd zich de zomerhuizen bevonden, aan de cirkelvormige tentringen van stenen. In de buurt staan ook de restanten van de winterhuizen. Ook de beer-bestendige opslagplaatsen zijn vandaag te dag nog te herkennen, doordat alles vrij goed bewaard is gebleven. Daarnaast is hier een aantal graven te zien.

  Danmark Ø, Groenland

  Danmark Ø is een onbewoond eiland bij Scoresby Sund aan de oostkust van Groenland. Het eiland is ongeveer 13,3km lang en 12,4km breed. In het westen en noordwesten is het eiland tot 380m hoog en naar ...

  Danmark Ø is een onbewoond eiland bij Scoresby Sund aan de oostkust van Groenland. Het eiland is ongeveer 13,3km lang en 12,4km breed. In het westen en noordwesten is het eiland tot 380m hoog en naar het zuidoosten neemt de hoogte af tot ongeveer 60m.

  In het zuiden van het eiland ligt de natuurlijke haven Hekla Havn, waar de deelnemers van Oost-Groenlandexpeditie van Carl Ryder in 1891 hun schip als uitvalsbasis neerlegde. Tijdens deze expeditie werden op het eiland de overblijfselen van huizen, graven en artefacten gevonden, die aantoonden dat de kust van Scoresby Sund relatief kort daarvoor nog bewoond is geweest.

  Vertoon meer
 • Eiland Røde Ø

  Tijdens deze dagen vervolgen we onze route door de fjorden, waarin veel ijsbergen liggen. Hier proberen we te landen op eiland Røde Ø, waar prachtige zandsteenformaties te zien zijn. Deze zandsteenformaties met donker gekleurde basalt intrusies hebben een mooi contrast met de drijvende blauwe ijsbergen in de fjord.

  Als de ijsomstandigheden het toelaten, proberen we ook het Røde Fjord binnen te varen, beroemd vanwege zijn schoonheid. Dit unieke landschap heeft een bijzondere uitstraling door de rode kleur, die van de ijzerhoudende sedimentgesteenten komt. Hier proberen we een landing te maken bij de toendra, die in deze tijd van het jaar in prachtige herfstkleuren te zien is. Vaak lopen hier dan muskusossen, maar een fantastisch uitzicht is gegarandeerd.

  Røde Ø, Groenland

  Røde Ø, ook wel bekend als 'Red Island', ligt in de Scoresby Sund en is een ideale plek om de blauw-witte ijsbergen voorbij wilt zien drijven. Het bijzondere landschap van dit eiland doet bezoekers ...
  Røde Ø, ook wel bekend als 'Red Island', ligt in de Scoresby Sund en is een ideale plek om de blauw-witte ijsbergen voorbij wilt zien drijven. Het bijzondere landschap van dit eiland doet bezoekers vaak denken aan het zuidwesten van Amerika of zelfs aan Mars. De naam Red Island is dan ook erg toepasselijk: de rotsige hellingen zijn roodgekleurd dankzij het zandsteen dat je normaal in een woestijn zou verwachten. Dit roodgekleurde steen vormt een mooi contrast met de vele ijsbergen die voorbij drijven.


  Vertoon meer
 • Øfjord

  Op deze dag zeilen we door één van de mooiste en meest spectaculaire fjorden van de wereld: Øfjord. Deze fjord is bijna 75 kilometer lang en relatief smal (paar kilometer breed). Aan beide zijden van de fjord zijn hoge, steile bergen te zien. Er drijven gigantische ijsbergen rond, die vrij de ruimte hebben doordat deze fjord meer dan 1000 meter diep is.

  We ankeren in Jyttehavn bij Bjørneøer, de Beren eilanden, en mogelijk landen we hier in de middag.

  Cape Hofmann Halvø, Groenland

  Cape Hofmann Halvø is een plaats in het oosten/zuidoosten van Groenland waar de kans groot is dat u muskusossen kunt spotten. Het is een mooie bestemming voor iedereen die spectaculaire Arctische lan ...
  Cape Hofmann Halvø is een plaats in het oosten/zuidoosten van Groenland waar de kans groot is dat u muskusossen kunt spotten. Het is een mooie bestemming voor iedereen die spectaculaire Arctische landschappen wil zien, mede ook door de hoge bergen waar het schiereiland mee wordt omringd.

  De landschappen zijn het hele jaar door mooi, maar het is nog indrukwekkender tijdens de herfst. Dan worden de herfstkleuren zichtbaar langs de kust, die een mooi contrast vormen met de donkere bergen en het felle blauw-witte kleuren van de passerende ijsbergen. Daarnaast bieden de herfstmaanden nog een extraatje: het noorderlicht! De nachten worden langer, waardoor de kans bestaat dat dit fantastische fenomeen zich laat zien.

  Vertoon meer
 • Sydkap

  Onderweg naar Sydkap in Scoresby Land komen we langs gigantische ijsbergen die soms hoger zijn dan 100 meter. De fjord is hier slechts 400 meter diep, dus veel van de ijsbergen zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Bij Sydkap gaan we aan land om de resten van de winterhuizen uit de Thule-cultuur te bekijken. Hier hebben ongeveer 20 mensen geleefd, die joegen op Groenlandse walvissen. De botten van de gevangen walvissen werden gebruikt om hutten van te bouwen.

  Sydkap, Groenland

  Sydkap is een gebied in Groenland waar u de overblijfselen ziet van de winterverblijven van de Thule cultuur. Maximaal 20 mensen leefden hier van de jacht op Greenland Whales, waarvan men de botten ge ...

  Sydkap is een gebied in Groenland waar u de overblijfselen ziet van de winterverblijven van de Thule cultuur. Maximaal 20 mensen leefden hier van de jacht op Greenland Whales, waarvan men de botten gebruikte om huizen te bouwen.

  Vertoon meer
 • Ittoqqortoormiit

  We bezoeken de grootste nederzetting van Scoresby Sund: Ittoqqortoormiit. Hier wonen ongeveer 400 mensen en er is een postkantoor/winkeltje. Vanuit hier kunt u ansichtkaarten versturen. Daarnaast kunnen we een wandeling maken door het dorp, waarbij we sledehonden kunnen zien, maar ook drogende huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen.

  Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park te ...

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. Op 1 januari 2009 is de gemeente opgeheven en opgegaan in de gemeente Sermersooq. In 2014 telde de plaats 444 inwoners.De luchthaven van de plaats, genaamd Nerlerit Inaat, ligt op ongeveer 45 km afstand in noordwestelijke richting en is alleen bereikbaar per helikopter of hondenslee.

  De plaats werd gesticht in 1925 omdat de bevolking in het zuidelijker gelegen Tasiilaq, op een afstand van 800 km de dichtstbijzijnde nederzetting, te groot werd: er waren niet genoeg dieren voor alle jagers, waardoor er hongersnoden waren. Hier aan de rand van het nationale park was een goede omgeving voor de jacht, met ijsberen, muskusossen, walrussen, zeehonden en vogels. Heel lang heeft deze gemeenschap in groot isolement geleefd. Eind 19e eeuw kwamen zij in contact met andere mensen.

  Nu is het dorp voorzien van huizen met grote schotelantennes. De mensen hebben mobiele telefoons, kinderen hebben mountainbikes en lopen in spijkerbroeken met sportschoenen. Toch is er ook nog veel van de oude manier van leven terug te vinden. Zodra de winter zijn intocht heeft gedaan, komt de bontkleding weer te voorschijn en worden de honden weer voor de slede gespannen. De jagers gaan er dagenlang met hun span op uit om onder andere zeehonden en sneeuwhoenders te vangen.

  Vertoon meer
 • Jameson Land

  Op deze dag arriveren we in de ochtend bij Jameson Land. Hier gaan we aan land bij een lagune aan de zuidkant van het gebied met steltlopers en ganzen die zich verzamelen voor de najaarstrek. Hier leven muskusossen en gekraagde lemmingen, die kunnen overleven dankzij de magere vegetatie die er toch te vinden is. We wandelen verder in de Hurry Inlet, waar we naar het begin van de fjord gaan. Hier komen de rivieren uit in de fjord. Indien mogelijk bezoeken we hier ook nog Hareelv en beklimmen we J.P. Kochs Fjeld. In deze omgeving zijn fossielen gevonden uit het Krijt. Deze fossielen vormen een evolutionaire link tussen de vissen en de amfibieën. We leggen aan in Constable Pynt om de nacht door te brengen.

  Constable Pynt, Groenland

  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan. ...
  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan.
  Vertoon meer
 • Ontscheping in Constable Pynt

  Constable Pynt, waar we de nacht al hebben doorgebracht, is ook de laatste bestemming die we bereiken met het zeilschip. We gaan van boord van het schip bij het vliegveld van Constable Pynt en vliegen van daaruit met een gecharterde vlucht naar Keflavik. Van hieruit kunt u op eigen gelegenheid verder reizen naar huis.

  Constable Pynt, Groenland

  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan. ...
  Constable Pynt is de naam van het vliegveld van Ittoqqortoormiit. Het vliegveld heeft één landingsbaan.
  Vertoon meer

  Vlucht Keflavik - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 19 - 30 aug 2023 20 - 30 sep 2023
3-persoons hut patrijspoort € 4.500 € 4.050
2-persoons binnenhut Vol € 4.300
2-persoons hut patrijspoort Vol € 5.000

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditieteam
Het gratis lenen van sneeuwschoenen
Groepstransfers en bagageafhandeling tussen luchthaven, hotels en schip in Groenland
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Transfers van en naar het schip
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)