Walvis safari - Noord-Noorwegen

Walvis safari per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip sv Noorderlicht Noord-Noorwegen Harstad Skrolsvik
 • Zeilschip
 • sv Noorderlicht
 • Noord-Noorwegen
 • Harstad
 • Skrolsvik
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Bent u op zoek naar een onvergetelijke natuurbelevenis? Dan is deze 8-daagse Walvis safari Noord-Noorwegen reis per zeilschip Noorderlicht perfect voor u! Het eiland Senja is geliefd om zijn kenmerkende dramatische bergtoppen, pittoreske dorpjes en ongerepte stranden die vanaf het schip op het water in volle glorie te zien zijn.

Deze reis zal beginnen in de levendige havenstad Harstad en leidt u via de prachtige Noorse Fjorden en eilanden naar de walvissen bij Andenes en de authentieke dorpjes van Senja. Doordat dit gebied net onder het noorderlichtovaal is gelegen, is dit de beste plaats ter wereld om het wonder van het Noorderlicht te aanschouwen! Dit magische fenomeen kan enkel gezien worden als de lucht helder en donker is, met minimale lichtvervuiling van de bewoonde wereld. Omdat de overgang is ingezet van 24 uur daglicht naar schemering, ervaart u tevens in de ochtenden en avonden prachtige violet- en andere pasteltinten in de lucht. Hoe de uiteindelijke reis ook zal verlopen, u zult genieten van het prachtige Arctische landschap, de dieren & vogels, de schilderachtige dorpjes en het sprookjesachtige licht.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Walvis safari Noord-Noorwegen wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede omstandigheden wat betreft weer en wind en de beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De kapitein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Zeilschip Noorderlicht

  • Nachten

   7

  • Maaltijden

   Volpension

  • Activiteiten

   (Sneeuwschoen)
   wandelen

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Zeilschip Noorderlicht

  Het ​Zeilschip Noorderlicht is geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemastschoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg. In 1991 is de boot ...

  Het ​Zeilschip Noorderlicht is geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemastschoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg. In 1991 is de boot door de huidige eigenaars gekocht en totaal gerenoveerd onder de regels van het 'Register Holland'. De stalen romp is aangepast aan ijsgang op zee. Op het onderdek heeft het schip een ruime salon en in het dekhuis is er een gezellige lounge is waar u kunt genieten van het comfort en de mooie uitzichten. Het schip heeft 4 douches (S) en 5 toiletten (T). Zeilen met de Noorderlicht is een fantastische ervaring en zorgt er voor dat u kunt genieten van de rust en de natuur. Ondanks het feit dat de bemanning gedurende de hele tocht zeilt en u door middel van zodiacs aan wal brengt, wordt er van de passagiers verwacht dat zij bereid zijn te helpen bij het zeilen. Als u het wilt, kunt u actief deelnemen aan het zeilprogramma, wachtlopen en leren te werken in een internationaal team van poolreizigers in de traditie van de 19e eeuwse ontdekkers. Er zijn maximaal 20 passagiers aan boord van diverse nationaliteiten waarbij de voertaal zal Engels zijn.

  Technische gegevens
  Lengte: 46 meter
  Breedte: 6,5 meter
  Diepgang: 3,2 meter
  IJsklasse: versterkte boeg
  Snelheid: 6 - 8 knopen
  Capaciteit: 20 passagiers
  Bouwjaar: 1910
  Hutten: 10
  Zodiacs: 1

  De hutten aan boord
  2-persoons binnenhutten (met stapelbed)
  Aantal: 10

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze be ...

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Harstad en inschepen

  U zult arriveren op het internationale vliegveld Evenes, waar een directe ‘flybus’ genomen kan worden die u naar de gezellige havenstad Harstad brengt. Deze stad is officieel gelegen in subarctisch gebied, omdat het zich ver boven de poolcirkel bevindt. Het is een fantastisch startpunt om het prachtige eiland Senja te ontdekken én walvissen te spotten die zich het gehele jaar in de buurt van Andenes bevinden.

  In de haven van Harstad ligt het zeilschip Noorderlicht op u te wachten waar vanaf 16:00 uur ingescheept kan worden. Na een welkomstpraatje van de bemanning en een heerlijk diner, is er in de avond nog tijd om het gezellige centrum van het stadje te verkennen.

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer
 • Zeilen richting Skrolsvik

  Na het ontbijt zult u Harstad verlaten en zeil zetten richting Skrolsvik, gelegen aan het meest zuidelijke puntje van het eiland Senja, welke een prachtig sereen landschap herbergt. Skrolsvik was ooit een bloeiend vissersdorp vanwege de rijke heilbotvisserij. Hier kunt u mogelijk een bezoekje nemen aan het ‘kweitmuseet’ (het heilbot museum) of een kijkje nemen in de ‘Gammelbutikken’ (de oude winkel). Omdat er in deze omgeving weinig lichtvervuiling is, is het een perfecte locatie om in de avond het noorderlicht te aanschouwen.

  Senja

  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke l ...
  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.
  Vertoon meer
 • Andenes: de walvishoofdstad van Noorwegen

  Als de zee vandaag kalm is, verlaat u Skrolsvik in de ochtend en zet het schip koers naar de ‘Bleik-canyon’. De Bleik-canyon is gelegen op de rand van het continentale plaat waardoor dit uitzonderlijke diepzeegebied de mogelijkheid biedt om diverse walvissen in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

  In de middag zullen we afmeren in de haven van het vissersdorpje Andenes. Het landschap van dit dorpje wordt gedomineerd door de vuurtoren van Andenes, een 40 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1859 en nog steeds in gebruik is. Interessant feitje is dat de Noren momenteel een nieuw walvismuseum aan het bouwen zijn met een ongekend spectaculaire architectuur: namelijk in de vorm van een walvis. In 2022 zal dit museum zijn deuren openen.

  Andenes

  Vanuit Andenes kunt u 's zomers een walvissafari met een echte walvisvaarder maken. De walvissafari is een grote attractie geworden, waarbij men een tocht onderneemt naar de 20 m lange en 40 ton zware ...
  Vanuit Andenes kunt u 's zomers een walvissafari met een echte walvisvaarder maken. De walvissafari is een grote attractie geworden, waarbij men een tocht onderneemt naar de 20 m lange en 40 ton zware, maar desondanks elegante potvissen.
  Vertoon meer
 • Spectaculaire landschap van Senja

  De komende dagen vaart het schip langs de kust van Senja. Senja wordt door de Noren zelf ook wel ‘Noorwegen in het klein’ of ‘sprookjeseiland’ genoemd. Het gebied is geliefd om zijn ruige bergtoppen die recht de zee in duiken, het rijke dierenleven en lage lichtvervuiling die de beste aurora-ervaring geven. Kijk tijdens het varen goed uit naar zeearenden en andere speciale vogelsoorten die hier het gehele jaar voorkomen!

  In de middag meert u aan in één van de kleine vissersdorpjes in de buurt zoals Hamn, Gryllefjorden of Sommarøy. Als de zon eenmaal onder is, kunt u een wandeling maken langs de schilderachtige kust of in de kleine dorpjes.

  Bij deze wandelingen zullen mogelijk de aan boord aanwezige sneeuwschoenen (een soort kunststof onder bindsels waar ijzeren punten aanzitten die uw grip op sneeuw en ijzige ondergronden vergroten) aangetrokken moeten worden. Als u geluk heeft, komt u misschien wel elanden of rendieren tegen tijdens de wandelingen. Door de geïsoleerde ligging van de dorpjes heeft u hier in de avond goede kans op het zien van het noorderlicht omdat hier weinig lichtvervuiling door stadslicht is. Met een beetje geluk geniet u in de avond vanaf het dek van de kleuren en de dans van het noorderlicht in de lucht boven u.

  Senja

  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke l ...
  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.
  Vertoon meer
 • Terug naar Harstad

  Als het weer het toelaat, spendeert u de dag door terug te zeilen naar Harstad. Bij aankomst in Harstad, kunt u genieten van wat vrije tijd om de laatste souvenirs te kopen, een museum te bezoeken of gewoon een wandeling te maken in de winterlucht. Rond etenstijd wordt u weer verwacht aan boord waar de crew een laatste verrassing voor u in petto heeft. De rest van de avond kunt u genieten van uw laatste avond met de crew en uw medereizigers.

  Op de laatste dag is er een einde gekomen aan deze reis door het Arctische landschap van Noord-Noorwegen. Na een goed en voedzaam ontbijt, wordt u vriendelijk verzocht om uiterlijk om 09:00 uur van boord te gaan. We hopen dat u heeft genoten van een avontuurlijke vakantie aan boord van het zeilschip Noorderlicht. In Harstad kunt u wederom de directe ‘flybus’ nemen naar het internationale vliegveld Evenes.

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer

  Vlucht Evenes - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze be ...

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 1 - 8 jan 2022 8 - 15 jan 2022 15 - 22 jan 2022 22 - 29 jan 2022 29 jan - 5 febr 2022 5 - 12 febr 2022 12 - 19 febr 2022 19 - 26 febr 2022 26 febr - 5 mrt 2022 5 - 12 mrt 2022
2-persoons binnenhut € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630

De reis 'Walvis safari - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht' vaart ook in de periode van 15 oktober tot 3 december 2022. Benieuwd naar de exacte vertrekdata en prijzen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
Gebruik van sneeuwschoenen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)