Tartaruga Maritima - Ponta d'Ouro

Afbeelding van Default

Tartaruga Maritima ligt in het uiterste zuiden van Mozambique bij Ponta Malongane op 16 kilometer van de grens met Zuid-Afrika.  Het is een self-catering tented camp aan het strand van Mozambique aan de kust met de Indische Oceaan.
Het ligt in één van de vele bossen aan de kust op hoge duinen. De mooie stranden, de binnenmeren en moerassen, de duikmogelijkheden en het sub tropische klimaat die altijd zorgt voor een prettige temperatuur hebben een grote aantrekkingskracht op de natuurliefhebber die liever iets van de grote massa verwijderd  wil verblijven
De accommodatie is alleen bereikbaar met een 4x4. Deze auto’s zijn  ook noodzakelijk om iets meer van de omgeving te bekijken.
Het gebied tussen Ponta d'Ouro en Maputo heeft nog redelijk ongerepte kustlijn met een lage bevolkingsdichtheid.
Hier heerst een subtropisch klimaat met zomerregens van december tot maart. De zomermaanden van november tot april zijn erg warm met een hoge luchtvochtigheid. De wintermaanden vanaf mei tot oktober zijn erg prettig qua temperatuur en normaal gesproken zonder regen.
De gemiddelde temperatuur is: januari ± 32°C, april ± 23°C, july ± 20°C, oktober ± 25°C. De watertemperatuur varieert van 21°C in de winter tot 28°C in de zomer.
De kust van Ponta d’Ouro tot Inhaca Island is nog ongerept met harde en zachte koraalriffen waar veel zeedieren zoals schildpadden, dolfijnen, walvissen, haaien en roggen leven. Door de burgeroorlog zijn de meeste riffen nog onaangetast, een lust voor mensen die willen snorkelen of duiken.
Er zijn duikscholen in de buurt van Tartaruga Maritima gevestigd.