Spitsbergen introductie

Arctische ontdekkingstocht met vertrek op woensdag of zondag

Motorschip Nordstjernen Spitsbergen Ny-Ålesund Kongsfjorden
 • Motorschip
 • Nordstjernen
 • Spitsbergen
 • Ny-Ålesund
 • Kongsfjorden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze 6-daagse reis Spitsbergen introductie per motorschip Nordstjernen is het essentiële avontuur. Breng twee nachten aan land door en de rest op zee en verken het buitengewone arctische landschap van Spitsbergen met gletsjers en fjorden. Zoek naar prachtige dieren in het wild en misschien ziet u de koning van het noordpoolgebied: de machtigde ijsbeer. Spitsbergen is een eiland gevormd door wind, de oceaan, ijs en sneeuw. Het is de plek waar de koude Noordelijke IJszee en de warme stromen van de Golfstroom samenkomen. Deze ontdekkingstocht langs de westkust van Spitsbergen heeft 2 varianten. Starten op zondag of woensdag. In de maanden mei, juni, juli, augustus en begin september kunt u met deze reis langs de adembenemende fjorden, reusachtige gletsjers en historische plaatsen varen.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Spitsbergen introductie wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditiereizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Nordstjernen

  • Nachten

   5

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Nordstjernen

  Het motorschip Nordstjernen is vernoemd naar de Poolster of Stella Polaris. Deze ster is bekend omdat het de Vikingen hielp naar het noorden te navigeren. Het schip is in 1956 gebouwd om de route lang ...

  Het motorschip Nordstjernen is vernoemd naar de Poolster of Stella Polaris. Deze ster is bekend omdat het de Vikingen hielp naar het noorden te navigeren. Het schip is in 1956 gebouwd om de route langs de Noorse kust te varen en in 2000 is het schip uitgebreid en gemoderniseerd voor exclusieve poolreizen. Ondanks de modernisering, heeft Motorschip Nordstjernen nog steeds de uitstraling van een oud schip. Het kent een nieuw klassiek houten interieur en originele kunst als decoratie. Buiten komt u extra dicht in de buurt van de ongerepte natuur van het Arctisch poolgebied en met daken over een groot deel van het dekruimte kunt u heerlijk buiten zijn, zelfs bij slecht weer. De hutten zijn eenvoudig en vaak niet al te groot.

  Expeditieteam
  Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Ze hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen. Ze zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 1956 (gerenoveerd 2000 en 2013/14)
  Scheepswerf: Blohm en Voss
  Capaciteit: 149 passagiers
  Hutten: 74
  Auto capaciteit: 0
  Gewicht: 2191 ton
  Lengte: 87,7 meter
  Breedte: 12,6 meter
  Snelheid: 15 knopen

  Hutten aan boord
  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) - Middendek (stapelbed, wasbak, gedeelde badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Middendek (aparte bedden / bedbank, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (tot 3 personen) - Middendek (aparte bedden / bedbank, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Benedendek (stapelbed, wasbak, gedeelde badkamer met douche & toilet)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) - Middendek (stapelbed, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Bovendek (aparte bedden, badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (tot 3 personen) - Bovendek (aparte bedden / stapelbed, badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Bovendek of Middendek (aparte bedden, badkamer met douche & toilet, beperkt zicht)
  - Standaard (tot 3 personen) – Bovendek (aparte bedden / bedbank, badkamer met douche & toilet, beperkt zicht)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Het begin van uw avontuur

  Uw avontuur begint met een overnachting in Longyearbyen, een verrassend kosmopolitische grensstad aan de rand van het Noordpoolgebied met galerijen, pubs, restaurants en winkels.

  Tijdens een wandeling door de hoofdstraat en het bewonderen van de kleurrijke gebouwen krijgt u een voorproefje van hoe het voelt om in deze legendarische Arctische grensstad te wonen. Ga naar het toepasselijk genaamde Noordpoolexpeditiemuseum en dompel u onder in de geschiedenis van de poolexpedities van Spitsbergen. U vindt er oude kranten, foto's, ansichtkaarten, enkele uren aan originele filmbeelden van de expeditie en eigenzinnige historische artefacten uit het legendarische tijdperk van de ontdekkingsreizen.

  Bezoek de Svalbard Brouwerij en geniet van een proeverij van bieren die in het Noordpoolgebied worden gebrouwen. U proeft niet alleen uitstekende bieren, maar u krijgt ook de kans om de bewoners van deze bijzondere stad te ontmoeten.

  Deze reis is inclusief een overnachting in een hotel, dat modern comfort biedt in een historische omgeving. Voor een unieke culinaire ervaring kunt u koningskrab proberen in het Funktionærmessen Restaurant voordat u gaat genieten van de vele cafés en bars van deze grensstad.

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer
 • Longyearbyen & Barentszburg

  Na het ontbijt, ontspan en verken dit schilderachtige stadje. Wandel naar de kerk op een paar minuten afstand. Misschien komt u de rendieren van Spitsbergen tegen, die vaak in de stad rondlopen.

  Na de lunch in een van de restaurants in de stad, brengt u uw koffers naar de bus en geniet u van een rondleiding die een bezoek aan het Svalbard Museum omvat. U kunt er alles te weten komen over de geschiedenis, de geologie en de wilde dieren van de archipel. Geniet van een bezoek aan Camp Barentz, waar u meer te weten komt over ijsberen. En als u daar toch bent, kijk dan uit naar rendieren, korhoenders en vossen.

  In de haven ligt de historische MS Nordstjernen te wachten. Nadat u zich helemaal geïnstalleerd heeft, varen we over de Isfjord naar de Russische nederzetting Barentsburg. Verken het dorp. Bekijk de Russische architectuur en charme, en pauzeer om de muurschilderingen te bewonderen die de schoolkinderen hebben gemaakt om de muren op te fleuren. Breng een bezoek aan het Pomor museum om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de mensen die Spitsbergen het eerst ontdekten.

  Barentszburg

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelaten: het levensgrote borstbeeld van Lenin, aanplakborden met foto's v ...

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelaten: het levensgrote borstbeeld van Lenin, aanplakborden met foto's van Arbeiders van het Jaar, euforische kleurrijke afbeeldingen op de gebouwen. Een grote rode ster torent boven Barentszburg uit en in het wit is met grote letters in het Russisch aangegeven: "Vrede op aarde". De kolencentrale, gestookt op steenkool uit de eigen grond, wekt elektriciteit op voor de mijnbouw en verwarming van de huizen. 

  Vertoon meer
 • In de Arctische wildernis

  We varen verder naar meer afgelegen gebieden waar geen internet of bereik meer is. Spitsbergen betekent "puntige bergen". Als er één plek is die deze definitie meer dan andere weergeeft, dan is het wel de Magdalenefjord. Deze adembenemende fjord wordt omlijst door een spectaculair uitzicht op grillige bergtoppen en gletsjers. We komen in de ochtend aan en hopen een landing te kunnen maken om deze prachtige Arctische wildernis te verkennen. De beroemde Arctische ontdekkingsreiziger Willem Barents kwam hier in 1596 en noemde het Tusk Bay vanwege de walrus slagtanden die hij hier vond.

  Arctische sterns, jagers, eidereenden en brandganzen zijn slechts enkele van de vogels die u waarschijnlijk zult zien. In de omringende wateren leven in de zomermaanden dwergvinvissen en beluga's. Speur naar zeehonden op het drijvende zee-ijs, en als het uw geluksdag is, ijsberen.

  Magdalenafjord

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybre ...

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybreen, Waggonwaybreen, Miethebreen en Brokebreen. Verder ziet u hier veel verschillende soorten planten en kunt u genieten van de details van het adembenemende landschap of van de gestrande ijsschotsen. 

  Vertoon meer
 • Op zoek naar ijsberen

  Svalbard is een land van contrasten. Binnen het uitgestrekte fjordensysteem van Woodfjorden ligt een gevarieerd en uniek landschap met opvallende rode bergen van Devoon zandsteen, kegelvormige overblijfselen van drie vulkanen en thermale bronnen. De prachtige uitzichten gaan verder in Liefdefjorden. Glooiende rode heuvels gaan over in met sneeuw bedekte bergen landinwaarts. Het gebied rond de Liefdefjorden is ook een geweldige plek om naar wilde dieren te speuren.

  Als de omstandigheden gunstig zijn, zijn we van plan om boven 80° Noord te varen, wat u binnen 600 zeemijlen van de Noordpool brengt. Zo ver noordelijk is de zon 24 uur lang te zien. Onder de stralende middernachtzon heeft u nog meer tijd om van het prachtige uitzicht vanaf het dek te genieten.

  Liefdefjord

  De omgeving van de Liefdefjorden is betoverend. Hieraan draagt de indrukwekkende gletsjer Monacobreen veel bij. De fjord kreeg de naam van Prins Albert I van Monaco (1848-1922), die omstreeks 1900 ver ...

  De omgeving van de Liefdefjorden is betoverend. Hieraan draagt de indrukwekkende gletsjer Monacobreen veel bij. De fjord kreeg de naam van Prins Albert I van Monaco (1848-1922), die omstreeks 1900 verschillende expedities leidde naar Spitsbergen. De prins kreeg in de buurt van de Liefdefjorden zelfs een stevige berg op zijn naam zonder de top zelf beklommen te hebben: Fyrst Alberts Topp (884 m).
  Vertoon meer
 • Fjorden en gletsjers

  Kongsfjorden is de grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen. Twee imposante gletsjers, Kongsvegen en de kolossale Kongsbreen, waken over de ingang van de fjord. Terwijl we stilletjes varen, hoort u misschien het verraderlijke gekraak van brokken gletsjerijs die op het punt staan in zee te storten.

  Wandelen in de weelderige toendra stelt u in staat om vogels te observeren in een ongerepte omgeving. Voor vogelliefhebbers is Kongsfjorden een schatkamer. Noordse Stormvogels, drieteenmeeuwen, Atlantische papegaaiduikers en zeekoeten zijn slechts enkele van de soorten die hier in de zomermaanden te vinden zijn. Aan het binnenste einde van de fjord ligt een vogelreservaat dat uit een tiental eilanden bestaat. Hier broeden beschermde soorten zoals de kleine rietgans en de eidereend.

  Later meren we aan bij de voormalige mijnwerkersnederzetting Ny-Ålesund. Op 78º 55' noorderbreedte, is dit een van 's werelds meest noordelijke gemeenschappen die het hele jaar door bewoond worden. Het is omgetoverd tot een internationaal wetenschapscentrum met een groot aantal onderzoeksstations uit verschillende landen die zich bezighouden met de studie van gletsjerkunde, fauna en klimaatverandering. Ontdek de rijke geschiedenis van de ontdekkingsreizigers in het museum.

  Let op: vertrekt u op een woensdag, dan vaart u door de fjorden en gletsjers op deze dag. Vertrekt u op een zondag, dan vaart u door de Isfjorden. De route is dus afhankelijk van de vertrekdatum.

  Kongsfjorden

  De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanweg ...

  De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanwege de Britse bedrijvigheid hier. Landschappelijk is het één van de mooiste plekken van de archipel. De gletsjer Kongsbreen grenst op magnifieke wijze aan zee. 

  Vertoon meer
 • Isfjorden

  Vanmorgen varen we over de Isfjord, wat "ijsfjord" betekent in het Noors. Dit is het meest prominente fjordensysteem in de Svalbard archipel. Het vertakt zich in vele kleinere fjorden en vormt een weelderig en mooi systeem rijk aan wilde dieren en vegetatie.

  In het noorden van de fjord, is Alkehornet een prominent herkenningspunt. In dit gebied leven poolvossen, rendieren uit Svalbard en kolonies zeekoeten en drieteenmeeuwen. Uw expeditie eindigt weer waar het begon in Longyearbyen

  Let op: vertrekt u op een woensdag, dan vaart u door de fjorden en gletsjers op deze dag. Vertrekt u op een zondag, dan vaart u door de Isfjorden. De route is dus afhankelijk van de vertrekdatum.

  Isfjorden

  Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevi ...

  Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevinden zich rond Isfjord verschillende grote nederzettingen van Svalbard: Longyearbyen, Barentsburg en Pyramiden.
  Vertoon meer
 • Naar huis vliegen vanuit het noordpoolgebied

  Uw poolavontuur rond Spitsbergen zit er voor deze keer op. Terwijl u de expeditie afsluit, hebt u de tijd om terug te blikken op al uw nieuwe herinneringen. Als u tijd hebt, kunt u nog wat souvenirs kopen in de plaatselijke winkels voor u naar huis gaat.

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer

  Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 Prijs vanaf Prijs tot
Mei € 1.791 € 3.480
Juni € 1.925 € 4.139
Juli € 2.110 € 4.779
Augustus € 2.243 € 4.779

! Vraag ons gerust naar de prijzen van een exacte vertrekdatum.

Vertrekdata op woensdag:
Juni: 1, 8, 15, 22, 29
Juli: 6, 13, 20, 27
Augustus: 3, 10, 17, 24

Vertrekdata op zondag:
Mei: 15, 22, 29
Juni: 5, 12, 19, 26
Juli: 3, 10, 17
Augustus: 7, 14, 21, 28

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Overnachting in een hotel te Longyearbyen voor de expeditiereis (inclusief diner, ontbijt en lunch)
Alle transfers in Longyearbyen, inclusief excursie voordat u aan boord gaat
Vlucht Oslo - Longyearbyen v.v. (economy class)
Ontbijt, lunch, diner
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard