Spitsbergen Gletsjers, een reis naar eiland Kvitøya

Bewonder het Arctische Poollandschap en het afgelegen eiland Kvitøya

Motorschip Plancius Spitsbergen Kvitøya Seven Islands
  • Motorschip
  • Plancius
  • Spitsbergen
  • Kvitøya
  • Seven Islands
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Tijdens deze 10-daagse Spitsbergen Gletsjers, een reis naar eiland Kvitøya vaart u per motorschip Plancius rond Spitsbergen. Deze bijzondere expeditie biedt de kans om het unieke hoog-Arctische Poollandschap te bewonderen en het afgelegen eiland Kvitøya te bezoeken. Kvitøya is het meest oostelijke eiland van Spitsbergen en heeft een historische betekenis. Zie de pooldieren in hun natuurlijke habitat: walvissen, walrussen, zeehonden, poolvossen, rendieren en de ‘Koning van het Arctisch gebied’, de ijsbeer.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze reis zijn: Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund; de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Het is nu een onderzoekscentrum, voorheen was het een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag. Andere bezienswaardigheden kunnen zijn: 14 juli gletsjer (genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lilliehookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


 


Dag tot dag beschrijving

Prijzen

Periode 9 - 18 aug 2024 4 - 13 aug 2025
4-persoons hut met patrijspoort € 4.900 € 5.150
3-persoons hut met patrijspoort € 6.000 € 6.350
2-persoons hut met patrijspoort € 7.100 € 7.450
2-persoons hut met raam € 7.650 € 8.050
2-persoons hut deluxe € 8.250 € 8.650
2-persoons hut superior € 9.200 € 9.700

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
 Het gratis lenen van sneeuwschoenen en rubberlaarzen
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip van en naar Longyearbyen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)