Spitsbergen fotografiereis

Een zoektocht naar ijsberen en andere wilde dieren

Motorschip Ultramarine Spitsbergen Wilde dieren Geen vast reisschema
 • Motorschip
 • Ultramarine
 • Spitsbergen
 • Wilde dieren
 • Geen vast reisschema
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze unieke 14-daagse Spitsbergen fotografiereis per motorschip Ultramarine nodigt gasten uit om flexibel te zijn: in plaats van een vast reisschema te volgen, wordt de route en de landingen bepaald door de zoektocht naar ijsberen en andere dieren in het wild. U beleeft deze 'once-in-a-lifetime' reis aan boord van het baanbrekende nieuwe expeditieschip Ultramarine, dat is uitgerust met 20 snel te lanceren Zodiacs, luxe voorzieningen aan boord en het grootste aanbod aan avontuurlijke opties in de poolgebieden. Dankzij de uitgebreide buitendekken, waaronder een rond promenadedek en balkons in de meeste hutten, heeft u altijd toegang tot het bekijken van dieren in het wild, waar deze zich ook voordoen. Houdt uw camera gereed tijdens de gehele reis die genoeg kansen biedt voor het maken van de mooiste foto's!

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Motorschip Ultramarine

  • Nachten

   13

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ultramarine

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke ...

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke hut beschikt over een eigen deur naar buiten of naar een 'Juliet' balkon, zodat u meteen naar buiten kunt kijken. Het schip beschikt over een observatielounge voor een fantastisch zich op de natuur. Er is een speciale ruimte waar lezingen worden gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een Explorer lounge, waar mensen een drankje kunnen doen en met elkaar de dag doorspreken. Het schip heeft een 'outdoor running track', een kleine fitnessruimte, sauna en spa. Reizen met de Ultramarine worden nog interessanter als u gebruik maakt van de opties zoals kajakken, kamperen en stand-up peddelen.

  Technische gegevens
  Lengte: 128 meter
  Diepgang: 5,1 meter
  Capaciteit: 199 passagiers
  IJsklasse: 1A+, PC6
  Bouwjaar: 2020
  Snelheid: 16 knopen
  Hutten: 103

  De hutten aan boord
  1-persoons hut (Solo Panorama)
  Aantal: 6
  3-persoons hut (Explorer Triple)
  Aantal: 2
  2-persoons hut (Explorer Suite)
  Aantal: 31
  Balcony Suite
  Aantal: 46
  Deluxe Balcony Suite
  Aantal: 6
  Terrace Suite
  Aantal: 2
  Penthouse Suite
  Aantal: 4
  Owner's suite
  Aantal: 1
  UltraSuite
  Aantal: 1

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Helsinki

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Helsinki

  Uw Arctische reis begint in Helsinki, de bruisende hoofdstad van Finland. Als u vroeg aankomt, zijn er veel musea, restaurants en groene ruimtes om u bezig te houden voordat u zich terugtrekt in uw inbegrepen hotel.

  Op de tweede dag zal uw vlucht vertrekken van Helsinki naar Longyearbyen.

  Helsinki

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, ...

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. 

  Vertoon meer
 • Inschepen in Longyearbyen

  Vanmorgen zal de groep naar de luchthaven gaan en aan boord gaan van een privéchartervlucht naar Longyearbyen, de grootste nederzetting van Spitsbergen. Hier zult u tijd hebben om de nederzetting te verkennen voordat u aan boord gaat. Terwijl het schip vertrekt, geniet u van uw eerste uitzicht op de ruige bergen met gletsjers die majestueus uit ijskoud water oprijzen.

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer
 • Spitsbergen ontdekken

  Spitsbergen is gezegend met een ongerepte schoonheid die erop wacht ontdekt te worden. Tijdens deze unieke cruise vaart u langs de westkust van dit magische eiland en verkent u de kustfjorden en kleinere, afgelegen eilanden. Elke dag zal een verrassing zijn met spectaculaire nieuwe waarnemingen en ervaringen.

  Elke expeditie is uniek, afhankelijk van het weer en de ijscondities, maar we hopen wel een paar van onze favoriete landingsplaatsen te bezoeken. De landingsplaatsen zullen worden gekozen vanwege hun optimale mogelijkheden om dieren in het wild te bekijken als vanwege hun verbluffende landschap, historische betekenis en wandelen.

  Het hoofddoel zal zijn om constant op zoek te gaan naar ijsberen die op jacht zijn. Dit betekent dat we het schip misschien niet elke dag verplaatsen zoals bij normale reizen, vooral als we op één plek een overvloed aan wilde dieren vinden. Als echte ontdekkingsreizigers laten we de natuur en het pakijs onze route leiden! Er is dus niet een vast schema. Het kleine expeditieschip stelt ons in staat om ondieper water en krappere ruimtes te bevaren.

  Presentaties door experts aan boord bereiden u voor op de avonturen die u te wachten staan. Met continu daglicht in deze tijd van het jaar zijn er genoeg fotomogelijkheden. U heeft ruim de tijd om te blijven hangen en alle beren te fotograferen die op de rand van het ijs jagen. De voedselrijke wateren trekken walrussen, walvissen en zeevogels aan. Poolvossen en het inheemse Svalbard-rendier kunnen ook worden gezien tijdens zodiac-excursies naar de kust.

  Spitsbergen

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

  Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

  Vertoon meer
 • Ontschepen in Longyearbyen en terugvlucht

  Het is tijd om afscheid te nemen. Het arctische avontuur eindigt zoals het begon, in de nederzetting Longyearbyen. Vanaf hier wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht met een groepscharter naar Helsinki.

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer

  Vlucht Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 10 - 23 mei 2024 25 jun - 8 jul 2025
1-persoons buitenhut (dek 6 - Solo Panorama) € 23.400 € 27.550
3-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Triple) € 13.000 € 15.250
2-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Suite) € 17.000 € 19.950
2-persoons balkonhut (dek 4 en 6 - Balcony Suite) € 18.600 € 21.850
2-persoons balkonhut Deluxe (dek 4 en 6 - Balcony Suite Deluxe) € 21.800 € 25.650
2 persoons hut - Terrace Suite (dek 6) € 22.600 € 26.550
2 persoons hut - Penthouse Suite (dek 7) € 23.400 € 27.550
2 persoons hut - Owner's Suite (dek 6) € 29.800 € 35.150
2 persoons hut - Ultra Suite (dek 6) € 32.900 € 38.850
Verplicht transferpakket Inclusief Inclusief
Bij te boeken activiteiten
Kajakken € 680 € 740
Peddelen € 190 € 280

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Chartervlucht van Helsinki - Longyearbyen en v.v.;
Een overnachting in een hotel bij luchthaven Helsinki, inclusief ontbijt;
Aankomst en vertrek transfers in Longyearbyen.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
 Het lenen van waterdichte laarzen voor tijdens de landingen
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)