Spitsbergen, Faeroer Eilanden en Jan Mayen

Ervaar 3 verschillende naturen in 1 reis

Ultramarine Motorschip Spitsbergen Faeroer Eilanden Jan Mayen
 • Ultramarine
 • Motorschip
 • Spitsbergen
 • Faeroer Eilanden
 • Jan Mayen
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Verken Spitsbergen, Faeröer Eilanden en Jan Mayen in 14 dagen per motorschip Ultramarine. Ideaal voor gasten die voor het eerst de poolgebieden bezoeken en kennismaken met een aantal van de meest afgelegen eilanden op aarde, fascinerende geschiedenis en cultuur en het droomachtige wonder van de middernachtzon. Zeilend over de Noord-Atlantische Oceaan wordt u ondergedompeld in de ruige schoonheid van het Noordpoolgebied, met als hoogtepunt een bezoek aan de ontzagwekkende en ongerepte bestemmingen Fair Isle, de Faeröer Eilanden, Jan Mayen en Spitsbergen.

Bereid u voor op een verbazingwekkende omgeving die u nog nooit hebt gezien, met immense fjorden, torenhoge gletsjers, torenhoge zeestapels en kustkliffen waar het wemelt van de zeevogels. Bekijk rendieren, zeehonden en walvissen in hun natuurlijke habitat. Ga mee terug door de rijke geschiedenis, ander cultuur en onvergetelijke achtergrond van het Noordpoolgebied.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Ultramarine

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ultramarine

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke ...

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke hut beschikt over een eigen deur naar buiten of naar een 'Juliet' balkon, zodat u meteen naar buiten kunt kijken. Het schip beschikt over een observatielounge voor een fantastisch zich op de natuur. Er is een speciale ruimte waar lezingen worden gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een Explorer lounge, waar mensen een drankje kunnen doen en met elkaar de dag doorspreken. Het schip heeft een 'outdoor running track', een kleine fitnessruimte, sauna en spa. Reizen met de Ultramarine worden nog interessanter als u gebruik maakt van de opties zoals kajakken, kamperen en stand-up peddelen.

  Technische gegevens
  Lengte: 128 meter
  Diepgang: 5,1 meter
  Capaciteit: 199 passagiers
  IJsklasse: 1A+, PC6
  Bouwjaar: 2020
  Snelheid: 16 knopen
  Hutten: 103

  De hutten aan boord
  1-persoons hut (Solo Panorama)
  Aantal: 6
  3-persoons hut (Explorer Triple)
  Aantal: 2
  2-persoons hut (Explorer Suite)
  Aantal: 31
  Balcony Suite
  Aantal: 46
  Deluxe Balcony Suite
  Aantal: 6
  Terrace Suite
  Aantal: 2
  Penthouse Suite
  Aantal: 4
  Owner's suite
  Aantal: 1
  UltraSuite
  Aantal: 1

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Aberdeen

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Aberdeen

  Kom op een willekeurig tijdstip aan op dag 1 en ga naar het hotel dat bij de prijs is inbegrepen. De Schotse stad Aberdeen, de toegangspoort tot het Arctische avontuur, heeft vele bijnamen, maar de bekendste is Granite City, omdat het ooit de granieten hoofdstad van de wereld was. Als u door de straten dwaalt, ziet u al snel waarom, want de Victoriaanse gebouwen schitteren in de zon. Aberdeen is een bruisend cultureel centrum en biedt ook een scala aan musea, galerieën, theaters, winkels, cafés en restaurants om te ontdekken.

  Aberdeen, Schotland

  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze ...

  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze stad als vertrekhaven voor een expeditiereis naar Spitsbergen.
  Vertoon meer
 • Inschepen in Aberdeen

  Vandaag is er vrije tijd voor u naar de haven wordt gebracht om aan boord te gaan van het schip. Als u vanmiddag gaat varen, wilt u graag aan dek zijn met de camera in de hand - de kustwateren bieden namelijk uitstekende mogelijkheden om tuimelaars en witsnuitdolfijnen, bruinvissen en dwergvinvissen te spotten.

  Aberdeen, Schotland

  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze ...

  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze stad als vertrekhaven voor een expeditiereis naar Spitsbergen.
  Vertoon meer
 • Fair Isle ontdekken

  Fair Isle is het meest afgelegen bewoonde eiland van het Verenigd Koninkrijk en ligt halverwege de Shetland- en Orkney-eilanden. Fair Isle heeft een ruige schoonheid en het landschap is divers, met velden en heidevelden die worden gedomineerd door kliffen aan zee en een verbazingwekkend aantal zeestapels, natuurlijke bogen en grotten. Ondanks de kleine omvang biedt het eiland activiteiten voor liefhebbers van geschiedenis, natuur en fotografie.

  In de wateren rond Fair Isle leven orka's, die soms in de buurt komen om zeehonden te vangen. Maar het eiland staat vooral bekend om de kliffen langs de kust waar het in de lente en zomer wemelt van de zeevogels. De hoofdattractie is de Atlantische papegaaiduiker, een clownachtige vogel die zich ingraaft in nesten in de met gras begroeide vlakke toppen van de kliffen op het eiland.

  Fair Isle & Bird Observatory

  Fair Isle is een klein bewoond eiland dat hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Het ligt erg afgelegen en is alleen per vliegtuig of boot te bereiken. De ongeveer 60 bewoners die op het eiland leven, hou ...

  Fair Isle is een klein bewoond eiland dat hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Het ligt erg afgelegen en is alleen per vliegtuig of boot te bereiken. De ongeveer 60 bewoners die op het eiland leven, houden zich vooral bezig met schapenteelt. Het eiland staat bekend om de vele vogels, de traditionele ambachten en de prachtige landschappen.

  Fair Isle Bird Observatory is opgericht in 1948 en heeft veel geholpen bij allerlei onderzoeken en onderzoekers hebben in 62 jaar vaak gebruik gemaakt van het oorspronkelijke gebouw. In 2009-2010 is er een compleet nieuw gebouw neergezet. Bij het bouwen van de nieuwe observatory werd rekening gehouden met de toenemende interesse voor en belang van onderzoek naar vogels. Gebouw 'The Lodge' is daarom ontworpen met een aantal specifieke functies, zoals een speciale ruimte voor onderzoekers met de benodigdheden voor hun fieldresearch. Verder is er een grote vergaderruimte, een bezoekerscentrum en een aantal faciliteiten voor informatieverstrekking en het delen van wetenschappelijke resultaten.

  Vertoon meer
 • Faeroer Eilanden ontdekken

  De Faeröer staan bekend om hun prachtige, ongerepte landschap, met groene weiden die overgaan in ruige, steile kliffen.
  De Faeröer hebben een rijk verleden, hoewel de details van de vroege geschiedenis van de archipel mysterieus blijven. De eerste kolonisten waren mogelijk Ierse monniken uit de zevende eeuw die op zoek waren naar eenzaamheid op deze eilanden ver weg van elk continent.

  We hebben twee dagen om deze zelden bezochte archipel van 18 ruige eilanden, ongeveer halverwege tussen Schotland en IJsland, te verkennen. De machtige Noord-Atlantische Oceaan is alomtegenwoordig waar we ook gaan en geen plek op de Faeröer is verder dan 5 km van de kust verwijderd.

  We zullen een dag doorbrengen met het verkennen van de buitenste eilanden van de archipel, gescheiden door smalle geulen en fjorden, en genieten van hun surrealistische landschappen, dramatische kliffen en rotsformaties. U zult groene valleien zien die worden overspoeld door steile bergen, die schilderachtige dorpjes met kleurrijke huizen met graszoden beschermen. Wind, weer en zeeomstandigheden zullen onze activiteiten beïnvloeden en vormgeven, maar we zullen natuurlijk altijd onze ogen open houden voor het onderwater- en vogelleven, vooral voor de iconische Atlantische papegaaiduiker.

  Onze tweede dag op de Faeröer is gewijd aan de hoofdstad Tórshavn, waar de Vikingen in 825 na Christus hun regering vestigden. Het pittoreske Tórshavn, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, heeft een ontspannen sfeer en een aantal historische en culturele bezienswaardigheden. Dwaal door het doolhof van smalle steegjes van de oude stad en bewonder de schilderachtige houten huizen met traditionele rieten daken en witte ramen. Als u op zoek bent naar meer actie, ontsluit een wandeling naar het historische Kirkjubøur niet alleen de beste middeleeuwse geschiedenis van het land, maar wordt u ook beloond met een prachtig uitzicht over de zuidelijke eilanden Koltur, Hestur en Sandur.

  Faeroer Eilanden

  De Faeröer eilanden zijn een kleine eilandengroep en bestaat uit 18 eilanden. De eilanden staan bekend om hun prachtige, ongerepte landschap, met groene weiden die overgaan in ruige, steile kliffen. ...

  De Faeröer eilanden zijn een kleine eilandengroep en bestaat uit 18 eilanden. De eilanden staan bekend om hun prachtige, ongerepte landschap, met groene weiden die overgaan in ruige, steile kliffen. De Faeröer hebben een rijk verleden, hoewel de details van de vroege geschiedenis van de archipel mysterieus blijven. De eerste kolonisten waren mogelijk Ierse monniken uit de zevende eeuw die op zoek waren naar eenzaamheid op deze eilanden ver weg van elk continent. Wij bieden geen reizen aan naar de Faeroer eilanden, maar tijdens enkele expeditiereizen bezoekt u de Faeroer eilanden.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Neem afscheid van de Faeröer terwijl we naar het meest noordelijke vulkanische eiland ter wereld varen, Jan Mayen. Er zijn verschillende activiteiten om u bezig te houden terwijl u op zee bent. Leer zeevogels herkennen die langs het schip vliegen, woon presentaties bij van het Expeditieteam, ontspan in de poolbibliotheek of breng gewoon wat tijd door op het dek om het uitzicht op de oceaan te bewonderen. Hou uw verrekijker en camera in de aanslag en zoek naar een bultrug, blauwe vinvis of vinvis. Ontmoetingen met dwergvinvissen of orka's zijn ook mogelijk, omdat hun nieuwsgierigheid hen in de buurt van het schip kan brengen.

  Baffinbaai, Groenland - Canada

  Baffinbaai is de zee tussen Groenland en Canada. Een groot deel van het jaar is dit water niet bevaarbaar, vanwege de vele ijsbergen die er dan drijven. De baai is vernoemd naar William Baffin, hij is ...

  Baffinbaai is de zee tussen Groenland en Canada. Een groot deel van het jaar is dit water niet bevaarbaar, vanwege de vele ijsbergen die er dan drijven. De baai is vernoemd naar William Baffin, hij is de eerste persoon die ooit door deze baai voer (1616).

  In de Baffinbaai komen vele dieren voor, zoals de beluga, walrus, narwal, zadelrob, baardrob, ringelrob, Groenlandse walvis, vinvis en de ijsbeer.


  Vertoon meer
 • Jan Mayen ontdekken

  Ten noorden van de poolcirkel, ongeveer 450 km ten oosten van Groenland en 550 km ten noorden van IJsland, rijst het mysterieuze Jan Mayen op uit de diepten van de Noord-Atlantische Oceaan. Het kleine bergachtige eiland, vaak gehuld in dichte mist, werd in 2010 uitgeroepen tot natuurreservaat en wordt zelden bezocht.

  De landing wordt bepaald door het weer en de zee. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u aan dek kijken naar de hoogste top van het lepelvormige eiland. De adembenemende Beerenberg-vulkaan is 2.277 meter hoog en heeft een symmetrische kegelvorm en indrukwekkende gletsjers die in zee uitmonden. Tijdens de zomermaanden is het lagere landschap van het eiland bedekt met gras, mos en een aantal winterharde bloemen die een uitbarsting van kleur toevoegen aan het anders zo kale zwarte lavaterrein. Een plaats die we hopen te bezoeken is Olonkinbyen en het omliggende gebied. Olonkinbyen is vernoemd naar de Russisch-Noorse poolreiziger Gennady Olonkin. Het is de enige nederzetting op het eiland en de locatie van het meteorologisch station, waar u de kans krijgt om meer te leren over poolonderzoek terwijl u ziet hoe het weer op de top van de wereld wordt bewaakt.

  Een andere optie is het zwarte zandstrand van Kvalrossbukta, waar de overblijfselen van een 17e-eeuws Nederlands walvisstation en een grote noordse stormvogelkolonie te vinden zijn. In 1632 landden twee Baskische schepen in de kleine baai en plunderden het station.

  Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we de vulkaan en de gelaagde kliffen van de spectaculaire noordkust bekijken terwijl we Zodiac rond het eiland varen op zoek naar wilde dieren.

  Jan Mayen

  Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en w ...

  Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en weerstation wordt bewoond. Het eiland staat vooral bekend om de 2277 meter hoge vulkaan Beerenberg.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Als we verder naar het noorden varen, breng dan wat tijd door met je scheepsmaten in de lounge, waar verhalen en foto's worden uitgewisseld, of pauzeer even op de brug, waar het Expeditieteam uitkijkt naar walvissen, zeehonden en een verscheidenheid aan zeevogels.

  Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

  De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km². ...

  De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km².

  Vertoon meer
 • Spitsbergen ontdekken

  Het grootste eiland van de Svalbard archipel is ruig, wild en ligt volledig binnen de poolcirkel. Van immense gletsjers tot weelderige toendra's tot poolwoestijnen, het landschap is hier net zo gevarieerd als de dierenwereld.

  Terwijl we de fjorden van de zuidwestelijke hoek van dit magische eiland verkennen. Enkele gebieden die we hopen te bezoeken zijn de fjorden Hornsund en Bellsund en de Hornbreen gletsjer.

  De mogelijke landingsplaatsen bij Hornsund, de meest zuidelijke fjord van het eiland, hebben een rijke geschiedenis. U kunt een bezoek brengen aan Isbjornhamna, een baai bij de ingang van de fjord, waar we kolonies van prachtige kleine alken hopen te zien. Hier kunt u ook rendieren uit Svalbard spotten en naar een uitkijkpunt wandelen voor uitzicht op afkalvende gletsjers. Bellsund is 20 km lang en lokte een eeuw geleden mijnwerkers vanwege de natuurlijke rijkdommen. Het is mogelijk om te wandelen langs de kleurrijke toendra, bezaaid met bloemen die uitbarsten in de zon, en oude walvisbotten te ontdekken.

  Spitsbergen

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

  Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

  Vertoon meer
 • Ontschepen en vlucht naar Helsinki

  Het is tijd om afscheid te nemen van alle nieuwe vrienden en het Expeditieteam. Nadat u van boord bent gegaan, kunt u de dag doorbrengen met het verkennen van de nederzetting Longyearbyen, voordat u de chartervlucht naar Helsinki neemt.

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer

  Vlucht Longyearbyen - Helsinki

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

  Vlucht Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 28 apr - 11 mei 2024 29 apr - 12 mei 2025
1-persoonshut Solo Panorama € 18.400* € 20.650
3-persoons Explorer Triple € 9.900* € 11.350
2-persoons Explorer Suite € 13.100* € 15.050
2-persoons Balcony Suite € 14.500* € 16.550
2-persoons Deluxe Balcony Suite € 17.100* € 19.250
2-persoons Terrace Suite € 17.800* € 20.050
2-persoons Penthouse Suite € 18.400* € 20.650
2-persoons Eigenaars suite € 23.600* € 26.350
2-persoons Ultra Suite € 26.200* € 29.250
*Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 700 Inclusief

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Chartervlucht Longyearbyen - Helsinki;
Overnachting in een hotel bij Aberdeen voorafgaand de reis;
 Groepstransfer van hotel in Aberdeen naar het schip op dag 2.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
 Het lenen van waterdichte laarzen voor tijdens de landingen
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)