Vasarainen, Soukaisten Rustholli

Bekijk foto's

Soukaisten Rustholli is een historisch, cultureel en waardevol gebouw in het dorp van Soukainen in de stad Rauma en dateert uit de jaren 1500. In het begin van de jaren 1700 was Soukaisten Rustholli de grootste boerderij in regio Rauma. Het oude hoofdgebouw van de boerderij in het midden van het platteland, ligt slechts 7 kilometer van het centrum van Rauma. De boer en zijn gezin wonen op dezelfde binnenplaats en het hoofdgebouw.

Accommodatie
Het huis heeft 3 slaapkamers, een keuken, een moderne badkamer en een sauna. Ook kunt u gebruikmaken van onder andere een wasmachine, een wasdroger en airconditioning.

Omgeving
Rauma staat sinds de 18e eeuw bekend om zijn kant en heeft een historisch centrum met 18e- en 19e-eeuwse houten huizen, dat sinds 1991 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ook is Rauma bekend vanwege zijn karakteristieke dialect, Rauman giäl.

De begraafplaats uit de bronstijd van Sammallahdenmäki betovert zowel volwassenen als kinderen. Dit uitstekende gebied werd in 1999 toegelaten tot de UNESCO Werelderfgoed lijst als het eerste Finse archeologisch monument. Sammallahdenmäki ligt op ongeveer 20 km van Rauma. Het is een bezoek meer dan waard!