Sneeuwhotel Kirkenes: 7-daagse reis Vega

Genieten in de fantastische winterwereld van Kirkenes

Noord-Noorwegen Kirkenes Havila Sneeuwhotel Activiteiten
 • Noord-Noorwegen
 • Kirkenes
 • Havila
 • Sneeuwhotel
 • Activiteiten
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Geniet van een heerlijke Sneeuwhotel Kirkenes: 7-daagse reis Vega waar u reist naar Kirkenes aan de Russische grens, met als één van de hoogtepunten een bezoek aan het sneeuwhotel Kirkenes. Start uw reis in Tromsø, het 'Parijs van het Noorden'. Deze reis vol activiteiten zal na een rendiersafari en een sneeuwscootertocht verder gaan richting Kirkenes. U stapt aan boord van een nieuw comfortabel schip van Havila en vaart via de Noordkaap naar Kirkenes. In Kirkenes maakt u een hondensledetocht en een kingcrabsafari.

Bij Kirkenes Sneeuwhotel kunt u ervoor kiezen in een sneeuwkamer te verblijven of in een comfortabele gamme cabin. Als het buiten -30 graden is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Midden in de winter zijn de wanden wel tot 70 centimeter dik. Let op: u heeft geen eigen douche en toilet op de kamer en maakt gebruik van de gemeenschappelijke faciliteiten tijdens uw verblijf in het sneeuwhotel.

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Tromsø

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Tromsø

  Dag 1
  Na aankomst in Tromsø, heeft u de rest van de dag nog over om Tromsø te verkennen. U heeft twee overnachtingen in Clarion Hotel The Edge.

  Dag 2
  Vandaag zal u vroeg in de ochtend vertrekken richting de Lyngen alpen om daar een prachtige sneeuwscootertocht te maken. U bent rond 15.30 uur weer terug in Tromso en kan op eigen gelegenheid een hapje eten. Rond 18.00 uur zal uw transfer vertrekken richting een rendierboerderij waar u de rendieren gaat voeren, een rendiersledetocht gaat maken en hopelijk het noorderlicht zal zien.

  Dag 3
  Na het ontbijt heeft u de hele dag vrij te besteden in Tromsø, bezoek de ijszeekathedraal of wandel door het gezellige centrum.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt

  • Activiteiten

   Luchthaventransfer
   Rendiersafari
   Sneeuwscootersafari

  • Bijzonderheden

   Transfers inbegrepen

  Tromsø, Clarion Hotel The Edge

  Het Clarion Hotel The Edge in Tromsø ligt aan de haven, met uitzicht op Tromsø Sound en de Arctische kathedraal. Het is het grootste conferentiehotel in Tromsø. Het Clarion hotel the Edge houdt zic ...

  Het Clarion Hotel The Edge in Tromsø ligt aan de haven, met uitzicht op Tromsø Sound en de Arctische kathedraal. Het is het grootste conferentiehotel in Tromsø. Het Clarion hotel the Edge houdt zich sterk bezig met milieu vriendelijkheid en is gebouwd met milieuclassificatie A.

  Accommodatie
  Alle kamers van het Clarion Hotel The Edge zijn voorzien van eigentijdse meubilair, een TV en een bureau. De badkamers zijn uitgerust met een douche en een föhn. In totaal beschikt het hotel over 290 kamers. In het Kitchen & Table restaurant kunt u heerlijk dineren. Op de 11e verdieping kunt u drankjes drinken in de enige Skybar van Tromsø!

  Omgeving
  Tromsø haven ligt op loopafstand van het hotel. Verder kunt u onder andere het volgende bezoeken: Polaria Aquarium en Kathedraal van Tromsø.

  Vertoon meer

  Rendiersledetocht Tromsø

  In Tromsø zijn er meerdere organisaties die een rendiersledetocht aanbieden.» Tromso SafariDit is een activiteitenbedrijf in Tromsø. Naast rendiersledetochten bieden zij nog veel meer activiteiten ...

  In Tromsø zijn er meerdere organisaties die een rendiersledetocht aanbieden.

  » Tromso Safari
  Dit is een activiteitenbedrijf in Tromsø. Naast rendiersledetochten bieden zij nog veel meer activiteiten aan.

  - Rendieren voeren in de bergen.
  - Rendieren voeren en Sami geschiedenis 3 - 4 uur (vanaf 09.45 uur)
  - Rendier slee safari 3 - 4 uur (vanaf 09.45 uur) 
  - Rendier slee safari en Sami cultuur 4 - 5 uur (vanaf 09.45 uur)

  » Lyngsfjord Adventure
  Biedt diverse activiteiten aan met vertrek vanuit Camp Tamok. De transfer naar deze locatie duurt 75 minuten, enkele reis.

  - Rendiertocht overdag 09.00 - 16.00 uur
  - Rendiertocht 's avonds 17.00 - 00.00 uur

  » Tromsø Lapland
  - Rendiertocht (4 tot 5 uur)
  - Noorderlichtsafari met rendiersledetocht (4 tot 5 uur)
  - Overnachting in Lavvo incl. rendiersledetocht (18.00 - 09.30 uur) 

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Tromsø

  Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vindt u attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. He ...

  Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vindt u attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Het is ook de perfecte plaats om het schitterende noorderlicht met eigen ogen te zien en een sneeuwscootertocht Tromsø te maken.

  Tromso Safari is een activiteitenbedrijf in Tromsø. Naast sneeuwscootertochten bieden zij nog veel meer activiteiten aan.
  - Sneeuwscootertocht 7 uur (08.30 uur)

  Lyngsfjord Adventure biedt diverse activiteiten aan met vertrek vanuit Camp Tamok. De transfer naar deze locatie duurt 75 minuten, enkele reis.
  - Sneeuwscootertocht 09.00-16.00 uur (incl 75 min transfer naar Camp Tamok)
  - Sneeuwscootertocht 17.00-24.00 uur (incl 75 min transfer naar Camp Tamok)

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Tromsø

  In Tromsø zijn er meerdere organisaties die een hondensledetocht aanbieden.De meeste organisatie hebben een transfer van 45 - 75 minuten om bij de hondenfarm te komen. U krijgt vervolgens uitleg over ...

  In Tromsø zijn er meerdere organisaties die een hondensledetocht aanbieden.

  De meeste organisatie hebben een transfer van 45 - 75 minuten om bij de hondenfarm te komen. U krijgt vervolgens uitleg over de excursie en de juiste kleding. Na de uitleg en het omkleden zal u vertrekken voor uw tocht. U mag over het algemeen zelf de slede besturen en u zal halverwege de tocht wisselen van bestuurder. De tocht zelf duurt tussen de 1-2 uur. 

  Vertoon meer
 • Start van Havila bootreis

  Dag 3
  In de namiddag zal uw schip klaarliggen voor vertrek. U zal verblijven in een buitenhut en alle maaltijden zijn inbegrepen. Geniet van een prachtig landschap en mogelijk wel het noorderlicht!

  Dag 4
  Vanochtend zal Havila aanmeren in Honningsvag, het is mogelijk met een excursie de noordkaap te bezoeken! Letterlijk een hoogtepunt van deze reis.

  Dag 5
  U zal vroeg in de ochtend ontschepen en per transfer naar het Sneeuwhotel worden gebracht.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Optioneel: Noordkaap excursie

  Havila excursies Tromsø – Kirkenes

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.Noordwaarts:HVGN ...

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  Noordwaarts:
  HVGN1 - Noordkaap Plateau
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur en 25 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €161

  HVGN7 - Arctische sauna en ijsbad in Skarvag
  Periode: Gehele jaar
  Verzorging: Noorse wafels en koffie of thee
  Duur: 2 uur en 45 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €201

  HVGN3 - Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
  Periode: 19 januari - 1 mei
  Verzorging: koffie en thee
  Duur: 3 uur
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
  Prijs per persoon: €234

  HVGN4 - Noordkaap plateau ATV (Quadbike winter)
  Periode: 1 oktober - 30 april
  Verzorging: warm drankje (koffie, thee of bouillon)
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen. Rijbewijs verplicht.
  Prijs per persoon: €223

  HVGN5 - Noordkaap plateau ATV (Quadbike zomer)
  Periode: 1 mei - 30 september
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen. Rijbewijs verplicht.
  Prijs per persoon: €223

  HVGN6 - Vogels spotten vlakbij de Noordkaap
  Periode: 6 april - 6 september
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €245

  KJDN1 - Bezoek aan Sami familie
  Periode: 20 mei - 31 augustus
  Verzorging: gedroogd rendiervlees
  Duur: 2,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €127

  KJDN2 - Sneeuwscootersafari onder de poollucht
  Periode: 12 december - 30 april
  Verzorging: koffie en thee
  Duur: 2 uur en 50 minuten
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €357

  KKNB1 - De Russische grens
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €116

  KKNB2 - Sneeuwscootersafari in het noordpoolgebied
  Periode: 15 december - 5 mei
  Verzorging: warm drankje (koffie en thee)
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €234

  KKNB3 - Sneeuwhotel Kirkenes
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: snacks en welkomstdrankje 
  Duur: 3 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €116

  KKNB4 - Hondensledetocht in het noordpoolgebied
  Periode: 1 januari - 20 mei
  Verzorging: snacks en warme drankjes in het restaurant
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €267

  KKNB5 - Koningskrab vissen per ribboot
  Periode: 21 april - 30 november
  Verzorging: royale porties koningskrab
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €234

  KKNB6 - Koningskrab ervaring per sneeuwscooter op de bevroren fjord
  Periode: 12 december - 20 april
  Verzorging: royale porties koningskrab
  Duur: 3 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €267

  Zuidwaarts:
  MEHS1 - Sneeuwscootertocht tijdens de poolnacht
  Periode: 15 december - 30 april 
  Verzorging: warme drankjes
  Duur: 2 uur en 15 minuten
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €413

  HVGS1 - Ontbijt op de Noordkaap Plateau
  Periode: 8 mei - 7 oktober 
  Verzorging: continentaal ontbijt 
  Duur: 6 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €223

  HTFS4 - Sledehonden ontmoeten
  Periode: 1 mei - 31 oktober
  Verzorging: geen
  Duur: 1 uur en 45 minuten
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: €117

  HFTS7 - Stadsbezichtigingen in de meest noordelijke stad Hammerfest
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: geen
  Duur: 1 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €107

  TOSS1 - Middernachtconcert in de Tromsø kathedraal
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: geen
  Duur: 1 uur en 45 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: €51

  Vertoon meer
 • Overnachting in Sneeuwhotel

  Dag 5
  U zal vanmiddag een kingcrabsafari maken tijdens uw verblijf bij het sneeuwhotel. Het leukste aan deze safari is dat u na de tijd zelf mag genieten van uw vers gevangen kingcrab!

  Dag 6
  Op deze dag gaat u in de middag een hondensledetocht maken, geniet van deze enthousiaste husky's in een prachtig landschap!

  Dag 7
  Na het ontbijt zal u naar de luchthaven worden gebracht en vliegt u weer terug naar Nederland.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Activiteiten

   Kingcrabsafari
   Hondensledetocht

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Kirkenes, Sneeuwhotel Gamme Cabin

  Verblijf in Kirkenes in een Gamme Cabin in een traditionele jager- en vissershut of verblijf zelfs in het Sneeuwhotel.Accommodatie» Gamme CabinsDe gamme cabins zijn geïnspireerd op een traditionele ...

  Verblijf in Kirkenes in een Gamme Cabin in een traditionele jager- en vissershut of verblijf zelfs in het Sneeuwhotel.

  Accommodatie

  » Gamme Cabins
  De gamme cabins zijn geïnspireerd op een traditionele jager- en vissershut. De cabins zijn het gehele jaar geopend. In het winterseizoen is het inclusief ontbijt en een 3 gangen diner in het unieke restaurant Låven, met een fantastisch uitzicht over het fjord. In de zomermaanden zijn er geen maaltijden inbegrepen en kunt u er zelf voor kiezen te dineren in het restaurant. De cabins zijn voorzien van 2 bedden, een badkamer met toilet en douche en een heerlijk zitje met uitzicht. 

  »
   Het Kirkenes Sneeuwhotel
  Het sneeuwhotel opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Kirkenes Sneeuwhotel maakt gebruik van de isolerende capaciteiten van sneeuw. Sneeuw is een zeer goede isolator, als het buiten -30 is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Middenin de winter zijn de wanden wel 70 centimeter dik. Voor de ijsbar worden de voorbereidingen al in december getroffen, op dat moment is het ijs van het meer waarnaast het sneeuwhotel staat dik genoeg om te beginnen met de bouw, namelijk 20 centimeter. Dit ijs groeit elke dag 2 centimeter tot het een dikte heeft van ongeveer 70 centimeter. De bouwers hebben ongeveer een week nodig om al het nodige ijs te zagen. Dit ijs wordt vervolgens naar het sneeuwhotel gesleept met sneeuwscooters. Hier gaan de kunstenaars aan de slag om de prachtigste sculpturen te maken. In de ijsbar wordt ijskoude wodka in glazen van ijs geschonken.

  Omgeving
  U kunt fietsen huren om wat meer van de omgeving te verkennen. Daarnaast kunt u genieten van de rendierboerderij en de hondenkennel. 
  Maak een Kingcrabsafari, een tocht per ribboot of ga wandelen in de omgeving.

  Vertoon meer

  Kingcrabsafari Kirkenes

  In Kirkenes zijn er meerdere organisaties die een Kingcrabsafari aanbieden.» Kirkenes Sneeuwhotel is een perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten.- Kingcrabsafari van 4 uur (start om 09 ...

  In Kirkenes zijn er meerdere organisaties die een Kingcrabsafari aanbieden.

  »
   Kirkenes Sneeuwhotel is een perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten.
  - Kingcrabsafari van 4 uur (start om 09:30, 13:00 of 17:00 uur).

  » Kirkenes Barents Safari 
  - Kingcrabsafari met sneeuwscooters (start om 13:00 uur).
  - Kingcrabsafari en noorderlichtsafari per sneeuwscooter (start om 18:00 uur).

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Kirkenes

  Het kleine stadje Kirkenes ligt in het noordoosten van Noord-Noorwegen, dicht bij de Russische grens. Kirkenes staat bekend als de hoofdstad van het Barentsgebied en de poort naar het oosten.Kirkenes ...

  Het kleine stadje Kirkenes ligt in het noordoosten van Noord-Noorwegen, dicht bij de Russische grens. Kirkenes staat bekend als de hoofdstad van het Barentsgebied en de poort naar het oosten.

  Kirkenes Sneeuwhotel
   is een perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten. 
  - Hondensledetocht (van 13:00 tot 15:00 / van 15:00 tot 17:00 / van 17:00 tot 19:00 uur)
  - Avondtocht (van 21:00 tot 23:00 uur) 


  Vertoon meer

  Vlucht Kirkenes - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2024 / 2025 O.b.v. 2 personen
Dec - mrt € 3.915
De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

! Let op: vanaf eind december is het pas mogelijk om te overnachten in het sneeuwhotel.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (Clarion The Edge) en halfpension (Sneeuwhotel)
✓ Genoemde tocht met Havila in een 2-persoons superior buitenhut o.b.v. volpension
✓ Genoemde activiteiten en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden