Ross zee cruise

Vaar mee naar de zuidelijke regio van het Antarctisch schiereiland

Motorschip Ortelius Antarctica Campbell Island Macquarie Island
 • Motorschip
 • Ortelius
 • Antarctica
 • Campbell Island
 • Macquarie Island
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Tijdens deze unieke Ross Zee Cruise per motorschip Ortelius vaart u in 32 dagen van Nieuw Zeeland, langs Antarctica, naar Argentinië. Hierbij vaart u onderweg uiteraard ook over de Ross Zee. Ga mee op een nieuwe ontdekkingsreis naar Campbell eiland, de thuisbasis van de zuidelijke koningsalbatros en naar de hutten van Shackleton en Scott op Ross Island. Breng een bezoek aan de baai van Walvissen en Kainan Bay, de uitgangspunten van waar de Noorse Amundsen en de Japanse Shirase toegang kregen tot de ijsplaat in 1911 en 1912 en waar Byrd overwinterde in Little America.

Passagiers worden tijdens deze Ross zee cruise aan wal gebracht door gebruik te maken van zodiacs. Daarnaast kan ook gebruik gebruik worden gemaakt van de twee helikopters, op momenten dat de zodiacs de geplande landingsplaats niet kunnen bereiken. Een aantal mogelijke plaatsen waar de helikopters kunnen landen zijn; Cape Evans (hut van Scott), Cape Royds (hut van Shackleton), Ross Ice Shelf op Bay of Whales, Peter I Isand en de Droge valleien. Het plan is om vijf helikopterlandingen te maken, maar dat kan nooit van tevoren gegarandeerd worden. De mogelijkheid om helikopters te gebruiken is een groot voordeel om bepaalde plaatsen te kunnen bereiken. Ze zijn echter ook gevoelig voor de weersomstandigheden. In deze afgelegen gebieden bepalen het weer, het ijs en andere natuurlijke factoren het uiteindelijke programma. De (weers)omstandigheden kunnen snel veranderen en kunnen veel invloed hebben op de helikoptervluchten. Veiligheid staat altijd voorop, dus als door het expeditieteam bepaald wordt dat het niet verantwoord is om uit te vliegen, zal dit ook niet gebeuren. Er zijn twee helikopters aanwezig op het schip, maar als één van de helikopters (om wat voor reden dan ook) niet in staat is om te vliegen, gaan ook de vluchten van de andere helikopter niet door. Elke helikopter moet altijd kunnen worden ondersteund door een andere, werkende helikopter.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Ortelius

  • Nachten

   31

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Motorschip Ortelius

  Het Motorschip Ortelius begon haar bestaan in 1989 als een onderzoeksschip voor de Russische academy of science. In 2011 is het schip opgenomen in de Oceanwide vloot. In 2014 is deck 5 volledig gereno ...

  Het Motorschip Ortelius begon haar bestaan in 1989 als een onderzoeksschip voor de Russische academy of science. In 2011 is het schip opgenomen in de Oceanwide vloot. In 2014 is deck 5 volledig gerenoveerd. Het schip is volledig gerenoveerd tot een schip dat comfortabel plaats kan bieden aan 116 passagiers en is voorzien van een certificaat waaruit blijkt dat het aan de laatste veiligheidseisen voldoet. Het schip is comfortabel en mooi ingericht maar is geenszins een luxe passagiersschip. De reizen naar de Arctische en Antarctische gebieden zijn en blijven in eerste instantie toch onderzoek- en ontdekkingsreizen waarbij er zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. Dit schip heeft alle capaciteiten om aan die eisen te voldoen. "Ortelius" biedt in 53 hutten met (gedeeld) douche en toilet plaats aan 108 passagiers. De internationale professionele 34-koppige bemanning bestaat onder andere uit 15 cateraars en stewardessen, 5 gidsen, een expeditieleider en een arts.

  Technische gegevens
  Lengte: 90.95 meter
  Diepte 5,4: meter
  Capaciteit: 108 passagiers
  Gewicht: 4090 ton
  Breedte: 17,20 meter
  Motoren: 6 ZL 40/48 SULZER
  IJs klasse: UL1 (staat gelijk aan 1A)
  Bouwjaar: 1989
  Snelheid: 10,5 knopen gemiddeld
  Hutten: 53
  Zodiacs: 11

  De hutten aan boord
  4-persoons hut (douche en toilet)
  Aantal: 4
  3-persoons hut (douche en toilet)
  Aantal: 2
  2-persoons hut (douche en toilet)
  Aantal: 39
  Deluxe hut (douche en toilet)
  Aantal: 2
  Superior hut (douche en toilet)
  Aantal: 6

  Vertoon meer
  • Nachten

   31

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Vlucht Invercargill - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Inschepen

  In de middag gaat u inschepen op het motorschip Ortelius in Bluff. De meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland. In de namiddag vaart u in de richting van Campbell eiland

  Bluff haven, Nieuw Zeeland

  Bluff haven ...

  Bluff haven

  Vertoon meer
 • Op zee

  Op deze eerste dag op open zee volgen talrijke zeevogels het schip, op weg naar Campbell Island.

  Zuidelijke Stille Oceaan - Nieuw Zeeland

  ...
  Vertoon meer
 • Nieuw-Zeeland

  We zijn van plan om naar het sub-Antarctische Nieuw-Zeeland Reservaat te varen en u Campbell eiland te laten zien. Dit eiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, beroemd om de weelderige en bloeiende vegetatie. De fauna op Campbell eiland is fantastisch met een grote en gemakkelijk toegankelijke kolonie zuidelijke koningsalbatrossen. Ook treft u hier de grote-, grijskop- en de wenkbrauw albatros. 3 soorten pinguïns broeden hier ook. In de 18e eeuw werd er veel gejaagd en sommige dieren werden met uitsterven bedreigd. Nu is de populatie zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen weer redelijk hersteld.

  Campbell eiland - Nieuw-Zeeland

  De Campbell Island-groep is de meest zuidelijke van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en ligt 700 km ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en 270 km ten zuidoosten van het eila ...

  De Campbell Island-groep is de meest zuidelijke van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en ligt 700 km ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en 270 km ten zuidoosten van het eiland Auckland. Er zijn drie havens die in de oostkant van het eiland snijden. Een grote open baai in het noordwesten van het eiland wordt North West Bay genoemd.

  Vertoon meer
 • Op zee

  We varen in zuidoostelijke richting, richting Macquarie Island, terwijl we weer gevolgd worden door talrijke zeevogels.

  Zuidelijke Stille Oceaan (Macca)

  ...
  Vertoon meer
 • Tasmanië

  Macca, ook bekend als Macquarie Island, is een Tasmaans reservaat dat in 1997 Werelderfgoed werd. De Australische Antarctische Divisie heeft een permanente basis op dit eiland. De fauna op Macquarie is fantastisch, en er zijn kolonies van konings-, gentoo- en zuidelijke rockhoppinguïns - evenals bijna een miljoen broedparen van de endemische koninklijke pinguïn. Ook leven er zeeolifanten en verschillende pelsrobben, zoals de Nieuw-Zeelandse pelsrob.

  Macquarie eiland - Tasmanie

  Macquarie eiland - Tasmanie ...

  Macquarie eiland - Tasmanie

  Vertoon meer
 • Op Zee

  We varen weer door de onmetelijke zuidelijke Oceaan. Zeevogels zijn uitbundig aanwezig in dit gebied en we hopen op goede zeecondities.

  Zuidelijke Stille Oceaan Balleny eilanden

  ...
  Vertoon meer
 • Balleny Islands

  In de loop van de middag denken we voorbij Sturge eiland te varen en hier krijgt u een goede indruk van deze verwaaide en afgelegen eilanden voordat we de Antarctische cirkel oversteken.

  Balleny eilanden

  Balleny eilanden ...

  Balleny eilanden

  Vertoon meer
 • Op zee

  Inmiddels zijn we ervaren op de Stille Oceaan en gaan we op weg naar het Antarctisch continent.

  Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica

  Balleny eilanden naar Antarctica ...

  Balleny eilanden naar Antarctica

  Vertoon meer
 • Antarctica

  We zullen proberen een landing op Cape Adare te maken en de Borchgrevink's hut te bezoeken. Dit is de plek waar mensen voor de eerste keer overwinterd hebben op Antarctica. De hut waar de Noorse Borchgrevink bleef in 1899 is omgeven door de grootste kolonie Adélie pinguïns in de wereld.

  Cape Adare - Antarctica

  ...


  Vertoon meer
 • Antarctica

  We gaan zuidwaarts langs de westkust van de Ross Zee. We proberen om een landing te maken op het beschermde gebied van Cape Hallet met een grote Adélie pinguïn kolonie.

  Cape Hallett - Antarctica

  ...
  Vertoon meer
 • Antarctica

  Als het ijs het toelaat, wordt een landing gemaakt op Inexpressible Island. Ook hier leeft een grote kolonie Adéliepinguins.

  Als het niet lukt om hier een landing te maken, vaart het schip door naar het zuiden, naar de Drygalski IJstong.

  Terra Nova baai - Antarctica

  Terra Nova baai ...

  Terra Nova baai

  Vertoon meer
 • Ross Zee

  In de Ross Zee willen we Ross eiland, bewaakt door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd met een bezoek vereren. Deze beroemde plek die zo'n belangrijke rol in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw heeft gespeeld, willen we graag met u bezoeken. We zijn ook van plan om een bezoek te brengen aan Cape Evans met de hut van Robert Falcon Scott. Als de ijsblokken en weersomstandigheden niet gunstig zijn, hebben we de mogelijkheid om de helikopters te gebruiken om landingen aan te bieden op één of meer plaatsen in dit gebied. We zullen verder proberen om een bezoek te brengen aan het VS-station McMurdo en Scott Base - het Nieuw-Zeelandse station. Vanaf McMurdo Station kunt u via een wandeling van 10 km. naar Castle Rock van een prachtig uitzicht genieten over de Ross ijsplaat. Ook proberen we een landing te maken in Taylor Valley, een van de Dry Valleys. Deze plek komt het dichts bij de omstandigheden zoals ze zijn op Mars.

  Ross eiland - Antarctica

  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Rosszee is Ross Island. Dit eiland bevat veel van de beroemde plekken die zo'n belangrijke rol speelden in de dramatische Britse expedities van de vo ...

  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Rosszee is Ross Island. Dit eiland bevat veel van de beroemde plekken die zo'n belangrijke rol speelden in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw, zoals Cape Royds met de hut van Shackleton en Cape Evans Hut van Scott. Hier is nog een historische hut van Scott te zien, de Discovery Hut. Het eiland wordt bewaakt door de beroemde vulkaan Mount Erebus en Mount Terror. Verder is er ook het grootste wetenschappelijke station van Antarctica te vinden, het Amerikaanse McMurdo Station.

  Vertoon meer
 • Antarctica

  We naderen de Ross ijsplaat, een drijvende massa van ijs, met een hoogte van 30 meter. In de baai vindt u waarschijnlijk walvissen aan de oostelijke kant van de ijsplaat, in de buurt van Roosevelt eiland (genoemd door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 naar President Franklin D. Roosevelt), kreeg Roald Amundsen toegang tot de ijsplaat en waagde zich naar de Zuidpool, waar hij uiteindelijk arriveerde op 14 december 1911. Ook de Japanse Nobu Shirase had zijn kamp op dit gebied op Kainan Bay in 1912.

  We zijn van plan om een helikopter landing proberen te maken op de Ross ijsplaat, indien de omstandigheden dit toelaten.

  Ross ijsplateau - Antarctica

  ...
  Vertoon meer
 • Amundsen zee

  Vandaag varen wij op de Amundsen Zee. Varen langs en door het ijs is erg bijzondere ervaring, onder het toeziend oog van enkele keizerspinguïns, groepen zeehonden op ijsschotsen en orka's en dwergvinvissen langs de ijsrand.

  Amundsen zee Antarctica

  ...
  Vertoon meer
 • Antarctica

  Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we een helikopter landing op Peter I Eiland uit te voeren. Peter I eiland, of in het Noors Peter I Øy, is een onbewoond vulkanisch eiland (19 kilometer lang) dat in de Bellingshausenzee ligt. Het werd ontdekt door Fabian von Bellingshausen in 1821 en is vernoemd naar de Russische tsaar Peter I. Noorwegen claimt dit stukje zee als eigen gebied. Het wordt zelden bezocht door passagiersschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we waarschijnlijk een helikopterlanding proberen te maken op het vergletsjerde noordelijke deel van het eiland.

  Peter I Island Antarctica

  ...
  Vertoon meer
 • Op zee

  Vandaag varen wij in de Bellingshausenzee op weg naar het Antarctisch Schiereiland.

  Bellingshausen zee - Antarctica

  ...
  Vertoon meer
 • Antarctica

  In de middag komen we aan op het Antarctische schiereiland ten hoogte van de zuidpoolcirkel. Als het zee-ijs toelaat, kun we dan door de Pendleton Strait varen en een landing maken op het zelden bezochte zuidelijke puntje van Renaud Island. Hier hebben we de gelegenheid om de eerste Adélie-pinguïns van de reis te zien en te genieten van een spectaculair uitzicht op de ijsbergen in deze surrealistische, besneeuwde omgeving.

  Renaud Island Antarctica

  Renaud Island Antarctica ...

  Renaud Island Antarctica

  Vertoon meer
 • Op zee

  Op weg naar Ushuaia, onderweg vaart u terug over de Drake Passage.

  Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

  Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren ui ...

  Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Terwijl het koudere water zinkt ontstaat er een mix die voedsel aan het oppervlak brengt en het gebied zeer rijk maakt aan leven in zee. De Drake Passage is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Arctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft om als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de Drake Passage stormt het vaak en door hoge golven is het soms moeilijk begaanbaar voor schepen.

  Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

  Vertoon meer
 • Ontschepen

  U gaat in Ushuaia weer van boord, de reis komt na 33 dagen helaas tot een einde.

  Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

  Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste ...
  Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste zeereizigers vanuit Europa door het Beagle-kanaal voeren en enorme kampvuren van de Indianen zagen, gaven ze het gebied zijn huidige naam. Sinds het toerisme naar Antarctica zo'n tien jaar geleden begon, is Ushuaia uitgegroeid tot een havenstad met 60.000 inwoners en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staat echter ook nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben opgebouwd.

  Museum
  Interessant is het Museo Maritimo. Tot 1947 was dit een gevangenis, tegenwoordig is hier een collectie van Nederlandse scheepsmodellen te vinden en kun je meer te weten komen over vroegere expedities naar 'het zevende continent'. Het museum bestaat grotendeels uit gevangeniscellen, waardoor je een beeld krijgt van hoe de zwaarste criminelen van het land hun tijd achter slot en grendel doorbrachten.

  Vertoon meer

  Vlucht Ushuaia - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 17 feb - 20 mrt 2023
4-persoons hut patrijspoort € 21.950
3-persoons hut patrijspoort € 21.950
2-persoons hut patrijspoort dek 4 € 24.400
2-persoons hut raam € 28.650
2-persoons hut deluxe Vol
Superior Vol
Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
✓ Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditieteam
✓ Het gratis lenen van rubberlaarzen en sneeuwschoenen
✓ Helikopter transfers (geen specifieke helikopter tijd gegarandeerd)
✓ Groepstransfer van Kelvin Hotel in Invercargill naar het schip in Bluff
✓ Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Extra arrangementen voor en na de reis
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Paspoort- en visumkosten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)

Kijk hier ook eens naar