Rondreis West-Madagaskar Tiana: Kirindy en Baobab Valley

Rondreis West-Madagaskar met Kirindy en de Valley of Baobabs

Kirindy Reservaat Andasibe Allée des Baobabs Privéchauffeur
 • Kirindy Reservaat
 • Andasibe
 • Allée des Baobabs
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Tijdens deze Rondreis West-Madagaskar - Kirindy en Baobab Valley van 9 dagen bezoekt u onder andere het Kirindy Reservaat en het Andasibe park. U vliegt van Antananarivo naar Morondova en van daar reist u naar het Kirindy Park. Tijdens uw verblijf in Morondova bezoekt u de Baobab Valley. In de dagen daarna reist u weer met uw gids in de auto via Antsirabe en Antananarivo naar Andasibe.

Deze reis is heel goed te combineren met onze reis West-, Zuid- of Noord-Madagaskar.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Antananarivo

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen. Als u voldoende tijd heeft kunt u de stad nog bezoeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Au Bois Vert - Antananarivo

  Au Bois Vert ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Het ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke material ...

  Au Bois Vert ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Het ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over airconditioning en een TV. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit meerdere heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken.

  Vertoon meer
 • Antananarivo naar Kirindy

  Na het ontbijt gaat u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Morondava. Op uw rit naar Kirindy rijdt u door de Baobab Avenue. De volgende dag heeft u alle tijd om het Kirindy Reservaat te bezoeken. In het Kirindy Reservaat staan 3 verschillende baobabs. Ook leven er verschillende lemuren (maki's.) 's Avonds gaat u op zoek naar de diverse nachtdieren in het Kirindy Reservaat. Houdt er rekening mee dat het in september - april erg warm is.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Kirindy Eco lodge - Kirindy Forest

  Kirindy Eco Lodge is het enige onderkomen in Kirindy Forest. Het is een eenvoudige, zelfvoorzienende lodge met een redelijke keuken. Kirindy Eco Lodge bestaat uit 12 simple bungalows met een badkamer ...

  Kirindy Eco Lodge is het enige onderkomen in Kirindy Forest. Het is een eenvoudige, zelfvoorzienende lodge met een redelijke keuken. Kirindy Eco Lodge bestaat uit 12 simple bungalows met een badkamer midden in het bos. Vanuit hier begint de spectaculaire avondwandeling op zoek naar de nacht actieve lemuren, reptielen, de springende rat en natuurlijk de fossa. De moeite waard om mee te pikken onderweg naar Tsingy de Bermaraha!

  Vertoon meer
 • Kirindy naar Morondava

  Na het ontbijt heeft u nog wat tijd om het Kirindy reservaat op eigen gelegenheid te bezoeken. Daarna reist u weer naar Morondava. Aan het einde van de rit gaat u naar de Baobab Avenue/Allée des Baobabs om daar van de zonsondergang te genieten.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Kimony Resort - Morondava

  Kimony Resort ligt in een landschap van rijstvelden en Baobabs, in de buurt van de zee. Een strook zoute aarde en een mangrovemoeras scheidt het hotel van de zee. Kimony Resort heeft 23 ruime, houten ...

  Kimony Resort ligt in een landschap van rijstvelden en Baobabs, in de buurt van de zee. Een strook zoute aarde en een mangrovemoeras scheidt het hotel van de zee. Kimony Resort heeft 23 ruime, houten bungalows gebouwd op palen. De kamers hebben een eigen badkamer met warm water door zonne-energie, airconditioning, een ventilator, TV en wifi. Het hotel heeft een groot restaurant met uitzicht op het zwembad en biedt een uitgebreide keuken tussen de Madagaskische traditie en smaken van de wereld, waarbij authentieke producten uit het lokale land of de gemeenschappelijke tuin van het resort worden gepromoot, volledig biologisch. Het hotel is een prima uitgangspunt voor lange strandwandelingen, een dagdeel op het strand of de boulevard, een autotocht naar de Allée des Baobabs.

  Vertoon meer

  Baobab Avenue

  In het westen van Madagaskar is de fantastische Allée des Baobabs (ook wel Laan van de Baobabs genoemd) te vinden. De bomen liggen in het westen van Madagaskar, dichtbij de plaats Morondava. De Allé ...

  In het westen van Madagaskar is de fantastische Allée des Baobabs (ook wel Laan van de Baobabs genoemd) te vinden. De bomen liggen in het westen van Madagaskar, dichtbij de plaats Morondava. De Allée des Baobabs is een groep indrukwekkende Grandidier baobabbomen die langs de zandweg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina staan. Over een afstand van 260 meter staan 20 tot 25 baobabs van 30 meter hoog. Het zijn enorme ronde pilaren waarin de baobabboom wel 120.000 liter water op kan slaan. Het is zijn defensiemechanisme tegen droge perioden. Deze baobabs zijn overblijfselen van wat ooit een tropisch bos was. In de loop van de jaren werden deze bossen gekapt voor de landbouw, maar de baobabs bleven bewaard. Sommige baobabs zijn wel 800 jaar oud en worden ‘renala’ genoemd wat in het Malagassisch ‘moeder van het bos’ betekent. Het mooiste moment om deze allee te bezoeken is tegen zonsondergang.

  Vertoon meer
 • Morondava naar Antsirabe

  U reist via Miandrivazo naar Antsirabe. U komt onder andere door de Bongolava en Bemaraha bergketens. Het landschap wordt gedomineerd door steppes en savannes met mango en tamarinde bomen (familie van de vlinderbloem). Aan het einde van de dag bereikt u Antsirabe.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk inge ...

  Les Chambres du Voyageurs is een kleinschalig familie hotel dat beschikt over slechts tien kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. De planten zijn typisch voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.

  Vertoon meer
 • Antsirabe naar Andasibe

  U reist door een landschap van heuvels, bergen en rijstvelden naar Antananarivo. Onderweg zal voldoende tijd worden gemaakt om foto's te maken bij bijvoorbeeld Moramanga, één van de belangrijkste plaatsen tijdens de opstand in 1947 en Ambatondrazake, de rijstschuur van Madagaskar. De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur, te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemur en de bruine lemur. 's Middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve, waar ook diverse lemursoorten leven.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Feon'ny Ala Hotel - Andassibe

  Feon'ny Ala ligt bij Andasibe, op loopafstand van het Perinet Nationaal Park. Hierdoor kunt u 's ochtends worden gewekt door de geluiden van de jungle. Feon’ny Ala betekent dan ook 'stem uit he ...

  Feon'ny Ala ligt bij Andasibe, op loopafstand van het Perinet Nationaal Park. Hierdoor kunt u 's ochtends worden gewekt door de geluiden van de jungle. Feon’ny Ala betekent dan ook 'stem uit het bos'. De bungalows van de lodge liggen redelijk dicht op elkaar maar doen gemoedelijk aan. Ze hebben allemaal een eigen badkamer en een veranda. bungalows hebben twee verdiepingen waardoor deze lodge met name geschikt is voor families. Het hoofdgebouw doet wat eenvoudig aan maar een heerlijk Aziatische maaltijd maakt veel goed. 

  Vertoon meer

  Andasibe-Mantadia Nationaal Park

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vl ...

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vlak bij Andasibe, een stad in de oostelijke regio. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Het gebied is ca. 10.000 hectare groot.  

  Flora en fauna
  Het nationaal park bestaat hoofdzakelijk uit oerbossen. In deze bossen bevinden zich bamboeplanten, mossen, varens en meer dan honderd verschillende soorten orchideeën.  Langs de randen van het park staan veel geïntroduceerde plantensoorten, zoals dennen en eucalyptusbomen. Met een jaarlijkse neerslag van 170 centimeter en een gemiddelde temperatuur van 18 °C heeft het park een koel en vochtig klimaat.

  Lemuren en wildlife
  Het park telt ten minste 31 soorten zoogdieren, waaronder 14 verschillende maki's. Bijzondere maki's in het park zijn de indri (Indri indri), de aye-aye, de rode muismaki en de diadeemsifaka. De grootste lemuursoort, de Indri Indri, leeft hier in een dichte groene omgeving en de schreeuwende geluiden zijn vooral 's ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Als u geluk heeft, ziet u ze ook op de grond en niet alleen hoog in de bomen. Hij heeft de grote van een kind van 1 meter. Met een ferme afzet van zijn achterpoten springt hij gemakkelijk enkele meters hoog.

  Activiteiten

  U kunt verschillende wandelingen qua lengte en duur maken afhankelijk van uw fysieke gesteldheid. De meeste routes duren 2 - 4 uur. Naast de ochtend wandeling is er ook de mogelijkheid met gids vroeg in de avond op zoek te gaan naar de nachtactieve dieren. Dit zal langs de rand van het park zijn. Ook kunt u het Vakona domein bezoeken waar u op een lemuur eiland heel dicht bij de dieren kunt komen. Er is ook een krokodillen farm. 

  Vertoon meer
 • Andasibe naar Antananarivo

  Na het ontbijt reist u weer naar Antananarivo. Na aankomst heeft u alle tijd voor een stadstour of de handicraftmarkt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Les 3 Métis - Antananarivo

  Les 3 Métis ligt in het centrum dicht bij het treinstation van Antananarivo. Les 3 Métis heeft een 24-uursreceptie en beschikt over accommodaties met een eigen badkamer, een minibar en gratis wifi. ...

  Les 3 Métis ligt in het centrum dicht bij het treinstation van Antananarivo. Les 3 Métis heeft een 24-uursreceptie en beschikt over accommodaties met een eigen badkamer, een minibar en gratis wifi. Alle kamers zijn ingericht in neutrale tinten en met kunst van lokale kunstenaar. Elke kamer is uitgerust met een satelliet-tv en heeft een balkon of een terras met uitzicht op de stad of de omringende vlakte. Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd. 's Avonds wordt het terras verwarmd en kunt u genieten van een scala aan gerechten uit Madagaskar.


  Vertoon meer
 • Antananarivo

  In de loop van de dag vertrekt u weer richting Europa.

  Vlucht Antananarivo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluc ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.Wij kunnen de aansluitende vluchten

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2024 Indicatieprijs per persoon
Bij 2 personen € 1490,00
Bij 3 personen € 1355,00
Bij 4 personen € 1150,00

! Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 215,00.
Bovenstaande indicatieprijzen zijn exclusief internationale vluchten, omdat deze afhankelijk zijn van dagprijzen.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Accommodaties en maaltijden zoals vermeld
✓ Vervoer in een 4x4-auto en minibusje met Engelssprekende chauffeur
✓ Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
✓  Binnenlandse vlucht Antananarivo - Morondova (dagprijzen)
✓ Activiteiten zoals vermeld in de reisbeschrijving

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vluchten
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visum t.w.v. €35 voor een verblijf van 30 dagen 
- Reis- en annuleringsverzekering