Rondreis Tojo: Oost-Madagaskar

Rondreis Oostkust Madagaskar

Andasibe Ankanin'ny Kofy Op zoek naar de Aye Aye Privéchauffeur
 • Andasibe
 • Ankanin'ny Kofy
 • Op zoek naar de Aye Aye
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


De Rondreis Tojo: Oost-Madagaskar gaat in 8 dagen via Antananarivo – Andasibe – Akan’ny Nofy – Tamatave – Antananarivo. Deze tour biedt u de mogelijkheid om te genieten van de Malagassische natuur en haar schoonheid, en biedt u de gelegenheid om de jungle in Madagaskar te ontdekken. Het Andasibe Reservaat is het leefgebied van de grootste lemuren genaamd Indri indri. Het Kanaal van Pangalanes is een prachtig gebied met zijn witte zandstrand en weelderige tropische vegetatie. De nachtelijke zoektocht naar de Aye Aye, oftwel de  Daubetonia Madagascariensis, zal voor u een onvergetelijke ervaring zijn. Deze reis begint vanuit Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, en eindigt in Toamasina (Tamatave), de havenstad aan de oostkust. Vanuit daar vliegt u weer naar Antananarivo.

Deze reis is heel goed te combineren met onze reis West-, Zuid- of Noord-Madagaskar.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Antananarivo

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen. Het is slechts 15 km. naar Antananarivo. U wordt via de oude stad 'Haute Ville' en de nieuwe stad naar uw hotel gebracht.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Les 3 Métis - Antananarivo

  Les 3 Métis ligt in het centrum dicht bij het treinstation van Antananarivo. Les 3 Métis heeft een 24-uursreceptie en beschikt over accommodaties met een eigen badkamer, een minibar en gratis wifi. ...

  Les 3 Métis ligt in het centrum dicht bij het treinstation van Antananarivo. Les 3 Métis heeft een 24-uursreceptie en beschikt over accommodaties met een eigen badkamer, een minibar en gratis wifi. Alle kamers zijn ingericht in neutrale tinten en met kunst van lokale kunstenaar. Elke kamer is uitgerust met een satelliet-tv en heeft een balkon of een terras met uitzicht op de stad of de omringende vlakte. Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd. 's Avonds wordt het terras verwarmd en kunt u genieten van een scala aan gerechten uit Madagaskar.


  Vertoon meer
 • Antananarivo naar Andasibe NP

  U reist via het typische landschap van de hooglanden met rijstvelden, regenwouden en de typische huizen van rode klei naar de Peyrieras Nature Farm. Hier kunt u onder andere diverse kameleons, hagedissen en vlinders zien. Ook heeft u kans om lemuren (maki's) te spotten. Tijdens een nachtwandeling in het Andasibe National Park heeft u kans om de diverse nachtdieren te zien. De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur, te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemur en de bruine lemur. 's Middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve, waar ook diverse lemursoorten leven.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Grace Lodge - Andasibe

  Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe Nationaal Park. Het hotel heeft tien kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard ka ...

  Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe Nationaal Park. Het hotel heeft tien kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard kamers zijn gekoppeld en gelegen in apart gebouw op het terrein. De privacy is hierdoor beperkt. In het hoofdgebouw bevindt zich naast het restaurant nog een familiekamer. In de tuin zijn er twee luxe bungalows en er is een zwembad. De bungalows bieden het meeste comfort en privacy. ’s Avonds geniet u in het restaurant van eenvoudige, maar prima gerechten. Proef ook eens de lokale gerechten van Madagaskar.

  Vertoon meer

  Andasibe-Mantadia Nationaal Park

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vl ...

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vlak bij Andasibe, een stad in de oostelijke regio. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Het gebied is ca. 10.000 hectare groot.  

  Flora en fauna
  Het nationaal park bestaat hoofdzakelijk uit oerbossen. In deze bossen bevinden zich bamboeplanten, mossen, varens en meer dan honderd verschillende soorten orchideeën.  Langs de randen van het park staan veel geïntroduceerde plantensoorten, zoals dennen en eucalyptusbomen. Met een jaarlijkse neerslag van 170 centimeter en een gemiddelde temperatuur van 18 °C heeft het park een koel en vochtig klimaat.

  Lemuren en wildlife
  Het park telt ten minste 31 soorten zoogdieren, waaronder 14 verschillende maki's. Bijzondere maki's in het park zijn de indri (Indri indri), de aye-aye, de rode muismaki en de diadeemsifaka. De grootste lemuursoort, de Indri Indri, leeft hier in een dichte groene omgeving en de schreeuwende geluiden zijn vooral 's ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Als u geluk heeft, ziet u ze ook op de grond en niet alleen hoog in de bomen. Hij heeft de grote van een kind van 1 meter. Met een ferme afzet van zijn achterpoten springt hij gemakkelijk enkele meters hoog.

  Activiteiten

  U kunt verschillende wandelingen qua lengte en duur maken afhankelijk van uw fysieke gesteldheid. De meeste routes duren 2 - 4 uur. Naast de ochtend wandeling is er ook de mogelijkheid met gids vroeg in de avond op zoek te gaan naar de nachtactieve dieren. Dit zal langs de rand van het park zijn. Ook kunt u het Vakona domein bezoeken waar u op een lemuur eiland heel dicht bij de dieren kunt komen. Er is ook een krokodillen farm. 

  Vertoon meer
 • Andasibe NP naar Ankanin'ny Nofy

  U reist verder naar het oosten. U verlaat de hoofdweg en reist naar Ankanin'ny Nofy aan het Pangalanes kanaal. Ankanin'ny Nofy ligt aan witte stranden omzoomd met mangrove bossen. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan flora en fauna van succulenten en orchideeën tot diverse soorten lemuren, waaronder de nachtlemur Aye-Aye. De volgende dag heeft u de hele dag tijd om te genieten van het strand of kunt u een van de dorpen in de omgeving bezoeken

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Palmarium Hotel - Ankanin'ny Nofy

  Het Palmarium Hotel is gelegen in Ankanin’ny Nofy aan het Pangalanes Kanaal. Het hotel dankt haar naam aan het nabijgelegen Palmarium reservaat. Tijdens een bezoek aan dit reservaat kunt u verschill ...

  Het Palmarium Hotel is gelegen in Ankanin’ny Nofy aan het Pangalanes Kanaal. Het hotel dankt haar naam aan het nabijgelegen Palmarium reservaat. Tijdens een bezoek aan dit reservaat kunt u verschillende soorten lemuren tegenkomen. Het zijn wilde dieren maar zijn niet bang voor mensen waardoor u geweldige fotomomenten hebt. Het verblijf in het hotel is in schone, maar eenvoudige bungalows. De kamers zijn gebouwd uit lokale materialen en hebben allemaal uitzicht op het kanaal. Het hotel beschikt verder over een restaurant waar lokale maaltijden worden geserveerd.

  Vertoon meer
 • Ankanin'ny Nofy naar Toamasina

  U vaart vandaag via het Pangalanes kanaal in 2,5 uur naar Toamasina (Tamatave). Toamasina was de eerste Franse haven waar vooral pepers, saffraan en vanille werd en wordt verscheept.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  La Veranda - Toamasina

  La Veranda is een eenvoudig hotel met restaurant in de kustplaats Toamasina. Het heeft ruime kamers waarvan sommige een balkon hebben. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer, airconditioning en ...

  La Veranda is een eenvoudig hotel met restaurant in de kustplaats Toamasina. Het heeft ruime kamers waarvan sommige een balkon hebben. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer, airconditioning en een TV. La Veranda heeft een terras waar de maaltijden kunnen worden geserveerd.

  Vertoon meer

  Canal des Pangalanes

  Het Canal des Pangalanes is een kanaal in het oosten van Madagaskar, tussen Farafangana en Mahavelona (bij Foulpointe, ten noorden van Toamasina). Het kanaal ligt parallel aan de kust en vormt een ste ...

  Het Canal des Pangalanes is een kanaal in het oosten van Madagaskar, tussen Farafangana en Mahavelona (bij Foulpointe, ten noorden van Toamasina). Het kanaal ligt parallel aan de kust en vormt een stelsel van meren, lagunes en rivieren die door middel van gegraven vaargeulen met elkaar verbonden zijn. Het is gebouwd tussen 1896 en 1904.
  Omdat het water in het kanaal brak is (zoet en zout) is er een uniek ecosysteem ontstaan langs het Canal des Pangalanes. Het kanaal leent zich uitstekend voor de huidige reiziger. U kunt genieten van de witte stranden en het zwemwater.  De dorpsbewoners gaan met hun traditionele kano's het kanaal op om te vissen. Ze gebruiken het kanaal zo als alle mensen in Madagaskar het kanaal en de rivier gebruiken, dus voor alles.

  Activiteiten
  Zonnen, zwemmen, vissers dorpjes bezoeken, Palmaruin reservaat bezoeken. Boottocht over het kanaal. 
  Het Palmarium reservaat is een geweldige plek om langs wandelpaden het dichte woud te verkennen waar je lemuren zoals de Coquerels kroonsifaka, bonte maki en Aye Aye, en kameleons tegen kunt komen. 

  Lemuren en wildlife
  Lemuren kunt u makkelijk spotten in het Palmaruin reservaat. Kameleons, slangen en kikkers zijn ontelbaar langs het kanaal. De krokodillen zijn grotendeels uitgeroeid door de lokale bevolking, maar met een beetje geluk vindt u er nog een als u met een bootje het kanaal op gaat.

  Seizoen
  Het beste seizoen is van april tot december. Tijdens het regenseizoen januari tot maart kunt u beter niet gaan.

  Vertoon meer
 • Toamasina naar Antananarivo

  Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld van Toamasina voor uw vlucht naar Antananarivo.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  La Varangue - Antananarivo

  Een hidden gem in Antananarivo is La Varangue. Verborgen in de kleine straatjes van het drukke Antananarivo bewaard dit hotel een bijzonder stukje geschiedenis. Namelijk een rij prachtige old-timers o ...

  Een hidden gem in Antananarivo is La Varangue. Verborgen in de kleine straatjes van het drukke Antananarivo bewaard dit hotel een bijzonder stukje geschiedenis. Namelijk een rij prachtige old-timers op de parkeerplaats en het decor van het restaurant is een grote verzameling van oude telefoons en klokken. Naast mooi aangeklede kamers is dit ook een van de beste restaurants van Antananarivo.

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  Omdat de vluchten meestal 's aan het einde van de dag vertrekken heeft u nog alle tijd om de stad te verkennen of uw laatste souvenirs te kopen.

  Vlucht Antananarivo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluc ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.Wij kunnen de aansluitende vluchten

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2024 Indicatieprijs per persoon
Bij 2 personen € 1330,00
Bij 3 personen € 1380,00
Bij 4 personen € 1175,00

! Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 185,00.
! Bovenstaande indicatieprijs is exclusief internationale vluchten, omdat deze afhankelijk zijn van dagvluchten.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Overnachtingen en maaltijden zoals vernoemd
✓ Vervoer in een 4x4-auto of minibusje met Engelssprekende chauffeur
✓ Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
✓ Activiteiten zoals vermeld in de reisbeschrijving
✓ Binnenlandse vlucht van Toamasina naar Antananarivo

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden 
- Visum t.w.v. €35 voor een verblijf van 30 dagen
- Reis- en annuleringsverzekering