Rond de Svalbard Archipel

Oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten

Motorschip MS Spitsbergen Seven Islands Kvitøya Edgeøya
  • Motorschip
  • MS Spitsbergen
  • Seven Islands
  • Kvitøya
  • Edgeøya
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze authentieke reis rond de Svalbard Archipel neemt u in 12 dagen mee rondom het grootste eiland van Svalbard per motorschip Spitsbergen. Het doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied te laten zien. Er staan veel verschillende landingen gepland en u heeft de mogelijkheid om aan verschillende spectaculaire outdooractiviteiten deel te nemen. Ook is de kans groot dat u een ijsbeer kunt spotten, aangezien hier meer ijsberen dan mensen leven. Dit alles ten tijde van de middernachtzon!

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de rond de Svalbard Archipel wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Spitsbergen

    • Nachten

      11

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Spitsbergen

    Het motorschip Spitsbergen is vernoemd naar het kroonjuweel van Arctisch Noorwegen, de Svalbard-archipel en het grootste eiland, Spitsbergen. Hurtigruten heeft een lange geschiedenis van reizen naar S ...

    Het motorschip Spitsbergen is vernoemd naar het kroonjuweel van Arctisch Noorwegen, de Svalbard-archipel en het grootste eiland, Spitsbergen. Hurtigruten heeft een lange geschiedenis van reizen naar Spitsbergen, te beginnen in 1896 met de 'Sportroute'. Na volledige reconstructie sloot motorschip Spitsbergen zich in 2016 aan bij de Hurtigruten vloot. Het schip beschikt over hoge technische normen en over comfortabele, moderne openbare ruimtes en hutten. Het frisse Scandinavische ontwerp van het schip weerspiegelt een kleurenpalet dat is afgeleid van de zee. Het schip is modern, ecologisch vooruitstrevend en er zijn verdere plannen voor verbeteringen die de uitstoot en het brandstofverbruik nog meer zullen verminderen.

    Expeditieteam
    Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Ze hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen. Ze zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

    Technische gegevens
    Bouwjaar: 2009 (verbouwd in 2016)
    Scheepswerf: Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
    Capaciteit: 335 passagiers
    Bedden: 243
    Hutten: 180
    Auto capaciteit: 0
    Gewicht: 7344 ton
    Lengte: 100,54 meter
    Breedte: 18 meter
    Snelheid: 14,5 knopen

    Hutten aan boord
    Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

    Expeditie suites
    - Owners suite (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbed, zitruimte, tv, minibar, balkon)
    - Grand suite (2 personen) – Bovendek (ruim, zitruimte, tv, minibar, balkon)
    - Mini Suite (2 personen) – Benedendek (tweepersoonsbed, tv)

    Superior hutten
    - Bovendek (2-4 personen) (tweepersoonsbed of 4 aparte bedden, tv, beperkt uitzicht)
    - Buitenhut (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbed, tv)
    - Kleinere buitenhut (2 personen) – Boven of Middendek (tweepersoonsbed, tv)

    Binnenhutten
    - Standaard (2 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed, tv)
    - Grotere binnenhut (2 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed tv)
    - Superior binnenhut (tot 4 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed en aparte bedden, tv)

    Buitenhutten
    - Benedendek (2 personen) (stapelbed, tv)
    - Middendek (2 personen) (stapelbed, beperkt zicht)
    - Middendek (3 personen) (aparte bedden, beperkt zicht)
    - Benedendek (2 personen (tweepersoonsbed, tv)

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Oslo & Longyearbyen

    Uw expeditiereis begint 's avonds met een vlucht vanuit Oslo naar Longyearbyen. Geniet voor uw vlucht van de musea, parken en cafés van de Noorse hoofdstad. Wanneer u aankomt in Longyearbyen, zult u een heel andere wereld ontdekken: een klein stadje aan de rand van de enorme arctische wildernis. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor uw overnachting.

    • Nachten

      1

    • Maaltijden

      Ontbijt & Lunch

    • Bijzonderheden

      Transfer

    Oslo

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbi ...

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbij in Oslo. Het klimaat van de stad is trouwens opvallend: over het algemeen is het er droog en zonnig. In de Middeleeuwen heette de stad 'Ásló'. Later veranderde de naam in 'Christiania' (van 1624 tot 1878) en daarna in 'Kristiania' (van 1878 tot 1924). Vanaf 1924 heet de stad definitief Oslo. 
    Vertoon meer
  • Ontdek Longyearbyen

    Na een overnachting kunt u deelnemen aan een excursie om deze unieke stad na de lunch te leren kennen. De machtigde arctische wildernis domineert het leven hier, maar Longyearbyen heeft een levendig cultureel leven en is een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Geniet van de sfeer van deze kleurrijke buitenpost voordat u 's middags aan boord gaat van uw schip.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Noordwest Spitsbergen Nationaal Park

    De noordwestelijke hoek van Spitsbergen bestaat uit prachtige eilanden, fjorden en stranden. Wat u zult gaan zien is afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden. We hopen de Kongsfjorden te kunnen bezoeken. Een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen met machtige gletsjers en ijsbergen waar soms stukken van afbreken en in zee vallen. Een fjord omringd door prachtige bergformaties. We proberen ook de voormalige mijnnederzetting Ny-Ålesund te bezoeken, dat nu een internationaal onderzoekscentrum is. Er zullen waarschijnlijk nog vele andere landingen en kajakmogelijkheden zijn terwijl u verder naar het noorden vaart.

    Kongsfjorden

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanweg ...

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanwege de Britse bedrijvigheid hier. Landschappelijk is het één van de mooiste plekken van de archipel. De gletsjer Kongsbreen grenst op magnifieke wijze aan zee. 

    Vertoon meer
  • Oost-Spitsbergen

    Oost-Spitsbergen heeft de grootste populatie ijsberen van de archipel! U zult het gebied in de zomer verkennen, dat is wanneer ijsberen en hun welpen op jacht gaan naar zeehonden op de ijsschotsen. We hopen dan ook dat u tijdens deze reis één of meer ijsberen zult spotten.

    De Noordelijke IJszee in dit deel van Spitsberen ligt vol met stuifijs. Uiteindelijk hangt het van het zee-ijs af of we de 80ste breedtegraad kunnen oversteken en verder noordwaarts kunnen gaan naar Sjuøyane (Zeven Eilanden).

    Nogmaals, afhankelijk van de zee en de weersomstandigheden op dat moment, zeilt u ten oosten van Nordaustlandet naar Kvitøya, voordat u verder gaat naar Edgeøya, het op twee na grootste eiland van de archipel.

    Seven Islands

    Seven Islands, ook wel Zeven Eilanden (Sjuøyane) in het Nederlands, is het noordelijkste deel van de archipel van Svalbard. Het ligt zo'n 20 km ten noorden van Nordaustlandet. Zoals de naam al zegt, ...

    Seven Islands, ook wel Zeven Eilanden (Sjuøyane) in het Nederlands, is het noordelijkste deel van de archipel van Svalbard. Het ligt zo'n 20 km ten noorden van Nordaustlandet. Zoals de naam al zegt, is dit een groep van zeven eilanden. De drie grootste eilanden zijn Phippsøya, Martensøya, Parryøya. De vier andere eilanden zijn: Nelsonøya, Waldenøya, Tavleøya, Vesle Tavleøya met Rossøy.
    Vertoon meer

    Kvitøya

    Het meest oostelijke eiland van Spitsbergen archipel is Kvitøya. Het eiland is vrijwel geheel bedekt met ijs. De ijskap Kvitøyjøkulen houdt de zaak in zijn greep met een hoogte van 410 m. Alleen in ...

    Het meest oostelijke eiland van Spitsbergen archipel is Kvitøya. Het eiland is vrijwel geheel bedekt met ijs. De ijskap Kvitøyjøkulen houdt de zaak in zijn greep met een hoogte van 410 m. Alleen in het uiterste westen, bij Andréeneset, is een klein strookje land ijsvrij. De Zweedse ballonvaarder Andrée en zijn reisgenoten arriveerden in 1897 na een zware tocht te voet over het ijs op Kvitøya. Hun ballon was tijdens de vlucht naar de Noordpool elders neergestort. Zij stierven op Kvitøya. Hun kamp werd ruim dertig jaar later gevonden door de Noorse Frans Jozef Land-expeditie onder leiding van G. Horn (1930). Ze vonden de lijken, dagboekaantekeningen en fotorolletjes.

    Vertoon meer

    Edgeøya

    Edgeøya is het derde grootste eiland van de archipel. Het eiland kreeg uiteindelijk de naam van de Britse koopman en walvisvaarder Thomas Edge, die in 1624 overleed. Hij ontdekte volgens de Britten h ...

    Edgeøya is het derde grootste eiland van de archipel. Het eiland kreeg uiteindelijk de naam van de Britse koopman en walvisvaarder Thomas Edge, die in 1624 overleed. Hij ontdekte volgens de Britten het eiland. Hessel Gerrits, de Amsterdamse aardrijkskundige, moest zich tevreden stellen met een vermelding door de bekende cartograaf Plancius in 1612: Gerrits Eyland. 

    De oostzijde van het eiland is bedekt met een stevige ijskap (Edgeøyjulen) en haar gletsjers (Stonebreen, Kong Johans Bre) reiken tot aan de Barentszzee. De laatste ijsuitbreiding naar zee vond plaats in 1971. De gletsjer Deltabreen komt uit in een reusachtige lagune (Tjuvfjordlaguna). De Siberische Zeestroom brengt koud water en drijfijs uit het oosten, ook in de zomer. De invloed van de Warme Golfstroom is hier nihil. Dit verklaart de ijzige omstandigheden aan de oostzijde van Edgeøya. Het planten- en dierenleven is hier armer dan in het westen en noordwesten van Spitsbergen. De west- en noordkust van het eiland hebben geen ijskap. Diskobukta, een ruime baai aan de westkust, en het zuidelijke Tjevfjorden zijn rijk aan vogels. Bij en op Edgeøya komen onder meer kleine alken, dikbekkoeten, zwarte zeekoeten, drieteenmeeuwen, kleine rietganzen, brandganzen en ivoormeeuwen voor.

    Vertoon meer
  • Zuid-Spitsbergen Nationaal Park

    Ons doel voor deze dagen is om het zuidelijkste puntje van Spitsbergen te bereiken. De gevarieerde geologie in Hornsund zorgt voor een fotogeniek landschap. IJs dat vroeg in het seizoen in de fjord werd geduwd, trekt ook ijsberen aan die op de ijsschotsen jagen, dus met een beetje geluk kunnen we dit prachtige roofdier zien.

    Hornsund

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige ...

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige fjord waarop grote gletsjers zoals de Stoorbreen, Hornbreen en Hansbreen uitmonden. De bergen maken een sterk alpine indruk. De Hornsundtind, gelegen aan de zuidzijde, is met 1431m de hoogste berg in de omgeving. Langs de fjordkust kan men resten tegenkomen van de vroegere walvisvaart en expedities. 

    Vertoon meer
  • Een bezoek aan de Isfjorden

    We brengen de dag door met het verkennen van de Isfjord, het meest bekende fjordensysteem van Spitsbergen. In de binnenste delen van de Isfjorden verandert het landschap voortdurend. De immense U-vormige valleien, uitgehouwen in de bergen door de gigantische gletsjers die het gebied zo'n tienduizend jaar geleden bedekten, zijn de thuisbasis voor grote populaties van de Svalbard-rendieren.

    Isfjorden

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevi ...

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevinden zich rond Isfjord verschillende grote nederzettingen van Svalbard: Longyearbyen, Barentsburg en Pyramiden.
    Vertoon meer
  • Longyearbyen & Oslo

    Onze terugkeer naar het kleurrijke stadje Longyearbyen betekent het einde van een prachtige reis die ons op slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool bracht. Wij brengen u naar de luchthaven, voor uw terugvlucht naar Oslo (bij de expeditiereis inbegrepen). U komt vroeg in de ochtend aan in Oslo.

    • Bijzonderheden

      Transfer

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

    Vlucht Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 14 - 25 jul 2021 (SBSPI2110) 24 jul - 4 aug 2021 (SBSPI2111) 3 - 14 aug 2021 (SBSPI2112) 13 - 24 aug 2021 (SBSPI2113) 23 aug - 3 sept 2021 (SBSPI2114) 2 - 13 sept 2021 (SBSPI2115) 12 - 23 sept 2021 (SBSPI2116)
vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf
2-persoons binnenhut I € 7.190 € 7.490 € 7.490 € 7.190 € 6.490 € 5.990 € 5.490
2-persoons binnenhut K € 7.480 € 7.795 € 7.795 € 7.480 € 6.745 € 6.220 € 5.695
2-persoons buitenhut AJ € 8.175 € 8.526 € 8.526 € 8.175 € 7.356 € 6.771 € 6.186
2-persoons buitenhut J € 8.175 € 8.526 € 8.526 € 8.175 € 7.356 € 6.771 € 6.186
2-persoons buitenhut A € 8.697 € 9.075 € 9.075 € 8.697 € 7.814 € 7.185 € 6.555
2-persoons buitenhut O € 9.276 € 9.684 € 9.684 € 9.276 € 8.324 € 7.644 € 6.964
2-persoons superior buitenhut QJ € 8.928 € 9.318 € 9.318 € 8.928 € 8.018 € 7.368 € 6.718
2-persoons superior buitenhut YA € 8.928 € 9.318 € 9.318 € 8.928 € 8.018 € 7.368 € 6.718
2-persoons superior buitenhut P € 9.508 € 9.928 € 9.928 € 9.508 € 8.528 € 7.828 € 7.128
2-persoons superior buitenhut U € 9.797 € 10.232 € 10.232 € 9.797 € 8.782 € 8.057 € 7.332
2-persoons suite zonder balkon Q € 11.246 € 11.756 € 11.756 € 11.246 € 10.056 € 9.206 € 8.356
2-persoons suite met balkon MG € 12.520 € 13.096 € 13.096 € 12.520 € 11.176 € 10.216 € 9.256
2-persoons suite met balkon MX € 18.198 € 19.068 € 19.068 € 18.198 € 16.168 € 14.718 € 13.268

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

! De prijzen zijn per persoon in 2021 op basis van een tweepersoons boeking. Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Overnachting in een hotel te Longyearbyen vooraf de expeditiereis (inclusief ontbijt en lunch)
Alle transfers in Longyearbyen, inclusief excursie voordat u aan boord gaat
Vlucht Oslo - Longyearbyen v.v. (economy class)
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
Gebruik van de hottubs van het schip, panoramische sauna en overdekte fitnessruimte
Laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten zijn te leen
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij