Rendiersafari - Inari, Muotka, Nellim, Nangu, Juutua

Bekijk foto's

Met een rendiersafari neemt u deel aan een adembenemende tocht en leert u over de traditionele wijze van de Sami. De rendieren zijn sterk, betrouwbaar en beschikken over een goed uithoudingsvermogen. Op de rendierfarm worden ze met respect en liefde verzorgd en gevoerd. 

Wilderness Hotel Nellim
» Een bezoek brengen aan de rendier farm (2 uur)
Per auto of in een slede achter de sneeuwscooter, wordt u naar de rendierfarm gebracht. Hier zult u de herder en zijn rendieren ontmoeten. Misschien is er zelfs de mogelijkheid om de rendieren te voeren. Ook zult u een bezoek brengen aan de Kerk van Nellim.
» Een sneeuwscootertocht inclusief bezoek aan een rendierfarm (5 - 6 uur)
Een gegidste sneeuwscootertocht die in het teken staat van meer over de Sami cultuur te leren.  De rendier herder heet u welkom op zijn boerderij en de gids vertelt u over het leven van de Sami. U mag de rendieren voeren. Hierna zult u  bij een open vuur lunchen. Gedurende de terugreis zult u stoppen bij de Kerk van Nellim, de Russische grens, en u krijgt de kans om te ijsvissen! .

Wilderness Hotel Inari
» Een bezoek brengen aan de rendier farm (2,5 uur)
Per auto wordt u naar de rendierfarm gebracht. Hier zult u de herder en zijn rendieren ontmoeten. Bij de rendierfarm leert u meer over het leven van de rendieren. Misschien is er zelfs de mogelijkheid om de rendieren te voeren.

Wilderness Hotel Nangu

» Husky en rendierdag in Nellim (7 uur, waarvan 2 uur hondensledetocht)

Na een transfer (45 km) wordt u naar het dorpje Nellim gebracht. Hier zult u een hondensledetocht maken. De hondensledetocht is in de omgeving van het Inari meer. Eerst maakt u kennis met de husky's en krijgt u instructies over hoe u de slede moet besturen. U zal na de lunch naar de rendierfarm worden gebracht waar u kennis maakt met de herder en zijn rendieren. U krijgt ook de kans om rendieren te voeren!

Wilderness Hotel Muotka
» Een sneeuwscootertocht inclusief bezoek aan een rendierfarm (4 - 5 uur)
Een gegidste sneeuwscootertocht die in het teken staat van meer over de Sami cultuur leren. De rendier herder heet u welkom op zijn boerderij en de gids vertelt u over het leven van de Sami. U mag de rendieren voeren en zelfs een korte sledetocht maken. U krijgt gedurende de dag een kopje soep.

Wilderness Hotel Juutua
» Een bezoek brengen aan de rendier farm (2 uur)
Wat eet een rendier in de bergen in de winter? Hoe voelt de snuit van een rendier? Hoe overleeft een rendier buiten bij -45 graden Celsius? Het is tijd om erachter te komen! Vandaag ontmoet u een lokale rendierherder en zijn rendieren. Dat bezoek is een van de beste herinneringen voor onze bezoekers. Op de rendierboerderij leert u interessante informatie over de rendieren en het leven van een rendierherder en de Sámi-cultuur. Deze begeleide tocht wordt met de auto gemaakt.

! Toeslag voor alleengebruik sneeuwscooter bij de sneeuwscooterdag incl. bezoek rendierfarm is € 100

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Lapland reis Finland Arvid incl. activiteiten

Ervaar met reis Arvid een adembenemend wit Fins Lapland met minimaal 1 meter sneeuw: een fantastische ervaring inclusief activiteiten!

 • Fins Lapland
 • Noorderlicht
 • Meerdere activiteiten
 • 7 dagen
 • nov - mrt
 • Vanaf € 2670

Fins Lapland reis Arvo incl. activiteiten 5 dagen

Een 5-daagse reis naar Fins Lapland. Deze reis is inclusief activiteiten en volpension.

 • Fins Lapland
 • Hondensledetocht
 • Rendieren
 • 5 dagen
 • nov - mrt
 • Vanaf € 2020