Reis Ama: Zuid-Afrika anders dan anders - Natuur

Zuid Afrika anders - Natuur

Addo Elephant NP Drakensbergen Valley of Desolation Karoo NP Golden Gate Highlands NP
 • Addo Elephant NP
 • Drakensbergen
 • Valley of Desolation Karoo NP
 • Golden Gate Highlands NP
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Tijdens Reis Ama: Zuid-Afrika anders dan anders - Natuur van 21 dagen bezoekt u onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen, terwijl u ook de onbekende Karoo en de Provincie Oostkaap, de geboortegrond van Nelson Mandela bezoekt. Als u een reis wenst die wat meer gericht is op het zien van wild, kunnen we dit natuurlijk aanpassen.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan indien nodig aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en stellen graag uw rondreis op maat samen!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Johannesburg

  U komt aan op het vliegveld van Johannesburg en wordt per transfer naar uw accommodatie gebracht. U wordt ontvangen door één van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer

  Johannesburg

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken: 1. Apartheidsmuseum Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van ...

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum
  Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Voordat u het museum binnenkomt, wordt u al geconfronteerd met rassenscheiding.

  2. Soweto
  Soweto (SOuth WEstern TOwnship) is wellicht de bekendste township van Zuid-Afrika. Het is ongeveer 120 km bij 100 km lang. Het ligt ongeveer 15 km van Johannesburg verwijderd, maar is nu een stad in de stad geworden met 4 miljoen inwoners. Een mooie manier om Soweto te ontdekken is via de Soweto Bicycle tour. Onder leiding van een gids. Je komt onder anderen bij Hector Pieterson Museum en het huis van Mandela.

  3. Hop on Hop off
  U kunt er voor kiezen om Johannesburg op eigen gelegenheid te ontdekken, maar om er zeker van te zijn dat u alles ziet kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Hop on Hop off sightseeing Johannesburg tour. Er is één route die uitgebreid kan worden met een interessante Soweto tour.

  4. Gold Reef City
  Het pretpark Gold Reef City geeft u een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub, theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar men met een treintje maar liefst 220 m onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar kan worden gezien hoe goud wordt gegoten.

  5. Mabobeng
  Johannesburg heeft een fikse reputatie, maar het district Maboneng is relatief veilig. Rondom Fox Street vind je een volwaardige hipster enclave waar street art, galeries, kunsthotels, vintage winkels en eettentjes het straatbeeld bepalen.

  6. Carlton Centre
  Het Carlton Centre was met zijn 50 verdiepingen lange tijd het hoogste gebouw van heel Afrika. In de top zit een uitkijkplatform vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving.

  7. MuseuMAfrica - Newton
  Het kloppende culturele hart van Johannesburg is Newtown. In de voormalige groenten- en fruithallen is het MuseuMAfricA gevestigd. Je leert er alles over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de bijdrage daaraan van de verschillende bevolkingsgroepen.

  8. Cradle of Humankind
  Op een dik uur rijden van Johannesburg (of Pretoria) ligt Cradle of Humankind. Tenminste, zo heette het voorheen. Nu staat het bezoekerscentrum (ook hotel/conferentie/restaurant) op de kaarten en borden ook vermeld als Maropeng. Het is een leuk informatief, educatief en interactief museum.

  Vertoon meer
 • Johannesburg naar Golden Gate National Park

  De reis van gaat van Johannesburg naar het Golden Gate Park. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit camp is een kleine winkel aanwezig en het restaurant is bij het hotel op 300 meter afstand.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponerende ...

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponerende Brandwag rots.
  In het camp staan rondavels met elk een dubbel of twee eenpersoonsbedden, badkamer(douche) en keuken met basis uitrusting.
  En er is het Noord-Brabant Farm House, goed bewaard gebleven boerderij met keuken en badkamer mogelijkheden, een tweeslaper, een slaapbank en 3 eenpersoonsbedden. Faciliteiten verder op het park aanwezig voor algemeen gebruik. Een bar bij het hotel. Er is een winkeltje, zwembad en een restaurant.

  Vertoon meer
 • Golden Gate National Park naar Lesotho (noord)

  De reis gaat, voordat u Lesotho binnenrijdt, voornamelijk door de Free State. Lesotho werd in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. Vanuit de overnachtingsplaats Maliba Lodge kunt u mooie wandelingen maken door de bergen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Maliba Lodge - Lesotho

  De Mountain Lodge is een grote exclusieve chalet. Alle zes chalets hebben een eigen bad, open haard en veranda. De vier Maliba River Lodges hebben vier slaapkamers voor max. 8 personen, zijn ingericht ...

  De Mountain Lodge is een grote exclusieve chalet. Alle zes chalets hebben een eigen bad, open haard en veranda. De vier Maliba River Lodges hebben vier slaapkamers voor max. 8 personen, zijn ingericht voor self-catering en hebben utizicht op de rivier. De Riverside hutten zijn rondavels voor twee personen met Queensize bedden en een badkamer ensuite. De Mountainside Retreat is een twee persoonskamer met een badkamer ensuite.

  Maliba Lodge Lesotho heeft verder nog een spa, een Kids Club en een 5-sterren restaurant. Ook is er een eigen natuurlijke zwembad dat op minder dan 50 meter van de chalets is gelegen. Het ligt in een privé natuurlijke omgeving met lounges, parasols en handdoeken. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn: wandelen, paardrijden, culturele bezoeken en 4×4 avonturen.


  Vertoon meer
 • Lesotho (noord) naar Lesotho (zuid)

  U reist naar uw volgende accommodatie in Lesotho waar u weer 2 dagen verblijft. Malealea werkt nauw samen met de lokale bevolking waardoor u goede mogelijkheden heeft om de Basotho bevolking te leren kennen. U reist door het prachtige Lesthoho met zijn eigen typische sfeer. Geniet van alles wat u onderweg tegenkomt.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Malealea Lodge - Lesotho

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.Malealea Lodge heeft verschillende accommodaties. Va ...

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.
  Malealea Lodge heeft verschillende accommodaties. Van rondavels tot  slaapkamers allemaal met badkamer en suite. Verder zijn er nog hutten met gemeenschappelijke faciliteiten. en er is nog een camping.

  Vertoon meer
 • Lesotho (zuid) naar Graaff Reinet

  In Nieu Bethseda (45 km verwijderd van Graaff Reinet) bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen. Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en is een bezoek meer dan waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Ook kunt u vanuit hier naar de Valley of Desolation.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De geschie ...

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De geschiedenis van Ganora overspant zich over 270 miljoen jaar en biedt een schat aan fossielbeddingen en muurschilderingen van Bushmen. De gasten kunnen kiezen tussen self-catering of het eten van de aangeboden maaltijden op de boerderij. Enkele activiteiten dat u kunt doen zijn het spotten van vogels, mountainbiken, 4x4 tochten en meerdere wandelingen en bergbeklimmingen.

  Vertoon meer

  Addo Elephant National Park

  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de wegen zijn er ook goed begaanbaar ...

  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de wegen zijn er ook goed begaanbaar, u vindt er de Big 5 en het park is ook nog malariavrij. Een bezoek aan Addo Elephant Park is goed te combineren met het rijden van de Tuinroute.

  Geschiedenis van Addo Elephant Park
  Het natuur- en wildpark Addo Elephant Park ligt aan de Garden Route op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth in de Oostkaap-provincie en is één van de biologisch meest diverse parken ter wereld. Het park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie, omdat het Addo Elephant Park vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Genten en kleinere carnivoren.  

  Het park is onderdeel van de SAN Parks (South African National Parks) en is nu het derde grootste nationale park in Zuid-Afrika. SAN Parks is de belangrijkste natuurbeschermingsorganisatie van het land en is door de nationale overheid verplicht gesteld de beschermde gebieden van Zuid-Afrika uit te breiden. Addo Elephant Park was van origine een klein park maar heeft zich reeds verder uitgebreid om een breed scala aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora te behouden.

  Dagbezoekers
  Indien u een dag het park wil bezoeken hoeft u niets te reserveren, tenzij u deel wilt nemen aan georganiseerde activiteiten. Zo kunt u er onder meer dieren in het wild bekijken vanuit uw eigen voertuig, begeleide gamedrives maken, paardrijden, wandelen over de aangelegde wandelpaden, naar de vogelkijkhut en naar de PPC Discovery Trail. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken naar de afgelegen delen van het park - de Zuurberg Mountains, Kabouga, Darlington Dam en Woody Cape. Het gebruik van drones binnen (en over) de nationale SAN Parks is ten strengste verboden.

  Kantoor- en gatetijden
  De receptie van het hoofdkamp is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 uur en de receptie van Matyholweni is dagelijks geopend van 07:00 tot 17:00 uur, terwijl de gate is geopend tot 18:30 uur. Indien u aankomt met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth dient u dus op tijd bij de gate te zijn als u verblijft in het park.

  Overnachten in Addo
  Het populaire hoofdkamp in het noorden van het park biedt diverse accommodaties aan zoals chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Uniek aan het kamp is het uitkijkpunt op de waterplaats dat zich in het kamp bevindt en dat 's nachts verlicht is. Daarnaast heeft het kamp een ondergrondse schuilplaats in de buurt van de waterplaats, wat het mogelijk maakt om de dieren van dichtbij te bekijken.

  Check-in en check-out tijden
  De check-out tijd voor gasten met caravan en tenten is 12:00 uur. De check-in tijd voor alle accommodaties is 14:00 uur en de check-out tijd is voor alle accommodaties 10:00 uur.

  Vertoon meer
 • Kirkwood naar Cintsa

  Vandaag reist u door de Oostkaap. Via de studentenstad Grahamstown en Bisho komt u weer aan de kust bij Cintsa. U kunt hier heerlijk luieren, of andere strand activiteiten ondernemen aan de kust van de Indische Oceaan. U kunt hier door middel van een excursie kennis maken met de echte Xhosa-cultuur.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Buccaneers - Chintsa West

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uitzic ...

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uitzicht op zee. De Safaritenten zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Op loopafstand zijn er gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Er is een bar, een zwembad, een restaurant met lekkere pizza's en een Buccaneers pub.

  De volgende activiteiten kunnen er worden gedaan: paardrijden langs het strand, safari/game drives, fietsen en surfen.

  Vertoon meer
 • Cintsa naar Lusikisiki

  Deze dag komt u door de provincie Oostkaap, hier wonen voornamelijk Xhosa. Dit is ook de geboortegrond van Nelson Mandela. U rijdt onder andere door Qunu en Mhtata. Vandaag is een redelijke dagafstand naar Mbotyi, bij Lusikisiki. U heeft in de morgen eventueel nog tijd om met een gids de omgeving van Mhtata te bekijken en iets meer te weten te komen over het leven van Nelson Mandela, maar ook de omgeving van Mbotyi River Lodge is interessant genoeg om hier op tijd te zijn. Vanuit Mbotyi kunt u schitterende wandelingen maken naar mooie watervallen. Deze kunt u ook bezoeken met een 4x4 of te paard. Ook kunt u hier prettig relaxen aan het zwembad of op het strand.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Mbotyi River Lodge Lusikisiki

  Mbotyi River Lodge is een lodge aan de Wild Coast van de Oostkaap van Zuid-Afrika. Ervaar de legendarische, gastvrijheid en de warme sfeer. Wordt lid van de Mbotyi familie die jaar na jaar terugkeren ...

  Mbotyi River Lodge is een lodge aan de Wild Coast van de Oostkaap van Zuid-Afrika. Ervaar de legendarische, gastvrijheid en de warme sfeer. Wordt lid van de Mbotyi familie die jaar na jaar terugkeren naar de ultieme stressvrije vakantie.
  Het terras en de gazons van het hotel zijn ruim van opzet en er is een zwembad. De speelzaal met 360 graden uitzicht heeft pooltafels, tafeltennis, darts en nog veel meer. De Long Bar is de plek waar menig vriendschap is gevormd, waar de vissers sterke verhalen over de vangst vertellen. Mbotyi ligt in het hart van Pondoland waar men de ware Pondo cultuur en de warmte en vriendelijkheid van deze lieve mensen ervaart. Wandel langs de heuvels en valleien van het dorp met een lokale gids/tolk, ontmoet de lokale mensen, breng een bezoek aan een Sangoma of een shebeen.
  U  rijdt naar Mbotyi door een van de prachtige Magwa theeplantages. Deze staat bekend als een van 's werelds grootste theeplantages. De immer groene thee struiken, kleuren de glooiende heuvels en worden omringd door de massale Eucalyptus bomen.
  Mbotyi ligt 26 km van Lusikisiki. Er is geen noodzaak voor een 4 wiel aangedreven voertuig op de 19 km van grind die moet langzaam worden onderhandeld. Geniet van de mooie rit
  Mbotyi River Lodge heeft een prachtig uitzicht op zee en de lagune. Elke kamer heeft z’n eigen unieke uitzicht en sfeer. Of u nu de voorkeur geeft de rustieke rieten of de blokhutten, de kamers zijn comfortabel, luxe en gezellig met en-suite badkamer. De 12 opgewaardeerd blokhut kamers beschikken over airconditioning, televisie en een koelkast.
  We hebben verschillende interleading kamers voor families, elk met eigen faciliteiten. Alle kamers hebben een balkon of patio waar gasten kunnen zitten en hoor het gerommel van de oceaan of de roep van de visarenden, terwijl u geniet van het uitzicht op het bos, zee of de lagune.
  Activiteiten:
  Wandelingen onder leiding van een gids zijn erg populair en picknickmanden kunnen worden verzorgd.
  Kanovaren, vissen, paard rijden, mountainbiken, vogels kijken.
  Ook kan men met een safari naar de watervallen onder leiding van een gids.
  Zwemmen kan in de warme Indische Oceaan of in het schitterende zwembad bij de Lodge.
  Watervallen: Mbotyi heeft een overvloed aan spectaculaire watervallen, sommige stromen in smalle kloven meer dan 100 meter diep, anderen over de rand van een klif. Er zijn watervallen waar men naar toe kan wandelen, zoals de bekende Waterval Bluff, die rechtstreeks in de Indische Oceaan valt.

  Vertoon meer

  Geschiedenis van Nelson Mandela

  Nelson Mandela Er valt zeer veel te vertellen over Nelson Mandela. Met name "het Rivoniaproces " was een keerpunt in zijn leven. Het boek en de film "A long way to Freedom" zijn bekend. Nelson Rolihla ...

  Nelson Mandela

  Er valt zeer veel te vertellen over Nelson Mandela. Met name "het Rivoniaproces " was een keerpunt in zijn leven. Het boek en de film "A long way to Freedom" zijn bekend. Nelson Rolihlahla Mandela geboren in Mvezo, 18 juli 1918 en gestorven op 5 december 2013 in Johannesburg was een Zuid-Afrikaans anti-apartheidsstrijder en politicus. Vanaf 1944 was Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak van het ANC werd hij in 1963 opgepakt en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf opgelegd. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd. Samen met president F.W. de Klerk kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor "hun inspanningen voor het vreedzaam einde van het apartheidsregime en het leggen van de funderingen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika".

  Mthatha
  In Mthatha staat het Nelson Mandela museum. U kunt hier zelf rond lopen maar mooier is het om de tour met een gids te maken. De gids kan verhalen vertellen zodat de foto's meer gaan leven.  Mthatha staat bekend als een echte zwarte stad. U zit hier midden in het echte Xhosa gebied. 

  Qunu
  Qunu is een klein 'rural village' in de Oostkaap van Zuid-Afrika in het gebied van de Xhosa stam. Het is vooral bekend als het dorp waar de voormalig Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela is opgegroeid en begraven. Zimisele Gamakhulu(gids) in Qunu kan u veel vertellen over de omgeving en het leven van Nelson Mandela en biedt ook tours aan indien u hierin geïnteresseerd bent.
  Hij gaat met u mee in uw auto en laat u zien waar Nelson Mandela is opgegroeid, waar hij naar school ging. Hij laat u de hele omgeving zien van kerk, bomen waar de wijze mannen onder vergaderden. Verder het graf waar hij nu is begraven.  
  Vertoon meer
 • Lusikisiki naar Underberg

  Vandaag is een relaxte dag en hebt u voldoende tijd om te genieten van de Drakensbergen voordat u naar Underberg doorrijdt. Misschien heeft u nog even tijd om de oude missiepost bij Reichenau te bezoeken. Vanuit Underberg zou u een schitterende 4x4-rit naar de Sani Pass in Lesotho kunnen maken. Dit is een geweldige ervaring. De route is niet met uw eigen auto te rijden of u moet een 4x4-auto hebben en ervaring moeten hebben deze te rijden. Deze excursie duurt ongeveer 6 uur. U gaat met gids in een 4x4 naar de top van de Sani Pass op 2800 meter hoogte. Hierna neemt de gids u nog mee naar een dorp waar u kunt kijken hoe men daar leeft.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Cedar Garden - Underberg

  Cedar Garden is een Guesthouse omringd door een grote tuin in het populaire dorp Underberg aan de voet van de Drakensberg. Cedar Garden heeft de mogelijkheid om er op basis van self catering te verbli ...

  Cedar Garden is een Guesthouse omringd door een grote tuin in het populaire dorp Underberg aan de voet van de Drakensberg. Cedar Garden heeft de mogelijkheid om er op basis van self catering te verblijven maar men kan ook boeken op basis van B&B. De plaats Underberg is dè plaats om de Zuidelijke Drakensberg te ontdekken en dan met name de Sani Pass naar Lesotho met de hoogste pub van Afrika op 28774 meter hoogte. Het dorp Underberg is niet groot maar heeft diverse restaurants en een internet café. Naast een mooie 4x4-rit over de Sani Pass (Let op: dit dient u wel van tevoren te boeken!) kunt u hier ook vissen, wandelen, mountainbiken en paardrijden.

  Vertoon meer

  Sani Pass

  De Sani Pass is de hoogste pas van Lesotho en leidt u naar het dak van Zuid-Afrika. Ooit is de pass aangelegd als handelsroute, waar men met pakezels de bergpas overging, tegenwoordig zie je vooral de ...

  De Sani Pass is de hoogste pas van Lesotho en leidt u naar het dak van Zuid-Afrika. Ooit is de pass aangelegd als handelsroute, waar men met pakezels de bergpas overging, tegenwoordig zie je vooral de vrachtwagens vanuit Lesotho en de toeristen. De weg is nog steeds onverhard en met haarspeldbochten, bergrotsen en fenomenale uitzichten op ruim 2800 meter hoogte. Op een hoogte van 2865 meter bevindt u zich vaak midden in de wolken. U heeft hier werkelijk fantastische panorama’s wanneer de wolken zijn opgetrokken. U ziet de Umkhomazana River in het noorden en de dramatische kliffen in het zuiden. De Sani Pass is de enige weg van Zuid-Afrika naar Lesotho. U kunt er in alle richtingen wandelingen maken en u kunt er paardrijtochten maken. De Sani Pass bevindt zich aan de oostgrens van Lesotho in KwaZulu-Natal. Die bereikt u via de R617 waarna u rechtsaf slaat bij Underberg. 
  De Sani Pass kan tot nu toe alleen door ervaren 4x4-rijders worden gereden. Vanuit Underberg zijn diverse bedrijven die deze 4x4-ritten organiseren.

  Vertoon meer
 • Underberg naar de Drakensbergen (noord)

  U verlaat de omgeving van Underberg en maakt een mooie rit naar de meer in het noorden gelegen gedeelte van de Drakensbergen. U zou in Howick de Howick Waterval nog kunnen bezoeken. Deze is zeker de moeite van een bezoek waard en/of het Nelson Mandela monument. In de Drakensbergen heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San-rotstekeningen te bezoeken. U kunt overwegen om een canopy tour te maken voordat u Howick gaat verlaten.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Didima Camp - Drakensberg

  Het luxe Didima Camp is gelegen in de Cathedral Peak Vallei en biedt prachtige uitzichten op de bergtoppen van de Drakensbergen. Didima Camp heeft 62 tweepersoons luxe chalets en twee vierpersoons ch ...

  Het luxe Didima Camp is gelegen in de Cathedral Peak Vallei en biedt prachtige uitzichten op de bergtoppen van de Drakensbergen. Didima Camp heeft 62 tweepersoons luxe chalets en twee vierpersoons chalets. De tweepersoons chalets staan rug aan rug. Met een tussendeur kunnen ze omgebouwd worden in een vierpersoons chalet met zelf verzorgende voorzieningen. De twee vierpersoons chalets hebben twee slaapkamers, een badkamer, een diner/lounge gedeelte en een keuken. Elke accommodatie heeft een satelliet TV en een open haard.

  De volgende faciliteiten zijn er: een restaurant, een bar, een open haard, zwembad en tennisbanen en een gezellige lounge. Ook is er een winkel voor kruidenierswaren en curiosa. U kunt ook een bezoek brengen aan het San Rock Art centrum en krijg een fascinerende kijk op de kunst en de cultuur van de San. Het heeft audiovisuele presentaties en een gereconstrueerde grot bedekt met reproducties van actuele San Art.

  Vertoon meer

  uKhahlamba-Drakensberg Park

  Het uKhahlamba-Drakensberg Park is een mondiale schat doordat het één van de plaatsen is met de meeste rotsschilderingen ter wereld is: meer dan 550 bekende plaatsen met rotsschilderingen van de San ...

  Het uKhahlamba-Drakensberg Park is een mondiale schat doordat het één van de plaatsen is met de meeste rotsschilderingen ter wereld is: meer dan 550 bekende plaatsen met rotsschilderingen van de San. Het gebied bestaat uit twee parken en meerdere andere reservaten, het Giant's Castle en het Royal Natal National Park.
  Het park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst sinds december 2000 (waardoor het de erkenning kreeg als ware smeltkroes van erfgoed en schoonheid) en heeft spectaculaire topografische kenmerken, zoals het Amfitheater, een 4 km halvemaanvormig verhoging van basalt van 1.800 meter hoogte, Cathedral Peak en het Giant's Castle plateau.

  Historie
  Er zijn zeer veel rotstekeningen. Volgens antropologen bevinden zich hier de beste voorbeelden ter wereld in meer dan 40.000 schilderingen. Deze schilderingen worden als uniek beschouwd omdat ze de vroegste voorbeelden van rotskunst zijn waarin voor het eerst kleur en dimensie werden geïntroduceerd. Men neemt aan dat er nog meer plaatsen zijn die nog niet ontdekt en in kaart gebracht zijn. Gedurende duizenden jaren hebben de jager en verzamelaars van de San, de inheemse bewoners van zuidelijk Afrika, in deze bergen geleefd en de muren van de grotten en overhangende rotsen waar zij woonden beschilderd met een pracht aan schilderingen die licht werpen op zowel de dagelijkse als de spirituele rituelen. Een bezoek aan de rotsschilderingen in het gezelschap van een plaatselijke beheerder is een must die de moderne bezoeker met gevoel voor historie zal inspireren. Sommige van de latere schilderingen laten het conflict in de 19e eeuw zien tussen de San, de Afrikaanse veehouders en de blanke kolonisten, dat resulteerde in de uiteindelijke verdwijning van de San-bevolking.

  Wandelen
  Maak een dagwandeling, of zelfs een nachtwandeling, om het best te genieten van het uKhahlamba-Drakensberg Park. Verken steile rivierdalen, inheems kreupelhout en schitterende rotspoeltjes en bewonder het spektakel van de Thugela Waterval, de tweede hoogste waterval ter wereld. Zwerf door de golvende, hoog gelegen graslanden met hun prachtige zomer- en winterkleuren en schitterende lentebloemen op de steile hellingen van de Little Berg, en kijk uit over de lappendeken van vergezichten van het koninkrijk van de Zoeloes ver in de diepte. Of ga gewoon ergens zitten om het majestueuze landschap in je op te nemen vanuit het comfortabele rest camp in de heuvels.

  Wildilfe
  Het park staat niet speciaal bekend om zijn wild, hoewel er talloze antilopen alsmede jakhalzen, bavianen en andere dieren kunnen worden gezien. Er nestelen hier de zeldzame lammer gieren.

  Het is malariavrij.

  Vertoon meer
 • Drakensbergen

  U reis verder naar het noorden en verblijft hoog in de bergen bij Witsieshoek. Vanaf hier kunt u met een gids een schitterende wandeling maken naar de Sentinel Peak. U heeft op de heen of terug weg ook de mogelijkheid om het Golden Gate park nogmaals te bezoeken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Witsieshoek Mountain Lodge - Noordelijke Drakensbergen

  Witsieshoek Mountain Lodge is gelegen aan de voet van de Sentinel Peak in de Drakensberg. Het heeft rustige accommodaties voor gezinnen, wandelaars en grote of kleine groepen. De lodge biedt een spec ...

  Witsieshoek Mountain Lodge is gelegen aan de voet van de Sentinel Peak in de Drakensberg. Het heeft rustige accommodaties voor gezinnen, wandelaars en grote of kleine groepen. De lodge biedt een spectaculair uitzicht aan alle kanten! Er zijn drie soorten accommodaties beschikbaar: de rustieke rondavel bungalows, de onlangs gerenoveerde en exclusieve chalets met uitzicht op de Sentinel Peak en de hutten voor de wandelaars. Witsieshoek Mountain Lodge is een goede uitvalsbasis voor wandelingen en zwaardere bergtochten. U verblijft hier op basis van B&B, met een ontbijtbuffet in het pittoreske restaurant.

  Vertoon meer
 • Drakensbergen naar Johannesburg

  Vandaag verlaat u Zuid-Afrika voor uw vertrek terug naar Nederland. U heeft voldoende tijd om naar Johannesburg terug te rijden.

  Vlucht Johannesburg - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2024 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Gehele jaar € 2375,00


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Accommodaties en maaltijden zoals vermeld
✓ Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C
✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika
✓ Entreekosten van Golden Gate Highlands National Park en Drakensbergen

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekering