De Panoramaroute is één van de prachtigste autoroutes van Zuid-Afrika en is zeker een ‘must see’ als je op vakantie gaat naar het noordoostelijk deel van dit prachtige land.

Start van mijn reis
In 2012 heb ik deze route voor de eerste keer mogen rijden en toen ik 4jr later het geluk had om weer naar Zuid-Afrika te gaan wilde ik, door de overweldigende ervaring van 2012, deze nogmaals rijden.

Enkele hoogtepunten
Langs deze route vind je verschillende natuurverschijnselen, waaronder de Blyde River Canyon die 800mtr diep is. Als je de route van zuid naar noord rijdt dan kom je eerst langs de Pinnacle, een rotsformatie die 30mtr boven het dichtbegroeide bos uitsteekt in een kloof met een fantastisch uitzicht. Vervolgens rijd je langs meerdere watervallen waaronder de Berlin Falls en de Lisbon Falls, die bijna 100mtr hoog is.

The Pinnacle

Berlin Falls

God’s Window is één van de bekendste uitzichtpunten op de Panoramaroute en bij helder weer kun je hier kilometers ver kijken. Overal langs de route vind je voldoende parkeerplaatsen, plekjes om te lunchen en marktjes waar de lokale bevolking hun, veelal handgemaakte en kleurrijke, souvenirs verkopen. Het is zeker de moeite waard zo’n marktje te bezoeken.

God's Window

Lokale markt langs de Panoramaroute