Noors Lapland reis Asin

Met dagelijks vertrek

Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Een 5-daagse Noors Lapland reis Asin met verschillende activiteiten in de unieke omgeving van Noors Lapland in Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge. Denk hierbij aan activiteiten zoals een rendiersledetocht en Sami ervaring, een sneeuwscootertocht en een hondensledetocht. Maar ook een activiteit die in het teken staat van het Noorderlicht. Daarnaast kunt u tijdens uw verblijf in het hotel vrij gebruik maken van sneeuwschoenen. U verblijft daarnaast ook een nacht in het ijshotel!

Noord Lapland reis Asin hoogtepunten:

 • Sneeuwscootersafari
 • Hondensledetocht
 • Rendiersledetocht en sami ervaring
 • Noorderlichtsafari
 • IJshotel

Let op; vluchten naar Alta zijn niet altijd mogelijk op 1 dag, het kan dus voor komen dat u voor of na de reis nog een nachtje in Oslo dient te verblijven. Uiteraard kunnen we u daar verder bij van dienst zijn.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Dag 1-4:

  Bij aankomst in Alta wordt u met een transfer (ongeveer 30 minuten) naar Arctic Wilderness Lodge gebracht.

  U heeft tijdens deze dagen de volgende activiteiten:
  - sneeuwscootersafari
  - hondensledetocht
  - rendiersledetocht en sami ervaring
  - noorderlichtsafari
  - vrij gebruik van sneeuwschoenen

  Het totale pakket is incl. 3x lunch en 3x een 3 gangen diner. U verblijft 3 nachten in Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge en 1 nacht in het ijshotel. Uiteraard is het ook mogelijk om 4 nachten in de Lodge te verblijven indien u niet in het ijshotel wenst te verblijven.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt, lunch en diner

  • Activiteiten

   Sneewscootertocht
   Rendiersledetocht en sami ervaring
   Hondensledetocht
   Sneeuwschoenwandelen
   Noorderlichtsafari

  • Bijzonderheden

   incl transfer

  Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge

  Sorrisniva Arctic Wilderness lodge is een eersteklas Arctische bestemming gelegen aan de oevers van de beroemde Alta-rivier op 70° noorderbreedte in het hoge noordpoolgebied van Noorwegen.Accommodati ...
  Sorrisniva Arctic Wilderness lodge is een eersteklas Arctische bestemming gelegen aan de oevers van de beroemde Alta-rivier op 70° noorderbreedte in het hoge noordpoolgebied van Noorwegen.

  Accommodatie
  Sorrisniva opende Arctic Wilderness Lodge in oktober 2021. De nieuwe lodge met 24 suites is gebouwd net buiten Alta. De lodge stelt Sorrisniva in staat om hun traditionele ijshotel en wildernisactiviteiten aan te vullen met premium suite-accommodatie het hele jaar door, samen met nieuwe lounge- en restaurantruimtes. De ontwikkeling zal een unieke Arctic Wilderness Lodge-ervaring creëren voor gasten die het traditionele Sorrisniva seizoensaanbod willen ervaren, terwijl ze verblijven in een eersteklas lodge.

  » River room: Deze 17 kamers zijn 30 vierkante meter en ontworpen met panoramische ramen die tot het plafond reiken om het uitzicht over de rivier en de lucht te maximaliseren. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en een eigen balkon.

  » River suite: Upgrade uw ervaring bij Sorrisniva door te verblijven in een van de 5 River Suites. Deze suites van 36 vierkante meter bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een verhoogd panoramisch uitzicht over de rivier en de skyline door de uitgestrekte glazen voorgevel en plafond. Uw suite heeft een eigen balkon en een bad waarin u kunt ontspannen na het genieten van diverse buitenactiviteiten.

  » Executive suite: de Executive Suite is een suite van 57 vierkante meter op de eerste verdieping en biedt een combinatie van een grotere slaapkamer, woonkamer, een balkon en een ensuite met douche en bad. Het uitzicht vanuit deze suite maakt gebruik van de panoramische ramen in zowel kamers als plafonds.

  » Ulrik Wisløff suite:
  de Ulrik Wisløff suite biedt net dat beetje extra voor uw speciale verblijf in Sorrisniva. Gelegen op de eerste verdieping in de noordelijke hoek. Deze 62 vierkante meter grote tweekamersuite biedt een spectaculair uitzicht vanuit de slaapkamer, woonkamer en beide balkons. De suite is overal ontworpen met grote ramen die doorlopen tot in de plafonds. 

  Omgeving
  Het noorderlicht spotten staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Deze Lodge heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen zien. Tijdens uw verblijf kunt u meerdere activiteiten doen zoals sneeuwscootertochten, rendiersafari en Sami beleving, ijsvissen, noorderlichtsafari, hondensledetocht of ga mee met een rivierbootsafari.

  Vertoon meer
 • Dag 4-5:

  U heeft de mogelijkheid om een nacht in het ijshotel te slapen. Dit hotel wordt elke winter opgebouwd naast het warme hotel waar u al 3 nachten heeft geslapen. Indien u dit niet wenst kunt u ook 4 nachten in de Wilderness Lodge slapen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt, lunch en diner

  • Bijzonderheden

   incl transfer

  IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo Hotel *

  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijk ...
  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden.

  Accommodatie 
  Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit de receptie met souvenirwinkel, een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, 2 hottubs en een sauna. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm. In de avond kunt u in één van de twee restaurants vanaf 20.30 uur dineren, hier heeft u de keuze uit buffet of a la carte.

  Omgeving 
  Het spotten van het noorderlicht staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Sorrisniva Iglo Hotel heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen spotten. Het hotel biedt verschillende activiteiten aan: sneeuwscootertochten, rendiersafari en Sami beleving, ijsvissen, noorderlichtsafari, hondensledetocht en een rivierbootsafari.

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Alta

  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht in Alta.IJshotel Sorrisniva Igloo» SneeuwscootersafariHet IJshotel Sorrisniva ...
  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht in Alta.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Sneeuwscootersafari
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo ligt in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het hotel biedt de volgende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootersafari inclusief bezoek ijshotel (11.30 - 15.30 uur)
  - Bevroren landschap tour (11.30 - 15.30 uur)
  - Safari naar Bjørnfjell (09.00 - 15.00 uur)
  - 2-daagse sneeuwscootertocht 

  North Adventure
  » Sneeuwscootersafari
  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta dat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Sneeuwscootersafari Beskades (10.00 - 13.30 uur)

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Alta

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.Holmen Husky Lodge » HondensledetochtDe lod ...

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.

  Holmen Husky Lodge
  » Hondensledetocht
  De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Zij bieden de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht Alta Rivier (10.00 - 12.30 of 16.00 - 18.30 uur)
  - Best of Alta (dagtocht elke woensdag 10.00 - 16.00 uur)
  - Noorderlichttour (16.00 - 10.00 uur)
  - Weekendtocht van maandag tot vrijdag
  - 6-daagse hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine
  » Hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht kort (10.00 of 14.30 uur)

  - Hondensledetocht dagtocht (09.30 tot 16.00 uur)
  - Familieavontuur (11.00 - 15.00 uur)
  Ook bieden zij 2, 3, 4, 5 of 8 daagse hondesledetochten aan.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Hondensledetocht

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt één activiteit aan:
  - Hondensledetocht (11.00 - 12.30 uur)

  Alta North Adventure
  » Hondensledetocht

  Alta North Adventure biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht familiefun
  - Hondensledetocht Gardia Lodge

  Vertoon meer

  Rendiersledetocht Alta

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel» RendiersledetochtHet IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minut ...

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.

  IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel
  » Rendiersledetocht
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het biedt de volgende activiteiten aan:
  - Rendiersledetocht inclusief noorderlichtsafari (20.30 - 23.00 uur)
  - Rendiersledetocht in Alta Valley (11.00 - 12.30 uur)

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Alta

  Ga op noorderlichtsafari en ga zoek naar het noorderlicht in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen.IJshotel Sorrisniva Igloo» NoorderlichtsafariHet IJshotel Sorrisniva Iglo ...

  Ga op noorderlichtsafari en ga zoek naar het noorderlicht in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Noorderlichtsafari
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt.
  - Noorderlichtsafari per minibus (19.00 tot 24.00 uur). Deze trip duurt 4-6 uur. Als u geïnteresseerd bent in het noorderlicht en de lokale geschiedenis is deze trip perfect voor u.
  - Noorderlichtsafari inclusief diner (16.00 tot 24.00 uur). De avond begint met een 3 gangen diner en daarna gaat u op zoek naar het noorderlicht.

  North Adventure
  » Noorderlichtsafari
  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta wat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.

  - Noorderlichtpunt (van 19.00 tot 23.30 uur)
  - Noorderlicht bij Paeskatun (van 19.00 tot 23.30 uur)

  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen Alta

  Sneeuwschoenwandelen Alta vindt plaats in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen. Alta ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de ...

  Sneeuwschoenwandelen Alta vindt plaats in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen. Alta ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

  Sarves Alta is nieuw sinds 2017. Zij organiseren verschillende activiteiten.
  - Sneeuwschoen verhuur
  - Sneeuwschoen en zipline

  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta wat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
  - Sneeuwschoen- en hondensledetocht 

  Vertoon meer

  Vlucht Alta - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 O.b.v. 2 personen
Dec - mrt € 2.665

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax (let op, op dit moment dient u uw bagage op te halen in Oslo en weer opnieuw in te checken)
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension
✓ Thermische kleding tijdens excursies
 Genoemde excursies en luchthaven transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden