Noordwest passage, IJsland tot Canada

Noordwest passage, IJsland tot Canada

Motorschip Fram Noordwest passage IJsland Canada
  • Motorschip
  • Fram
  • Noordwest passage
  • IJsland
  • Canada

De reisbeschrijving


Ga met deze 19-daagse reis één van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld achterna in een reis door de Noordwest Passage, IJsland tot Canada per motorschip Fram! Een groot deel van de reis vaart het schip rondom Groenland. Groenland is het grootste eiland ter wereld met een oppervlakte van 2.175.000 km² (50 keer zo groot als Nederland) maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af. Tijdens dit unieke avontuur heeft u kans op het zien van walrussen en ijsberen.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Noordwest Passage, IJsland tot Canada wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Noordwest Passage Ijsland Tot Canada Andrea Klaussner Hurtigruten Pond Inlet Canada

Dag tot dag beschrijving

  • Expeditiereis per Motorschip Fram

    • Nachten

      18

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Fram

    De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met ...

    De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met behulp van de meest geavanceerde technologie is het schip zeer geschikt voor het maken van expeditiereizen in poolgebieden. Fram betekent 'vooruit'. Het schip is in 2007 gebouwd met één missie: haar gasten dichter bij de natuur, wildlife en een onvergetelijke ervaring te brengen. De ruime buitendekken bieden toegang tot de voorkant van het schip, een geweldige plek om zeedieren te observeren. Hurtigruten is van mening dat u als ontdekkingsreiziger een ‘expeditiebasiskamp’ nodig heeft dat comfortabel is, iets dat ‘alle oceanencapaciteiten’ combineert met veiligheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid.

    Expeditieteam
    Motorschip Fram heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

    Hutten aan boord
    Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

    Expeditie suites
    - Grand suite (2 personen) – Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv, waterkoker, minibar en soms een bad)
    - Suite (2 personen) - Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv en minibar)
    - Suite (tot 4 personen) – Middendek (eigen balkon, tweepersoonsbed, een zithoek, tv)

    Superior hutten
    - Superior (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank)
    - Superior (2 personen) - Middendek (tweepersoonsbedden, zithoek, tv)
    - Superior (tot 4 personen) - Middendek (flexibele slaapplaatsen, zithoek (stoelen), tv)

    Binnenhutten
    - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)
    - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

    Buitenhutten
    - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden)
    - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden)
    - Standaard (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbedden, tv)

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Reykjavik

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen

    Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ‘Rokende Baai' betekent) naar het stoom dat opkwam uit de warmwaterbronnen in het gebied. De omgeving biedt een fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die de moeite waard zijn om te verkennen voordat u aan boord gaat van het expeditieschip MS Fram.

    Reykjavik, IJsland

    De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

    De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

    Vertoon meer
  • Op zee

    Het schip steekt de Straat Denemarken over, op weg naar onze volgende bestemming: Groenland! De Vikingen maakten ongeveer 1000 jaar geleden dezelfde overtocht van IJsland naar Groenland. Geniet van inleidende lezingen over de lokale geschiedenis en biologie en maak kennis met ons innovatieve expeditieschip en het expeditieteam dat mee zal varen tijdens deze boeiende reis.

    Straat Denemarken, Groenland - IJsland

    De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...

    De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

    Vertoon meer
  • Een rivier van gesmolten ijs

    De 4e dag bereikt het schip de kust van Groenland. We varen tussen het zuidelijkste puntje van het vasteland en de eilanden van de Cape Farewell Archipel door. Deze waterweg heet de Prins Christianssund en is ongeveer 100 km lang en op sommige plekken zelfs maar 500 m breed. De waterweg wordt omringd door steile bergen, die tot wel 1200 meter hoog zijn. Onderweg komen we langs langzaam afbrokkelende gletsjers. Als de waterweg wordt geblokkeerd door ijs dan varen we rond Nunap Isua.

    Prins Christianssund

    De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christi ...

    De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christian VIII van Denemarken. De waterweg is ongeveer 100km lang en is vrij smal, op sommige plaatsen is het zelfs slechts 500 meter breed. De omgeving van de Prins Christianssund is prachtig. Dit is ook de reden dat hier in de zomer veel cruiseschepen en expeditieschepen doorheen varen.
    Vertoon meer
  • Expeditiedagen

    Kvanefjord is een 48km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van deze geweldige fjord.

    Kvanefjord - Groenland

    ...

    Vertoon meer
  • Hoofdstad van Groenland

    Nuuk is de oudste stad van Groenland, ontdekt in 1728, en ligt aan de ingang van een van de grootste en meest spectaculaire fjordensystemen ter wereld. Het is een stad waar oude en nieuwe tradities samenkomen; van de pittoreske oude gebouwen in 'Kolonihaven' tot het modernere 'Greenland Home Rule'. Nuuk is ook de hoofdstad van Groenland en heeft een universiteit, meerdere kerken en het Greenland National Museum.

    Nuuk, Groenland

    Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de h ...

    Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land. De plaats heeft ongeveer 15.000 inwoners. De naam Nuuk betekent in de Groenlandse taal 'landtong'.

    Op ongeveer 3km afstand van het centrum heeft de stad een internationale luchthaven. Hiernaast zijn er nog 5 andere luchthavens aanwezig in Groenland. In het jaar 1728 werd de stad gesticht door de Noorse zendeling Hans Egede. De missiepost noemde hij Godthab, wat 'Goede hoop' betekent. Godthab werd in 1874 met de opening van de Groenlandse kweekschool een onderwijscentrum. Ook de universiteit llisimatusarfik is hier gevestigd. In 1979 werd de naam Godthab veranderd in Nuuk.

    Brugsen is wat betreft winkelen het middelpunt van Nuuk. Het is eigenlijk een combinatie van onder andere kledingwinkels, een bakkerij, een supermarkt, een muziekwinkel en een speelgoedwinkel. De winkel heeft 2 verdiepingen: een voedselafdeling op de begane grond en overige diensten op de bovenste verdieping. De winkel is iedere dag geopend vanaf 09.00 uur 's ochtends, alleen de bakkerij is al vanaf 06.30 uur geopend.

    In de hoofdstad Nuuk is het culturele centrum van het land gevestigd, genaamd Katuaq. Hier vinden zeer regelmatig filmpremières, concerten en theatervoorstellingen plaats. Ook is er een bioscoopzaal gevestigd. Het is een erg opvallend gebouw. Zo is de voorkant van het gebouw bedekt met geelbruine houten platen in golvende vormen en is de achterkant opvallend zwart. Aan de binnenkant van het cultuurcentrum is het erg licht.

    Er zijn allerlei outdooractiviteiten te beleven in het stadje Nuuk. U vindt er de hardste golfbaan van de wereld, tegenover de luchthaven zijn 2 skiliften, er zijn diverse wandeltochten voor hikers mogelijk en klimmers zullen zich hier helemaal thuis voelen. In de buurt zijn ook een aantal mooie visstekjes.

    Museum

    Het Nationaal Museum en Archief herbergt de wereldberoemde Inuitmummies. Het museum heeft een uitgebreide collectie cultuurvoorwerpen. Ook archeologische, geologische en historische objecten vindt u hier. In dit museum kunt u tevens een grote en interessante verzameling wandtapijten bekijken. Verder is er veel Groenlandse kunst dat u kunt bezichtigen. Dit is een ideaal museum om meer te leren over de cultuur en historie van Groenland. In 1972 werden in Groenland 8 mummies ontdekt op een verlaten Inuit- nederzetting Qilakitsoq. Deze bestonden uit 6 vrouwen van verschillende leeftijden, een 4-jarige jongen en een 6 maanden oude baby. Op een natuurlijke wijze werden hun lichamen gemummificeerd door de temperaturen onder nul en droge wind in de grot waar ze gevonden werden.


    Vertoon meer
  • Modern met oude tradities

    Sisimiut ligt ongeveer 40km boven de noordelijke poolcirkel. Het is de op één na grootste stad van Groenland en is modern, met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine Museum, wandel in de heuvels en winkel voor lokale ambachten.

    Sisimiut, Groenland

    Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen ...

    Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen hoofdzakelijk van de visserij. De stad ligt op 66°55′N 53°40′W, ongeveer 75km ten noorden van de poolcirkel en is de noordelijkste ijsvrije haven van West-Groenland. U kunt het museum bezoeken, waar vondsten uit de tijd van de Saqqaq-cultuur tentoongesteld zijn, de kerk en ook de oude binnenstad met interessante historische gebouwen waaronder de oudste houten kerk van Groenland uit het jaar 1775.

    De stad maakt onderdeel uit van de gemeente Qeqqata. De belangrijkste inkomstenbron van de stad is, net als in de meeste plekken op Groenland, visserij. Sisimiut beschikt sinds enige jaren over een eigen openbaar vervoersbedrijf die maar één lijn exploiteert. Deze lijn slingert door alle delen van de stad. Op de lijn worden voormalige bussen van Nuup Bussii A/S ingezet, die dateren uit de jaren '90.

    Vertoon meer
  • IJsbergen

    Ilulissat ligt in de prachtige omgeving van de Ilulissat IJsfjord, een gebied dat in 2004 is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net buiten de stad, bij de monding van de fjord, kunt u enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Deze ijsbergen komen van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond. De ijsbergen banen zich een weg langs de 20 km fjord voordat ze Disko Bay binnengaan.

    Ilulissat IJsfjord, Groenland

    De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter we ...

    De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter wereld: het beweegt ongeveer 19 meter per dag. Er valt hier meer afkalvend ijs in de oceaan dan op elke andere plek, met uitzondering van Antarctica.

    Vertoon meer
  • Op zee

    We steken Davis Street over, welke straat is vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis die hier expedities leidde op zoek naar een route door de Northwest Passage tussen 1585 en 1587. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisvaartmogelijkheden in dit gebied. Ook liet hij zien dat de kabeljauwvisserij in Newfoundland zich uitbreidde zo ver naar het noorden.

    Straat Davis

    Straat Davis is de waterweg tussen Groenland en Baffineiland. ...

    Straat Davis is de waterweg tussen Groenland en Baffineiland.
    Vertoon meer
  • Noordwest Passage

    We varen richting het hart van de Northwest Passage. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn hier verschillende expedities doorgevaren. De eerste geregistreerde reis hier werd geleid door John Cabot in 1497, maar de meest beroemde expeditie is de mislukte poging van James Cook in 1776. De eerste expeditie die de Northwest Passage per schip veroverde, was de Noor Roald Amundsen! Zijn expeditie heeft van 1903 tot 1906 geduurd.

    De ijsconditie is ieder jaar verschillend, wat deze reis uniek maakt. Gedurende de reis varen we in verbazingwekkende zeestraten met een unieke natuur en hopelijk genoeg ijs om constant op zoek te zijn naar dieren in het wild.

    Pond Inlet, Baffineiland

    Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen va ...

    Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen van Bylot Eiland, dat ook een vogelreservaat is. Het ligt tussen de fjorden, gletsjers en ijsbergen en is een populaire bestemming om grote groepen narwallen te spotten.

    Vertoon meer

    Dundas

    De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologis ...

    De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologische opgravingslocaties zoals Comer's Midden. Hier zijn ruïnes, afvalbergen, dierlijke botten en andere voorwerpen gevonden. In 1910 vestigde Knud Rasmussen een handelspost in het noordwesten van Groenland en vernoemde die naar het mythische eiland Thule. Hij ging op verschillende expedities naar de Noordpool en onderzocht verschillende Eskimo-stammen met hun mythen en legenden. De Amerikaanse luchtmachtbasis Dundas is tijdens de Tweede Wereldoorlog gevestigd op de plek waar ooit de handelspost stond, en staat daar vandaag de dag nog steeds.
    Vertoon meer

    Radstock Bay

    Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren ...

    Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren van ijsberen. De ijsberen worden vaak gezien tijdens de zomermaanden.

    Vertoon meer

    Beechey Island, Canada

    Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kap ...

    Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kapitein William Edward Parry. Het eiland is genoemd naar de kunstenaar William Beechey door zijn zoon Frederick William Beechey, die toen diende als Parry's luitenant.

    Het is de locatie van een aantal zeer belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Arctische verkenning. In 1845 koos de Britse ontdekkingsreiziger Sir John Franklin, commandant van een nieuwe, maar noodlottige zoektocht naar de noordwestpassage aan boord van HMS Erebus en HMS Terror, de beschermde haven van Beechey Island uit voor zijn eerste winterkamp.

    In 1850 gebruikte Edward Belcher het eiland als basis. Er zijn gedenkplaatsen voor Franklin en andere poolreizigers en zeilers op het eiland, waaronder Joseph René Bellot.

    In 1903 stopte de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen bij Beechey Island, aan het begin van zijn succesvolle reis, uit respect voor Franklin.

    Vertoon meer

    Fort Ross

    Fort Ross is een onbewoonde voormalige handelspost (opgericht in 1937) in de Qikiqtaaluk-regio van Nunavut, Canada. Het was de laatste handelspost die werd opgericht door de Hudson's Bay Company. G ...

    Fort Ross is een onbewoonde voormalige handelspost (opgericht in 1937) in de Qikiqtaaluk-regio van Nunavut, Canada. Het was de laatste handelspost die werd opgericht door de Hudson's Bay Company.

    Gelegen aan Straat Bellot aan het zuidoostelijke uiteinde van Somerset Island was het slechts 11 jaar operationeel. Dit omdat de zware ijsomstandigheden het oneconomisch en moeilijk te bereiken maakten. Dit liet het eiland onbewoond. De voormalige winkel is onlangs gerenoveerd en versterkt. Het wordt nog steeds gebruikt als schuilplaats voor kariboejagers van Inuit uit Taloyoak en als een toevluchtsoord voor onderzoekers en toeristen die passeren.

    Vertoon meer

    Gjøa Haven

    De legendarische gemeenschap Gjøa Haven ligt aan de zuidoostkust van King William Island in het hart van de Northwest Passage. Het wordt ook wel 'Uqsuqtuuq' genoemd, wat 'plaats van overvloedig blubb ...

    De legendarische gemeenschap Gjøa Haven ligt aan de zuidoostkust van King William Island in het hart van de Northwest Passage. Het wordt ook wel 'Uqsuqtuuq' genoemd, wat 'plaats van overvloedig blubber' betekent in het Inuktitut.

    De Engelse naam voor deze plaats eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen die hier overwinterde met zijn schip de Gjøa. Hij noemde deze plek 'de beste kleine haven ter wereld'. In 1906 was hij de eerste Europese ontdekkingsreiziger die de Northwest Passage passeerde. De John Ross-expeditie van 1829-1833 had eerder deze regio bezocht en de noodlottige John Franklin-expeditie van 1845 stierf in de buurt. Daarom wordt Gjøa Haven vaak bezocht door liefhebbers van arctische geschiedenis.

    Vertoon meer
  • Canada

    Cambridge Bay is gelegen op Victoria Island. In het Inuït wordt Cambridge Bay 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, wat een "goede visplaats" betekent. Dit komt doordat het aan de Ekalluk rivier ligt. U kunt hier zeehonden, ganzen, muskusossen en kariboes zien. Hier eindigt de expeditie. U verlaat het schip en wordt met een transfer naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Cambridge Bay naar Edmonton.

    Cambridge Bay

    Cambridge Bay is een plaats in het Canadese territorium Nunavut. Het ligt op het zuidelijke deel van het Victoria-eiland aan de Dease-straat en daardoor ook aan de Noordwestelijke Doorvaart. De plaats ...

    Cambridge Bay is een plaats in het Canadese territorium Nunavut. Het ligt op het zuidelijke deel van het Victoria-eiland aan de Dease-straat en daardoor ook aan de Noordwestelijke Doorvaart. De plaats heeft meer dan 1500 inwoners, waarvan ongeveer 80% Inuit is.
    Vertoon meer
  • Ontschepen

    Helaas is er weer een einde gekomen aan deze prachtige reis. U kunt nog even rondlopen door Edmonton voordat u weer richting huis vliegt of uw reis verlengt.

    Edmonton

    Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Het is de vijfde stad van Canada, na Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. ...

    Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Het is de vijfde stad van Canada, na Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary.

    Vertoon meer

    Vlucht Edmonton - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 Prijs p.p. vanaf Prijs p.p. tot
17 aug - 4 sep € 15.550 € 38.186
Voorwaarden Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Vlucht van Cambridge Bay naar Edmonton en transfer van boot naar luchthaven en vervolgens naar hotel
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vervoer van en naar Reykjavik / internationale vluchten
- Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten
- Optionele excursies in kleine groepen zoals kajakken, lange wandelingen (beschikbaarheid is afhankelijk van weersomstandigheden en veiligheid)
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en verplichte persoonlijke verzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard