Noordwest passage: Groenland & Canada

Noordwest passage: Groenland & Canada

Motorschip Fram Noordwest passage Groenland Canada
 • Motorschip
 • Fram
 • Noordwest passage
 • Groenland
 • Canada
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ga met deze 20-daagse reis één van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld achterna in een reis door de Noordwest Passage: Groenland & Canada per motorschip Fram! Verken het levendige Montréal voordat er naar Cambridge Bay wordt gevlogen, waar deze expeditie op zee in de Noordwest Passage begint. Verken de komende dagen de eilanden in dit gebied, dat slechts een paar weken per jaar bevaarbaar is.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Noordwest Passage: Groenland & Canada wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Motorschip Fram

  • Nachten

   15

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Fram

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met ...

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met behulp van de meest geavanceerde technologie is het schip zeer geschikt voor het maken van expeditiereizen in poolgebieden. Fram betekent 'vooruit'. Het schip is in 2007 gebouwd met één missie: haar gasten dichter bij de natuur, wildlife en een onvergetelijke ervaring te brengen. De ruime buitendekken bieden toegang tot de voorkant van het schip, een geweldige plek om zeedieren te observeren. Hurtigruten is van mening dat u als ontdekkingsreiziger een ‘expeditiebasiskamp’ nodig heeft dat comfortabel is, iets dat ‘alle oceanencapaciteiten’ combineert met veiligheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid.

  Expeditieteam
  Motorschip Fram heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Hutten aan boord
  Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

  Expeditie suites
  - Grand suite (2 personen) – Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv, waterkoker, minibar en soms een bad)
  - Suite (2 personen) - Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv en minibar)
  - Suite (tot 4 personen) – Middendek (eigen balkon, tweepersoonsbed, een zithoek, tv)

  Superior hutten
  - Superior (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank)
  - Superior (2 personen) - Middendek (tweepersoonsbedden, zithoek, tv)
  - Superior (tot 4 personen) - Middendek (flexibele slaapplaatsen, zithoek (stoelen), tv)

  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbedden, tv)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Inschepen

  Uw avontuur begint in Montréal, de grootste stad in de mooie provincie Québec, en de tweede meest bevolkte stad van Canada. Loop een rondje langs de winkels of bewonder de Notre Dame Basiliek tijdens een verkenning van de historische straten van Old Montréal. Geniet van alles wat Montréal te bieden heeft voordat we de volgende ochtend naar de luchthaven gaan om naar het noorden te vliegen.

  Montréal, Canada

  Montréal is de grootste stad van de provincie Quebec, Canada. Na Toronto is Montréal de grootste stad van Canada. De stad is een internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur. ...
  Montréal is de grootste stad van de provincie Quebec, Canada. Na Toronto is Montréal de grootste stad van Canada. De stad is een internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur. Het bestaat voornamelijk uit wolkenkrabbers en een grote 'ondergrondse stad'.
  Vertoon meer
 • Op naar het noorden

  Deze ochtend vliegt u van Montréal naar Cambridge Bay, waar uw expeditieschip MS Fram op u wacht. Cambridge Bay is een gehucht met minder dan 2.000 inwoners. In de naam zit een aanwijzing voor het jacht- en visserijverleden van de regio: Cambridge Bay heet in het Inuinnaqtun 'Iqaluktuuttiaq', wat een 'goede visplaats' betekent.

  Nadat u hebt ingecheckt op het schip en uw gratis expeditiejas heeft ontvangen, kunt u uw hut verkennen. Het diner van vanavond, de eerste van vele aan boord, wordt afgesloten met een toast van de kapitein die iedereen een prettige expeditie wenst. Daarna ontmoet u het expeditieteam in een aparte welkomstsessie waar u belangrijke gezondheids- en veiligheidsinformatie krijgt.  

  Radstock Bay

  Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren ...

  Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren van ijsberen. De ijsberen worden vaak gezien tijdens de zomermaanden.

  Vertoon meer
 • In het hart van Noordwest Passage

  Op weg naar het hart van Noordwest Passage! De eerste geregistreerde reis werd geleid door John Cabot in 1497. James Cook deed in 1776 een mislukte poging om de Doorgang te bevaren en velen kennen de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen was de eerste die de Passage per schip bereikte tijdens een expeditie die duurde van 1903 tot 1906.

  Het zee-ijs varieert van jaar tot jaar en elke expeditie hier is uniek. Mogelijke landingplaatsen zijn: Gjoa haven, Fort Ross, Beechey Island, Radstock Island, Radstock Bay, Dundas Harbour en Pond Inlet.

  Noordwest Passage

  Aan het einde van de 18e en aan het begin van de 19e eeuw werden grote expedities uitgevoerd om een vaarroute langs het noorden van Alaska/Canada en Rusland te vinden, omdat de zuidelijke vaarroute la ...

  Aan het einde van de 18e en aan het begin van de 19e eeuw werden grote expedities uitgevoerd om een vaarroute langs het noorden van Alaska/Canada en Rusland te vinden, omdat de zuidelijke vaarroute langs Zuid-Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika te gevaarlijk was vanwege piraterij en woeste stormen. Er was dus een grote commerciële druk om alternatieven te vinden voor de handel tussen de landen in Europa, China en Azië. Hoewel er voor het eerst een groot vrachtschip vanuit China via de noordoostelijke doorvaart naar Rotterdam is gevaren, is dit (nog) geen gebruikelijke vaarroute. De Noordwest Passage zal ook in de nabije toekomst nog niet als handelsroute gebruikt gaan worden.

  Wel zijn er nu jaarlijks enkele avontuurlijke scheepsreizen door een prachtig landschap met veel gletsjers en pakijs langs kleine nederzettingen en historische plaatsen. Laat u verleiden tot het volgen van de grote expedities en ga mee op één van de reizen aan boord van de ijsversterkte expeditiecruiseschepen.

  Vertoon meer

  Fort Ross

  Fort Ross is een onbewoonde voormalige handelspost (opgericht in 1937) in de Qikiqtaaluk-regio van Nunavut, Canada. Het was de laatste handelspost die werd opgericht door de Hudson's Bay Company. G ...

  Fort Ross is een onbewoonde voormalige handelspost (opgericht in 1937) in de Qikiqtaaluk-regio van Nunavut, Canada. Het was de laatste handelspost die werd opgericht door de Hudson's Bay Company.

  Gelegen aan Straat Bellot aan het zuidoostelijke uiteinde van Somerset Island was het slechts 11 jaar operationeel. Dit omdat de zware ijsomstandigheden het oneconomisch en moeilijk te bereiken maakten. Dit liet het eiland onbewoond. De voormalige winkel is onlangs gerenoveerd en versterkt. Het wordt nog steeds gebruikt als schuilplaats voor kariboejagers van Inuit uit Taloyoak en als een toevluchtsoord voor onderzoekers en toeristen die passeren.

  Vertoon meer

  Beechey Island, Canada

  Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kap ...

  Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kapitein William Edward Parry. Het eiland is genoemd naar de kunstenaar William Beechey door zijn zoon Frederick William Beechey, die toen diende als Parry's luitenant.

  Het is de locatie van een aantal zeer belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Arctische verkenning. In 1845 koos de Britse ontdekkingsreiziger Sir John Franklin, commandant van een nieuwe, maar noodlottige zoektocht naar de noordwestpassage aan boord van HMS Erebus en HMS Terror, de beschermde haven van Beechey Island uit voor zijn eerste winterkamp.

  In 1850 gebruikte Edward Belcher het eiland als basis. Er zijn gedenkplaatsen voor Franklin en andere poolreizigers en zeilers op het eiland, waaronder Joseph René Bellot.

  In 1903 stopte de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen bij Beechey Island, aan het begin van zijn succesvolle reis, uit respect voor Franklin.

  Vertoon meer

  Radstock Bay

  Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren ...

  Radstock Bay is een waterweg in Nunavut voor de zuidelijke kust van het eiland Devon, in het oostelijke deel van het Noordpoolgebied. Het is een populaire onderzoekslocatie geweest voor het observeren van ijsberen. De ijsberen worden vaak gezien tijdens de zomermaanden.

  Vertoon meer

  Dundas

  De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologis ...
  De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologische opgravingslocaties zoals Comer's Midden. Hier zijn ruïnes, afvalbergen, dierlijke botten en andere voorwerpen gevonden. In 1910 vestigde Knud Rasmussen een handelspost in het noordwesten van Groenland en vernoemde die naar het mythische eiland Thule. Hij ging op verschillende expedities naar de Noordpool en onderzocht verschillende Eskimo-stammen met hun mythen en legenden. De Amerikaanse luchtmachtbasis Dundas is tijdens de Tweede Wereldoorlog gevestigd op de plek waar ooit de handelspost stond, en staat daar vandaag de dag nog steeds.
  Vertoon meer

  Pond Inlet, Baffineiland

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen va ...

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen van Bylot Eiland, dat ook een vogelreservaat is. Het ligt tussen de fjorden, gletsjers en ijsbergen en is een populaire bestemming om grote groepen narwallen te spotten.

  Vertoon meer
 • Op zee

  We hebben Canada achter ons gelaten en zetten nu koers naar Groenland. Terwijl we over Baffinbaai varen, kunt u blijven genieten van informatieve lezingen die worden gegeven door het expeditieteam. Hun onderwerpen kunnen gaan over wilde dieren die u kunt zien in Groenland, Groenlandse cultuur, expeditiefotografie, geologie, en historische ontdekkingsreizigers.  

  Straat Davis

  Straat Davis is de waterweg tussen Groenland en Baffineiland. ...
  Straat Davis is de waterweg tussen Groenland en Baffineiland.
  Vertoon meer
 • IJsbergen

  Ilulissat, wat simpelweg 'IJsbergen' betekent, ligt in het adembenemende landschap van de Ilulissat Icefjord; een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Dit prachtige stadje wordt gekenmerkt door zijn kleurrijke huizen aan de fjord met een steeds veranderende galerij van ijsbergen

  Net buiten de stad zie je vaak enorme ijsbergen drijven in het diepblauwe water. Ze zijn afkomstig van de Jakobshavngletsjer, die elk jaar zo'n 35 miljard ton ijs afkalft. De ijsbergen banen zich een weg door de 20 kilometer lange fjord voordat ze de Diskobaai binnenvaren, en ze zijn een droom voor fotografen.

  Ilulissat IJsfjord, Groenland

  De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter we ...

  De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter wereld: het beweegt ongeveer 19 meter per dag. Er valt hier meer afkalvend ijs in de oceaan dan op elke andere plek, met uitzondering van Antarctica.

  Vertoon meer
 • Modern en historisch

  Het spectaculair gelegen Sisimiut, de tweede stad van Groenland, ligt 40 kilometer ten noorden van de poolcirkel in het centrale kustgebied van Straat Davis. Het is een moderne nederzetting, maar haar wortels gaan ver terug in de tijd. Volgens schattingen is het gebied al meer dan 4.500 jaar bewoond door Groenlandse volkeren.

  De naam betekent 'de mensen bij de vossenholen', een verwijzing naar de vele holen van poolvossen die in de buurt van de stad liggen. Een ander inheems dier is de muskusos, waarvan de wol wordt gebruikt om een plaatselijke stof te maken die qiviut heet. Bezoek het museum of maak een 4 tot 5 uur durende wandeling op de Palaasip Qaqqa berg.

  Sisimiut, Groenland

  Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen ...

  Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen hoofdzakelijk van de visserij. De stad ligt op 66°55′N 53°40′W, ongeveer 75km ten noorden van de poolcirkel en is de noordelijkste ijsvrije haven van West-Groenland. U kunt het museum bezoeken, waar vondsten uit de tijd van de Saqqaq-cultuur tentoongesteld zijn, de kerk en ook de oude binnenstad met interessante historische gebouwen waaronder de oudste houten kerk van Groenland uit het jaar 1775.

  De stad maakt onderdeel uit van de gemeente Qeqqata. De belangrijkste inkomstenbron van de stad is, net als in de meeste plekken op Groenland, visserij. Sisimiut beschikt sinds enige jaren over een eigen openbaar vervoersbedrijf die maar één lijn exploiteert. Deze lijn slingert door alle delen van de stad. Op de lijn worden voormalige bussen van Nuup Bussii A/S ingezet, die dateren uit de jaren '90.

  Vertoon meer
 • Hoofdstad van Groenland

  Nuuk werd in 1728 gesticht en is daarmee de oudste nederzetting van het land. En hoewel de hoofdstad van Groenland als stad wordt geclassificeerd, wonen er minder dan 17.000 mensen. De naam Nuuk betekent schiereiland, en het ligt aan de monding van een stelsel van spectaculaire fjorden en bergen.

  U kunt het oudste gebouw van Groenland bezoeken in het huis van Hans Egede, dat in 1721 werd gebouwd door de Noorse missionaris die de stad zou hebben gesticht. Elders in de stad vindt u een standbeeld en een kerk die naar hem zijn genoemd. De roodgeverfde kathedraal van Nuuk met de typische lutherse klokkentoren en toren is ook een bezoek waard. Ga langs bij het Groenlands Nationaal Museum om de Qilakitsoq mummies te bekijken of bewonder de plaatselijke schilderijen in het Nuuk Art Museum, het enige particuliere kunstnijverheidsmuseum in Groenland.

  Nuuk, Groenland

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de h ...

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land. De plaats heeft ongeveer 15.000 inwoners. De naam Nuuk betekent in de Groenlandse taal 'landtong'.

  Op ongeveer 3km afstand van het centrum heeft de stad een internationale luchthaven. Hiernaast zijn er nog 5 andere luchthavens aanwezig in Groenland. In het jaar 1728 werd de stad gesticht door de Noorse zendeling Hans Egede. De missiepost noemde hij Godthab, wat 'Goede hoop' betekent. Godthab werd in 1874 met de opening van de Groenlandse kweekschool een onderwijscentrum. Ook de universiteit llisimatusarfik is hier gevestigd. In 1979 werd de naam Godthab veranderd in Nuuk.

  Brugsen is wat betreft winkelen het middelpunt van Nuuk. Het is eigenlijk een combinatie van onder andere kledingwinkels, een bakkerij, een supermarkt, een muziekwinkel en een speelgoedwinkel. De winkel heeft 2 verdiepingen: een voedselafdeling op de begane grond en overige diensten op de bovenste verdieping. De winkel is iedere dag geopend vanaf 09.00 uur 's ochtends, alleen de bakkerij is al vanaf 06.30 uur geopend.

  In de hoofdstad Nuuk is het culturele centrum van het land gevestigd, genaamd Katuaq. Hier vinden zeer regelmatig filmpremières, concerten en theatervoorstellingen plaats. Ook is er een bioscoopzaal gevestigd. Het is een erg opvallend gebouw. Zo is de voorkant van het gebouw bedekt met geelbruine houten platen in golvende vormen en is de achterkant opvallend zwart. Aan de binnenkant van het cultuurcentrum is het erg licht.

  Er zijn allerlei outdooractiviteiten te beleven in het stadje Nuuk. U vindt er de hardste golfbaan van de wereld, tegenover de luchthaven zijn 2 skiliften, er zijn diverse wandeltochten voor hikers mogelijk en klimmers zullen zich hier helemaal thuis voelen. In de buurt zijn ook een aantal mooie visstekjes.

  Museum

  Het Nationaal Museum en Archief herbergt de wereldberoemde Inuitmummies. Het museum heeft een uitgebreide collectie cultuurvoorwerpen. Ook archeologische, geologische en historische objecten vindt u hier. In dit museum kunt u tevens een grote en interessante verzameling wandtapijten bekijken. Verder is er veel Groenlandse kunst dat u kunt bezichtigen. Dit is een ideaal museum om meer te leren over de cultuur en historie van Groenland. In 1972 werden in Groenland 8 mummies ontdekt op een verlaten Inuit- nederzetting Qilakitsoq. Deze bestonden uit 6 vrouwen van verschillende leeftijden, een 4-jarige jongen en een 6 maanden oude baby. Op een natuurlijke wijze werden hun lichamen gemummificeerd door de temperaturen onder nul en droge wind in de grot waar ze gevonden werden.


  Vertoon meer
 • Expeditiedag

  De Kvanefjord is een 48 kilometer lange fjord aan de westkust van Groenland in het district Sermersooq, wat "plaats van veel ijs" betekent. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van deze verbazingwekkende fjord en de kapitein zal zoeken naar plaatsen waar we het anker kunnen laten vallen en aan wal kunnen gaan. Er zullen tal van mogelijkheden zijn om wilde dieren te spotten, hetzij vanaf het dek of op het land, of misschien wilt u gewoon uw benen strekken en genieten van het prachtige landschap.

  Dundas

  De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologis ...
  De plek die nu bekend staat als Dundas, in het westen van Groenland, werd ruim 900 jaar geleden al bewoond. Hiervan is bewijs gevonden in het noorden van Mount Dundas. Er liggen een aantal archeologische opgravingslocaties zoals Comer's Midden. Hier zijn ruïnes, afvalbergen, dierlijke botten en andere voorwerpen gevonden. In 1910 vestigde Knud Rasmussen een handelspost in het noordwesten van Groenland en vernoemde die naar het mythische eiland Thule. Hij ging op verschillende expedities naar de Noordpool en onderzocht verschillende Eskimo-stammen met hun mythen en legenden. De Amerikaanse luchtmachtbasis Dundas is tijdens de Tweede Wereldoorlog gevestigd op de plek waar ooit de handelspost stond, en staat daar vandaag de dag nog steeds.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Vandaag heeft u tijd om te ontspannen en optimaal gebruik te maken van de faciliteiten aan boord. In het onderzoekscentrum houdt het expeditieteam lezingen over de wilde dieren en ecosystemen van het Noordpoolgebied.

  Labrador zee

  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan. ...
  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan.
  Vertoon meer
 • Canada's verborgen geschiedenis

  Red Bay is een voormalige Baskische walvisvaardersnederzetting aan de kust van zuidelijk Labrador in de Straat van Belle Ile. Misschien ziet u een glimp van de bultrug of dwergvinvis die de Baskische walvisvaarders in de 17e eeuw voor het eerst naar deze haven trokken. Ongeveer 70 jaar lang kwamen deze vissers terug om walvissen te vangen en hun geraffineerde olie naar Europa te exporteren.

  Breng tijdens uw verkenningstocht door dit fascinerende stadje zeker een bezoek aan het plaatselijke museum dat deel uitmaakt van de Red Bay National Historic Site. U kunt ook op zoek gaan naar walvisbotten in de beschermde National Historic Site of naar de begraven schat van piratenkapitein Kidd rond Tracey Hill.

  Beechey Island, Canada

  Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kap ...

  Beechey Island (Inuktitut Iluvialuit) is een eiland in de Canadese Arctische archipel van Nunavut, Canada, in Wellington Channel. Het eerste Europese bezoek aan het eiland vond plaats in 1819 door kapitein William Edward Parry. Het eiland is genoemd naar de kunstenaar William Beechey door zijn zoon Frederick William Beechey, die toen diende als Parry's luitenant.

  Het is de locatie van een aantal zeer belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Arctische verkenning. In 1845 koos de Britse ontdekkingsreiziger Sir John Franklin, commandant van een nieuwe, maar noodlottige zoektocht naar de noordwestpassage aan boord van HMS Erebus en HMS Terror, de beschermde haven van Beechey Island uit voor zijn eerste winterkamp.

  In 1850 gebruikte Edward Belcher het eiland als basis. Er zijn gedenkplaatsen voor Franklin en andere poolreizigers en zeilers op het eiland, waaronder Joseph René Bellot.

  In 1903 stopte de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen bij Beechey Island, aan het begin van zijn succesvolle reis, uit respect voor Franklin.

  Vertoon meer
 • Route van Kapitein James Cook

  Terwijl u de Bay of Islands binnenvaart, omgeven door de grillige hellingen en dichte bossen van de Long Range Mountains, vaart u dezelfde koers als kapitein James Cook meer dan 250 jaar geleden. De volgende stop is Corner Brook aan de monding van de Humber River. Dit is na St. John's de grootste stad in de provincie Newfoundland en Labrador.

  In het Corner Brook Museum kunt u zich een beeld vormen van de regionale geschiedenis. Een optionele excursie is naar Crow Hill, de thuisbasis van de Captain James Cook National Historic Site. Op de plaats waar de beroemde Britse ontdekkingsreiziger ooit stond om het gebied in kaart te brengen, hebt u een prachtig uitzicht over de stad. Of kies voor een begeleide wandeling langs een deel van het Corner Brook Stream-pad. Een andere optie is een adrenalineverhogende tokkelbaan hoog boven de schilderachtige Humber Valley, met uitzicht op Marble Mountain en Steady Brook Falls.

  Corner Brook, Canada

  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het is de kleinste van de drie steden in de provincie ...
  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het is de kleinste van de drie steden in de provincie. De twee andere zijn de provinciehoofdstad St. John's en Mount Pearl. Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland. De stad ligt aan een baai, de Bay of Islands aan de monding van de Humber River. James Cook meerde er aan in 1767. De plaats groeide uit tot een dorp waar men leefde van visvangst en bosbouw. Grote werkgevers tegenwoordig zijn de papierfabriek Corner Brook Pulp & Paper Mill, het regionale ziekenhuis en de Grenfell Campus van de Memorial University die in de stad is gevestigd.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Het is onze laatste dag op zee en uw cruise met ons nadert snel het einde. Misschien wilt u op deze zeedag even helemaal bijkomen van de afgelopen twee weken.

  Labrador zee

  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan. ...
  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan.
  Vertoon meer
 • Hoofdstad van Nova Scotia

  Vandaag eindigt uw spannende reis door het hart van de Noordwest Passage in Halifax. De kosmopolitische hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia ligt in het centrum van de oostkust van de regio en is een belangrijke zeehaven die uitkijkt op een van 's werelds grootste natuurlijke havens.

  Halifax Canada

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality. Halifax is het econo ...

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality. Halifax is het economische centrum van de Atlantische Canadese provincies en de op één na grootste Canadese kuststad, na Vancouver in Brits-Columbia. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden de stad Chebucto. Dit betekent 'grootste haven'.

  Halifax werd op 9 juli 1749 gesticht als een militaire basis voor de Britten door de Britse generaal Edward Cornwallis en een handvol kolonisten die er boerderijen opzetten. De post werd genoemd naar George Montague-Dunk, de tweede hertog van Halifax. Hij was de voorzitter van de British Board of Trade. Halifax was ideaal als militaire basis omdat het na Sydney, de grootste natuurlijke haven ter wereld heeft. Bovendien gaf het omliggende land goede mogelijkheden voor verdediging.

  Ondanks veel moeilijkheden ontwikkelde Halifax zich snel. In 1752 werd in Halifax de eerste Canadese krant opgericht: de Halifax Gazette. Drie jaar later werd het eerste postkantoor in Canada opgericht. Met de bouw van de eerste kade in 1758 begon Halifax haar geschiedenis als een belangrijke Canadese havenstad. De stad diende ook als een basis voor Britse militaire operaties tegen het Franse fort in Louisbourg.

  Vertoon meer

  Vlucht Halifax - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 Prijs p.p. vanaf Prijs p.p. tot
2 - 21 sep € 14.882 € 36.455
Voorwaarden Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Vlucht van Montréal naar Cambridge Bay en transfer van boot naar luchthaven en vervolgens naar hotel
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vervoer van en naar Reykjavik / internationale vluchten
- Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten
- Optionele excursies in kleine groepen zoals kajakken, lange wandelingen (beschikbaarheid is afhankelijk van weersomstandigheden en veiligheid)
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en verplichte persoonlijke verzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard