Noorderlichtsafari Levi

Bekijk foto's

Bij Lapland Safaris in Levi kunt u kiezen uit verschillende noorderlichtsafari's die zij aanbieden.

» Noorderlichtsafari met husky's (3 uur)
Ervaar de bijzondere poolnacht met een groep husky's! U maakt bij het kamp kennis met de enthousiaste sledehonden, die u graag door de donkere nacht voorttrekken door de witte wildernis van Lapland. Als u geluk heeft, is er aan een heldere hemel noorderlicht te zien, terwijl u in stilte door de sneeuw glijdt! De hondensledetocht zelf is ongeveer 10 kilometer en u deelt een slee met 1 andere persoon.

- Elke woensdag van 19:00 tot 22:00 uur (niet beschikbaar in de maand april).
- Let op: 3 uur is de totale duur van de excursie, inclusief transfers. De tocht op de hondenslede duurt ongeveer een uur.

» Noorderlicht sneeuwscootersafari (3 uur)
Ervaar een geweldige Arctische avond en ga met een sneeuwscooter, door de besneeuwde bossen en over bevroren meren, op zoek naar het noorderlicht. Als u geluk heeft, kunt u genieten van een heldere lucht met de maan, sterren en misschien zelfs het noorderlicht. Voordat u teruggaat naar het beginpunt, wordt er een kampvuur gemaakt, waarbij u kunt genieten van een warme snack en iets te drinken.

- Elke dag (met uitzondering van 24 december) van 19:00 tot 22:00 uur.
- Wordt niet aangeboden in de maand april.

» Noorderlichtsafari op sneeuwschoenen (2 tot 3 uur)
Ga mee voor een unieke ervaring op sneeuwschoenen. De avond begint met een korte transfer naar de Levi heuvel, waar u uw eigen sneeuwschoenen krijgt. U krijgt direct een duidelijke uitleg over hoe u de sneeuwschoenen moet dragen en moet gebruiken. U zal al snel ontdekken dat de sneeuwschoenen u toegang geven tot plekken met verse, onaangeraakte sneeuw op de mooiste plekken, die anders ongezien zouden blijven. De tocht gaat over een adembenemend open gebied, vol sneeuw. Als het weer gunstig is en u geluk heeft, kunt u misschien zelfs het noorderlicht nog spotten. Maar het uitzicht over Levi en het landschap om Levi heen is ook prachtig in het maanlicht, ook zonder het noorderlicht.

- Elke donderdag van 19:30 tot 21:30 / 22:30 uur.
- Let op: deze tocht vereist een redelijke basisconditie en is geschikt voor personen van 12 jaar en ouder.

» Noorderlichtsafari met rendieren (2,5 uur)
Ga mee op een bijzondere tocht onder de Arctische hemel, met de meest traditionele dieren van Lapland: rendieren! Het is een 2 kilometer lange tocht met een gids. U kunt lekker warm achterover leunen in de slee om te genieten van de sterren, de maan en met veel geluk zelfs het noorderlicht. Na de tocht is het tijd om bij een kampvuur en onder het genot van een warme drank, naar de fascinerende verhalen over rendieren en het noorderlicht te luisteren.

- Elke donderdag van 19:00 tot 21:30 uur (niet beschikbaar in de maand april).

» Noorderlicht bij SnowVillage (4 uur)
Na aankomst bij het SnowVillage krijgt u eerst een interessante film te zien in het sneeuwtheater, waarin u leert hoe dit bijzondere natuurverschijnsel ontstaat. Na de film is het tijd om naar buiten te gaan, in de hoop dat u een glimp van het noorderlicht kunt opvangen. Als u geluk heeft is het noorderlicht zelfs goed zichtbaar en dansen de kleuren aan de hemel. Ook een rondleiding door SnowVillage, met de prachtig gedecoreerde suites, de ijssculpturen en de ijsbar zullen u verbazen. Er is ook een warme drank inbegrepen.

- Elke maandag, woensdag en vrijdag van 18:00 tot 22:00 uur (niet beschikbaar in de maand april).

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Noorderlichtreis Fynn: Levi, Finland

Een onvergetelijke 8-daagse noorderlichtreis naar Fins Lapland met verblijf in het centrum van het gezellige wintersportdorpje Levi.

  • Fins Lapland
  • Skigebied Levi
  • Sirkka
  • Noorderlicht
  • Rechtstreekse vlucht
  • 8 dagen
  • dec - mrt
  • Vanaf € 1800