Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

Stap in een lokale wereld vol avontuur

Noord-Noorwegen Alta IJshotel Winterse activiteiten
 • Noord-Noorwegen
 • Alta
 • IJshotel
 • Winterse activiteiten
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Een 6-daagse Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel vol met winterse activiteiten! Verblijf in het winterse Alta met overnachting in het IJshotel. Kom in een wereld vol avontuur terecht en ga mee op hondensledetocht, sneeuwscootersafari en op zoek naar het noorderlicht!​ Alta is de grootste stad van Finnmark en biedt u alles om te kunnen genieten van een heerlijke noorderlicht vakantie. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren en de beroemde rotstekeningen zien, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In Alta is het hele jaar door veel te doen. In de winter heeft de regio een aparte sfeer dankzij het bijzondere blauwe licht en het contrasterende landschap van Finnmark. Let op, door beperkte vluchten richting Alta start deze reis in Tromsø en zal u met de 'arctic bus route' naar Alta gaan.

Tijdens deze reis verblijft u in Alta in het Thon Hotel en 1 nachtje in het Igloo Hotel in Sorrisniva (ligt 20 kilometer buiten het centrum van Alta). Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Alta

  Dag 1
  Op de eerste dag komt u per vliegtuig aan op Alta. Op eigen gelegenheid van de luchthaven naar het centrum. Na aankomst checkt u in bij Thon Hotel Alta. U heeft hier de tijd om uw bagage op te bergen en vervolgens kunt u genieten van een diner ergens op eigen gelegenheid in het centrum van Alta (let op: dit is niet inbegrepen).

  Dag 2
  Na het ontbijt staat de transfer richting het ijshotel klaar, vanaf hier start de rendiersafari en Sami ervaring. U maakt een sledetocht met rendieren en zal meer leren over de Sami cultuur. Er is op deze dag geen diner geregeld. U kunt dan op eigen gelegenheid in het centrum van Alta uiteten (let op: dit is niet inbegrepen).

  Dag 3
  In de ochtend zal u richting Holmen Husky of Trasti Trine vertrekken voor een hondensledetocht. Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur. In de middag zal u worden teruggebracht naar het centrum. Er is op deze dag geen diner geregeld. U kunt dan op eigen gelegenheid in het centrum van Alta uiteten (let op: dit is niet inbegrepen).

  Dag 4
  Na het ontbijt vertrekt u met een transfer richting het ijshotel. In de ochtend gaat u een sneeuwscootersafari ondernemen. In de middag heeft u vrije tijd rond het hotel. In de avond zal u een noorderlichtsafari maken. Rond middernacht wordt u weer terug gebracht naar het centrum van Alta.

  • Nachten

   4

  • Maaltijden

   Ontbijt

  • Activiteiten

   Rendiersafari
   Sami ervaring
   Hondensledetocht
   Sneeuwscootertocht

  Alta, Thon Hotel Alta

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Meest noordelijke regio van Noorwegen en bekend vanwege de middernachtszon, het noord ...

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Meest noordelijke regio van Noorwegen en bekend vanwege de middernachtszon, het noorderlicht en natuurlijk de Noordkaap.

  Accommodatie
  Het moderne gebouw telt in totaal 6 verdiepingen. Het hotel beschikt over meer dan 100 kamers en suites, die bijna allemaal een prachtig uitzicht hebben over de mooie Alta Fjord. Alle kamers (zowel één- als tweepersoonskamers) hebben een badkamer met douche/toilet en föhn, TV, telefoon, bureau met stoel, minibar, WiFi en andere faciliteiten die u in een modern hotel kunt verwachten. Er zijn 76 kamers met een kitchenette. 8 kamers zijn geschikt voor mindervaliden en 38 kamers zijn familiekamers. Het Thon Hotel Alta heeft geen kluisjes in de kamers en alle kamers zijn rookvrij.

  Omgeving
  Alta is de stad van het noorderlicht en biedt daarnaast een bruisend nachtleven, maar ook leuke winkelstraten en entertainment. In de omgeving zijn fantastische avonturen te beleven, zoals het ontdekken van Finnmarksvidda met een sneeuwscooter, het maken van een hondensledetocht, skiën of ijsvissen. In de zomer is het mogelijk om te gaan vissen in een van 's werelds meest bekende zalm rivieren: Altaelva. Ook kunt u 's zomers een mooie trektocht maken door de Alta Canyon of culturele ervaringen opdoen tijdens de middernachtzon.

  Vertoon meer

  Rendiersledetocht Alta

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel» RendiersledetochtHet IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minut ...

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.

  IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel
  » Rendiersledetocht
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het biedt de volgende activiteiten aan:
  - Rendiersledetocht inclusief noorderlichtsafari (20.30 - 23.00 uur)
  - Rendiersledetocht in Alta Valley (11.00 - 12.30 uur)

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Alta

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.Holmen Husky Lodge » HondensledetochtDe lod ...

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.

  Holmen Husky Lodge
  » Hondensledetocht
  De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Zij bieden de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht Alta Rivier (10.00 - 12.30 of 16.00 - 18.30 uur)
  - Best of Alta (dagtocht elke woensdag 10.00 - 16.00 uur)
  - Noorderlichttour (16.00 - 10.00 uur)
  - Weekendtocht van maandag tot vrijdag
  - 6-daagse hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine
  » Hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht kort (10.00 of 14.30 uur)

  - Hondensledetocht dagtocht (09.30 tot 16.00 uur)
  - Familieavontuur (11.00 - 15.00 uur)
  Ook bieden zij 2, 3, 4, 5 of 8 daagse hondensledetochten aan.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Hondensledetocht

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt één activiteit aan:
  - Hondensledetocht (11.00 - 12.30 uur)

  Alta North Adventure
  » Hondensledetocht

  Alta North Adventure biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht familiefun
  - Hondensledetocht Gardia Lodge

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Alta

  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht Alta.IJshotel Sorrisniva Igloo» SneeuwscootersafariHet IJshotel Sorrisniva Igl ...

  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht Alta.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Sneeuwscootersafari
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo ligt in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het hotel biedt de volgende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootersafari inclusief bezoek ijshotel (11.30 - 15.30 uur)
  - Bevroren landschap tour (11.30 - 15.30 uur)
  - Safari naar Bjørnfjell (09.00 - 15.00 uur)
  - 2-daagse sneeuwscootertocht (op aanvraag)

  North Adventure
  » Sneeuwscootersafari
  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta dat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Sneeuwscootersafari Beskades (10.00 - 13.30 uur)

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Alta

  Ga op noorderlichtsafari en ga zoek naar het noorderlicht in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen.IJshotel Sorrisniva Igloo» NoorderlichtsafariHet IJshotel Sorrisniva Iglo ...

  Ga op noorderlichtsafari en ga zoek naar het noorderlicht in de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Noorderlichtsafari
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt.
  - Noorderlichtsafari per minibus (20.00 tot 23.00 uur). Deze trip duurt 3-4 uur. Als u geïnteresseerd bent in het noorderlicht en de lokale geschiedenis is deze trip perfect voor u.
  - Noorderlichtsafari inclusief diner (16.00 tot 23.00 uur). De avond begint met een 3 gangen diner en daarna gaat u op zoek naar het noorderlicht.

  North Adventure
  » Noorderlichtsafari
  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta wat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.

  - Noorderlichtpunt (van 19.00 tot 23.30 uur)
  - Noorderlicht bij Paeskatun (van 19.00 tot 23.30 uur)

  Vertoon meer
 • IJshotel Sorrisniva en vlucht naar Nederland

  Dag 5
  In de namiddag komt u aan bij het IJshotel. Hier kunt u genieten van een goed diner op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). Vervolgens maakt u zich klaar voor een bijzondere nacht! Bij aankomst krijgt u een warme slaapzak en kussen voor uw overnachting in het ijshotel.

  Dag 6
  Na een bijzondere overnachting en het ontbijt bij het IJshotel wordt u met een transfer naar het vliegveld gebracht om daarna per vliegtuig terug naar Nederland te gaan.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  • Activiteiten

   IJshotel

  • Bijzonderheden

   Transfer

  IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo Hotel

  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijk ...

  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden.

  Accommodatie 
  Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit de receptie met souvenirwinkel, een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, 2 hottubs en een sauna. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm. In de avond kunt u in één van de twee restaurants vanaf 20.30 uur dineren, hier heeft u de keuze uit buffet of a la carte.

  Let op: het IJshotel is ieder jaar gesloten van 25 tot 26 december.

  Omgeving 
  Het spotten van het noorderlicht staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Sorrisniva Iglo Hotel heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen spotten. Het hotel biedt verschillende activiteiten aan: sneeuwscootertochten, rendiersafari en Sami beleving, ijsvissen, noorderlichtsafari, hondensledetocht en een rivierbootsafari.

  Vertoon meer

  Vlucht Alta - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2024 / 2025 O.b.v. 2 personen
Dec - apr € 2.095

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

! Let op: vanaf 15 december is het mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zult u in de Wilderness Lodge verblijven. De Wilderness Lodge is gelegen op dezelfde locatie.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
 Genoemde excursies en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden