Noorderlicht Activiteitenreis Agena

Winterse activiteiten & genieten van het noorderlicht

Noorwegen Noorderlicht Tromsø Senja Bootsafari
 • Noorwegen
 • Noorderlicht
 • Tromsø
 • Senja
 • Bootsafari
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Bent u ook nieuwsgierig naar het noorderlicht? Naar de verschillende gekleurde magische slierten die aan de heldere hemel zweven? Ga dan 6 dagen mee met deze Noorderlicht Activiteitenreis Agena in Tromsø en Senja. Een combinatie van genieten van het noorderlicht met een bezoek aan een gezellige stad, pittoresk dorpje en winterse activiteiten, zoals een bootsafari en sneeuwschoenwandelen. Op verzoek kan er ook een hondensledetocht of sneeuwscootersafari bij worden geboekt. Met 2 personen verblijft u in een hotelkamer en met 4 personen kunt u ook voor een vakantiewoning kiezen.

Uw verblijf is in Tromsø, in Scandic Ishavs Hotel. Het is centraal gelegen in Tromsø en staat ook wel bekend als het 'Parijs van het Noorden'. Met zijn unieke ligging aan de kade kijkt u uit over de haven, Ishavskathedraal en Tromsdalen. Mefjord Brygge ligt in het pittoreske vissersdorpje Mefjordvær op het prachtige eiland Senja. Geniet van deze prachtige bergachtige omgeving.


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Tromsø

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Tromsø

  Dag 1
  Vandaag gaat u op eigen gelegenheid van het vliegveld naar het centrum. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs Hotel op basis van logies en ontbijt.

  Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie te boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm of zelfs een hondensledetocht, een tocht per sneeuwscooter of een ritje met een rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.

  Dag 2
  U heeft in de ochtend en een gedeelte van de middag nog om Tromsø te ontdekken of om een hondensledetocht of sneeuwscootersafari te maken. U vertrekt (op maandag t/m vrijdag om 16.15 uur, zaterdag om 15.00 uur, zondag om 15.45 uur) per snelboot naar Finnsnes waar u einde van de middag aankomt (maandag t/m vrijdag 17.35 uur, zaterdag 16.20 uur, zondag 17.05 uur). Let op: een ticket voor deze boot is niet op voorhand te reserveren, u kunt dit aan boord kopen voor NOK361 per persoon.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Tromsø, Scandic Ishavshotel

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het 'Parijs van het Noorden'. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen ...

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het 'Parijs van het Noorden'. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 180 kamers. De kamers en suites zijn van hoge internationale standaard, bijna elke kamer heeft een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een elegante mix van een café en een a la carte restaurant. Het hotel heeft ook twee barretjes, 'Galleriet bar' en 'Skibsbroen bar'. Beiden liggen aan de mond van de fjord met een fantastisch uitzicht over de Ishavskathedraal en de Tromsø brug.

  Omgeving 
  Er zijn meerdere bezienswaardigheden in de buurt, waaronder Tromsø-brug, Ishavskathedraal (ijszee kathedraal), Polaria museum, Fjellheisen, Artmuseum of Northern Norway en Tromsø Cityhall. Er kunnen ook meerdere activiteiten worden gehouden. Bijvoorbeeld hondensledetocht, sneeuwscootertocht, noorderlichtsafari, rendiersledetocht, walvissafari, ribboatsafari en kennismaking met Sami cultuur.

  Vertoon meer
 • Senja

  Dag 2
  Bij aankomst in Finnsnes wacht een transferbusje u op en brengt u naar Mefjord Brygge. Geniet van een prachtige rit over Senja. Na aankomst krijgt u een diner geserveerd in het restaurant. Na afloop kunt u nog een korte wandeling maken of de dag eindigen in de sauna. U heeft 3 overnachtingen in Mefjord Brygge.

  Dag 3
  Na het ontbijt kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Geniet van een bustour over Senja of ga sneeuwschoenwandelen. Als het slecht weer is wordt er een speciale tour per minibus georganiseerd. U bezoekt dan diverse plekken langs de kust om te ervaren hoe krachtig de zee is en hoe mooi Senja ook kan zijn met slecht weer.

  In de middag heeft u vrije tijd die u kunt besteden aan een sneeuwschoenwandeling op eigen gelegenheid. In de namiddag wordt een traditioneel Noors diner geserveerd. U krijgt vervolgens een 3 uur durende noorderlichtsafari aangeboden. De gids weet de beste plekken te vinden waar het noorderlicht kan worden gezien.

  Dag 4
  Afhankelijk van de periode waarin u reist maakt u vandaag een arctische bootsafari (3 uur) of een walvissafari. De walvissafari is het best mogelijk in januari, u heeft dan de grootste kans op orka's en bultruggen. Als er geen walvissen meer te zien zijn, wordt de bootsafari nog steeds uitgevoerd, maar dan draait het meer om de natuur en het andere wildleven op zee. U krijgt een lunch aangeboden aan boord van het schip.

  Dag 5
  Na het ontbijt wordt u per minibus naar de haven van Finnsnes gebracht. Geniet nog een laatste keer van de prachtige natuur van Senja. In de haven van Finnsnes ligt één van de schepen van de Hurtigruten klaar om u naar Tromsø te brengen. U vertrekt om 11.30 uur en bent rond 14.15 uur in Tromsø. Het is mogelijk om ervoor te kiezen dat u in de avond nog een excursie kunt ondernemen, zoals een hondensledetocht, sneeuwscootersafari of rendiersledetocht.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwschoenwandelen
   Noorderlichtsafari
   Bootsafari

  Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

  Mefjord Brygge ligt tussen de bergen en fjorden op Senja eiland in Noord-Noorwegen. Zij verhuren vissersboten, begeleide tochten om het noorderlicht te spotten, walvissafari's en meer.AccommodatieMefj ...

  Mefjord Brygge ligt tussen de bergen en fjorden op Senja eiland in Noord-Noorwegen. Zij verhuren vissersboten, begeleide tochten om het noorderlicht te spotten, walvissafari's en meer.

  Accommodatie
  Mefjord Brygge biedt meerdere soorten hotelkamers aan, van standaard tweepersoonskamers tot superior kamers. Geschikt voor 1-2 personen. Er zijn koffie- en theefaciliteiten in de hotelkamers. Verder is er een TV en gratis WiFi beschikbaar. In het hotel is ook een hot tub, sauna en solarium aanwezig.

  Let op: de hotelkamers bevinden zich op de 2e en 3e verdieping in het hoofdgebouw en is alleen bereikbaar via trappen.

  Omgeving
  Mefjord Brygge ligt aan Senja National Tourist Road tussen Lofoten, Kvaløya en Tromsø, op 1 uur rijden van Finnsnes. Perfecte uitvalsbasis voor wandelen of ga mee op een natuursafari of zeearendsafari. Er is ook bootverhuur om te vissen.
  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen Mefjord Brygge

  Sneeuwschoenwandelen tijdens uw verblijf bij Mefjord Brygge is de ideale manier om op een leuke manier het gebied te verkennen.Mefjord Brygge» SneeuwschoenwandelenAls u in de winter een bezoek brengt ...

  Sneeuwschoenwandelen tijdens uw verblijf bij Mefjord Brygge is de ideale manier om op een leuke manier het gebied te verkennen.

  Mefjord Brygge
  » Sneeuwschoenwandelen
  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is sneeuwschoenwandelen in Mefjord Brygge een populaire activiteit. Verken de winterse landschappen per sneeuwschoen.

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Mefjord Brygge

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja, is een noorderlichtsafari een populaire activiteit. Mefjord Brygge » NoorderlichtsafariBij Mefjord Brygge worden er in de winter verschillende noorderl ...

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja, is een noorderlichtsafari een populaire activiteit.

  Mefjord Brygge
  » Noorderlichtsafari

  Bij Mefjord Brygge worden er in de winter verschillende noorderlichtactiviteiten aangeboden. Waaronder een lezing over het noorderlicht, waarna u met een auto de meest bekende plekjes op Senja zult bezoeken. Als u geluk heeft, spot u het noorderlicht! Een andere mogelijkheid is een gegidste wandeling op sneeuwschoenen waarbij u ook opzoek gaat naar het noorderlicht.

  Vertoon meer

  Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge

  Bezoek Senja (Noorwegen) in de winter en ga mee op een Arctische bootsafari of walvissafari!Mefjord Brygge Bootsafari Mefjord Naast de walvissafari's in januari en februari, kunt u tijdens de hele wi ...

  Bezoek Senja (Noorwegen) in de winter en ga mee op een Arctische bootsafari of walvissafari!

  Mefjord Brygge
  Bootsafari Mefjord 
  Naast de walvissafari's in januari en februari, kunt u tijdens de hele winter ook kiezen voor een bootsafari. Deze trip focust op het beleven van het algemene zeeleven in Noord-Noorwegen. U kunt mogelijk ook zeearenden spotten. Als u geluk heeft, ziet u groepen orka's en bultruggen zwemmen, als ze op dat moment rondom Senja verblijven. Af en toe worden er zelfs kleine groepjes vinvissen gespot, dat is de grootste van de 3 soorten walvissen die hier te spotten zijn.

  Mefjord Brygge
  Walvissafari Mefjord

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is het spotten van walvissen een populaire activiteit. Rond januari en februari zijn er rond Mefjord vaak bultruggen en orka's te zien, die hier hun eten komen zoeken. U kunt deelnemen aan een Arctische bootsafari of walvissafari, die wordt uitgevoerd met een boot met verwarming, comfortabele zitplaatsen en de mogelijkheid om op het dek rond te lopen voor nog beter uitzicht.


  Let op!
  Hoewel in 2016 en 2017 bijna dagelijks walvissen zijn gespot in deze omgeving, is dat nooit een garantie. Het gedrag van de walvissen is nooit te voorspellen, dus houd er rekening met de mogelijkheid dat u geen walvissen gaat zien. De kansen om walvissen te zien veranderen continu. Dat is de natuur, die haar eigen gang gaat. De bemanning haalt altijd het maximale uit elke vaartocht en het ervaren van de onvoorspelbare natuur zorgt altijd voor een unieke ervaring. 

  Vertoon meer
 • Tromsø

  Dag 5
  U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs Hotel op basis van logies en ontbijt. Geniet nog een laatste avond van Tromsø of verleng uw reis met enkele nachten.

  Dag 6
  De reis is ten einde gekomen. Vandaag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam om vervolgens naar huis te gaan.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Tromsø, Scandic Ishavshotel

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het 'Parijs van het Noorden'. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen ...

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het 'Parijs van het Noorden'. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 180 kamers. De kamers en suites zijn van hoge internationale standaard, bijna elke kamer heeft een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een elegante mix van een café en een a la carte restaurant. Het hotel heeft ook twee barretjes, 'Galleriet bar' en 'Skibsbroen bar'. Beiden liggen aan de mond van de fjord met een fantastisch uitzicht over de Ishavskathedraal en de Tromsø brug.

  Omgeving 
  Er zijn meerdere bezienswaardigheden in de buurt, waaronder Tromsø-brug, Ishavskathedraal (ijszee kathedraal), Polaria museum, Fjellheisen, Artmuseum of Northern Norway en Tromsø Cityhall. Er kunnen ook meerdere activiteiten worden gehouden. Bijvoorbeeld hondensledetocht, sneeuwscootertocht, noorderlichtsafari, rendiersledetocht, walvissafari, ribboatsafari en kennismaking met Sami cultuur.

  Vertoon meer

  Vlucht Tromsø - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 / 2024 O.b.v. 2 personen
Sep - Okt & Jan € 1.630
Dec & Febr - Mrt € 1.695
Dec & Febr - Mrt incl. hondensledetocht € 1.920

! Let op: Mefjord Brygge is gesloten tussen 22 december en 1 januari. In die periode is het dus niet mogelijk om daar te verblijven.

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies/ontbijt (Scandic Ishavshotel) en o.b.v. volpension (Mefjord Brygge)
 Genoemde excursies (Arctische boot- of walvissafari, noorderlichtsafari, sneeuwschoenwandelen)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
- Expressboot Tromsø - Finnsnes à NOK361 per persoon