Mythen van de Sami Stine, 8 dagen Zweeds Lapland

Ga mee op avontuur in de witte wereld van Zweeds Lapland

Noord-Zweden Gräno Sami cultuur Meerdere activiteiten
 • Noord-Zweden
 • Gräno
 • Sami cultuur
 • Meerdere activiteiten
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden en maak kennis met een stukje puur natuur! Met deze 8-daagse reis Mythen van de Sami Stine heeft u genoeg tijd om fantastische activiteiten te doen zoals: sneeuwschoenwandelen, Sami-ski, sneeuwscootertocht met ijsvissen en een hondensledetocht. Daarnaast verblijft u 3 nachten in een accommodatie bij een Sami boerderij. Deze reis biedt u een fantastische ervaring van dit alles. Wij nemen u graag mee de witte wereld van Lapland in om u een onvergetelijke tijd te geven!

Tijdens deze reis verblijft u in een het Eco-hotel bij Granö Beckasin Lodge. Indien gewenst en beschikbaar is het ook mogelijk om 1 of 2 nachten in het Birdsnest te overnachten. Het Granö Beckasin ligt op slechts een uur rijden van Umeå en biedt accommodatie aan de oevers van de rivier de Umeå. U verblijft ook in een kamer bij een Sami boerderij. Deze boerderij ligt in Tavelsjö. Nabij de boerderij ligt een groot meer waar in de wintermaanden op geschaatst kan worden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Stockholm - Umeå

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Granö

  Dag 1
  Na aankomst op vliegveld Umeå staat een medewerker van Granö Beckasin Lodge klaar om u naar uw accommodatie te brengen. U krijgt uw kamer in het Eco-hotel toegewezen en kunt kleding passen wat voor u gehuurd is. In de avond wordt in het restaurant het diner geserveerd.

  Dag 2
  Na het ontbijt maakt u een 2 uur durende sneeuwschoenwandeling. Sneeuwschoenwandelen is de ideale wintersport voor wandelaars en natuurliefhebbers, die niet per se willen langlaufen of skiën en snelle afdalingen willen maken. Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. De tocht zal 2 uur duren.

  Dag 3
  Na het ontbijt gaat u zich klaarmaken voor een halve dag hondensledetocht. De tocht zal 4 uur duren. U zult eerst uitleg krijgen over het besturen van de slede en daarna gaat u zelf het witte landschap verkennen per hondensledetocht. De tocht is inclusief lunch in de openlucht. U heeft een middag vrije tijd en in de avond zal u weer dineren bij Granö Beckasin Lodge.

  Dag 4
  Na het ontbijt zal u een 3 uur durende sneeuwscootertocht maken (2 personen per scooter) waarbij u mag proberen uw eigen lunch te vangen. U mag gaan ijsvissen! U bent op tijd terug voor de lunch bij Granö Beckasin en heeft de middag vrij te besteden. In de avond diner bij Granö Beckasin.

  Dag 5
  Na het ontbijt wordt u met een transfer naar Tavelsjo gebracht (45 minuten) voor uw volgende avontuur.

  • Nachten

   4

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwschoenwandelen
   Hondensledetocht
   Sneeuwscootertocht

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Granö, Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge ligt aan de oevers van de Umeålven, omgeven door prachtige natuur. Het Granö Beckasin ligt op slechts een uur rijden van Umeå. Hier kunt u slapen in een Birdnest hoog in de b ...
  Granö Beckasin Lodge ligt aan de oevers van de Umeålven, omgeven door prachtige natuur. Het Granö Beckasin ligt op slechts een uur rijden van Umeå. Hier kunt u slapen in een Birdnest hoog in de bomen, de rivier afglijden op een houten vlot, het besneeuwde winterlandschap verkennen op een hondenslee en het noorderlicht spotten. Ervaar hier de de rust in een prachtig landschap. 

  Accommodatie 
  Bij Granö Beckasin kunt u kiezen voor een verblijf in milieuvriendelijke moderne hotelkamer, een huisje of in een unieke vogelneststudio, hoog gelegen tussen de naaldbomen met uitzicht op de prachtige landschappen om u heen. Alle accommodaties zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten. De studio's en huisjes hebben ook een TV. Een zithoek is te vinden in de hotelkamers en in de huisjes. Het restaurant van het Granö Beckasin biedt uitzicht op de rivier en serveert gerechten op basis van lokale landbouwproducten. U kunt gebruik maken van gratis WiFi en er wordt een ontbijtbuffet verzorgd. De Lodge heeft een sauna en meerdere hottubs, die tegen betaling gebruikt kunnen worden, met uitzicht over de rivier Umeålven.

  Omgeving
  Er zijn hier veel activiteiten mogelijk. In de zomer kunt u bijvoorbeeld vlotvaren, een kruiden wandeling maken, op elandsafari gaan, een hondensledetocht met kar op wieltjes maken, mee met een gegidste fietstocht of ga voor een Sami ervaring. In de winter kunt u ook een hondensledetocht maken, of ga mee met paard en wagen. Andere opties zijn langlaufen, wandelen met een gids of een winterse Sami ervaring.
  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen Granö

  Sneeuwschoenwandelen Granö is de ideale manier om op een leuke manier het gebied beter te verkennen.Granö Beckasin Lodge» Sneeuwschoenwandeling GranöDe Zweedse wildernis ontleent zich voor veel ve ...

  Sneeuwschoenwandelen Granö is de ideale manier om op een leuke manier het gebied beter te verkennen.

  Granö Beckasin Lodge
  » Sneeuwschoenwandeling Granö

  De Zweedse wildernis ontleent zich voor veel verschillende activiteiten. Ga mee met een sneeuwschoenwandeling in Granö en verken het ongerepte natuur van Zweden. Granö Beckasin Lodge biedt niet alleen prachtige accommodaties aan, maar biedt ook allerlei activiteiten aan. Waaronder dus sneeuwschoenwandelen!

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Granö

  Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden met een hondensledetocht Granö!Granö Beckasin Lodge » Hondensledetocht GranöGranö Beckasin Lodge biedt niet alleen prachtige accommodaties ...

  Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden met een hondensledetocht Granö!

  Granö Beckasin Lodge
  » Hondensledetocht Granö

  Granö Beckasin Lodge biedt niet alleen prachtige accommodaties aan, maar biedt ook allerlei activiteiten aan. Waaronder hondensledetochten. Er zijn verschillende opties:

  - Hondensledetocht, a taste of arctic (start om 14.00 uur en duurt 1,5 uur)
  - Hondensledetocht, the spirit of lapland (start om 10.00 uur en duurt 3 uur)
  - Hondensledetocht, become a musher (start om 10.00 uur en duurt 6 uur) 

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Granö

  Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden met een sneeuwscootertocht Granö!Granö Beckasin Lodge » Sneeuwscootertocht GranöGranö Beckasin Lodge biedt verschillende sneeuwscootertocht ...

  Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden met een sneeuwscootertocht Granö!

  Granö Beckasin Lodge
  » Sneeuwscootertocht Granö

  Granö Beckasin Lodge biedt verschillende sneeuwscootertochten. Tochten voor beginners van 1,5 uur, tochten in combinatie met ijsvissen (van zo'n 3 of 6 uur) en tochten om het noorderlicht te spotten.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Tavelsjö

  Dag 5
  Na aankomst krijgt u uw kamer toegewezen en heeft u een korte uitleg van uw gids. U heeft in de middag vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan schaatsen op het meer. Schaatsen zijn te verkrijgen bij uw gids.

  Let op: de lunch is vandaag niet inbegrepen maar u kunt eventueel op eigen gelegenheid lunch gaan nuttigen in het fantastische restaurant Root. Diner is inclusief en vindt plaats in de Lodge.

  Dag 6
  Na het ontbijt, maakt u kennis met het Sami leven en de rendieren. Tijdens deze 3 uur durende excursie ervaart u hoe het leven als een Sami herder is. U krijgt de mogelijkheid om de rendieren te voeren en te zien hoe ze leven. Na het voeren hoort u de verhalen over het leven als een Sami. U zit in een Gåthie (een Sami hut of tent) en leert hoe u koffie op open vuur dient te maken. De lunch, geserveerd in de tent, zal vaak bestaan uit rendiervlees. Na uw lunch mag u de belangrijkste kwaliteit van een Sami zelf gaan uittesten, het lasso werpen. In de middag heeft u nog wat vrije tijd wat u kan besteden aan bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling maken naar de berg Tavelsjö. Diner is inclusief en vindt plaats in de lodge.

  Dag 7
  Vandaag een volle dag met vrije tijd maar niks zonder reden. U zal wanneer het donker wordt een 3 uur durende tocht onder de (hopelijk) heldere hemel maken. U wandelt in het bos rondom het meer. U krijgt wederom meer informatie over het leven als een Sami en de geschiedenis.

  Dag 8
  Na het ontbijt volgt uw transfer na de luchthaven, om vervolgens per vliegtuig weer terug richting huis te gaan.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sami ervaring

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Tavelsjö, Reindeer Ranch

  Reindeer Ranch in Tavelsjö is een bijzondere plek tussen de rendieren waar u helemaal kunt leven als een Sami!AccommodatieBij Reindeer Ranch verblijft u in een hotelkamer met eigen faciliteiten of ee ...
  Reindeer Ranch in Tavelsjö is een bijzondere plek tussen de rendieren waar u helemaal kunt leven als een Sami!

  Accommodatie
  Bij Reindeer Ranch verblijft u in een hotelkamer met eigen faciliteiten of een speciale noorderlicht accommodatie tussen de rendieren. Alle maaltijden worden in het luxe restaurant op het terrein geserveerd. Mogelijk heeft u ook een maaltijd in een echte 'lavvu', een Sami tent. De accommodatie is helemaal nieuw en zal de deuren in begin 2023 openen. 

  Omgeving
  Ontmoet tijdens uw verblijf op het rendierboerderij rendieren, luisteren naar verhalen over de Sami cultuur, proef het rendiervlees en geniet van speciale koffie. U zal hier ervaren hoe een dag van een rendierherder eruit ziet. U zal de rendieren voeren met het belangrijkste voedsel, rendiermos.
  Vertoon meer

  Samicultuur Granö

  Granö Beckasin Lodge biedt niet alleen prachtige accommodaties aan, maar biedt ook allerlei activiteiten aan. Waaronder kennismaking met het Samicultuur.Granö Beckasin Lodge» Samitour (3 uur)L ...

  Granö Beckasin Lodge biedt niet alleen prachtige accommodaties aan, maar biedt ook allerlei activiteiten aan. Waaronder kennismaking met het Samicultuur.

  Granö Beckasin Lodge
  » Samitour (3 uur)
  Leer meer over de Sami cultuur en maak kennis met de rendieren!

  » Samitour (6 uur)
  De tocht zal beginnen met een wandeling door het bos. Onderweg naar de traditionele Sami hut, zult uw gids u vertellen over de geschiedenis van de Sami. Bij het kampvuur wordt u verteld over de manier van leven van de Sami. Deze activiteit is inclusief gebakken brood met rendiervlees en koffie. 

  Vertoon meer

  Vlucht Umeå - Stockholm - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 O.b.v. 2 personen
2 - 11 jan | 2 feb - 14 mrt € 2.580
12 jan - 1 feb | 15 mrt - 5 apr € 2.550
Eénpersoonstoeslag € 260
Extra bij te boeken
Birdsnest 2 nachten p.p. € 1.190

! Vertrek op woensdag.

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. genoemde maaltijden
 Genoemde excursies en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden, excursies en transfers